Dodaj do ulubionych

Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto z ...

IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 15:17
Strach padł na dotychczasowego prezydenta, że Kracik coraz bardziej zyskuje w oczach społeczeństwa i zabroniono przegranym kandydatom PiS popierać kandydatów związanych z SLD w II turach, dlatego wyszedł z norki.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda blady strach padł na Majchrowskiego IP: *.zax.pl 24.11.10, 15:21
      dokładnie... okazałoby się że w debacie 1-1 nie ma się czym wykazać i nie rozumie mechanizmów ekonomicznych. Dlatego tchórzy i szopki odstawia.
      • Gość: znawca wierzb ta wierzba podobno wyrosła na dziedzińcu KSW IP: *.chello.pl 24.11.10, 15:31
        i teraz owocuje gruszkami za każdym razem jak rowerzysta przejedzie kładką - rurą gazową

takie oficjalne oświadczenie wydał dziekanat Wydziału Kupionych Dyplomów KSW
        • Gość: marchewka z krzaka Re: ta wierzba podobno wyrosła na dziedzińcu KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 15:42
          ta gruszka z wierzby to rozumiem z prywatnego ogródka Majchrowskiego?
          Panie (jeszcze) prezydencie! ja sie pytam, gdzie ta sala kongresowa, o której rychłej budowie mówił Pan przed wyborami 4 lata temu, a na która PONOWNY PRZETARG rozpisujecie w tym tygodniu? :))
          i czy to prawda, ze w poniedziałek DUMNIE wbije Pan łopatę pod tramwaj na Ruczaj? buahahaha!
          • Gość: kibic Re: ta wierzba podobno wyrosła na dziedzińcu KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 18:58
            forum.gazeta.pl/forum/w,410,119080512,,Co_zgotuja_nam_kandydaci_na_prezydenta_przed_II_.html?v=2
            • Gość: sędzia Tajster wychodował tę gruszkę w ZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 21:09
              Warto przypomnieć jaki jest wzór urzędnika według Majchrowskiego:
              www.youtube.com/watch?v=f0oS65RM7gg
        • Gość: take_it_easy powinien się zrewanżować gruszką do lewatywy .. IP: 80.50.233.* 24.11.10, 15:44
          • Gość: meeeeee sprawdzony prezydent = sprawdzone dziury w IP: 80.50.233.* 24.11.10, 16:55
            ulicach ... przez osiem lat nawet mój GPS je sobie zakodował w pamięci .....
            • noducks haslo kracika - caly krakow w rece kleru 24.11.10, 17:03
              jestem spokojny o realizacje tej "obietnicy" przez przysutannowego krecika, pardon, kracika.
              • Gość: SztabMachlojskiego za Kracika krowy nie dadzą mleka, a kury jajek IP: *.chello.pl 24.11.10, 18:16
                pamiętajcie drodzy Krakowianie

tylko sprawdzony prezydent, który może k... zniknąć i udać że go ni ma
              • normaln.yy pokaż mi przykład w Niepołomicach 24.11.10, 18:31
                błagam, proszę daj mi jeden przykład, w końcu rządził tą gminą przez kilka kadencji

czy może twoje oskarżenia są wyssane z palca?
      • Gość: ewa Re: blady strach padł na Majchrowskiego IP: *.ghnet.pl 24.11.10, 18:22
        Zostawcie Krakowian w spokoju. Warszawka i okoliczne wsie zmykajcie do siebie
      • normaln.yy ja Machlojskiemu dałbym rachunek za Motel Krak 24.11.10, 18:30
        ja Machlojskiemu dałbym rachunek za Motel Krak
        a może Studium Zagospodarowania i Plany Zagospodarowania co to powstają od kilku lat i powstać tak jakoś nie mogą (a tym czasem deweloperka zabudowała co tylko się dało)

a może nagranie w którym broni Tajstera jako najlepszego specjalistę (heheh)

Nie, już wiem... nagranie z knajeckie dogatywanie się Majchra ze Stechnijem, w którym to Majcher tłumaczy przedsiębiorcy, kiedy to go nie będzie w pracy i jako można to wykorzystać na szkodę miasta

Ludzie nie dajmy się klakierom Majchra, większość to przyspawani do stołków urzędnicy, którzy jak ognia boją zmian (zresztą sądząc po ostatnich 8 latach wcale się nie dziwię)

KONIEC MAJCHROWSKIEGO JEST BLISKO i to jest cudowne,
        a gesty z gruszkami to tylko wyraz desperacji, smutne to, że M. nie potrafi prowadzić merytorycznej kampanii na poziomie
        • Gość: kibic Re: ja Machlojskiemu dałbym rachunek za Motel Kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 18:56
          forum.gazeta.pl/forum/w,410,119080512,,Co_zgotuja_nam_kandydaci_na_prezydenta_przed_II_.html?v=2
          • Gość: parada78 Re: ja Machlojskiemu dałbym rachunek za Motel Kra IP: 77.236.26.* 24.11.10, 22:09
            Kracik nie da wiśle mistrzowsrwa pozdro
        • Gość: OJIOJP Re: ja Machlojskiemu dałbym rachunek za Motel Kra IP: *.ghnet.pl 24.11.10, 19:31
          Jak Majchrowski przepadnie w wyborach to z radości urżnę się do nieprzytomności.
          • Gość: Markuss Re: ja Machlojskiemu dałbym rachunek za Motel Kra IP: *.sferanet.pl 24.11.10, 23:07
            A ja, jak Majchrowski przerżnie w wyborach, to z radości przepadnę (na jeden wieczór) w lekturze Gazety Wyborczej.
        • Gość: Adamus Re: ja Machlojskiemu dałbym rachunek za Motel Kra IP: *.centertel.pl 25.11.10, 09:57
          Przecież dostał rachunek za Motel, a dokładniej za pokój prezydencki ;)
          ?Nawet sąd potwierdził nakazem zapłaty, że rachunek jest poprawny ;)
      • Gość: Grobi Re: blady strach padł na Majchrowskiego IP: *.2.20.195.pp.com.pl 25.11.10, 09:33
        Betonowe kloce w miejscu zabytkowych budowli. Sheraton w miejscu browaru królewskiego. Art Deco dawna ujeżdżalnia zburzona apartamentowiec. Kamienica za kamienicą lega w gruzy. Blokowisko wokół Wawelu i pytania kto w tym jest jako współudziałowiec. Kto brał forsę za grube projekty. Szpetnie niesmutno i po stalinowsku. Wyludnianie kamienic rugowanie starszych ludzi do drogich i beznadziejnych TBS. Spólka jedna nazw wiele. ASCAN od 8 parkingów podziemnych i operator od kamienic SIMPSON. Kto to robi na żywca w samym sercu Krakowa!
    • mark-one dziwne obietnice Majchrowskiego 24.11.10, 15:24
      Oczywiście powinno być jeszcze dużo debat aby Krakowianie mogli spokojnie ocenić kandydatów. Przecież to jest bardzo ważny wybór na kolejne 4 lata. Jak widać pan Majchrowski troche unika bezpośrednich pojedynków. Rozgłos ma zapewniony przez odbieranie niedokończonych obiektów. Jego niespełnione i niby zgodne z potrzebami mieszkańców obietnice to my już znamy. No to teraz z tą gruszką "prosto z wierzby"- chyba tylko tyle ma do zaoferowania.
      • Gość: srodmiescie Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.centertel.pl 24.11.10, 15:35
        Pan wojewoda Kracik zapomniał o obowiazkach pracy , prowadzi kampanie a nie pracuje. Prezydent jaki jest to widac ale az tak nachalny w kanpani nie jest . Wole przewidywalnego Majchra od gadajacego o trolejbusach Kracika . I mozecie tyiace postow pisac jaki wspanialy jest Kracik a i tak oddam glos na Majchra idealny niejest ale to moj wybor i to ja stawiam krzyzyk . Nie pracuje w administracji puplicznej nie jestem uzalezniony od zadnego z kandydatow Partie polityczne tez nam gleboko w poszanowaniu . Glosuje wg zasady w ostatecznosci lepsze Pelo niz PiSoff lepszy Majcher od Kracika bo mi wolno .
        • Gość: joanna Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 15:44
          Kracik akurat wziął przysługujący mu urlop, wiec się Pan tak nie wymądrzaj.
          Wojewoda to normalny człowiek, wychodzący do ludzi, w przeciwieństwie do Majchrowskiego, który woli chowac sie ze studentkami po motelach...
          • Gość: Marek Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.chello.pl 24.11.10, 16:09
            Bardziej ufałbym facetowi który chowa się ze studentkami po hotelach niż facetom którzy klękają przed facetami w sukienkach.
            • Gość: OJIPJPI Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.ghnet.pl 24.11.10, 19:33
              A ja uważam ,że jak koledzy kablują na Majchrowkiego to można domniemywać ,że z czegoś się nie wywiązał .Nie mam zaufania do takiego człowieka.
          • oldtime To chyba jest na tym urlopie już od roku 24.11.10, 16:14
            bo jako sprawny manager za jakiego się uważa, nie sprowadził do województwa żadnych prywatnych inwestycji. W ciągu jego rządów wybudowano tysiące kilometrów dróg krajowych w małopolsce.
            • Gość: xxxxx Re: To chyba jest na tym urlopie już od roku IP: *.alan.krakow.pl 24.11.10, 16:23
              ty jesteś baran tak sam z siebie czy jak …. przecież kracik nie wykłada kasy na drogi gminy same to robią a jak juz otwiera to buble dzięki za takiego gospodarza

• Gość: anna Re: To chyba jest na tym urlopie już od roku IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 18:42
                oldtime jest forumowym głupkiem; on juz tak po prostu ma: nie rozumi a skrybie :)
              • oldtime Ale co Was boli? 24.11.10, 21:09
                Drogi krajowe leżą w gestii wojewody. Gość mydli oczy, że przyciągnie inwestycje i opowiada o swoich znajomościach na świecie i niestety to się nie potwierdza w jego pracy na stanowisku wojewody. I tyle.
                • Gość: obsikiwacz mnie np. boli cewa jak obsikuje plakaty Majchra IP: *.opera-mini.net 24.11.10, 22:09
                  te na okragłych słupkach, którymi zapaskudził miasto

nie wiedziałem, że ten Majchrowski to taka zaraza, że na małego może aż zaszkodzić
                  • guru133 A ja ci radzę uważac na to z jakimi dziwkami się 24.11.10, 23:28
                    zadajesz, bo to na rzeżączkę wygląda:))
            • Gość: krakuska Re: To chyba jest na tym urlopie już od roku IP: 89.77.76.* 24.11.10, 19:19
              oldtime masz płacone od linijki, czy od całej wklejki. Moze siedzisz na emerce i placi ci Majcher na umowe zlecenie. Stary, wierny towarzysz. Już nie te czasy!!!
          • Gość: xyz Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 10:12
            Czy Majchrowski chowa się czy nie chowa ze studentkami, to nie ma znaczenia dla rozwoju miasta . A może studentkom się to podoba- żadna nie wytoczyła mu sprawy o molestowanie, więc to tylko złośliwe insynuacje.
        • Gość: Jjpioji Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.ghnet.pl 24.11.10, 19:30
          Weź się utop bo to też ci wolno .
        • Gość: ag Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.ghnet.pl 24.11.10, 20:39
          Majchrowski obieca 3 raz to sam o!!
          A kapitał który ciągnie kasę go wesprze, by wy wyssać kasę z miasta
        • Gość: pomyśl Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 22:00
          W 99 % niestety mylisz się. A co Majcher pewnie był w pracy doglądał ja gołębie s..... po plantach? Ktoś musi to robić bo strażnicy są zajęci blokadami na kołach i mandatami bo oni mają normy bo kasa w budżecie miasta się kurczy a święta idą.
        • Gość: pola Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 10:06
          Brawo. Też tak sądzę. Najeżdżajcie jeszcze bardziej na Majchrowskiego a na pewno na niego zagłosuję. Mam dosyć obietnic pana Kracika niestety bez pokrycia.
      • Gość: oli Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 24.11.10, 15:55
        Dlaczego tak nieobiektywnie piszesz o otwieraniu przez Majchrowskiego "niedokończonych obiektów"? Poniżej lista obiektów, które powstały za prezydentury Majchrowskiego, zdecydowana większość dokończona:

Krakowskie Centrum Komunikacyjne
        Rondo Mogilskie
        Rondo Grzegórzeckie
        Tunel im. Św. R. Kalinowskiego
        Tunel Krakowskiego Szybkiego Tramwaju
        Modernizacja skrzyżowań ul. Basztowa/ul. Pawia/ul. Lubicz/ul. Westerplatte
        Ul. Szlak/ul. Pawia.
        Estakada nad Rondem Polsadu
        Estakada Nowohucka/Powstańców Wielkopolskich
        Kładka Ojca Bernatka
        Most Wandy
        Centrum Obsługi Ruchu Turystycznego
        Miejska Wypożyczalnia Rowerów

Stadion Wisły
        Stadion Cracovii
        Stadion Hutnika
        Stadion Wandy
        Com-Com Zone w NH (kryta pływalnia, hale sportowe)
        Tor kajakarstwa górskiego Kolna (tor, kryta pływalnia, hale sportowe, hotel)
        Ośrodek sportowo-rekreacyjny Kurdwanów Nowy (kryta pływalnia, sale sportowe)
        Modernizacja i budowa ścieżek rowerowych

Modernizacja Rynku Głównego
        Przebudowa Małego Rynku
        Pawilon Wyspiańskiego
        Dwór Czeczów
        Mury Obronne od Baszty Pasamoników do Baszty Stolarskiej
        Zajazd Kościuszkowski
        Muzeum Inżynierii Miejskiej
        Muzeum Farmacji
        Plac Szczepański
        Plac Bohaterów Getta
        Plac Wszystkich Świętych
        Plac Matejki
        Droga Królewska
        Renowacja Sukiennic
        Podziemia Rynku Głównego
        Muzeum Historyczne Fabryka Schindlera - Zabłocie
        Muzeum Sztuki Współczesnej - Zabłocie
        Muzeum Lotnictwa
        Łaźnia Nowa
        Rewitalizacja Plant
        Rewitalizacja Alei Róż

Sortownia odpadów
        Oczyszczalnia ścieków Płaszów II wraz z spalarniš osadów
        Sieć wodocišgowa
        Sieć ciepłownicza
        Ciepła woda użytkowa
        Oczyszczalnia ścieków Kujawy
        Modernizacja Baryczy
        Osiedle komunalne przy ul. Morelowej

Modernizacja Ogródków Jordanowskich
        Parking na Groblach
        Przeprowadzenie ruchu autobusowego torowiskiem ul. Dietla na odcinku ul. św. Sebastiana –
        Most Grunwaldzki
        Przebudowa mostu przy potoku Sudół i przebudowa ul. Łokietka
        Remont elewacji kamienicy przy ul. Dunajewskiego 5
        Remont elewacji kamienicy przy ul. Szewskiej 4
        Remont elewacji kamienicy przy ul. Sławkowskiej 14
        Remont elewacji kamienicy przy ul. Dietla 11
        Remont elewacji kamienicy przy ul. Starowiślnej 50
        Remont elewacji kamienicy przy placu Wszystkich Świętych 8
        Remont elewacji kamienicy przy Rynku Głównym 29
        Remont 213 mieszkań i pustostanów przeznaczonych do zasiedlenia
        • Gość: ciekawa Tak wygląda praca magisterska na KSW? IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 16:11
          Piszesz most Wandy. A tak, to zasługa Majchrowskiego:
          Most Wandy – most w Krakowie nad Wisłą, wybudowany w latach 2001-2002. Most, położony w ciągu ulic Klasztornej i Półłanki, łączy Nową Hutę z Podgórzem.

Symboliczne otwarcie prac nad budową mostu odbyło się 1 września 2001. Prace rozpoczęto w marcu 2002. W czerwcu budowę mostu trzeba było przerwać ze względu na przejście fali powodziowej przez miasto. W lipcu-wrześniu 2002 wykonano żelbetową płytę mostu, a w sierpniu-październiku prowadzono prace wykończeniowe. Ostatecznie oficjalne otwarcie mostu odbyło się 26 października 2002.pl.wikipedia.org/wiki/Most_Wandy_w_Krakowie

A od kiedy prezio nam króluje?
          • Gość: phi Re: Co to jest KSW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 24.11.10, 16:28
            Gość portalu: ciekawa napisał(a):

> Piszesz most Wandy. A tak, to zasługa Majchrowskiego:
            > Most Wandy – most w Krakowie nad Wisłą, wybudowany w latach 2001-2002. Mo
            > st, położony w ciągu ulic Klasztornej i Półłanki, łączy Nową Hutę z Podgórzem.

Każdy kto mieszka w Krakowie i wie co się w nim dzieje, na pewno zrozumiał, że chodzi o remont Mostu Wandy w 2008 roku, czyli jak najbardziej za prezydentury Majchrowskiego.
            • Gość: tłumacz to Kup Sobie Wykształcenie, szkoła prezia M. IP: *.chello.pl 24.11.10, 16:37
              postawiona na gruntach, które sobie podarował
            • Gość: ciekawa Re: Co to jest KSW? IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 16:41
              > Każdy kto mieszka w Krakowie i wie co się w nim dzieje, na pewno zrozumiał, że
              > chodzi o remont Mostu Wandy w 2008 roku, czyli jak najbardziej za prezydentury
              > Majchrowskiego.

Umiesz czyta ze zrozumieniem, czy kpisz? To wytłuszczyłam najważniejsze:
              Poniżej lista obiektów, które powstały za prezydentury Majchrowskiego, zdecydowana większość dokończona:

Krakowskie Centrum Komunikacyjne
              Rondo Mogilskie
              Rondo Grzegórzeckie
              Tunel Krakowskiego Szybkiego Tramwaju
              Modernizacja skrzyżowań ul. Basztowa/ul. Pawia/ul. Lubicz/ul. Westerplatte
              Ul. Szlak/ul. Pawia.
              Estakada nad Rondem Polsadu
              Kładka Ojca Bernatka
              Most Wandy

Remont, a powstanie obiektu to jest to samo? O KSW nie będę ci tłumaczyła, bo nawet tam się nie nadajesz.
              • Gość: phi Re: Co to jest KSW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 24.11.10, 16:58
                Gość portalu: ciekawa napisał(a):

> Umiesz czyta ze zrozumieniem, czy kpisz? To wytłuszczyłam najważniejsze:
                > Poniżej lista obiektów, które powstały za prezydentury Majchrowskiego, z
                > decydowana większość dokończona:
                >
                > Krakowskie Centrum Komunikacyjne
                > Rondo Mogilskie
                > Rondo Grzegórzeckie
                > Tunel im. Św. R. Kalinowskiego
                > Tunel Krakowskiego Szybkiego Tramwaju
                > Modernizacja skrzyżowań ul. Basztowa/ul. Pawia/ul. Lubicz/ul. Westerplatte
                > Ul. Szlak/ul. Pawia.
                > Estakada nad Rondem Polsadu
                > Estakada Nowohucka/Powstańców Wielkopolskich
                > Kładka Ojca Bernatka
                > Most Wandy

Ok. Napisałem nieściśle. Powinno być:

"Poniżej lista obiektów, które powstały lub zostały wyremontowane za prezydentury Majchrowskiego, zdecydowana większość dokończona:"

Wiedząc co się dzieje w Krakowie, przy odrobinie dobrej woli, można było się domyślić, że w wypadku mostu Wandy chodzi o remont.

> Remont, a powstanie obiektu to jest to samo? O KSW nie będę ci tłumaczyła, bo nawet
                > tam się nie nadajesz.

Po pierwsze, gratuluję kultury, madam.

Po drugie, jako mieszkanka Krakowa, powinnaś wiedzieć, że nie ma już KSW - ta szkoła od 2009 nazywa się Krakowska Akademia.
        • Gość: antek Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: 87.206.64.* 24.11.10, 16:43
          I dzięki Bogu za to wyliczenie, nie będę się rzucał, ale Majchrowskiego jest tylko ComCom Zone i kładka. Reszta to propozycje jego poprzedników. W tym J. Lassoty.
          • Gość: phi Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 24.11.10, 17:08
            Oj, nie tylko ComCom Zone i kładka.
            A tak swoją drogą, to propozycje zdecydowanie łatwiej składać niż to coś potem zrealizować.
        • Gość: markuss Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.sferanet.pl 24.11.10, 23:16
          Któryś raz ta sama lista z "sukcesami" prezydenta w rodzaju stadionu Wisły i remontu elewacji paru kamienic. Samo to, że takie suckesy umiesiłeś na tej liście, pokazuje "wielkość" tej prezydentury. Remont elewacji kamienicy - haha. Łubu-dubu, łubu-dubu, niech żyje prezes naszego klubu...
        • Gość: Dziwny ten świat Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.aster.pl 26.11.10, 19:41

Krakowskie Centrum Komunikacyjne spróbuj dojechać ... zobacz co jest dookoła!
          Rondo Mogilskie- Przekręt z Turkami bez przetargu , gdzie zwrot sumy odszkodowania, zwrost ceny o 30%
          Rondo Grzegórzeckie w związku z wydłużeniem prac przy r Mogilskim zatkane miasto w czasie realizacji remontu
          Tunel Krakowskiego Szybkiego Tramwaju gotowy od 14 lat,przez dwie kadencje obiecywany
          Modernizacja skrzyżowań ul. Basztowa/ul. Pawia/ul. Lubicz/ul. Westerplatte-tak że trzeba wyłączyć światła by można było tamtędy przejechać!!!
          Ul. Szlak/ul. Pawia. by zrobić dobrze prywatnemu deweloperowi!
          Estakada nad Rondem Polsadu po oddaniu liczne niedoróbki i odstępstwa budowlane, ile kosztowało?
          Kładka Ojca Bernatka 200m od mostu bez wyraźnego ciągu kom, śliska i oblodzona,zła nawierzchnia
          Most Wandy żart-most przypisuje sobie jak budowę Wawelu:)
          Centrum Obsługi Ruchu Turystycznego
          Miejska Wypożyczalnia Rowerów kto korzystał ten wie...

Stadion Wisły radziłbym pomijać tą wpadkę , najdroższy w Europie nie funkcjonalny,nikt go nie chce!
          Stadion Cracovii pompowanie kasy w prywatna firmę!
          Stadion Hutnika
          Stadion Wandy
          Com-Com Zone w NH (kryta pływalnia, hale sportowe)
          Tor kajakarstwa górskiego Kolna (tor, kryta pływalnia, hale sportowe, hotel)
          Ośrodek sportowo-rekreacyjny Kurdwanów Nowy (kryta pływalnia, sale sportowe) przetarg:) :)
          Modernizacja i budowa ścieżek rowerowych

Modernizacja Rynku Głównego raczej zniszczenie i utopijne koszty zabezpieczenia grzyba,otwarcie PORAŻKA!!!
          Przebudowa Małego Rynku
          Pawilon Wyspiańskiego Budynek do niczego się nie nadaje!Nie funkcjonalna bryła!!!
          Dwór Czeczów
          Mury Obronne od Baszty Pasamoników do Baszty Stolarskiej
          Zajazd Kościuszkowski -komu sfinansował?
          Muzeum Inżynierii Miejskiej
          Muzeum Farmacji
          Plac Szczepański - wyludnienie i żenada Fontanna,likwidacja parkingu bo jest ich za dużo:)
          Plac Bohaterów Getta
          Plac Wszystkich Świętych
          Plac Matejki
          Droga Królewska- droga realizacja a reklamy i tak szpecą!!!
          Renowacja Sukiennic Wcześniejsze rujnowanie wykopami w ziemi i źle zamontowana reklamą.
          Podziemia Rynku Głównego to już drugie? Z zarzutami Prok, odstępstwami bud i bez zgody archeologów,konserwatora.
          Muzeum Historyczne Fabryka Schindlera - Zabłocie
          Muzeum Sztuki Współczesnej - Zabłocie Otwarcie wielkiej Pustki - żenada, ludzie chodzą i pytają o co chodzi???
          Muzeum Lotnictwa
          Łaźnia Nowa
          Rewitalizacja Plant
          Rewitalizacja Alei Róż

Sortownia odpadów
          Oczyszczalnia ścieków Płaszów II wraz z spalarniš osadów
          Sieć wodocišgowa
          Sieć ciepłownicza
          Ciepła woda użytkowa
          Oczyszczalnia ścieków Kujawy
          Modernizacja Baryczy
          Osiedle komunalne przy ul. Morelowej

Modernizacja Ogródków Jordanowskich
          Parking na Groblach- kto tam parkuje? Awantury z miejscami postojowymi dla mieszkańców
          Przeprowadzenie ruchu autobusowego torowiskiem ul. Dietla na odcinku ul. św. Sebastiana –
          Most Grunwaldzki
          Przebudowa mostu przy potoku Sudół i przebudowa ul. Łokietka
          Remont elewacji kamienicy przy ul. Dunajewskiego 5
          Remont elewacji kamienicy przy ul. Szewskiej 4
          Remont elewacji kamienicy przy ul. Sławkowskiej 14
          Remont elewacji kamienicy przy ul. Dietla 11
          Remont elewacji kamienicy przy ul. Starowiślnej 50
          Remont elewacji kamienicy przy placu Wszystkich Świętych 8
          Remont elewacji kamienicy przy Rynku Głównym 29
          Remont 213 mieszkań i pustostanów przeznaczonych do zasiedlenia
          • Gość: as Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 29.11.10, 14:44
            Krytykować jest łatwo Może dla porównania, podaj listę tego co zrobił Kracik jako Wojewoda. Z przyjemnością skomentuję.
      • Gość: kibic Re: dziwne obietnice Majchrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 19:05
        "Plagiatuje" Leszka i skonczy jak towarzysz przewodniczacy-premier Miller
      • oldtime Re: dziwne obietnice Majchrowskiego 24.11.10, 22:02
        Cóż. Prezydent nie unika żadnych debat człowieku? Kracik chciał powiedzieć dzisiaj, że prezydent się boi z nim rozmawiać. I dostał gruszkę.
    • Gość: Groblin Majchrowski wręcza Kracikowi klucze do Krakowa... IP: *.2.20.195.pp.com.pl 24.11.10, 15:28
      Temu panu dziękujemy za betonowe kloce wokół Wawelu. Wyburzenia zabytkowych kamienic i królewskiego browaru! Kto ma w spółkach które maja na sumieniu setki emerytów i wysiedlania do TBS śmierci udziały?? Kto ASCAN 9 parkingów SIMPSON zbudował a ten jeden top prywata za dopłaty z naszej kasy?
      To jest kokos dla barana który daje z siebie wszystko dla swoich!
      • Gość: Mg Re: Majchrowski wręcza Kracikowi klucze do Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 24.11.10, 15:39
        Majchrowski boi się że wyjdą wszystkie sprawki...
        Bez przetargowe...
        Krakowianie pamiętają jego obietnice z poprzednich lat!
        Dosyć kłamstw i mydlenia oczu.
        Prezydent Majchrowski Zaprasza:
        www.youtube.com/watch?v=Sm_HIXDlCTY&feature=player_embedded
        www.youtube.com/watch?v=tOHBv7rMOgU&NR=1
        Zobaczcie jakie poparcie ma Prezydent Gdyni i Wrocławia - ale tam jest profesjonalizm nie koteria i ciemne interesy!!!
        Nie trzeba się wysilać by zobaczyć co Wrocław osiągnął przez 4 lata!
        W Warszawie się śmieją z Majchrowskiego i jego Euro 2012.
        Nie można mieć ludzi za idiotów.
        • Gość: al Re: Majchrowski wręcza Kracikowi klucze do Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 24.11.10, 15:50
          Gość portalu: Mg napisał(a):

> Zobaczcie jakie poparcie ma Prezydent Gdyni i Wrocławia - ale tam jest profesjo
          > nalizm nie koteria i ciemne interesy!!!

Tyle, że ani Gdynia ani Wrocłąw nie rozwijają się tak dobrze jak Kraków. W Gdyni niemal zero nowych inwestycji. Gdynia od 20 lat praktycznie się nie zmieniła, bezrobocie, upadek stoczni - największego pracodawcy. A Euro 2012 ja np. nie żałuję.
          • Gość: ad Re: Majchrowski wręcza Kracikowi klucze do Krakow IP: 77.236.26.* 01.12.10, 18:18
            Kraków się dobrze rozwija? O Jaki Kraków Ci chodzi? Wrocław, Poznań, Gdańsk i kilka mniejszych miast wyprzedziło Kraków w tempie rozwoju WŁAŚNIE ZA PREZYDENTURY MAJCHROWSKIEGO - polecam lekturę roczników GUSu.

A skąd te wszystkie wpadki z wyceną przetargów i budów - ostatnie inwestycje którymi tak się chwali prezydent kosztowały Kraków setki milionów więcej (stadion Wisły, kładka Bernatka, budowa ronda ofiar katynia itd. itp. - polecam lekturę gazety krakowskiej).

Natomiast w kwestii EURO nie rozumiem Twojego stanowiska, skoro się staraliśmy o możliwość organizowania meczów to czemu mamy się cieszyć z przegranej. Po to startowaliśmy, żeby wygrać. Swoją drogą nie wiem jak Kraków z bodaj największą bazą hotelową w Polsce, dwoma sporymi lotniskami w regionie i dość dobrą ilością dróg mógł przegrać.....
        • oldtime A zobacz jakie poparcie ma Hanna Gronkiewicz Walz 24.11.10, 21:17
          Polecam obiektywną stronę o Niepołomicach

krakowska.info/
      • Gość: ktoś Wreszcie rozsądne postępowanie kierownictwa PiS !! IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 15:41
        Dodał, że kandydaci PiS na prezydentów miast, którzy nie dostali się do II tury wyborów, nie będą nakłaniać swoich wyborców do poparcia kandydatów Sojuszu. "Skoro niemożliwe są koalicje, a więc i przkazywanie (głosów - PAP) nie jest możliwe" - powiedział polityk PiS.
        wiadomosci.wp.pl/kat,122354,title,Koalicja-PiS-SLD-Mowimy-stanowcze-nie,wid,12879589,wiadomosc.html
        Panowie Kracik i Duda: dogadajcie się dla dobra Krakowa. Blisko już jest odsunięcie prezia od stołka. Kraków potrzebuje lepszych wyników finansowych, zarządzania, przemyślanych inwestycji itp.
      • Gość: phi Re: Majchrowski wręcza Kracikowi klucze do Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 24.11.10, 15:45
        A czego spodziewasz się po Kraciku? Obawiam się, że jego prezydentura to będzie totalna niemoc i podporządkowanie kościołowi. Cz przypadkiem ksiądz Kracik z osławionej Komisji Majątkowej nie jest jego bliskim krewnym? Nie wystarczy, że marszałkiem województwa będzie Marek Sowa, brat księdza Sowy?
        • kobdik_kobdik Re: Majchrowski wręcza Kracikowi klucze do Krakow 24.11.10, 17:40
          Pomyśl trochę, jeśli Kracik zacznie zawalać obietnice w pierwszym roku, to się odbije i to mocno na wyniku wyborów parlamentarnych PO. A tego Tusk by nie chciał, oj nie ;-)
          Obstawiam więc że będzie wsparcie i nie tylko PRowe, ale i z budżetu centralnego dla inwestycji jak choćby w naszą obwodnicę. A jakie JM ma szanse na kasę od POwskiego rządu, albo ochotę żeby po nią pojechać? - pomyśl nad tym.
        • Gość: krakus Majchrowski szybki jak tramwaj 30 km/h IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.10, 17:48
          myślę, że nie da się bardziej "niedasie" niż Majchrowski. Ktoś pisał o tunelu - setki mln zł, medialne hasło "szybki tramwaj", a pojazdy jeżdżą 30 km/h. To ja pytam, co to k... jest za przewał za pieniądze podatników? Po co było ten tramwaj w tunel wpuszczać, jak on tak powoli jedzie? Ten facet nawet jednej, "sztandarowej" inwestycji komunikacyjnej nie potrafił dobrze zorganizować.
          • Gość: bzz Re: Majchrowski szybki jak tramwaj 30 km/h IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 19:46
            A Kracik przyspieszy szybki tramwaj? Możesz napisać w jaki sposób? Bo jak na razie, to Kracik tylko mówi, co Majchrowski zrobił źle i nie mówi, co zrobi aby było dobrze.
            • Gość: kolejarz Szybka Kolej Aglomeracyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 22:39
              Jednym z ciekawych pomysłów popieranych przez Kracika jest szybka kolej aglomeracyjna. Majchrowski jak zwykle mówi, że "niedasię".
      • Gość: gość Do Groblina IP: *.ists.pl 24.11.10, 15:55
        A jakie zabytkowe kamienice wyburzył Majchrowski! A jeśli chodzi o wyburzenie rudery browaru królewskiego to stało się to za prezydenta Gołasia, a zgodę wydał ówczesny wojewódzki konserwator zabytków Zbigniew Baiersdorff! Jeśli koniecznie chcesz na kogoś napluć to stań pod wiatr i pluj do woli.
      • Gość: kraqs Re: Majchrowski wręcza Kracikowi klucze do Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 21:06
        Groblin, znowu cię wypuścili?? Czy w nagrodę za dobre sprawowanie pozwolili korzystać z internetu?? Ale te leki stanowczo ci osłabiają pamięć!
      • Gość: sawka Re: Majchrowski wręcza Kracikowi klucze do Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 10:24
        Tak, faktycznie ta zniszczona, przeciętna architektonicznie pozostałość po ujeżdżalni koni w miejscu obecnego hotelu Sheraton oraz paskudne budy w miejscu nowego Centrum Obsługi Ruchu Turystycznego były zdecydowanie lepsze od tego, co jest teraz...
    • eminey Niech Kracik wreczy Majchrowskiemu... 24.11.10, 15:38
      ...kalkulator. Moze jak ten drugi przeliczy ile pieniedzy zostalo zmarnowanych przejdzie mu ochota na gruszki...
      • Gość: krak Re: Niech Kracik wreczy Majchrowskiemu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 16:41
        Proszę wskazaś konkretne przykłady i kwoty wówczas głos ten będzie choć trochę wiarygodny. Pozdrawiam
        • normaln.yy przykłady marnotrastwa setek milionów 24.11.10, 20:43
          troszkę się powtórzę, ale co tam:)

100 mln. zł - stracone na bezsensownym przewalutowaniu kredytów
          20 mln. zł - na drogę donikąd (ul. Lema do hali która może nie powstać w najbliższym 10-leciu)
          50 mln. zł - muzeum pod Rynkiem, zaczęło się od bezsensownego, wykonanego niezgodnie z prawem podkopu Rynku, jak media nagłośniły skandal, Majcher wybrnął pomysłem muzeum, pytanie tylko czy to jest najlepsza z możliwych inwestycji dla miasta będącego na skraju finansowej katastrofy
          100 mln. zł i 2 lata opóźnienia - Rondo Ofiar Katynia (te pieniądze powinny pochodzić ze środków unijnych)
          200-300mln. zł - jakie miasto będzie musiało dołożyć do spalarni, która ma powstać 3 km od Placu Centralnego (taki prezent dla Nowej Huty:)
          200 mln. zł - przepłacony stadion Wisły
          100 mln. zł na Muzeum Sztuki Współczesnej, kiedy za chwilę będziemy mieli pusty zabytkowy budynek po dworcu PKP

ciężko nawet policzyć jak wielkie są straty z powodu braku Planów Zagospodarowania i całego Studium (mimo wydania dobrych kilku milionów na jego realizacje)

kto z was pamięta aferę z projektem Majchrowskiego postawienia na Ruczaju osiedlu socjalnych/komunalnych na kilka tysięcy mieszkań

a co powiecie o pozwoleniu na zabudowanie przez dewelopera części Parku Dębnickiego?
          połowy Zakrzówka

a drugiej strony kto z wam może mi przypomnieć przykład budowy np. żłobka (czyżby zbyt mało ciekawy obiekt do otwarcia?)

No i ten wspaniały pomnik Majchrowskiego, jeszcze za życia!
          Kim trzeba być, żeby dopuścić do czegoś takiego??
          i48.tinypic.com/2rrkyl2.jpg tylko patrzeć jak postawią go w Parku Jordana ;)
          Czyży II Geniusz Zagłębia (drugi po Gierku) bał się, że potomni nie docenią jego "wkładu" w Kraków.
          W sumie w ogóle mnie to nie dziwi.
        • eminey To podam pare... 24.11.10, 20:44
          Rondo mogilskie po odejsciu gurisa. 200+100mln zl + 13mln euro zamiast 44,5 mln euro
          Opera krakowska szacowana na 20-30mln wybudowana za 105mln (zlotych oczywiscie)
          Stadion miejski (Wisly Krakow) szacowany na 350 mln, wydano na niego 510mln (zł) i...wciaz nie jest gotowy(sic!)

Zobaczymy ile bedzie na ROA :)
          • Gość: gość Re: To podam pare... IP: *.ists.pl 24.11.10, 21:27
            operę budował marszałek województwa, a nie prezydent!!!!
            • Gość: city_watch Re: dołożę maeńko ale jednak .. lokal użytkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 09:45
              ok. 80 m2 przy Rynku Kleparskim .. kiedyś była tam apteka, ale czynsz podnieśli i firma splajtowała ... obecnie, od kilku zresztą lat, siedzą tam urzędnicy z ZBK i lulki palą ... kilka tysięcy miesięcznie przelatuje koło nosa, a w międzyczasie kilkudziesięciu przedsiębiorców puszczono z torbami podnosząc im czynsz w imię racjonalnego gospodarowania mieniem gminy ...
    • Gość: Pilnik Arkadiusz Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto z ... IP: 87.204.150.* 24.11.10, 15:39
      Kracik jak przegra to mam nadzieję wróci do swojej wioski i tam zajmie się samorządem. Zawsze może przjechać z wycieczką szkolną i wreszcie pozna trochę nasz Kraków. Majchrowski może mu załatiwć także dalszą edukację.
      • Gość: as piszesz o edukacji w Kup Sobie Wykształcenie ? IP: *.chello.pl 24.11.10, 15:45
        Ale z tego co wiem to Kracik skończył AGH i chyba niepotrzebne mu studia u profesora z nadania KC PZPR
      • Gość: Mg Re: Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto IP: *.ip.netia.com.pl 24.11.10, 16:03
        Majchrowski już nie omami obietnicami których nie dotrzymuje !
        Zrobił most i tramwaj do swojej szkoły i może już nic nie robić.
        Kładka do nikąd?
        Najdroższy stadion w Europie którego nikt nie chce administrować(debiut architektoniczny bez przetargu oczywiście)!
        Promocja Krakowa za pomocą "Krówek" w Europarlamencie, które ktoś zjadł po drodze.
        Kasa wywalona na promocję w Cannes i żenada na miejscu.
        Promocja Krakowa w Londynie która jest żenująca i nie zrozumiała dla zaproszonych dziennikarzy.
        Burdy na ulicach miasta i pijani Angole.
        krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,8709974,Bijatyka_na_Florianskiej__Gdzie_byla_policja_i_straz_.html
        Festiwale dla urzędasów i ich rodzin z wyżerką i gorzałą darmową.
        Wianki na których artysta przeklina organizację ze sceny!
        Urzędnicy z zarzutami Prokuratorskimi.
        Kraków traci swoja markę na którą latami pracował!
        Fontanny i inne kwiatki które są nie do przyjęcia.
        Tłumy niby speców od promocji , wywalone miliony a promocji 0!
        Projekt Nowe miasto = Nowy sklep, ziemia pod prywatną deweloperkę i obsr..ny dworzec PKP!

Kraków staje się prowincjonalnym miastem.
        Temu Panu już dziękujemy!
        • Gość: kibic Re: Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 19:22
      • Gość: Ewa Re: Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 07:13
        to pojedz na tą "wioskę" i zobacz jak wygląda
    • Gość: Marek Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto z ... IP: *.chello.pl 24.11.10, 15:51
      Połowa Polaków nie poszła na wybory bo dość ma oszołomów z PiS-u i wiecznie zadowolonych z siebie, nażartych hipokrytów z PO.Była UW jest PO, nie obywatelska i nie liberalna.Zobaczymy jak za chwilę uderzą po kieszeni podatników bo przecież ich świetne rządzenie przynosi zyski,szkoda że im.Głosujcie na Kracika , Gowina i innych postępowców.A o czystych interesach PO to sobie poczytajcie w NiE i wtedy możecie mówić o kolesiostwie i machlojkach.
    • Gość: nh ła Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto z ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 15:52
      Obaj są w porządku i na poziomie. Fajnie, że w Krakowie walczą tacy ludzie, a nie oszołomy.
    • Gość: keller Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto z ... IP: 77.236.26.* 24.11.10, 15:56
      Dzieki Majchrowskiemu mamy Krakowskie Biuro Festiwalowe i wiecej turystowz czego wiele osob zyje i to niezle (ok 80000 osob). Kracik chce zlikwidowac ogrodki na rynku ! ktore przyciagaja wiele tysiecy turystow do Krakowa !
      To taki Krakow ktory widzi Kracik to ja mam gdzies :(
      • Gość: Krak Re: Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto IP: *.aster.pl 26.11.10, 20:08
        Biuro Festiwalowe w prywatnym budynku za miliony!
        Tłumy pociotków i dzieci urzędasów z UM.
        Fatalne pomysły dyrektorki promocji Krakowa dla mniejszości seksualnych i biegający po mieście lateksowy lajkonik z sztucznym penisem-Paranoja!
        Berkowicz który blokuje projekty które nie są "Jego"!
        Niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi z jego 6cioma zmysłami? Zero planowania , przewalanie strasznej kasy bez medialnego efektu.
        A w zamian darmowe zaproszenia dla koterii...
        Tłumy etatowych pracowników za wielką kasę zajmują się promocją Karkowa a efekt żaden!!!
        Wrocław i Kielce w promocji Kraków przegania!
    • Gość: nuju Majchrowski to nieszczęście IP: 109.243.138.* 24.11.10, 15:57
      Finasowe, wizerunkowe i estetyczne....
      05 12 - WIETRZYMY URZĘDY !!!
    • oldtime Mistrzowskie podsumowanie obietnic 24.11.10, 16:10
      Pan prezydent powinien jeszcze koszyk gruszek wysłać do Donalda Tuska.
      • Gość: ktoś Tona gruszek za dziury IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 16:23
        Twój ukochany prezydent od 8 lat obiecuje rozprawić się z dziurami w krakowskich drogach, bo tak miał zapisane w obietnicach wyborczych. Efekty są takie, że powinien dostać tonę gruszek tylko od kierowców, co musieli naprawiać zniszczone podwozia i koła. Za to kładka Bernatka i 2 stadiony są. Teraz pytanie: Ile kilometrów dróg można byłoby wyremontować tylko z pieniędzy szczytu umiejętności inwestycyjnych prezydenta, czyli ul. Lema?
        • Gość: gosc Re: Tona gruszek za dziury IP: 193.164.254.* 24.11.10, 19:49
          ul. Lema to mi sie wydaje jest do nowego osiedla , kotre tam ma powstac - zdecydujcie sie w koncu - jak nie ma drogi na nowe osiedle to zle, a jak jest to tez zle...
          • Gość: ktoś Re: Tona gruszek za dziury IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 20:17
            To deweloperzy nie powinni partycypować w uzbrojeniu terenu tak jak to czynią właściciele hipermarketów? Centrum wystawiennicze przy Centralnej narzuca sie olbrzymie kwoty kosztów włączenia terenu do drogi, prezio daje deweloperom takie prezenty? To byłby kolejny skandal.
          • normaln.yy jaja sobie robisz? 24.11.10, 20:49
            miasto za 20 mln. wybudowało 4 pasmową drogę do prywatnego osiedla, które kiedyś ma powstać??
            Podczas gdy Górka Narodowa, Ruczaj i wiele innych dzielnic dusi się używając dróżek które nie zmieniły się od 20 lat

Już za samą to drogę prezydent powinien zniknąć z polityki, raz na zawsze!
          • Gość: Serpico Re: Tona gruszek za dziury IP: *.centertel.pl 24.11.10, 21:02
            Ul Lema będzie doprowadzona do skrzyżowania ulic Meissnera Jana Pawła II które będzie budowane w 2011 roku więc nie do nikąd. Czy pamięta ktoś Przew.RM Krakowa który wybudował most Grunwaldzki osądzany wtedy jako most do nikąd a teraz gdyby nie ten most to jak by wyglądał przejazd z Grzegórzek do Podgórza.
            • normaln.yy kolejny komuch ze zrzutu z niewiadomo skąd 24.11.10, 21:20
              Ludzie jak chcecie się wypowiadać to weźcie chociaż mapę i sprawdzajcie o czym mówicie...

nie ma w Krakowie czegoś takiego jak Golimówka ;)
              a most Grunwaldzki... hmmm... powstał w 1972r. i łączy Dębniki i Kazimierz (to tam gdzie jest tak dużo knajp, i te no... zapiekanki, ale co starego komucha interesują zapiekanki :)
      • Gość: mieszkaniec obietnice Majchra: będę miał was nadal w dupie IP: *.chello.pl 24.11.10, 16:35
        sprawdzona obietnica i jej sprawdzone wykonanie
      • kobdik_kobdik Re: Mistrzowskie podsumowanie obietnic 24.11.10, 17:31
        oldtime napisał:

> Pan prezydent powinien jeszcze koszyk gruszek wysłać do Donalda Tuska.

Jasne - niech Majcher zrobi przetarg na dostawcę gruszek, tylko że zanim wybrany przez niego wierzbiarz zrealizuje inwestycje w te gruszki to będzie następna kadencja...
        W międzyczasie okaże się, że miasto nie ma prawa do gruntów na których rosną wierzby rodzące te gruszki, albo że JM oddał te grunty kościołowi. Tak czy inaczej - unijne fundusze zamiast na gruszki dla Tuska pójdą na nową linię tramwaju wodnego do KSW...
        Tak właśnie sprawdzony jest ten prezydent...
      • Gość: grucha Re: Mistrzowskie podsumowanie obietnic IP: 195.234.20.* 24.11.10, 22:43
        no ... wreszcie ktoś przejrzał na oczy w sztabie Majchra. Rewelacyjny pomysł. Oby tak dalej :)
    • Gość: balusz Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto z ... IP: *.multi-play.net.pl 24.11.10, 17:22
      Dobre posunięcie majchrowskiego. Jego elektorat jak pokazują badania to raczej lud tępy. Tą gruszkę zapamiętają jak znikające jedzienie z lodówki w spocie PiSu, -kiedyś. Kracik powienien skupić się na Nowej Hucie. Wytknąć majchrowskiemu że budżet na tą dzielnicę jest coraz mniejszy, z roku na rok.
      • Gość: z Re: Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto IP: *.tktelekom.pl 24.11.10, 17:31
        Majcher powinien odejść. Za Tajstera.
    • mark-one papierowe inwestycje Majchrowskiego 24.11.10, 17:50
      Gość phi wymienił wszystkie inwestycje o których tylko słyszał a jak chodzi o szczegóły cyt. "że chodzi o remont Mostu Wandy w 2008 roku, czyli jak najbardziej za prezydentury Majchrowskiego" - to już problem okazuje się ,że remont czyli duże wydane pieniądze a wymalowano barierki.
      Rondo Mogilskie- wszyscy pamiętamy ile lat opóżnienia i straconych pieniędzy.
      Opera krakowska - afera finansowa w trakcie budowy i odebrana warunkowo do licznych uzupełnień
      Zgoda na budowe w starym Krakowie do niczego nie pasującej Galeri Krakowskiej
      Droga i trawmwaj koło KSW tam ładnie ale dalej nie dokończone ,na szybko oddane i kapletnie bez zjazdów szczególnie w połączeniu z obwodnicą.
      Droga Lema - zupełny absurd.
      Galeria pod Rynkiem - na długo rozgrzebana i przyg. dla prywatnego inwestora.
      Remont ulic krakowskich [Szczególnie Długiej} wszystko naraz rozgrzebane
      Dziwny interes w budowe spalarni śmieci w terenach zalewowych -wydatek co najmniej miliard złotych www.zielonamogila.pl/public/upload/dok/opinia%20wydziału%20kryzysowego.PDF chyba nikt by nie chchciał w tym miejscu domu budować bo to są olbrzymie koszty zabezpieczeń i nikt tego nie ubezpieczy.
      Kompletny paraliż inwestycyjny w mieście ,pozorowane inwestycje wydłużające się w czasie i powodujące olbrzymie korki w mieście. Ale już tylko 10 dni będziemy o tym słyszeli i po wyborze Kracika z każdym dniem będzie się poprawiało . Można zrobić więcej za mniejsze pieniądze nie powodując takich utrudnień. Stać nas na więcej
      • Gość: phi Re: faktyczne inwestycje Majchrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 24.11.10, 18:31
        mark-one napisał:

> Gość phi wymienił wszystkie inwestycje o których tylko słyszał a jak chodzi o s
        > zczegóły cyt. "że chodzi o remont Mostu Wandy w 2008 roku, czyli jak najbardzie
        > j za prezydentury Majchrowskiego" - to już problem okazuje się ,że remont czyli
        > duże wydane pieniądze a wymalowano barierki.

A skąd te informacje, że wymalowano tylko barierki?

> Droga i trawmwaj koło KSW tam ładnie ale dalej nie dokończone ,na szybko oddane
        > i kapletnie bez zjazdów szczególnie w połączeniu z obwodnicą.

Droga "koło KSW" powstała za poprzedniego prezydenta. Więc kto oddawał na szybko?
        • Gość: Złocień Re: faktyczne inwestycje Majchrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 20:57
          Most Wandy powstał nie za czasów Majchrowskiego, bo w latach 2001-2002. W ogóle nie powinien on powstać, bo prowadzi donikąd. Dzięki niemu Półłanki tonie w korkach. Nie ma dalszej sensownej drogi. Teraz tuż obok ma powstać most na obwodnicy. Most Wandy jest tak samo potrzebny co i zeszpecenie placu Marii Magdaleny cudnym pomnikiem Gołasia.
    • Gość: grubsonik Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto z ... IP: 193.164.254.* 24.11.10, 17:51
      Witam oczywiście jestem bardzo ciekaw tego co druga tura wyborów przyniesie ( mam nadzieje że wygra prezydent Majchrowski !!! ) jesli chodzi o debaty są oczywiście potrzebne i mam nadzieje że bedą ale bez przesady !!! Prezydenta nie musimy oceniać bo wiemy jak wiele dobrego zrobił dla miasta !!! a co do obietnic obu kandydatów to widać że pan Kracik jest w stanie obiecać wszystko dla niestety tylko swojego celu czyli wygrania wyborów. Ciekaw jestem jednego dlaczego Pan Kracik nie mówi o tym skąd weźmie na to fundusze !!?? ( są tylko z Jego strony jakies informacje ale bez żadnych konkretów !! ). Prezydent Majchrowski jest już osiem lat i mam nadzieje że pozostanie na następne cztery !!! Każdy ma swoje racje i pomysł na kampanie niestety u Pana Majchrowskiego wychodzi kultura polityczna i robi ta kampanie przede wszystkim romawiając o konkretach a nie atakowanie przeciwnika. Szkoda że Pan Kracik do tej kampani juz tak nie podszedł a obrzucenie całego miasta pseudoulotkami anty Majchrowskimi to juz dla mnie żenada !! no ale cóż nie można klasą dorównać kontrkandydatowi i pozbyć się niepołomickiej słomy z butów trzeba robić wszystko żeby skierowć uwagę mediów i wyborców na inne mniej ważne problemy. I tak niestety robi Pan Kracik a Stołeczne Królewskie Miasto Kraków takiego prezydenta nie potrzebuje i nie chce !!!
      Pozdrawiam
      • Gość: Krakowianka Re: Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 10:36
        Zgadzam się z przedmówcą
    • Gość: muzem Kraków Raport nt KRK:niskie dotacje UE, duży wzrost długu IP: 193.164.255.* 24.11.10, 18:41
      Dotacje UE: Pozn 645 zł/1 mieszk, KRK: 251/1 miesz

Przedstawiam dane dot. uzyskanych dotacji UE i wzrostu długu. Wszystko jest liczone na 1 mieszkańca tak aby wskaźnik był wymierny - dzięki temu można porównywać miasta.

DOTACJE POZYSKANE Z UE W LATACH 2007-2009 NA JEDNEGO MIESZKAŃCA:

1. Gdynia: 978 zł/mieszkańca
      2. Łódź 650 zł/ 1 mieszkańca
      3. Poznań 645 zł/1 mieszkańca
      4. Rzeszów 579 zł/ 1 mieszkańca
      5. Wrocław 567 zł/ mieszkańca
      6. Warszawa 398 zł / 1 mieszkańca
      7. Gdańsk : 351 zł / 1 mieszkańca
      8. Kraków : 251 zł/ 1 mieszkańca
      9. Kielce: 217 zł/ 1 mieszkańca
      10. Lublin: 201 zł / 1 mieszkańca
      Czyli bliżej nam do Lublina niż do Poznania…

WZROST ZADŁUŻENIA W LATACH 2007-2009:
      (Na jednego mieszkańca)
      1. Lublin 1021 zł/1 mieszkańca
      2. Kraków 964 zł/1 mieszkańca

3. Warszawa 860 zł/1 mieszkańca
      4. Łódź 552 zł/1 mieszkańca
      5. Poznań 256 zł/1 mieszkańca
      6. Szczecin 76 zł/1 mieszkańca

Podsumowanie: Mamy jeden z najniższych wskaźników wykorzystania środków Unii Europejskiej a długi rosną najbardziej w kraju. Spada efektywność, wszystko jest budowane na kredyt, niskie dotacje.
      W finansach nazywamy to złą strukturą finansowania i słabą efektywnością…

Źródło: Raport samorządowy z dnia 18 listopada 2010 r., Rzeczpospolita, www.rp.pl
      • Gość: phi Re: Raport nt KRK:niskie dotacje UE, duży wzrost IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 24.11.10, 18:59
        Gość portalu: muzem Kraków napisał(a):

> Dotacje UE: Pozn 645 zł/1 mieszk, KRK: 251/1 miesz

Nie przeliczając na 1 mieszkańca wygląda to tak:

Ranking gmin 2010*
        Łączna wartość dofinansowania z UE w tys. zł.

1. Kraków: 2797363,99
        2. Wrocław: 2517271,57
        3. Poznań: 1936972,09
        4. Łódź: 1506708,86
        5. Lublin: 1379207,07
        6. Gdańsk: 1373003,84
        7. Białystok: 1271499,46
        8. Rzeszów: 1140137,11
        9. Kielce: 1108478,30
        10. Olsztyn: 879498,31

*Gazetaprawna.pl
        • Gość: muzeum Kraków Re: Raport nt KRK:niskie dotacje UE, duży wzrost IP: 193.164.255.* 24.11.10, 19:27
          Nie przeliczając na jednego mieszkania Polska jest bogatsza od Szwajcarii baranie !!!

Na całym świecie przelicza się wszystko - dochód, dług, dotacje na jednego mieszkańca aby pokazać efektywność działania !

Widać że jesteś ekonomicznym dyletantem, zapewne z urzędu miasta.
          • Gość: phi Re: Raport nt KRK:niskie dotacje UE, duży wzrost IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 25.11.10, 02:34
            Co się tak gorączkujesz? Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Czy ja gdzieś napisałem, że nie należy przeliczać dotacji na 1 mieszkańca?

Tak pobieżnie przeliczając w głowie, to łączna wartość dofinansowania z UE na 2010 w przeliczeniu na 1 mieszkańca jest wyższa dla Krakowa niż dla Poznania - czyli coś zupełnie odwrotnego niż wynika z danych za wybrane 3 lata, które ty podałeś - ekonomiczny geniuszu.
    • Gość: Wolf75 Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto z ... IP: 82.160.131.* 24.11.10, 18:44
      A wiecie gdzie największym poparciem cieszył się rywal Majchrowskiego w II turze, Stanisław Kracik? Nietrudno zgadnąć - blisko Niepołomic, których długoletnim burmistrzem był Kracik. Dostał aż 79.50 proc. głosów w komisji obwodowej nr 423 zlokalizowanej przy ul. Drożyska - niedaleko granicy Nowej Huty z Niepołomicami. Poparło go aż 318 z 401 głosujących. A wiecie dlaczego? Bo widzimy co zrobił Kracik dla Niepołomic, ciekawy jestem czy "miłościwie nam panujący" Majchrowski w ogóle wie gdzie jest osiedle Wolica. Tak panie Majchrowski w granicach miasta którego jest Pan prezydentem! Mamy nadzieję że już niedługo!
      • Gość: srodmiescie Re: Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto IP: *.centertel.pl 24.11.10, 18:56
        to zaglosujcie o przylaczeniem do Niepolomic i wezcie sobie Kracika . Wujek dobra rada
        • Gość: gruszka kracika gruszka kracika IP: 89.77.218.* 24.11.10, 19:05
          no trzeba to powiedzeić że sprytnie nasz pan prezydent i z wielką gracją się temu panu odwdzięczył za nowomowne pustosłowie i obietnice bez pokrycia ...

szkoda że to urzędujący wojewoda bo by pasowało powiedzieć "GRUSZKĄ ... KRACIKA !!!" a tak to mamy "gruszkę Kracika" - wedle mnie prezydent był delikatny bo ja bym mu buraka dał albo tej karmy dla zwierzaków co ją produkują w niepołomicach

• Gość: Oiinjo Re: gruszka kracika IP: *.ghnet.pl 24.11.10, 19:28
            Możez nie zdązyć z tym burakiem bo jak Kracik zotanie prezydentem to wywali z urzędu , i słusznie , wzystkich łapowników i nieudaczników ,którzy teraz tak srają w portki ze starchu przed utratą koryta ,że w całym mieście gnojem czuć.
    • Gość: Taol Re: Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto IP: 193.164.254.* 24.11.10, 19:23
      z norki może ewentualnie wyglądać krecik, ale z natury krety to ślepcy, więc nic poza czubkiem swojego noska widzieć nie zobaczy, ani chyba nie ma zamiaru :)
    • Gość: kibic Majchrowski przekazuje Kracikowi klucze do miasta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 19:30
    • Gość: olo Jacku IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 19:39
      nigdy nie zejdzeimy na psy
    • Gość: Kyle Broflovski Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto z ... IP: 74.63.112.* 24.11.10, 20:18
      Aż dziwne, że Platforma Wyborcza nie pisze, iż "Majchrowski brutalnie zaatakował św. Stanisława Kracika twardym, okrągłym przedmiotem, nabytym za 666 mln. złotych z budżetu miasta".

Nie zapomnijcie przypomnieć, że w wiosce niepołomickiej za rządów Największego z Wójtów i Słońca Parafii w rzekach płynie czekolada, na drzewach rosną pieniądze, a chodniki wokół kościoła są czystsze niż laboratoria CERN-u.
      • Gość: OPJIJPO Re: Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto IP: *.ghnet.pl 24.11.10, 22:02
        A jak widać już wszyscy idioci wynieśli się stamtąd.
    • Gość: wojtek Re: Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto IP: *.ghnet.pl 24.11.10, 20:33
      Obserwowałem dziś spotkanie na Szewskiej i czuć było od Majchrowskiego że coś wypił.
      Widać że wpada w panikę
      • Gość: Serpico Re: Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto IP: *.centertel.pl 24.11.10, 21:07
        Ty to masz nosa, musisz być też trunkowy że się na tym tak znasz !
    • Gość: Krakus Majchrowski ma klasę IP: 87.207.132.* 24.11.10, 21:01
      Majchrowski ma jednak klasę.
      • Gość: ktoś To mówiłem ja, Krakus - kapciowy IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 21:18
        Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!
        To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek.
      • Gość: vvv Majchrowski ma jednak klasę - czy jedną klasę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 21:22
        • Gość: pasażer Re: Majchrowski ma jednak klasę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 22:32
          Przystanek? ? ?www.youtube.com/watch?v=fxsk3CGlGSo&feature=related
      • Gość: a10 O - i to jeszcze od czasu, kiedy był dziekanem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.10, 00:37
        Zawsze mu się ładne laski podobały. Klasa jak nic.
        Ekonomiczna.

Wychodziła z niego szczególnie przy egzaminach. W Motelu Krak.
    • Gość: vvv Gruszek ci u nas dostatek..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 21:21
      ale i te przyjmiemy na znak przyszłego zwycięstwa
    • Gość: Koala Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto z ... IP: 77.236.26.* 24.11.10, 22:13
      Mam wrażenie, że tendencyjna wyborcza pierze mózgi pseudointelignecji, która dowartościowuje się głosując na PO (bo taka niby wyjątkowa) nie gorzej niż Rydzyk pisiakom.
      Ile trzeba złej woli, żeby jako idiotyczną inwestycję wymieniać ul. Lema? Że niby donikąd. Równie dobrze można było jeździć po prezydencie Gołasiu, że wybudował dwa mosty donikąd, za wielokrotność 20 mln zł. I w dodatku na kredyt to zrobił, tak naprawdę to on rozpoczął zadłużanie miasta. A teraz co? Owe mosty łączą piękne dwupasmówki, które powstały dopiero kilka lat później (notabene Majchrowski zbudował). Posiadając więcej niż pół łuta mózgu łatwo zgadnąć, że ul. Lema finalnie ma być dogodnym ciągiem komunikacyjnym pomiędzy al. Pokoju i al. Jana Pawła. Odciąży nieprzystosowane do takiego natężenia ruchu ul. Kosynierów i Zwycięstwa. Deweloperzy to efekt uboczny i nieistotny w planowaniu ciągów komunikacyjnych. Zbudować można po kawałku (jak Tusk autostrady, tylko skutek marniejszy) lub w całości, jak chcą paniska lub deklaruje, że niby potrafi Kracik. Nieważne za ile, i czy w jednym roku budżet to udźwignie, ale jakie wrażenie przed ludem!
      Poza tym mam wrażenie, że pan z Niepołomic zaangażował mocne grono osób robiących mu klakę na forum GW, i antyklakę, często taką animalną, bezrefleksyjną w stronę Majchrowskiego. A "intelektualiści", robiący notabene tragiczne błędy ortograficzne wierzą, we wszystko co ciemnemu ludowi się sprzeda. Ale nie mając nic w swoim potencjale można przynajmniej dołączyć do grona "elity" społeczeństwa głosując na PO, jak niby lepsza część narodu. Nobilitacja przez przynależność, samowolną zresztą. Owszem, obecny prezydent popełniał błędy, jak każdy co w ogóle coś robi, ale tu nikt nie angażuje się w to, aby je rzetelnie wykazać. Skuteczniejszy jest frontalny, chamski atak. Moralnie obrzydliwe, niezależnie od stosunku do obecnego prezydenta. Tak się wobec nikogo nie robi, kim by nie był.
      I tak na marginesie. Czy ktoś wie, a wyborcza jak wie to i tak o tym nie napisze, że w zeszłym roku Kraków zajął 9 miejsce na świecie w rankingu najlepszej komunikacji publicznej? Czy ktoś wie, że Kraków zajął 5 miejsce w rankingu najlepszym miast, w których żyje się najlepiej. Przed Warszawą, Łodzią, Wrocławiem, z równą ilością punktów co Poznań i niewiele za Gdańskiem? Trzeba umieć być zadowolonym z życia. Ale trudno chyba jak się nie ma roboty, albo ma podłą lub "nie spełniającą aspiracji" (ciekawe czyja to wina?) oraz czeka na większy lokal w komunalce, a ma się aspiracje do "elity". Odrobinę rozsądku...
      • Gość: pasażer Logistyczne "zero" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 22:35
        www.youtube.com/watch?v=fxsk3CGlGSo&feature=related
      • Gość: kefirek nie kompromituj się z chwaleniem ul. Lema IP: *.ghnet.pl 24.11.10, 22:41
        Mówisz, że budowanie Lema jest jak autostrad, powiedz mi co byś powiedział na wybudowanie autostrady pomiedzy Krakowem i Katowicami, tyle, że po naszej stronie autostrada kończyła by się ślepo w Balicach, bez możliwości zjazdu.
        Minister odpowiedzialny za oddanie bezużytecznej drogi na fali krytyki wyleciał by w kosmos, a ty mój miły panie chwalisz budowę naszej drogi donikąd, daj spokój.

Może po prostu odpowiesz czemu ta droga kończy się 20m przed ul. Jana Pawła II? Zabrakło miliona? Czy odwagi.
        • Gość: Koala Re: nie kompromituj się z chwaleniem ul. Lema IP: 77.236.26.* 24.11.10, 22:51
          Kefirek - czytaj ze zrozumieniem...
    • Gość: blebleble Majchrowski wręcza Kracikowi gruszkę "prosto z ... IP: 195.234.20.* 24.11.10, 22:31
      no brawo !!!! wreszcie jakiś interesujący ruch Prezydenta. Powinien podarować Krecikowi caly sad gruszek. Tak trzymać Panie Prezydencie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka