Gość: anja IP: *.centertel.pl 13.10.10, 07:21 Proponuje kontrolę na trasie Kraków-Sucha Beskidzka/Zawoja....a temu kto wymyślił żeby o 6 rano jechał PKS z Suchej do Krakowa wielkości busa MEDAL!!!! za głupotę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.chello.pl 13.10.10, 07:39 możecie sobie pisać te listy i płakać ile wlezie, ale policja i tak się tym nie zajmie bo policjanci muszą dotrwać bezpiecznie do emerytury po 15 latach ciężkiej służby w barach szybkiej obsługi i w zakamarkach komisariatów. Może gdyby osiem takich przepełnionych busów się zderzyło i byłoby 150 ofiar, to może, MOŻE kilka patroli dodatkowych by wyjechało. Ale na obecną sytuację wystarcza trochę apelowania o bezpieczną jazdę. Aha, tylko ludziska nie spaźniać się z płaceniem podatków, policja na was liczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.multi-play.net.pl 13.10.10, 09:35 A widziałeś reakcję ludzi na taką kontrolę? Bo ja tak. Myślałem, że zlinczują policjantów dlatego, że kazano części pasażerów opuścić pojazd. Więc przestań pieprzyć bez sensu o tych kontrolach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.scansafe.net 13.10.10, 12:38 że co?? biedna policja, jakby takie cuś jak polski busik wjechało na teren USA tudzież Zach. Europy i pasażerowie jeszcze zaatakowali policję, to by sprzątali ulice do końca życia za miske ryżu. gdzie ty człowiecze mieszkasz, gdzie ta wioska że takie scenki się odbywają? to już Azja czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.10, 19:11 > A widziałeś reakcję ludzi na taką kontrolę? Bo ja tak. Myślałem, że zlinczują p > olicjantów dlatego, że kazano części pasażerów opuścić pojazd. Więc przestań pi > eprzyć bez sensu o tych kontrolach Może po prostu policjanci do takich kontroli powinni być wyposażeni w zestaw zdjęć? Nie, nie takich jak w mediach - rozbitego samochodu i zwłok przykrytych folią. Zdjęć poszarpanych zwłok w busie, albo leżących obok. I pokazać jednemu z drugim - choćby miał się porzygać. I zapytać - chce Pan/Pani tak skończyć? To proszę wsiadać - szerokiej drogi i lekkiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
chn506 Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! 14.10.10, 09:06 Wina przepelnienia jest w tym ze ludzie wola zaplacic troche mniej jadac busem niz autobusem, bus podjezdza kilka minut przed autobusem,autobus jedzie pusty no to sie go likfiduje. Co jest niebezpieczne w busach na trasie Katowice Krakow ,Olkusz Krakow to ,ze kierowcy nie daja biletow a ludzie nie reklamuja,gdy o bilet poprosilam wszyscy na mnie spojzeli jak na marsjana.Co sie dzieje w razie wypadku,gdy nie posiadamy biletu? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! 16.02.13, 01:30 chn506 napisała: > Co sie dzieje w razie wypadku,gdy nie posiadamy biletu? a co się niby ma dziać? nie mamy biletu, nie mamy umowy przewozu, przewoźnik nie ma wobec nas żadnych zobowiązań. czyli nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 07:43 trzeba zrobić porządek z tym busiarstwem. Jeżdżą nabite, za szybko, do tego są w złym stanie - te busy to często wielkie jeżdżące trumny! W całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.rwd.prospect.pl 13.10.10, 13:36 Nie jeździsz to co cie to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoniak Policja do roboty!;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 07:54 Busy jak najbardziej TAK, ale bezkarność "busiarzy" NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: 195.150.18.* 13.10.10, 08:07 A ja proponuje kontrolę busów na trasie Kraków -Sułów -Gdów w godz. 14:00 - 16:00 to uwłacza ludzkiej godności. Dlaczego właściciele tych linii otrzymują koncesje. Karać tylko właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
podpantoflem Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! 13.10.10, 14:15 A gotowa jesteś płacić więcej za bilet? Nie ma nic za darmo. Chcesz jeździć w bardziej komfortowych i bezpiecznych warunkach, to przygotuj się na podwyżkę cen. Zakup większej liczby lepszych pojazdów, mniej pasażerów w jednym kursie = większe koszty dla właściciela, które musi zrównoważyć na klientach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.chello.pl 13.10.10, 08:12 Na trasie Kraków Olkusz ludzie są upychani w busach jak świnie albo buraki. Ludzie leżą na sobie, wiszą w powietrzu a jeden z drugim dokłada, dopycha, aż mu się ulewa. Celowo robią lukę między kursami, żeby ludzie nie mieli wyboru. I nie mają. Jadą jak na śmierć. Co z kontrolami policji? Co z kontrolami zarządzających transportem? Są zbyt zajęci staniem pod krzyżem czy może rozważają właśnie problem psich kup? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.chello.pl 13.10.10, 10:08 1. ludzie nie MUSZĄ jechać busem, mogą ale nie muszą. to nie jest nakaz. 2. jeżeli będzie kontrola wiekszość ludzi będzie musiała wyjść w jakimś "polu", a to raczej nikomu sie nie spodoba. Więc albo ciesz sie że dotarłaś do pracy/domu, albo jedź autem i płacz o kontrole w busie, bo tobie to wisi. 3. Jak ktoś chce jechać w takich warunkach - jego sprawa. Nikt nikomu nie karze jechać tym busem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAkir Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 11:07 > 3. Jak ktoś chce jechać w takich warunkach - jego sprawa. Nikt nikomu nie karze > jechać tym busem. Nie tylko jego - wszyscy ponosimy wysokie koszty ewentualnych tragedii takich jak wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.chello.pl 13.10.10, 13:25 Jasne z lekarza też można a nie trzeba korzystać. Więc nie choruj, skoro taki jesteś mądry. Tak samo nie musisz chodzić po chodniku, jeśli jest dziurawy, możesz pełznąc dołem pod ziemią i tam filozofować. A za przewóz busem płacę, płacę za przewóz ludzi a nie świń czy buraków. Mam prawo oczekiwać, że skorzystam z usługi za którą płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enyya Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: 81.210.100.* 14.10.10, 08:17 CHYBA JESTEŚ KIEROWCĄ BUSA!!!! PO PIERWSZE NIE KAŻDY MA PRAWO JAZDY I MOŻE JEŹDZIĆ CZYM CHCE, A JAKOŚ DOJECHAĆ TRZEBA!!! PO DRUGIE NIE KAŻDY MA AUTO I JAK PODJEŻDŻA BUS TO CO MA CZEKAĆ NA NASTĘPNY KTÓRY BĘDZIE TAKI SAM ZARĄBANY JAK WCZEŚNIEJSZY!!! ALBO CZEKAĆ CAŁY BOŻY DZIEŃ A I TAK NIE DOCZEKA SIĘ LUDZKICH WARUNKÓW PRZEJAZDU!!! PO TRZECIE NP.AUTOBUS "E30" LUB "X" JADĄCE KRAKÓW - JAWORZNO/LIBIĄŻ NIE ZATRZYMUJE SIĘ NA WSZYSTKICH PRZYSTANKACH PO DRODZE BO PANOWIE Z BUSÓW ZASTRASZAJĄ I GROŻĄ TYM LINIĄ, ŻEBY NIE ZABIERALI IM KLIENTÓW - WYTĘPIĆ TAKIE BUSY!!! OSOBIŚCIE ZNAM TAKI PRZYPADEK POWAŻNEJ SPRAWY ZASTRASZANIA RODZINY KTÓREJ OJCIEC ZAKUPIŁ BUSA I CHCIAŁ ZAROBIĆ NA CHLEB!! JAK JUŻ SIEDZISZ W INTERESIE TO OK, NA PEWNO NOWICJUSZEM DŁUGO NIE BĘDZIESZ BO CIĘ WYKOŃCZĄ I SAM ZREZYGNUJESZ, PRZECIEŻ TO JEST MONOPOL I NIKT NIE MOŻE NIC ZROBIĆ TEJ MAFII Z BUSÓW :/ TAKIE PRZYPADKI NIESTETY TYLKO W POLSCE!! ABSTRAKCJA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herys Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: 212.244.23.* 13.10.10, 08:20 To jest nic ! Kilkukrotnie z nudów i nerwów policzyłem ludzi w busie na linii Kraków - Wolbrom. Rekord to 54 osoby upchane w busiku marki Mercedes Sprinter! Ludzie mieszkający w Skale (miejscowości na trasie) wsiadają do busów na tej linii bo z kolei te jeżdżące na trasie Kraków - Skała to ruiny i prawie samobójstwo i tak w koło macieju. KONTROLOWAĆ, KARAĆ, KONTROLOWAĆ, KARAĆ. Od tego jest ITD i Policja. Nauczą się jeździć zgodnie z przepisami barany. Odpowiedz Link Zgłoś
podpantoflem Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! 13.10.10, 13:16 Ale jest pozytyw: przy tych 54 osobach zapewne nie zdołał przekroczyć dozwolonej prędkości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.comarch.com 29.10.12, 11:12 Witam, Najlepszą alternatywą dla trasy Wolbrom-Kraków jest własny transport. Ja tak dojeżdżam, jeśli są chętni proszę o info na arthuroz@interia.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość_z_Krakowa Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.chello.pl 13.10.10, 08:26 Piszecie o dniach powszednich kiedy to wiele osób jedzie do pracy. Popatrzcie na busy wyjeżdżające wcześnie rano w niedzielę ;> - miałem nieprzyjemność jechać na trasie Kraków - Szczawnica w niedzielę ostatnią. Bilet kupiłem w kasie na dworcu i byłem mile zaskoczony że przy busie niema tłumu. Zaczęło się po wyjeździe z dworca. Zasadniczo na Placu Inwalidów było full, ale kierowca pozwalał wsiadać jeszcze pod Uniwersytetem Rolniczym, Na Rondzie Grunwaldzkim, na Matecznym i w Borku Fałęckim. Efekt był taki że wszyscy jechali jak śledzie w beczce. Tylko szybkiej bo kierowca miał iście ułańską fantazję. Poniżej "stówy" pomiędzy Lubniem a Mszaną jechać to przecie nie honor. Makabra - naprawdę żałowałem że wsiadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: 192.250.56.* 13.10.10, 16:13 Rondzie Matecznego, a nie Matecznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.scansafe.net 13.10.10, 08:30 Nic nowego, prawie wszystkie podkrakowskie busy jezdza przeladowane, ja osobiscie 5 lat do szkoly jezdzilem "na przedniej szybie" ledwo domykajac drzwi. Norma Policja oczywiscie tego nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lajkomik Wieliczka 13.10.10, 08:33 A busy do Wieliczki? Jeżdżą co 5 min., a i tak zapchane po sufit. Kiedyś pojadę za takim busem i zadzwonię na policję, z ciekawości. Zobaczymy co z tego wyniknie Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Wieliczka 01.01.12, 17:53 lajkomik napisał: > A busy do Wieliczki? Jeżdżą co 5 min., a i tak zapchane po sufit. Bo lemingi jesteście! Po jakiego zakichanego grzdyla wsiadacie w te obciachowe kląkry, nawet wtedy jak możecie jechać pociągiem? W Warsiafce jednak ludzie trochę bardziej się szanują - i tam busy nie uganiają się po drogach niczym stada szczurów. A przede wszystkim powinniście wywlec za fraki i wygonić na kopniakach towarzysza Rębibusa, króry od lat niszczy kolej w Małopolsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkonik Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: 193.105.192.* 13.10.10, 09:01 a PKS likwiduje połączenia z uwagi na niską frekwencję podróżujących, ot i cała prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bwin.com Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.miechow.com 13.10.10, 09:03 Nie lepiej ma się sytuacja Miechów-Kraków-Miechów. Ludzie stoją przez cały bus w ścisku. Ja sam nie jeżdżę już busami przepełnionymi tylko czekam na następny. Co innego jeżeli to jest ostatni bus/autobus więc trzeba się męczyć i modlić aby jakoś dojechać... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! 16.02.13, 01:33 do miechowa akurat to jakieś pociągi chyba jeżdżą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essita Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: 149.156.55.* 13.10.10, 09:23 My z mezem juz dzwonilismy na policje widzac takiego zapchanego busa - Max Bus (do Dobczyc), co prawda pani dopytywala o szczegoly, nr rejestracyjny itp, ale jak sie to skonczylo - nie wiem, bo my jechalismy w inna strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AG Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.ds16.agh.edu.pl 13.10.10, 17:17 Max Bus? Przecież taka firma do Dobczyc nie jeździ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conchis niestety to prawda, busy są zapchane, a kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 09:24 jeżdżą jak idioci, szybko i po chamsku, zupełnie nie licząc się że wiozą ludzi, a nie złom, dlaczego policja nie weżmie się za tych piratów i potencjalnych morderców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: 213.17.134.* 13.10.10, 09:30 Dokładnie, przewóz osób w Polsce to jakiś jeden wielki skandal, codziennie jadąc do pracy mijam busy/autobusy zatłoczone tak że ludzie stoją przylepieni do przedniej szyby niemalże na kierowcy. Również proszę redakcję o szersze opisanie tego problemu, może po tym co się stało wreszcie ktoś dojrzy ten problem a policja zacznie zwracać uwagę na to co się dzieje... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pronovia A busy do Słomnik... 13.10.10, 09:31 Nie dość, że zapchane do granic możliwości (spod dworca jeszcze odjeżdżają w stanie cywilizowanym, ale od skrzyżowania 29 listopada z Opolską jest już tragedia) kierowcy oczywiście przekraczają dozwoloną prędkość a same pojazdy to poprzerabiane i wielokrotnie klepane graty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona BUS Kwaczała JAKORS IP: *.qumak.pl 13.10.10, 09:33 Droga policję proszę o sprawdzenie stanu technicznego busów Kraków - Kwaczała. forma JAKORS. Stan techniczny katastrofa, wożenie ludzi ponad stan - normą na każdym kursie. Chamskość właściciela, przy zwracaniu uwagi na stan techniczny pojazdów - Właściciel sugeruje by wybierac inne linie jak sie jest z jego niezadowolony! Zero odpowiedzialnosci. Oj stanie sie jeszcz tragedia niedaj Boze i wtedy rączki do Pana Boga. tymi busami jeżdzą Nasze dzieci!!! Jezdziły duże autokary na tej trasie to włąsciciel z racji oszczednosci wycofał. Masakra, niech się tym ktos zajmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z. Re: BUS Kwaczała JAKORS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 23:02 mija kolejny rok i na tej lini nic sie nie zmieniło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: BUS Kwaczała JAKORS IP: *.net.autocom.pl 30.12.11, 13:18 A mnie się one podobają przynajmniej jeżdżą do późna i zawsze moge liczyć że z nimi dojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.chello.pl 13.10.10, 09:41 Wszyscy tutaj narzekacie na busiarzy, a jakoś nikt nie dostrzega, że jest ogromny popyt i ludzie sami na siłę się tam ładują widząc, ze miejsca już nie ma. A jak się coś stanie to oczywiście winę najlepiej przerzucić na kierowcę bo przecież to on odpowiada. Oni też nie są święci, ale jak wyobrażacie sobie podróżowanie jeśli busy będą jeździły zgodnie z przepisami, bo miejsca dla wszystkich na pewno nie wystarczy ? Zgadzam się, że trzeba z tym zrobić porządek, ale nie jest to temat, który dotyczy tylko i wyłącznie busów. Takie sytuacje zdarzają się również w firmach, które przewożą ludzi na regularnych liniach wojewódzkich. Co więcej - za komuny wcale nie było lepiej (a wtedy przewoźnik był jeden i autobusy były duże). Sprawą powinny zainteresować się lokalne samorządy i zachęcić przewoźników do uruchomienia regularnych linii większym taborem, nie busami, może ogłosić jakiś przetarg na obsługę linii ? Może wówczas wszyscy na tym zyskają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.interia.pl 13.10.10, 13:40 Tak, tylko jeśli celowo ustawia się kursy tak, aby zwracało się z nawiązką za paliwo. To podróżujący busem nie ma wyboru, jeśli musi dotrzeć do szkoły, pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! 13.10.10, 13:58 Gość portalu: Pawel napisał(a): > jak wyobrażacie sobie podróżowanie > jeśli busy będą jeździły zgodnie z przepisami, bo miejsca dla wszystkich na > pewno nie wystarczy ? Będzie więcej busów, albo większe busy, ale i większe ceny biletów. Tak właśnie musi być, skoro tańszy bilet jest możliwy tylko pod warunkiem łamania prawa. > Co więcej - za komuny wcale nie było lepiej Zgadza się, i dlatego komuna poszła tam, gdzie jej miejsce. Niestety, zostawiła swoje ślady, na przykład w myśleniu "skoro im wolno, to mnie też". > Sprawą powinny zainteresować się lokalne samorządy i zachęcić przewoźników > do uruchomienia regularnych linii większym taborem, nie busami No tak, niech samorządy zachęcają, Ty też zachęcaj i ja też zachęcam. Jak myślisz, przejmie się tym ktoś? Jest prawo, powinna policja i inne służby wymusić jego stosowanie, i tyle. Bo innego argumentu za przestrzeganiem prawa nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.30.73.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.02.13, 20:58 owszem sa przepełnione busy,ale kazdy chce po 8 albo 12 godzinach pracy chce wrócic do domu jak najszybciej,a jesli busy do danej wioski kursuja co dwie godziny a kierowca zabierze tylko komplet siedzących to co reszta ma stac i czekac na nastepnego?(o ile on tez zabierze pasazera i nie bedzie przepełniony).ja proponuje aby ci narzekajacy pasazerowie o tym pomysleli,co lepsze czy jazda w zatłoczonym busie czy stanie na -25st.temp ze 4godziny na przystanku!jakos autobusy mpk sa przepełnione tak ze kierowca gdy zamyka drzwi to przytrzaskuje pasazerowi noge albo reke-dlaczego ich nie sprawdza ITD,ani na nich pasazerowie nie dzonia na policje jak robia to w przypadku prywatnych przewoznikow!jak komus nie pasuje jazda busem to nich samolotem lata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.multi-play.net.pl 13.10.10, 09:41 Ja się pytam po co wsiadacie do tych busów skoro są zatłoczone. Ja również od czasu do czasu jeżdżę busami i widzę jak się pchacie do środka. Nawet wtedy gdy bus jest pełny. To wy wywieracie presję na kierowców aby zabierali więcej pasażerów. Typowo polskie biadolenie wszyscy co winni tej sytuacji ale nie pasażerowie którzy nawiasem są dobrymi znajomymi kierowców Odpowiedz Link Zgłoś
kosm.aty Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! 13.10.10, 09:46 > Ja się pytam po co wsiadacie do tych busów skoro są zatłoczone. No faktycznie, to jest myśl. Nie wsiadać! Bo pasażerowie busów to na wycieczki krajoznawcze nimi przecież jeżdżą, a nie do roboty w biurze, na kasie czy na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
emplo Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! 13.10.10, 10:14 W koncu rozsadny post. Popyt ksztaltuje podaz, nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.interia.pl 13.10.10, 14:32 Czemu wsiadamy? Bo jest taka usługa i płacimy za nią. Czemu wsiadamy mimo przepełnienia? Bo musimy się dostać do pracy, szkoły. Czy gdyby nam dano możliwość jechania mniej zatłoczonym busem, jechalibyśmy nim? Tak. Czemu nie możemy jechać mniej zatłoczonym busem, a musimy korzystać z przepełnionego? Bo kursy busów są tak ustawione, żeby był nadkomplet, w przeciwnym wypadku nie zwraca się paliwo. Czy zapłaciłabym na trasie Olkusz - Kraków o 1-2 zł więcej, gdybym miała szansę jechać bezpieczniej? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.absystems.pl 13.10.10, 09:41 zapominacie, ze jestesmy biednym krajem - kazdy z tych kierowcow chce dorobic, kupic wiecej, wiecej miec, sobie, rodzinie itp - a wy, korzystajac z tych busow, chcecie zaplacic jak najmniej, wiec oni biora wiecej ludzi, wiecej dostaja gotowki itd - gdyby stawki byly wyzsze, wy, mimo, ze warunki podrozowania bylyby lepsze, nie korzystalibyscie z takich srodkow komunikacji, bo za drogo, a miasto nie organizuje linii autobusowych na tych trasach, ktorymi jezdza busy - rynek to reguluje, wiec pretensji nie mozna miec do nikogo - hm, moze tylko do policji, ktora przymyka oko sposoby poruszania sie busow po miescie (wymuszanie, korzystanie z pasow dla komunikacji miejskiej itp) - ale wiekszosc z was korzystajacych z uslug busiarzy i tak jest zadowolona - bo tanio i szybciej niz komunikacja miejska, rower czy samochod - wiec o co pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.qumak.pl 13.10.10, 09:55 Niech puszczą wieksze autokary! I ich stan techniczny zeby był wiekszy. Niech sie nie wypowiadaja krakusy, którzy musza stać 10 min na MPK kolejnego i sa załąmani ze tak dlugo! Ja mieszkam 45km od Krakowa i nieraz pokonanie trasy z Krakowa do domu zajmuje mi 2,5 godz, nie wspomne juz o czekaniu czasem po 1,5 godz na kolejnego busa, wiec jak widze ze jedzie cokolwiek to wsiadam. Ale gdyby własciciele prywatnych lini zapewnili duże autobusy, bezpieczne było by inaczej, niech beda ciutke drozsze ale duże. A bardzo czesto jest tak ze to Krakusy wpychaja sie do busow bo za przejazd jeden przystanek zaplaca 2 zł a nie 2,50 a osoby majace do domu dalej juz sie nie zmieszcza. Taka prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anchor Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.nsystem.pl 13.10.10, 11:26 Prawda to jest taka, że skoro tak bardzo nie lubisz Krakusów to poprostu tu nie przyjeżdżaj. Jakoś bez Twojej pracy przy łopacie damy sobie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! 13.10.10, 14:04 Ty chyba myślisz, że busiarze jeżdżą busami po to, żeby ludzi dowieźć do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpgg .................................................. IP: 193.201.137.* 13.10.10, 09:45 Powoli sprawa dopalaczy ucicha bo okazuje się że wszystko było niezgodnie z prawem, no to teraz weźmiemy się za busiarzy. A co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: ............................................. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 11:09 Jeszcze tylko dodaj że Tusk ponosi winę za ten wypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.bj.uj.edu.pl 13.10.10, 09:56 Tramwaje i autobusy miejskie tez sa przepelnine! Az sie przechylaja.Za rzadkie sa kursy. Gdyby jeszcze ci,ktorzy jezdza samochodami, zaczeli jezdzic tymi autobausami i tramwajami,to... Jakos wszedzie na swiecie da sie ten problem rozwiazac a u nas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły klient PKSa Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.10, 11:08 Sprawa jest zawiła i skomplikowana. Widzę to po sobie jeżdżąc z Krakowa do Niepołomic. Ludzie na tej trasie ciągle biadolili, że Mat wyzyskuje, że za rzadko, że zapchany, że chamstwo... i co? I Niepołomice dostały PKS'a, którym nikt nie jeździ. Kogo to wina? No bo na pewno nie ludu! PKS opuścił ceny, to i Mat opuścił, żeby go klientela nie olała. Ludzie się na to godzą. Na ścisk, smród, gorąc i brak bezpieczeństwa. Jakoś ja potrafiłem sobie poradzić z tym, by sprawdzić kiedy śmiga PKS i jechałem komfortowo w klimatyzowanym autokarze, w którym było maks, podkreślam MAKS - 20 osób w szczycie. Czasem sam jeździłem. Dodam, że PKS jedzie, AŻ 5-10 minut dłużej. Niewiele to zmienia, bo mieszkając w Niepołomicach i tak muszę 1.5h wcześniej z domu wyjechać. Pewnie PKS po nowym roku się skończy, bo jak jest nierentowny, to nie ma racji bytu. A tej biadolącej bandzie polecam się dobrze zastanowić, czego tak na prawdę oczekuje od przewoźnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.chello.pl 13.10.10, 15:45 najbardziej trafny post na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eciepecie Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: 188.33.146.* 13.10.10, 11:11 "Zajęcie się sprawą busów" nie jest dobrym topikiem na wybory. Sondaże firmy Fiku Miku zrobione na telepatycznej próbie pokazały. Lepiej zająć się dopalaczami, bo to dopali takiego poparcia, że kolejne latka będziemy pod miłościwym panowaniem. Jedź motłochu dostawczakiem na pace - i tak głosujesz na niejakiego Jaroslawa K. bo tylko motłoch glosuje na niego, oświeceni w miastach wiedza na kogo głosowac i o! jak mają dobrze!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corv Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.chello.pl 13.10.10, 11:26 Ludzie zachowujecie się jak barany. Jeden wypadek, poakzali w TV i wszyscy panikują, wrzeszczą, coś trzeba zrobić. Codziennie w samym Krakowie setki przeładowanych busów - zgroza, zamknąć, zakazać! A jak pomyślelibyście to skoro setki jeżdżą tak codziennie, to znaczy, że się da i nic się nie dzieje - wypadki busów są więc rzadkością, statystycznie można je pominąć. Nic trzeba robić, trzeba się cieszyć, że ludzie potrafią trochę zaoszczędzić, że o ekologii nie wspomnę ;) Bo jak zamiast jednego busa, puścić trzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eciepecie Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: 188.33.146.* 13.10.10, 11:59 >skoro setki jeżdżą tak codziennie, to znaczy, że się d > a i nic się nie dzieje - wypadki busów są więc rzadkością, Otóż i mamy - polski dobrobyt budowany zgodnie z zasada "jakoś to będzie!" Tylko jak Ty albo ktoś z Twojej najbliższej rodziny okaże się tą "statystyczną rzadkością" to też to pominiesz? A na pogrzeb pójdziesz? Podejście jak w Chinach - życie człowieka jak życie mrówki - jak nie ten to będzie kto inny. Pomyliło ci się normalne życie z grą komputerową? A może myślisz że wszyscy poza Tobą to awatary? Mają po trzy życia? Może do tego jednego wypadku by nie doszło i nie pokazali by go w tv gdyby to nie był kraj dzikusów takich jak Ty co to nikogo i niczego nie szanują i wszystkie rozumy zjedli? A może byś sobie tak sprawdził ile busów tylko w tym miesiącu miało wypadki? Może nie tak spektakularne jak wczorajszy ale też ginęli ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Listy. W Krakowie busy też są przepełnione! IP: *.qumak.pl 13.10.10, 13:21 Bardzo podoba mi się Twoja wypowiedź i chętnie bym się pod nią podpisała!!! Odpowiedz Link Zgłoś