Dodaj do ulubionych

Gimnazja - ranking 2004

IP: *.ksk.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 13:58
Jak sa kryteria przy rankingu gimnazjum(szczegolnie chodzi mi o wyniki
nauczania) bo np Gimnazjum 37 jest 6 w rankingu nauczania a według Oke
średnia zdobytch punktów z egzaminu gimn. daje im 31 (średnia 63pkt) pozycje
z poprzedniego roku. Więc jak to gimnazjum może zajmować tak wysokie
miejsce ?????
Gdzie jest 1 gimnazjum(77pkt) , Pijarzy(85pkt)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciekawy Pytanie IP: *.ksk.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:00
      Jak sa kryteria przy rankingu gimnazjum(szczegolnie chodzi mi o wyniki
      nauczania) bo np Gimnazjum 37 jest 3 w rankingu nauczania a według Oke
      średnia zdobytch punktów z egzaminu gimn. daje im 31 (średnia 63pkt) pozycje
      z poprzedniego roku. Więc jak to gimnazjum może zajmować tak wysokie
      miejsce ?????
      Gdzie jest 1 gimnazjum(77pkt) , Pijarzy(85pkt)
      • Gość: zdziwiona Re: Pytanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 18:57
        O ile wiem to gimnazjum nr 1 społeczne miało 85 pkt średniej na egzaminach w
        zeszłym roku . Z trudnością " załapało " się na 14 miejscu i tylko w
        kategorii dobrego nauczania. Nie zmieściło się ani w kategorii dobrej opieki
        ani dobrych warunków. Dlatego nic z tego nie rozumiem. Chyba matematyka
        zwyciężyła życie.
        • Gość: Ciekawy Re: Pytanie IP: *.ksk.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 19:23
          Chodziło mi o gim nr 1 (na ulicy Bernardyńskiej )
    • Gość: Dyrabymniezabila! Re: Gimnazja - ranking 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 00:03
      Hehe! Smieszne to troszke! Moze by tak ankietowali uczniow, na temat opieki
      itd. na zasadzie anonimowych ankiet! Ale w sumie spoko! Szkoda tylko ze moja
      szkola stoi tak nisko!
    • Gość: nadinek Re: Gimnazja - ranking 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 09:08
      Ja również jestem zdziwiona,że w rankingu nie ma 1 ani 2, słyszałam,że są
      bardzo dobre, czy ostatnio coś się zmieniło ? Proszę o komentarz.
    • Gość: alice Re: Gimnazja - ranking 2004 IP: *.net4you.krakow.pl 10.04.04, 13:16
      gim.nr 9 to chyba jedno z gorszych przyjeli mnie tam jak zlo konieczne
      antypatyczna dyrektorka chyba oczywiste ze nie chce aby moje dziecko tam sie
      uczylo pozdrawiam uczniow klas szostych i zycze najlepszych wyborow
    • Gość: obiektywna BEZNADZIEJNY TEN RANKING...NIE WIERZCIE W TO!!!!!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 10.04.04, 16:49
      Jest bardzo dużo lepszych gimnazjów niż te, które zostały wymienione w rankingu.
      M.in. gimnazjum Pijarów (proszę sobie wejść na stronę i zobaczyć wyniki
      zeszłorocznych egzaminów),nie wspominając już o wspaniałej atmosferze panującej
      w szkole.Ciekawa jestem na jakiej zasadzie został przeprowadzony ten "ranking"?!
      O opiekę w szkole i warunki nauczania najlepiej zapytać uczniów; jak ktoś już
      wspomniał, można przeprowadzić anonimową ankietę.Nie wierzę w ten ranking
      dlatego ,że moim zdaniem i wielu innych (znajomych i uczniów),tak wspaniała
      szkoła jak gimnazjum Pijarów nie znalazła się nawet w pierwszej 20! Bzdura!
      • Gość: plokin Re: BEZNADZIEJNY TEN RANKING...NIE WIERZCIE W TO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 17:23
        Słonko, zazdrość i pycha to brzydkie cechy. No ale dla snobków chodzących
        do "najlepszej" szkółki w Krakowie (zgaduję, że też chodzisz do Pijarów) taki
        spadek to dopiero przeżycie... Przykro mi, ale raczej jedna z poważniejszych
        gazet w Polsce nie pisze totalnych bzdur. Zgoda - może i nie wejście do
        pierwszej dwudziestki to przesada, ale naprawdę nie jesteści tacy cudni jak się
        wam wydaje.
      • Gość: komentarzyk Re: BEZNADZIEJNY TEN RANKING...NIE WIERZCIE W TO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 15:58
        Przyznam ,że to ,iż nie ma tram Pijarów też mnie trochę zdziwiło, ale nie ma co
        panikować- jestem już w 3 kl gimnazjum i wiele zmieniło się od czsu gdy miałem
        wybierać. Nie ma idealnej szkoły i każdy 6 klasista powinien o tym wiedzieć.
        Gimnazjum Pijarów też nie jest idealne- też różne rzeczy się słyszy. Poza tym
        gimnazja są jeszcze młodymi tworami, więc nie będą miały od razu nie wiem jak
        długiej tradycji i renomy. Pozdrawiam- szóstoklasiści!!!Nie przejmujcie się
        rankingami, oraz niektórymi wypowiedziami- z większości gimnazjów można się
        wybić, a osobiście sam nie chciałbym chodzić do gimnazjum, którego uczniowie
        twierdzą ,że oni i ich szkoła są najlepsze-to niezdrowe:)
        • Gość: mama Re: BEZNADZIEJNY TEN RANKING...NIE WIERZCIE W TO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 10:40
          A moim zdaniem to piękne....
      • Gość: szesnastka Re: BEZNADZIEJNY TEN RANKING...NIE WIERZCIE W TO! IP: *.zim.citynet.pl / 80.51.253.* 30.04.04, 21:09
        Tak, a w liceum msze codziennie rano. Przy takim poziomie godzina wyjeta z
        zyciorysu to naprawde dużo! Powodzenia :]
    • Gość: ABBAII Re: Gimnazja - ranking 2004 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.04.04, 18:56
      ranking dziwny, bardzo dziwny nie ma G - 1 i 2 od lat rywalizujących w sposób
      bardzo ciekawy i powiedzmy sobie - rasowy, a brak P8ijarów świadczy przed
      wszytskim o braku klasy tego rankingu.

Ojciec dyrektor zajmuje się uczeniem a nie rankingowaniem, czyżby Państwo
      dyrektorzy z G - 1 i G- 2 także?

Brawo - tak trzymac uczyć i wychowawywać, a nie piswac głupoty!
    • Gość: Aralies SAMA PRAWDA gm.37 NAJLEPSZE IP: 62.233.163.* 17.04.04, 10:57
      Prawda może boleć, zwłaszcza takich od pijarów, którzy uważają ze są najlepsi!
      Gimnazjum 37 jest super po każdym względem. I ZAWSZE TAK BEDZIE!!!!!!!!!
      • Gość: ABBAII Re: eeeeeetam!!! gm.37 NAJLEPSZE? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 06:11
        Skarbie, pijarzy są najlepsi i oni to olewają, mieli 43 z
        matematyczno=przyrodniczych i 42 z humanów... ma ktoś tyle? + sporo
        olimpijczyków. Inna rzecz, że są gimnazja, które mają więcej olimpijczyków - 3
        rejonowe gimnazja radzą sobie bardzo ciekawie, w zależnosci od roku wygrywa wg
        liczebności laureatów albo G-16, albo G-1 albo Dwójka ze Studenckiej, przy
        czym to ostatnie jest bardzo małą szkołą. Weźże se wyniki konkursów, to się
        dziwisz, jakoś nie widze nigdzie tej 3&, a gdzie to jest?
    • Gość: Anna najlepsze gim. z b.niską średnią z egzaminu... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 17.04.04, 13:27
      Ciekawe kryteria rankingu...Najlepsze gimnazja nawet do niego nie przystąpiły,
      bo trudno tutaj o rzetelną ocenę jakości kształcenia. Spójrzcie na wyniki z
      egzaminów (artykuł "Gimnazja w Krakowie". ). Gloria victis ...w
      takich "rankingach".
      Mam nadzieję, że rodzice oprą się na miarodajnych źródłach ( np. OKE).
    • Gość: anka Re: Gimnazja - ranking 2004 IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.04.04, 11:35
      Dla mnie ten ranking jest obiektywny.Przecież porównując np. Pijarów i
      jakiekolwiek gimnazjum publiczne należy wziąć pod uwagę nie tylko liczbę
      uczniów, ale także fakt, że do takiego gimnazjum uczęszczają wszystkie dzieci z
      rejonu a nie jak u Pijarów wyselekcjonowane na podstawie ocen i kasy.Dopiero
      borąc pod uwagę wszystkie dane można zrobić taki ranking, a wg. niego przy
      takich różnicach Pijarzy powinni wypaść jeszcze lepiej /widocznie wypadli słabo/
    • Gość: Anna Kto się reklamuje? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 18.04.04, 21:30
      Nie oszukujmy się, w rankingu wzięło udział 40 gimnazjów, tzn. te, które
      chciały gdzieś zaistnieć, a siła prasy jest potężna...Te bardziej znane
      promować się nie muszą i nie chcą, mają dużo kandydatów i bez papierowych
      rankingów.
      • Gość: cassiopeia Gim 16 IP: *.net.autocom.pl 30.04.04, 12:10
        I co powiecie? Gimnazjum 16 dawniej słaba SP 33.
        Rzeczywiście nauczyciele dają nieźle w kość.
        Nie przeszkadza brak odpowiednich warunków przy zdobyciu I miejsca w rankingu
        pod względem nauczania. Nawiązując do próbnych testów - 43 z humanistycznego i
        40 z matematyczno-przyrodniczego. Wcale nie był to wysoki wynik. Jak ktoś chce
        czegoś więcej sie dowiedzieć o szkole to może pisać na adres: cassiopeia@vp.pl

Pozdrawiam!
        • Gość: ABBAII Re: Gim 16 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.05.04, 05:37
          taaa... dośc słabo napisane humany w 2003, nieźle przyrodnicza część - szkoła
          dobra, tak dobra jak jeszcze 3-4 w Krakowie. I nic więcj ponadto. Pijarzy gorą.
      • Gość: Nestusia Gimn.16 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 19:51
        Jestem juz prawie absolwentka 16 gimn.:))
        to znaczy chodze do tej szkoly 9 lat (6 lat podstawówki i 3 lata gimnazjum) i z
        moich obserwacji, mam o wiele wiecej w glowie niz ktos kto chodzi do np.
        gimn.17 czy 15 .
        Nauczyciele sa tacy jak wszedzie, pani Wołek rządzi-->jest surowa, ale potrafi
        nauczyc...ludzieeeee jesli popatrzec na tą szkole z perspektywy czasu, to
        naprawde widac ze byl to dobry wybor...pozatym mozna liczyc (jak to nasi
        nauczycielowie kochani mowia) nalepszy start do liceum, bo w sumie to najlepsze
        gimn.w KRK...
        GIMN. 16 RULEZzZ...
        wszystkim polecam tą szkole...jest lajtowa, super ludzie, naprawde (uwierzcie
        mi) wysoki poziom,ale bez przegiecia...!!! :D
        pozdro 600 :)
        • Gość: blee Re: Gimn.16 IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 13.05.04, 17:51
          Chodziłam do gimnazjum nr 16, a wcześniej do sp 33. Wcale nie uważam, żeby ta
          szkoła była wyjątkowa. Moim skromnym zdaniem,jej poziom w ostatnich latach
          spada. Teraz pełno dresów się tam kręci... Nauczyciele są w porządku, ale to
          też zależy na kogo się trafi. I nie zuważyłam, żebym była na tle ludzi z
          innych szkól lepiej przygotowana...
          Jeżeli 16 jest jedną z najlepszych szkół w Krakowie, to aż strach się bać, co
          się w pozostałych dzieje...
    • Gość: ofelia Re: Gimnazja - ranking 2004 IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 06.05.04, 19:03
      gimnazjada!!okropieństwo!!kto wymyślał te pytania?ta osoba sama by chyba nie
      umiała odpowiedzieć na nie!!!
    • Gość: AMS Re: Gimnazja - ranking 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 18:37
      skąd wzięliście ta punktację, skoro uczeń mógł uzyskać maX. 100 pkt z testu
      kompetencji?????????????????
    • Gość: ewav Re: Gimnazja - ranking 2004 IP: 80.48.122.* 29.10.04, 16:40
      Oke trzyma wyniki w tajemnicy, żeby się wszyscy pseudofachowcy od oświaty
      głowili. Średni wynik to jest tylko statystyka. W statystyce nie ma miejsca na
      jednostkę. Jest tylko grupa. A może ważniejszym jest być traktowanym jak
      jednostka, a nie numer w dzienniku, który sobie średnią podwyższy korepetycjami?
      Myślę,że podawanie wyników do publicznej wiadomości generowałoby oszustwa.
      Niektórzy dyrektorzy robiliby wynik za wszelką cenę, nawet wątpliwą moralnie i
      wychowawczo.
    • Gość: ja:) Re: Gimnazja - ranking 2004 IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:17
      Pijarzy? Przy ul.Dzielskiego 1 w Krakowie- najlepsza szqłka wg mnie :D
      chodziłam tam i naprawdę, to było coś fantastycznego. Idąc do liceum nie czekał
      mnie szok, jeśli chodzi o ilość nauki, bo byłam na to przygotowana, jak i na
      świetną atmosferę (teraz chodzę do pijarskiego LO) :D
      Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka