Dodaj do ulubionych

Socjologia na UJ

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.03.04, 21:27
Powiedzcie mi czy warto studiowac socjologie w Krakowie na Uj i czy drogie
jest utrzymanie chodzi mi o akademik ewentualnie mieszkanie, moze jakas
dodatkowa prace...
Obserwuj wątek
    • Gość: vas Re: Socjologia na UJ IP: *.koniecpol.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 16:28
      W Krakowie a szczegolnie na Uj warto jest studiowac, ale napewno nie
      socjologie. To jest tak max. gówniany kierunek ze gorzeszgo nie ma. Mieszkam z
      jednym i wiem co mowie. Jesli chcesz wyjsc po studiach jeszcze glupsza niz sie
      na nie dostalas to idz na socjologie, ale jesli masz ambicje to sobie daruj.
      Oni tam nic nie robia, niczego sie nie ucza, czasem cos przeczytaja a ich
      egzaminy to szczyt prymityzmu. Jesli chcesz studiowac cos z humanistycznych to
      polecam zdecydowanie filozofie. Jesli chodzi o utrzymanie to 600 zlotych
      miesiecznie dobrze miec w kieszeni, powinno na wszytsko wystarczyc.
      • Gość: forkboy Re: Socjologia na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 00:31
        ty jesteś chyba troche pokręcony, a twoj kolega jeszcze bardziej!!! owszem,
        mozna latwo przejsc przez studia nic nie robiac, ale na kazdym kierunku da sie
        po lebkach zaliczac. a jezeli CHCESZ studiowac, to wybierasz kursy ambitne, a
        nie banalne i wtedy jest troche inaczej. a jak jestes lamerem w tym temacuie i
        sam nie studiujesz, to sie nie wypowiadaj bo sie po prostu nie znasz!
    • Gość: eM Re: Socjologia na UJ IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 09.04.04, 19:20
      calkowicie zgadzam sie z przedmowca - do humanistycznych dodalabym tez
      etnologie - zalezy od "nachylenia" zainteresowan -
      • aphoper1 Re: Socjologia na UJ 10.04.04, 14:23
        a ja uwazam, ze duzo mozna skorzystac na socjologii na UJocie, ale lepiej, jesli
        sie juz ma jakies podstawy - np. z innych studiow.
        Pozdrawiam!
        (moja rada - przejrzyj katalog kursow, bibliografie... - czy to Cie interesuje).

Pozdrawiam,
        A.
        • Gość: K.K. Re: Socjologia na UJ IP: *.ins.agh.edu.pl 15.04.04, 13:11
          A ja mam propozycję- może socjologia na AGH? pewnie się zdziwicie, że na AGHu
          coś takiego jest, ale czas, żeby świat się dowiedział o istnieniu tego
          kierunku, bo jest bardzo fajny, dużo praktycznych i ciekawych rzeczy, nie samo
          wkuwanie klasyków socjologii. Trudno się dostać (20 os. na miejsce), ale warto
          spróbować!
          • Gość: ;) Re: Socjologia na UJ IP: *.compower.pl 21.04.04, 17:59
            Rowniez polecam socjologie na AGH-a. I specjalizacja ladnie wyglada;)))
          • Gość: fifi Śmieszne porównanie IP: w3cache.* / *.2-0.pl 02.05.04, 02:35
            Na UJ uczy kadra na poziomie światowym (zob. w internecie dorobek np. prof.
            Sztompki). Że na AGH nie ma odpowiednio mocnej kadry socjologicznej świadczy
            sam fakt, że prowadzą tylko studia licencjackie: nie spełniają warunków
            prowadzenia studiów mgr. A że 20 osób na miejsce, to owczy pęd wynikający z
            ogólnie wysokiej reputacji AGH, której dorobiła się poziomem elektrotechniki,
            informatyki, automatyki itp.

Inna rzecz, że profesorowie UJ są mało wymagający i można przez studia łatwo
            się prześlizgnąć. Ale kto chce się czegoś nauczyć, ten wydusi ze swoich
            profesorów, co mu trzeba. Bo jest z kogo wydusić.
    • Gość: burkina Re: Socjologia na UJ IP: *.byu.edu 07.05.04, 16:44
      znam jednego goscia po socjologii: alkohol, narkotyki, papieroski, oszust i zlodziej, podobnie jak
      jego dziewczyna. co do pracy to zajmuje sie koszeniem trawnikow sezonowo
      • Gość: monilla69@o2.pl Re: Socjologia na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 11:38
        hmmm no to niezbyt sympatyczna wizja ;P a tak serio to napiszcie do mnie cos o
        socjologii na UJ (jak jest,czy da sie przezyc itd;))a moze lepsza etnologia??
    • Gość: PROSBA:) Re: Socjologia na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 17:27
      mi tez powiedzcie czy warto..;P czy jest dosc milo czy tez wymagania i ilosc
      materialu wpedzają w depresje????Macie w ogole jakis czas na odpoczynek;)???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka