Dodaj do ulubionych

developerzy Krakowscy których trzeba unikać !!!

19.07.10, 22:15
Witam!
Jeśli ktoś chce sprawdzić firmę JANBUD z Krakowa z Al. 29-go
listopada jako developera, chętnie udzielę paru informacji.
Sam zawarłem z Janbudem umowę o budowę mieszkania w Zielonkach na ul.
Rzyczyska i czegoś takiego się nie spodziewałem !!! Przestrzegam
wszystkich przed firmą JANBUD - roczne opóźnienie już, a końca budowy
nie widać. Zero kontaktu ze strony developera czy informacji o
opóźnieniach. Termin oddania mieszkania nieznany w dalszym ciągu!
Wykonawstwo inwestycji poniżej wszelkich norm - Janbud nie ma nad
budową żadnej kontroli! Nie będę tu rozpisywał się o szczegółach, ale
wierzcie mi - Janbud ma swoich klientów i umowy z nimi w nosie ! Kary
umowne są nie wypłacane, prezes unika spotkań (albo pracownicy nie
przekazują mu że klienci chcą się spotkać z kimś kompetentnym i
odpowiedzialnym aby potrząsnął troche tym całym towarzystwem!), pisma
pozostają bez odpowiedzi itd.
A najlepsze jest to, że tam już część ludzi musiała się wprowadzić,
odbierając warunkowo same mieszkania (bo garaże i piwnice w dalszym
ciągu nie nadają się do odbioru, mimo opóźnień sięgających ponad
rok). Teren i otoczenie wygląda jak wysypisko śmieci, nawet nie
budowa. Obsługiwałem jako Przedstawiciel Handlowy wiele Inwestycji,
nie rzadko 100 razy większych, ale takiego dziadostwa jak robi Janbud
to jeszcze nie widziałem!!!
Chętnie podzielę się materiałami, np. pismami, mailami i ZDJĘCIAMI z
budowy, ku przestrodze następnych kupujących.
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: developerzy Krakowscy których trzeba unikać ! IP: *.236.spine.pl 20.07.10, 09:22
      Mieszkam na ul.Felińskiego, obok inwestycji firmy Janbud
      (ul.Grabczaka). Janbud kilka lat temu wybudował tam szeregówki . Nie
      wiem jak jest z jakością mieszkań, ale otoczenie jakie zostawili
      mieszkańcom , to tragedia. Do tej pory (minęło prawie 5 lat) nie
      mają wysasfaltowanej drogi do swoich posesji. Jeżdża i chodzą w
      błocie, kurzu i dziurach. Otoczenie zarośnięte trwskiem, górki,
      pagórki, nic nie uporządkowane. Syf totalny.
      Ale nie dziwię się, bo to kamraty firmy "Budrem" , która stawiała w
      tym samym czasie bloki na Felińskiego. Tak msamo niechlujne
      otoczenie, a jakośc bloków , mieszkań tragiczna. Usterki nie
      usunięte do dzisiaj.
      • Gość: gosc Re: developerzy Krakowscy których trzeba unikać ! IP: 194.156.44.* 20.07.10, 12:00
        Obydwa teksty pasują wypisz, wymaluj do Universu!!!
        na BArla, ludzie kończą mieszkania, ale tego co jest dookoła nie
        sposób opisać!!!.Nawet nie postawili kontenera na śmieci, nie
        wspominając o jakiejkolwiek drodze dojazdowej i wjazdu do miejsc
        postojowych i garaz. Pożal się Boze!!!!
        Strzeżcie się UNIVERSU!!!!
        • Gość: mika Re: developerzy Krakowscy których trzeba unikać ! IP: *.236.spine.pl 20.07.10, 12:43
          Fakt, o tym UNIWERSie to już cały Kraków słyszał. Bynajmniej , wcale
          nie pozytywnie.
          • Gość: klientka Re: developerzy Krakowscy których trzeba unikać ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 10:22
            A ja do towarzystwa dodam Prembud - poślizg na Bosaków ponad roczny, na
            Kurdwanowie kilkumiesięczny, wykonanie jako takie, wilgoć w piwnicach i
            odpadające z tego tytułu tynki w garażach. Najgorszy jest przy tym brak
            poczuwania się do jakichkolwiek obowiązków jako członek wspólnoty - Prembud nie
            płaci wcale za lokale, które są jeszcze niesprzedane, ani też za udział w
            częściach wspólnych i zadłuża swoje wspólnoty mieszkaniowe na kilkadziesiąt
            tysięcy złotych!!!!!!!
    • Gość: rob Re: developerzy Krakowscy których trzeba unikać ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 09:38
      uwaga na mgłośka i jego spólki typu
      cms grupa
      cms deweloper
      galicja
      krakowskie tarasy sp z o o!!!!!
    • Gość: gh Re: developerzy Krakowscy których trzeba unikać ! IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 09:32
      Witam.Stanowczo odradzam Dewelopera pod nazwą PW Janbud , Janbud Sp zoo , JNN Sp zoo bo firmy trzy a właściciel jeden . Po co otwiera jedną spółkę za drugą skoro wybudował zaledwie kilka budynków ? Odpowiedź jest prosta ponieważ z każdej inwestycji ma proces z wykonawcami o zapłatę . Jedni wykonawcy zchodzą z budowy a wchodzą następni a po nich nasępni itd....... . Są pierwsze wyroki nakazujące zapłatę deweloperowi nieprawomocne jeszcze ale zdążył poprzepisywać co ma tak aby uciec z majatkiem przed wierzycielami .W umowach z klientami zastrzega sobie prawo do sprzedaży mieszkania z dowolnej spółki . Po co ?!!!! Ciekawe czemu nie może zakończyć inwestycji skoro od niektórych klientów wyciągnął nawet 100% ceny , wykonawców nie wypłaca ( już w milionach złotych ) a oprócz tego ma zaciągnięte poważne kredyty (też kilka milonów ) . Ciekawe jak to się skończy i kto za to zapłaci?
      • Gość: gh Re: developerzy Krakowscy których trzeba unikać ! IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 20:55
        deweloper w 21 grudnia 2010 otwarł następną spółkę pod nazwą Przedsiębiorstwo WielobranżoweJjanbud Spółka z oo i to na nią przenosi własność
    • Gość: ... Re: developerzy Krakowscy których trzeba unikać ! IP: *.nsystem.pl 09.01.11, 13:39
      każdy w Krakowie wie o : leopard, univers
    • Gość: Przemek Re: developerzy Krakowscy których trzeba unikać ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 15:15
      Pracowałem jako podwykonawca na Rzyczyskach półtorej roku temu,pieniędzy nie odzyskałem do dziś,osiedle ma wady już na poziomie projektu,czegoś takiego w życiu nie widziałem po wykonaniu instalacji elektrycznej okazało się że są nowe plany i trzeba drogę przesunąć i wyrwali nam koparką świeżo położone kable za które notabene nam nie zapłacili i to był koniec,pamiętam minę pana ... jak zebraliśmy sprzęt,załadowali się do samochodów i jazda a tu wrzask że prądu na budowie niema,zapytaliśmy grzecznie są pieniądze na koncie??? Nie ma! no to dowidzenia z tego co widzę osiedle jest nadal nie wykończone a miało być oddane ponad rok temu :-)
      Jak najdalej od tej firmy!!!
      • Gość: gość Re: developerzy Krakowscy których trzeba unikać ! IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 22:47
        obecnie toczy się postępowanie w sprawie Jacka N. i jego działalności , zainteresowani mogą zeznawać na komendzie Policji przy ul.Łokietka w Krakowie ,wydział przestępczości gospodarczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka