Dodaj do ulubionych

POMOCY! Musze wypowiedziec umowe z Developerem

IP: *.crowley.pl 23.03.04, 22:23
Czy ktos moze mi doradzic jak to sformulowac? Moze jakas strona prawnicza
znacie? Chodzi o to ze Developer nie wybudowal w terminie mieszkania i chcemy
ta umowe wypowiedziec, moze ktos z szanownych grupowiczow "przerabial" ten
temat? Zaznacze, ze odbylismy wstepna rozmowe i oczywiscie szanse na
odzyskanie od razu calej kasy sa nikle, wiec musimy zaproponowac cos w
rodzaju "ugody". Dzieki za podpowiedzi.
aya
Obserwuj wątek
    • krzychut Re: POMOCY! Musze wypowiedziec umowe z Developere 23.03.04, 23:11
      Przede wszystkim przeczytaj dokładnie umowę jaką podpisaliście z developerem a
      szczególnie tę część, która określa sposoby i zasady rozwiązania umowy.
    • Gość: AntyK Re: POMOCY! Musze wypowiedziec umowe z Developere IP: *.acn.waw.pl 23.03.04, 23:52
      Miałem podobną sytuację i poszedłem z tym po poradę do prawnika. Po 10 dniach
      miałem całą kasę na koncie - polecam takie rozwiązanie.
      • Gość: ayrona DO AntyK'a Re: ...wypowiedziec umowe IP: *.crowley.pl 24.03.04, 23:42
        mozesz rozwinac nieco temat? Co ci poradzil, ile to kosztowalo. Z gory dziekuje
        • Gość: AntyK DO AntyK'a Re: ...wypowiedziec umowe IP: *.acn.waw.pl 25.03.04, 00:36
          Przede wszystkim - prawnik był nie "z ulicy" ale z polecenia, to ważne, bo
          możesz trafić do gościa, który będzie chciał prowadzić sprawę w sądzie i
          próbował przedłużać ją w nieskończoność. Tak jak pisałaś poradził przede
          wszystkim aby próbować negocjować ugodę i unikać wdawania się w sprawę sądową,
          zwłaszcza, jeśli w umowie wpisany jest sąd powszechny. W moim przypadku było o
          tyle łatwiej, że firmie zależało na opinii a wina była ewidentnie po ich
          stronie (powód wypowiedzenia umowy był trochę inny więc nie będę opisywał
          szczegółów). Nas kosztowało to 50 PLN, ale tak jak napisałem było trochę "po
          znajomości".
    • Gość: rutra Re: POMOCY! Musze wypowiedziec umowe z Developere IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 00:20
      Radzę jak najszybciej udać się do dobrego adwokata, zanim deweloper straci
      płynność finansową i złoży wniosek o upadłość. Z osobistego doświadczenia
      (bardzo przykrego) wiem że deweloperzy nie bawią się w ugody... Jeżeli budowa
      opóźnia sie z przyczyn finansowych może być bardzo trudno wyrwać od nich kasę.
      A i radzę wziąć doświadczonego adwokata nawet jeżeli będzie 3xdroższy niż jakiś
      szczyl świeżo po aplikacji. Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!
      • bytheway Re: POMOCY! Musze wypowiedziec umowe z Developere 25.03.04, 01:25
        napisz na malpe jaki to deweloper
        • Gość: ayr Re: IP: *.crowley.pl 25.03.04, 01:43
          Sorki, tego nie chce/nie moge ujawnic (poki co).
    • Gość: ayrona NO i JUZ po sprawie! IP: *.crowley.pl 25.03.04, 17:33
      Stalo sie! Zlozylem im pisemko, teraz czekamy na ich ruch.
      pozdr
      • m.in Re: NO i JUZ po sprawie! 25.03.04, 17:53
        no... to dopiero początek

a ty tak śmiało: po sprawie
      • Gość: rutra Re: NO i JUZ po sprawie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 18:05
        Serdecznie życzę jakiegokolwiek ruchu z ich strony i oby był dla Pana
        pozytywny!!! Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka