to.ya 23.04.04, 01:54 Gdyby ktoś (a podobno są tacy) chciał wiedzieć gdzie byłam/jestem i co widziałam:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień pierwszy 18 KWIETNIA 23.04.04, 01:57 Pięknym (wtedy był mało piękny ale zrobił się taki na miejscu) niedzielnym rankiem o godz. 6:16 wystartowałam do WROCŁAWIA:), do którego dojechałam na 10:06. Wyjście z dworca i pojawia się duźy napis na budynku na wprost: "Wrocław wita" (czy jakoś tak;) ) Łyk duuuuuuuuuży kawy i do zwiedzania! Krasnal "Pomarańczowej Alternatywy" i jego śmieszne małe stópki. Kościół akademicki św. Narcina, Uniwersytet Wrocławski, Aula Leopoldina, Wieża Matematyków z panoramą Wrocławia (m.in. widoczna doskonale-niestety- hałda śmieci. Na samym początku był to dół. Później zaczęła górka rosnąc i rosnąć i... urosła :(( .Obecnie przykryta gruzem i kamieniami.) Kościół Polski Marii Magdaleny z "mostkiem pokutnic". Pokutnicami były kobiety, których wiek wskazywał na czas ożenku, a one wcale mężatkami nie chciały być (może rycerzy i książąt nie było więc nie było też i kandydtatów?...). Za karę musiały zamiatać mostek między wieżami kościoła. Mostek nie taki znowu duży więc na tyyyyle bab... Kościół św. Elżbiety z wieżą, na którą prowadzi c.a. 400 schodów. Uffffffff... Ale warto!!! Widok z wieży- obłęd! :)) Oboko tego kościoła kamieniczki "Jaś i Małgosia". W jednej z nich "Muzeum Krasnali". Zamknięte:( może krasnale, jak ja, na urlopie... albo cóś...? Ratusz i wieża z zegaem z tarczą 24-o godzinną. Obok jednej ze ścian ratusza niedźwiedź- fontanna. Piwnica Świdnicka, w której podają piwo o wdzięcznej nazwie... "Biały Baran" z własnego browaru. Kamiecnice w Rynku cieszące oko, bo kolorowe, odnowione, zadbane:) To cieszy! A jeszcze bardziej cieszy, że ludzie są życzliwi, słoneczni, ludzcy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień drugi, 19 KWIETNIA 23.04.04, 02:05 WROCŁAW w dalszym ciągu. Wyspa Pisek i Ostrów Tumski. Kościół św. Marcina- dla mnie najbardziej urokliwy i "miły". Może dlatego, że najmniej gotycki, a bardziej jeszcze romański? Może dlatego, że wzbudzający ciepłe uczucia swoją maleńkością w porównaniu do pozostałych gotyckich świątyń: wyniosłych, ostrych, dumnych? Zbyt dumnych... Nie wiem. W tymże kościółku jedno nad drugim "żyją w zgodzie" okno gotyckie z romańskim:) I chyba niechęć do gotyku sprawiła, że po zrobieniu paru zdjęć powróciłam do Rynku. A trwają tam przygotowania do impreze plenerowych 25. Przeglądu Piosenki Aktorskiej. Na plakatach nazwisko Jacka... A Jego już nie ma... nie będzie... :((((( "Każdy Twój wyrok przyjmę twardy"- ale jakże ciężko było mi przyjąć także ten wyrok o Jego odejściu... O odejściu kolejnego Przyjaciela... Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień trzeci, 20 KWIETNIA 23.04.04, 02:17 I znów świtem bladym (5:18) wyruszyłam PKP do... Jeleniej Góry, by stamtąd wyruszyć o 9:00 do Szklarskiej Poręby:) Dworzec PKP i autobusowy (ten przy PKP) może i nie są najpiękniejszymi dworacami w Polsce, ale Ludzie, którzy tam pracują są nie dość że bardzo życzliwi i fachowo udzielają porad, to jeszcze Pan Kierowca w drodze do Szklarskiej (c.a. 30 minut) opowiadał mi o tym, co jest ciekawego po drodze. Z ciekawostek: w drodze do Szklarskiej Poręby jeszcze będąc w Jeleniej Górze, po prawej stronie widać (akurat tego dnia była ngła, szaro i ponuro więc niespecjalnie dużo w oddali mogłam zobaczyć...) fort(?), twierdzę(?). Za czasów pruskich dowódcą obrony tejże był Czech. Niby nic nadzwyczajnego, ale ten Czech dostał od Cesarza patent na ... dwie żony. Dlaczego? Dlatego, że .... był "trzyjajeczny" ;) Kolejna ciekawostka: tuż na "granicy" Jeleniej Góry i Piechowic po prawej stronie widać małą poniemiecką hydroelektrownię. Postawiono ją troszkę mało fortunnie bo i woda w tym miejscu raczej płytka i spadek wody (i ciśnienie) też raczej nijakie... Ale, by działała idą lasem, rzeczką rury (całe!! i prawie nie zniszczone!!) z miejsca, w którym i głęboko i spadek! Widziałam rurę przy wodospadzie Szklarki ale czy to początek w/w rury? Nie wiem :) Jako, że dzień był mało słoneczny łaziłam po lesie i Parku. Wodospad Szklarki po raz pierwszy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień czwarty, 21 KWIETNIA 23.04.04, 02:28 Słońce wyszło!!!!!!!!!!!!! :))) Tym razem wyprawa do Szałasu Walonów i do ... Walońskiej Karczmy o cudnej nazwie "Karczma Głodowa". NENU: "radosna morda" to grzaniec korzenny waloński "ekstazza walońska" to karczek w ziołach pieczony na ogniu "oddech Walona" to gulasz "waloński order" to sznycel drobiowy "szrenickie wiatry" to......- zgadnijcie!!!!! "skarbiec Walonów" to......- też zgadnijcie!!!!! Po bardzo wczesnym obiadku w Karczmie- trasa miała mnie doprowadzić do "Izerskich Źródeł Zdrowia i Miłości" ale ... spasowałam. Wolałam raz jeszcze pochodzić po górkach i pagórkach zamiast iść przez całe miasto... I wtedy podkusiło mnie samej przewinąć film w aparacie Zenith. Nie przewinęłam do końca (a wydawało się, że tak) i .... buuuu Na domiar złego gość robiący turystom zdjęcia przy wodospadzie uszkodził mi wajchę do ustawiania czasów. Szlag trafił całe "piękne okoliczności przyrody", zamiar pojechania do Jeleniej i tamże łazikowania, do Cieplic, dojścia do zamku Chojnik. Musiałam zapakować się w "autobiust" i pojechać owszem do J.Góry ale po to, by naprawić aparat, buuu... Ale za to mam powód (nie jedyny zresztą!!!), by tam wrócić!!!! :))) "I will be back..." ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień piąty, 22 KWIETNIA 23.04.04, 02:36 22 kwietnia to urodziny mojej Mamy :)))))) Także Dzień Ziemi :) Biegany znów :)) Pobudka tradycyjne świtem za dnia (4:50- nic nowego!) i runda do j.Góry, by stamtąd PKSem do... Zgorzelca. Urokliwe nawet jest to miasteczko. O ile znajdzie się w nim ten urok. Mi się chyba udało, bo zdjęcie za zdjęciem szło w kliszę! :)) Byłam króciutko ale mocno intensywnie- właśnie ze względu na zdjęcia i mnóstwo miejsc, obiektów (głównie kamienice lub ich fragmenty, np. ściana domu wyłożona... dachówką!) Ze Zgorzelca miałam od razu z przesiadką w Węglińcu pojechać do Wrocławia, by stamtąd dalej ale "oką fizyczną" z okien pociągu dojrzałam coś na tyle urokliwego, że po drodze wysiadłam. Był to Bolesławiec. Cudny kościółek z pełnymi uroku i nieokreślonego spokoju rzeźbami. Rynek. Kamienice. Dwie godziny, a radości i zdjęć troszkę będzie :D :)) Z Wrocławia via Pznań (z którego piszę) do Piły. Pociąg mam o 3:07 Dobrej nocy wszystkim i kolorowych dobrych snów!!!!!!!! :))))))) Całuski:) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA"- dzień piąty, 22 KWIETNIA 23.04.04, 07:23 Witamy, czytamy, podziwiamy, czekamy na dalsze relacje. Milej podrozy! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień piąty, 22 KWIETNIA 23.04.04, 09:55 zbyszek07 napisał: > Witamy, czytamy, podziwiamy, > czekamy na dalsze relacje. -my?! hmmmmmmm.... Tylko Ciebie widzę (i bardzo się cieszę, że widzę!) :)))) > Milej podrozy! Dziękuję, mam nadzieję, że taka będzie aczkolwiek znów sutno, bo zadziałam swój ulubiony nóż wielofunkcyjny, buuuu... Czarna seria czy cóś? ... > :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Rajd "POLSKA"- dzień piąty, 22 KWIETNIA 23.04.04, 10:08 do Pily, dzieki Bogu i PKP, jakos dojechala... Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień szósty, 23 KWIETNIA 23.04.04, 10:36 Piła. Na razie w poszukiwaniu kawiarni z dobrą kawą, by odgoniła sen (nie spałam około 29 godzin). Relacja z Piły - jak się obudzę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA"- dzień szósty, 23 KWIETNIA 23.04.04, 11:19 To.yu przeczytalam i śledze te relacje.Piekna wycieczka.Dobrze znam te okolice,które opisałaś.Szkoda tylko ,że częśc pięknych fotek Ci przepadlo. Odpoczywaj i nabieraj sił do dalszych wedrówek.Pozdrawiam Ciebie i Kiciora. Wasza wirtualna przyjaciołka. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień szósty, 23 KWIETNIA 23.04.04, 15:34 Relację z Piły wpiszę raczej jutro, bo teraz padam na twarz z niewyspania (36 godzin bez snu). :) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Rajd "POLSKA"- dzień szósty, 23 KWIETNIA 24.04.04, 11:13 A nie zapomnij napisac jak się udały placki wypiekane zbiorowo w Pilskich krajobrazach :) :)!! tylko bez koloryzowania..miny biesiadników, komentarze itp !!!!!!!! jak relacja to ralacja!! Juz wszystko przeczytałam sumiennie i jakby co, to mnie nie zagnieszzzz :) :) I ostroznie z aparatem!! tyyle zdjęć!!!! fotoreportaż! o tym myśl, az się prosi !! tj, się prosi, mła - Cie prosi :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień szósty, 23 KWIETNIA c.d. 26.04.04, 14:26 Kawa wypita i troszkę widzenie świata i ludzi jaśniejsze. Piła jest miastem kontrastów: Z jednej strony całkiem ładne wille/domki, z drugiej kamienice prawie w ruinie. Z jednej strony wsszechobecny pan Stokłosa (jego sklepy, sklepiki, firmy), a z drugiej bezrobotni. Z jednej strony zabudowa miejska, a z drugiej zieleń, park, woda. Ale ludzie sympatyczni (nie trafiłam na nikogo niemiłego), życzliwi, uśmiechnięci. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Rajd "POLSKA"- dzień szósty, 23 KWIETNIA c.d. 27.04.04, 14:08 no no... fakt tego Stoklosy mamy za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień siódmy, 24 KWIETNIA 28.04.04, 09:39 Piła. Pogoda nijak nie chce sprzyjać fotografowaniu. Zresztą- sądząc po rysunkach przedstawiających dawną, przedwojenną Piłę- już malutko zostało miejsc, budynków do uwiecznienia. Szkoda. Dobrze jednak, że zachowały się chociaż te rysunki i ktoś wpadł na pomysł, by zrobić z nich kartki pocztowe (mam!). Dobrze również, że komuś udało się wywalczyć powastanie muzeum w Pile. Ekspozycji kilka: zabytki kultury łużyckiej, pomorskiej, z okresu neolitu, z wczesnego średniowiecza i średniowiecza---> archeologia: to LUBIĘ! :) Czasowa ekspozycja "Śladami Piastów". Stała: "Meble i wnętrza mieszkalne od połowy XVIII do połowy XX wieku- przedmioty piękne i użyteczne". BTW: ciekawe czym kierują się ustawiający w danym pomieszczeniu ekspozycję (poza rzecz jasna przekazami z epoki-opisami, sztychami, etc.)? Czy i jak bardzo starają się być wierni tamtym czasom? Czy drzemie w nich iskierka pozytywnego szaleństwa, które ma również swój udział? A może mieć? A czy postaci z portetów są tak poważne, bo tego wymagał od nich czas, w którym przyszło im żyć? A może taka moda w portetowaniu? Czy w życiu codziennym również byli tak surowi jak ich twarze? A może tylko takimi chcieli być i zostać zapamiętani, a tak naprawdę mieli poczucie humoru? Kolejna ekspozycja: wyroby ze szkła, pocelany, kamionki, porcelitu i fajansu--> niesamowite, jak niektóre wzory, zestawienia barw wyprzedzały swój czas!! :) Moja ulubiona secesja: ekspozycja na piętrze. Krótko: w tej części muzeum mogłabym spędzić cały dzień!!!!! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień ósmy, 25 KWIETNIA 28.04.04, 09:52 W planach na ten dzień był Gdańsk. Był. :) Rzut oka na mapę i szybka zmiana planów: będzie Grudziądz i Chełmno! PKP 4:59 z Piły do Bydgoszczy (6:23), stamtąd o 7:31 do LAskowic Pomorskich (o 8:20) i dalej do Grudziądza: 9:41- 10:11 W Chełmnie nie ma stacji PKP, dlatego dalsza część podróży będzie PKSem (dworce około 5 minut od siebie w linii prostej), Grudziądz- Chełmno np. 11:30- 12:30 lub 12:00- 13:30. W Grudziądzu nie ma przechowalni bagażu na żadnym z dworców (niestety) ale na szczęście Dyżurny Ruchu z PKS zgodził się przechować "większego garba". :) Godzinka na Grudziądz to zdecydowanie za mało: mnóstwo zakamarków, detali architektonicznych, miejsc. Jednak co zobaczyłam i co sfotografowałam to moje! :) Chełmno: skończył się film w aparacie, a szkoda, bo starówka, mury, etc. warte conajmniej filmu! :) Godzinak z minutami to również niezbyt wiele na to miasteczko. To są właśnie minusy podróżowania spontanicznego, pod wpływem emocji chwili. Ciężko zobaczyć wszystko dokładnie, a część tylko zaostrza apetyt na to, by wrócić, by spędzić co najmniej dzień, by wchłonąć chociaż troszkę atmosfery danego miejsca. Cóż... Szybciutki powrót do Grudziądza (14:40- PKS), jeszcze szybsze odebranie plecaka (z dużym podziękowaniem za przechowanie), i bieeeeeeeeeeegiem na PKP do torunia, by stamtąd do Olsztyna. Cud Boski i skrzypce udało się! (PKP do Torunia odjazd 15:41, a PKS Chełmno- Grudziądz jedzie ca godzinkę...- ten ciut przyspieszył...) Grudziądz- Toruń 15:41- 17:06, Toruń- Olsztyn 18:48- 21:00 Są późniejsze połączenia, ale schroniska kończą przyjmowanie gości o godz. 22ej i dlatego musiałam tak właśnie. OLSZTYN- pierwszy rzut oka i ... pięknie tu jest!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień dziewiąty, 26 KWIETNIA 30.04.04, 13:45 Olsztyn. Ktoś na forum Olsztyn powiedział, że "Olsztyn jest piekny". Nie wierzcie mu!!!! Olsztyn (wiosną i poza sezonem) jest ŚLICZNY!!!!! Naprawdę!!!! Tyle secesyjnych kamienic (ul. Mazurska, Warmińska, Mrongowiusza, Dąbrowszczaków), a najpiekniejsza (wg mnie) stoi przy Placu Konsulatu Polskiego. Śliczności mnóstwo jest także w Rynku (czyli przy Targu Rybnym). Jako, że to poniedziałek był, to Muzeum Warmiii i Mazur zamknięte, ale nic to! Zrobiłam małą sesję fotograficzną Mikołajowi K. (całkiem całkiem mu w p/słonecznych zielonych okularach było!), szczegółom architektonicznym kamienic, zamku, katedry. Popołudnie pojawiło się szybko i prawie niespodziewanie. W Olsztynie umawiając się przed Ratuszem przy fontannie można się nie spotkać, bo... w tym mieście są DWA ratusze (Stary i Nowy), a przy każdym z nich jest fontanna!! :)) Na szczęście odległości między nimi jakieś znowu duże nie są, więc spokojnie (o ile się pójdzie tą samą drogą) spotkanie można zrealizować. Mnie się udało, bo zatopiona w książce czekałam nie zwracając uwagi na czas i będąc w błogiej nieświadomości nt. ilości ratuszów. Zatem popołudnie to wyprawa do... Strusiolandii w Bukwałdzie. Strusie w tych rejonach stały się chyba modne, bo później jeżdżąc w różne miejsca ze trzy farmy mijałam. Ta jest o tyle ciekawa, że właściciel organizuje np. kuligi ze strusiami. hoduje także inne egzotyczne zwierzaki, np. świnkę wietnamską :) W drodze powrotnej: rzecz charakterystyczna dla Warmii: przydrożne kapliczki. Na Mazurach są przydrożne krzyże. Dlaczego? nie wiem. Dopytam zaprzyjaźnionego etnografa i napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień dziesiąty, 27 KWIETNIA 30.04.04, 14:04 Autobu zastępczy za PKP 9:53 z Olsztyna a 11:53 w Braniewie. Stamtąd 12:00 i około 15,20 minut później we Fromborku. PODPOWIEDZI: Wcześniejszy PKP z Olsztyna przyjeżdża do Braniewa 0 7:15. PKSy Braniewo-Frombork: 8:10(A), 8:15(B), 9:30(B), 10:40(A), 12:00(C) A- bez Bożego Narodzenia i Wielkanocy B- bez niedziel i świąt C- tylko w dni robocze (od poniedziałku do piątku) PRAKTYCZNE: W Braniewie WC przy dworcu albo jest czynne albo i nie jest. Skorzystać można z WC w barze (obok sklepiku spożywczego) We Fromborku na dworcu WC niet. Ale jest na wrzucenie 1zł w restauracji "Akcent". Tamże kafejka internetowa (2 kompy). **** Zalew Wislany bliziutko,ale połączenia poza sezonem z niczym chyba nie ma. Nawet nie sprawdzałam, bo czasu nie starczyłoby ani na zamek, wieżę i katedrę ani na odrobinkę miasta. (i tak nie starczyło na wszystko- zabrakło na miasteczko). "Jeśli szukasz cudów, oto śmierć, odstępstwo, nieszczęście, szatan, trąd pierzchają, chorzy wstają zdrowi, ustepują: morze, pęta, chrome członki. O rzeczy zagubione też błagają i je odzyskują, tak młódź jak i starzy. Opowiadają o nich ci, którzy ich doznają, a oznajmiają padewczycy." [obraz św. Antoniego, Katedra] Jednak gotyk daje się polubić. Tu właśnie. Nie wiem dlaczego. Może witraże ociepiły troszkę te wyniosłe wnętrza? Może Madonna z Dzieciątkiem patrząca łagodnie, dobrze i serdecznie? Może anioły patrzące z każdego ołtarza? ... Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"-dzień dziesiąty,27 KWIETNIA/P.S. 30.04.04, 14:27 Frombork- Braniewo 15:40, 16:00 Braniewo- Olsztyn: 1. PKS 13:15 (sezonowy: 21.VI.- 31.VIII.), 15:35(A),17:40(A) 2. bus prywatny "RADEX": 6:40, 8:30 (oba bez niedziel i dni świątecznych), 15:35 3. PKP 5:30, 10:18, 16:07 (autobus jeżdżący zastępczo za PKP), 18:15, 20:20 Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"-dzień jedenasty, 28 KWIETNIA 30.04.04, 15:30 Muzeum Warmii i Mazur "Ita profecto tanquam in solio regali Sol residens circum agentem gubernat astrorum familiam." ("Tak więc zaprawdę Słońce jakby na tronie królewskim zasiadjąc, kieruje rodziną planet krzątających się dokoła.") Fragm. I Księgi "O obrotach...", którą to księgę Kopernik podobno pisał właśnie w Olsztynie. Poza salami/ekspozycjami poświęconymi Kopernikowi, są ekspozycje dot. sztuki ludowej Warmii i Mazur (ubiory, rękodzieło, figurki z przydrożnych kapliczek), sala z malarstwem portetowym, a także sala z... secesją! Podobnie jak w muzeum w Pile przy secesji mogłabym spędzić cały dzień (albo i dłużej), tyle tylko, że w planach był jeszcze... kajak! :) I był! Na Jeziorze Krzywym - cudnie było!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"-dzień dwunasty, 29 KWIETNIA 30.04.04, 15:32 "Weź miodu praśnego ile chcesz, włóż do naczynia, wlej do niego gorzałki mocnej sporo i wody, smaj powoli szumując... ... formuj pierniki wielkie według upodobania porobiwszy!". Smacznego! :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"-dni 13-21, 30 KWIETNIA-7MAJA 05.05.04, 17:26 Łódź. Dziwne? Nie! To miasto, w którym mieszkałam (z przerwami) do pierwszej klasy szkoły podstawowej. Powiecie być może, że Łódź to brzydkie miasto. Hmmm Jak byłam mała strasznie mnie to oburzało. Prawie z pazurami startowałam i wielkim oburzeniem grzmiałam daaaaawno na takie słowa. Teraz nie. Jest brzydka to prawda. Ale jest także ładna, bo pięknieje. Rozwija się. Tak jak chyba każde duże miasto w Polsce. Ktoś mnie kiedyś zapytał czy lubię Łódź? Czy mi się podoba? Trudne pytania. Ale jak mam nie lubić miasta, w ktorym spędziłam kawałek dobrego czasu z dobymi i cudownymi Ludźmi (Dziadkowie)? A czy mi się podoba? Są miejsca, które wciąż są ładne, są i takie które kiedyś były niewątpliwie cudne (np. mnóstwo kamienic) a które teraz niszczeją coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"-dzień czternasty 7MAJA 07.05.04, 21:18 Warszawa. PAP 3 - 2004-05-07 20:26:00 - OLIMPIADY SPECJALNE-FUTBOL-FESTYN-WARSZAWA Ach, co to był za mecz!!!!!! 7.5.Warszawa (PAP) - Ach, co to był za mecz! Na stołecznym Torwarze Reprezentacja Dziennikarzy pokonała zespół Gwiazd 4:2 w rzutach karnych. "Jedenastki" były konieczne, bowiem mecz zakończył się rezultatem 9:9. Było to główne wydarzenie Festynu Piłkarskiego Olimpiad Specjalnych pod honorowym patronatem Jolanty Kwaśniewskiej. "Nikt nam nie uwierzy, że nie umawialiśmy się na remis. Czasami podczas podobnych projektów zespoły starają się zakończyć mecze z taką samą liczbą goli, a to im się nie udaje. W tym spotkaniu walka była prawdziwa, ale na szczęście obeszło się bez niepotrzebnych nerwowych starć. Duża w tym zasługa prowadzącego mecz prezesa PZPN Michała Listkiewicza" - powiedział PAP Bogusław Gałązka, dyrektor generalny Olimpiad Specjalnych Polska. W zespole Gwiazd grali m.in.: Iwona Guzowska, Andrzej Grubba, Tomasz Kamel, Maciej Zegan, Krzysztof "Diablo" Włodarczyk, Roman Kosecki, Andrzej Supron, Jacek Ziober. Przed czterema laty zainaugurowana została akcja Europejski Tydzień Piłki Nożnej jako element polityki integracji osób niepełno- i pełnosprawnych intelektualnie. Przed dwoma laty partnerem akcji w Europie została Fundacja Johana Cruyffa, a w kraju ścisłą współpracę ze Stowarzyszeniem Olimpiady Specjalne podjął Polski Związek Piłki Nożnej. W sobotę i niedzielę piłkarze drużyn pierwszej i drugiej ligi podczas prezentacji przed meczami przypomną widzom o osobach z upośledzeniem umysłowym, występując w koszulkach z logo Olimpiad Specjalnych. Tak samo postąpią zespoły włoskiej Serie A. Tegoroczna, czwarta edycja Europejskiego Tygodnia Piłki Nożnej Olimpiad Specjalnych w Polsce, która potrwa to 9 maja, to 18 regionalnych turniejów z udziałem 160 drużyn i 1500 zawodników. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"-dzień czternasty 7MAJA/P.S. 14.05.04, 21:21 Przed w/w meczem, na którym byłam i kibicowałam dzielnie dowiedziałam się o śmierci W.Milewicza. (jeszcze nieoficjalne, ale "kanały" radiowe już nam powiedziały...) I chyba wciąż będą mnie smuciły bezsensowne, niezawinione odejścia. Jak to. I jak wiele iinych. I wciąż retoryczne pytanie: "dlaczego?". Pytaniem, na które też chciałabym znać odpowiedź jest dlaczego nietolerancja? I to czasem bezsensowna do bólu! Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA"-dzień czternasty 7MAJA/P.S. 14.05.04, 23:52 to.ya napisała: > Przed w/w meczem, na którym byłam i kibicowałam dzielnie dowiedziałam się o > śmierci W.Milewicza. (jeszcze nieoficjalne, ale "kanały" radiowe już nam > powiedziały...) I chyba wciąż będą mnie smuciły bezsensowne, niezawinione > odejścia. Jak to. I jak wiele iinych. I wciąż retoryczne pytanie: "dlaczego?". > > Pytaniem, na które też chciałabym znać odpowiedź jest dlaczego nietolerancja? I > > to czasem bezsensowna do bólu! > Ta bezsensowna nie potrzebna i niezawiniona śmierć poruszyła mnie do głębi Płakałam.Bardzo lubilam tego czlowieka.Szkoda Go bardzo. Co do drugiego pytania,myslę ,że tolerancję lub jej brak wynosi sie z domu. Póżniej trudno nabyć.A może to genetyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"-dzień czternasty 7MAJA/P.S. 17.05.04, 16:58 Warszawa wieczorem po meczu. Troszkę u znajomych/ Przyjaciół w ich pracy a troszkę... Deszcz potworny. Miała być impreza-spotkanie. Ale z racji tego, że większość chciała iść się pobawić w większym gronie--> dyskoteka. Nie lubię takich miejsc, bo zazwyczaj muzyka, która jest do słuchania jest za cicho lub jest jej mało, a ta do tańczenia to teraz najczęściej techno (brrrrrr!!!- jakoś nie lubię). To jednak zważywszy na chęci większości było nieistotne. Klub- może Was zdziwi gdzie byłam- gejowski. Nazwy nie wymienię dla bezpieczeństwa ludzi tam się bawiących, bo sieć pełna jest ludzi gotowych skrzywdzić kogoś ze względu właśnie na uczucia. I wiecie co: może to również Was zdziwi ale miło było popatrzeć na zakochanych/lubiących się i wspólnie bawiących Ludzi. Bo przecież (wg mnie) nie ma znaczenia kto z kim, tylko jak i czy szczerze. c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"-dzień piętnasty 8 MAJA 23.05.04, 14:08 Żałuję, że zapomniałam o wycieczce na Kirkut. Ale z drugiej strony chyba bardziej chciałam spotkać się z Przyjaciółmi i ze Znajomymi. Rodzinny Piknik Radiowy. Mecze. Atrakcje. A najważniejsze, że Oni tam byli. Że można było się właśnie spotkać, porozmawiać, pobyć. A w kioskach ta przeraźliwa pierwsza strona "Super Expresu"... :( Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"-dzień szenastnasty 9 MAJA 23.05.04, 14:10 Jeszcze jedno ważne spotkanie (Przyjaciółka) i czas wracać. Do Krakowa. Do domu? No właśnie... czy Kraków to mój dom? Czy Rabka? a może Łódź? Każde z tych miast jest jakoś "moje"... Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Wrażenia z trasy- LUDZIE 23.05.04, 14:20 Jak wszędzie zabiegani, zadumani, nieobecni... Jak wszędzie i bogaci i biedni... Smutni, weseli. Tak samo jak wszędzie życzliwi. Gdyby nie ta życzliwość nie byłoby darmowych noclegów we Wrocławiu (duży ukłon i raz jeszcze podziękowania dla Państwa G.), ani w Szklarskiej (równie duży ukłon i tak samo kolejne serdeczne podziękwanie dla Właściciela pewnego hotelu), ani w Warszawie (A., dzięki wielkie i serdeczne!). Nie byłoby podpowiedzi życzliwych i pomocnych w wyborze miejsc do odwiedzenia, środków lokomocji. (Panie Konduktorze "pociągu" Olsztyn- Braniewo: dziękuję!!!!) Nie byłoby wielu wspaniałych doznań. Nie byłoby na kliszy ani w pamięci miejsc ciekawych, pięknych, niedostępnych:) Rozmów wnoszących wiele, milczenia, które również wzbogaciło... Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Wrażenia z trasy-c.d.n. 23.05.04, 20:33 To.Ya! Świetnie się czytało i koniecznie wyłuskaj z pamieci dalsze wspomnienia/wrażenia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Wrażenia z trasy-c.d.n. 23.05.04, 20:35 majenka3 napisała: > To.Ya! Świetnie się czytało i koniecznie wyłuskaj z pamieci dalsze > wspomnienia/wrażenia!!!!! Dzieki za komplement :) Dopisze jak sie dorwe do polskiej klawiatury... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Wrażenia z trasy- LUDZIE c.d. 27.05.04, 14:13 Byli też (i są nadal za co i M. i Z. i wszystkim innym dziękuję) i tacy, którzy potrafili zarówno być przewodnikami w trasie jak pokierować duszą. Dziwnie to zabrzmiało, wiem, ale jak inaczej powiedzieć o kimś z kim dobrze jest być, dobrze milczeć i dobrze posłuchać rady z serca idącej? Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"-dzień jedenasty, 28 KWIETNIA 04.05.04, 22:07 to.ya napisała: > Muzeum Warmii i Mazur Akcent małopolski w Muzeum: Ekspozycja "Górnictwo krzemienia na ziemiach polskich" (z: Muzeum Warmii i Mazur w Olsztynie a także z: Państwowego Muzeum Archeologicznego w Warszawie) Pisać o tym? Ja krzemienie uwielbiam! Są jednymi z ulubionych "kamieni". Mogłabym o nich dłuuuuuugo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- dzień trzeci,20 KWIETNIA-ERRATA 26.04.04, 14:19 to.ya napisała: > Z ciekawostek: w drodze do Szklarskiej Poręby jeszcze będąc w Jeleniej Górze, > po prawej stronie widać (akurat tego dnia była ngła, szaro i ponuro więc > niespecjalnie dużo w oddali mogłam zobaczyć...) fort(?), twierdzę(?). > Kolejna ciekawostka: tuż na "granicy" Jeleniej Góry i Piechowic po prawej > stronie widać małą poniemiecką hydroelektrownię. Obie w/w są po LEWEJ stronie! Wybaczcie zmyłkę, chyba zmęczenie (godzina, o której to pisałam była mało atrakcyjna...) dało o sobie podczas pisania znać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaataa Re: Rajd "POLSKA" IP: *.gw.ip.pl 23.04.04, 11:36 hejka! Wielkopolska miła memu sercu... a o Leszno waćpanna nie zahaczyła?:( a tam też sporo klimatycznych miejsc do popstrykania...W Pile mniemam miło spędzisz czas i nabierzsz siły do dalszej drogi. Proszę o relacje również. Pamiętasz (pamiętacie) taką bajkę "Wędrówki Pyzy"? wędrowała sobie taka uśmiechnięta, sprytna Pyza przez cały kraj i oglądała ciekawe rzeczy...papatki ze słonecznego od kilku dni Krakowa. beata Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Rajd "POLSKA" 23.04.04, 15:21 odpoczynek w Pile? To jakis oksymoron... Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA" 23.04.04, 16:44 Szkoda.Może po wyspaniu odpocznie.A na razie spokoju i spokoju ducha życze. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 26.04.04, 09:21 Wczoraj o 21,00 dotarla do Olsztyna, dzis podobno sieje spustoszenie w miescie, kto ten zywiol powstrzyma??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Rajd "POLSKA" 26.04.04, 23:18 Zbyszek pisze, ze JEST w OLSZTYNIE!!! a dlaczego nie ralcjonuje i sie nie odzywa ?? I nie opisuje... To.Ya - do dziela!! Usciski dla Ciebie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaataa Re: Rajd "POLSKA" IP: *.gw.ip.pl 27.04.04, 12:10 Nie relacjonuj, bo ją olsztyńska pszczoła ugryzła. I teraz łykając wapno myśli co dalej. miejmy nadzieję, że taka mała pszczoła nie pomiesza planów naszej dzielnej podróżniczce.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA" 27.04.04, 13:11 Dotarłam do Fromborka (jutro chyba Nidzica!!). Relację uzupełnie wkrótce:)) Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 27.04.04, 13:24 Z tego co zauwazylem to nie byla pszczola tylko... takie cos 2,5 metra wzrostu, skrzydla, piora, i duuuuuze oczy :-p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Rajd "POLSKA" 27.04.04, 14:49 Ale to COŚ ja baardzo rozzłościło :) :), to niby pszczołowate:) To.Ya - melduje, że wdepnęłam w swoje domowe pielesze na moment i...niespodzianka: grzecznie ustawione kartki: Piła Wodospad Szklarski Bolesławiec i PIŁA !! Juz obmyslam co i skąd :0 :)??? ja Ci powysyłam!! Dzieki..i rozpisz sie w końcu! Co tam robiszzz???? Detale !? + pozdrowionka usciskowe ode mnie :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 28.04.04, 09:11 Podobno film jej sie urwal... no moze skonczyl na wiezy w Fromborku. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Rajd "POLSKA" 28.04.04, 21:18 zbyszek07 napisał: > Podobno film jej sie urwal... > no moze skonczyl na wiezy w Fromborku. > :-) Ja uznaje, że to, co wyżej, zapowiada "ukryty wątek" rajdowej relacji...postaram sie "wysmażyć" taaaki komentarz opcjonalny, że dostanę akces iiii....!! To.Ya mało mamy konkretów wyprawowych i widzisz, że twórczośc uboczna kwitnie:) :) Dzieki za kartkę - ostatnia z Chełmna..dalej puuusto!gdzieś ty ach gdzie-ś? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Rajd "POLSKA" 30.04.04, 11:32 dzieki za esemesa. Zyjesz - to najwazniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA" 30.04.04, 13:15 kicior99 napisał: > Zyjesz - to najwazniejsze Złego licho nie porywa... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA" 30.04.04, 14:55 zbyszek07 napisał: > Milej wedrowki! > :-) Chwilowo osiadłam w mieście Łódź. :) W ponowną wędrówkę ruszę pod koniec przyszłego "tyźnia". Kierunek: Warszawa, po niej Lublin i Kazimierz Dolny. O ile się uda... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA" 30.04.04, 15:55 No to miłego odpoczynku życze."Zapracowałaś" Sobie na niego.Dziękuję za relacje. Dalsze już poczytam w Unii.Pozdrawiam najserdeczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA" 30.04.04, 15:59 Odpoczynek będzie zapewne pomaganiem Babci :))). Zaraz idę, bo się zasiedziałam w sieci. Mi.ka.n, realcje naprawdę Ci się podobają? Cieszę się, że sprawiłam nimi komuś=Tobie chociaż troszkę radości! Serdeczności ślę i słońca Ci życzę! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA" 30.04.04, 16:22 To.yu dziekuję bardzo za tak szybką odpowiedż.Serdeczności i słonce.Relacje bardzo mi sie podobają.Opisujesz tak ciekawie,że można sobie ,nawet nie znając okolic,przy odrobinie wyobrażni unaocznić.A znane odświeżyć w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaataa Re: Rajd "POLSKA" IP: *.gw.ip.pl 01.05.04, 12:27 dołączam się do tej wypowiedzi. Czytam Cię To.ya i czytam i szlag mnie trafia że do moich wakacji jeszcze tyle tygodni... a tu słonko świeci coraz ładniej, i kiedy pomyślę ,że To.ya nad jeziorkiem z kajaczkiem, albo nad morzem w bikini... to mnie ... ale ciesz się z tej wędrówki i nie zapominaj o forumowych relacjach. Z miasta Łodzi też:))) A w Kazimierzu zjedz kogutka. beata Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 04.05.04, 07:57 Z kajaka do Lodzi, teraz pewnie z flisakami Wisla splywa... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaataa Re: Rajd "POLSKA" IP: *.gw.ip.pl 06.05.04, 10:50 To.ya! gdzieś Ty nam się zgubiła? Przecież nie wsiąkłaś w tę Łódź???!... a może już gdzieś indziej się podziewasz? Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Rajd "POLSKA" 06.05.04, 12:06 O ile wiem, to jest w Lodzi, a jutro moze zawita do mnie do stolycy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA" 06.05.04, 16:14 Gość portalu: beaataa napisał(a): > To.ya! gdzieś Ty nam się zgubiła? Ło matko! Ktoś się za mną stęsknił!!!!!!!!!!!!! Własnym ślepiom nie wierzę! <chlip ze wzruszenia, chlip chlip> Przecież nie wsiąkłaś w tę Łódź???!... a może > > już gdzieś indziej się podziewasz? Od jutra w W-wie, a później planuję odwiedzić miasto smoka... - co myślisz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA" 06.05.04, 19:52 Powodzenia w dalszych wedrówkach.Dróg i ścieżek bez "zakrętów i garbów".Wystarczy Ci ten jeden na plecach.Miłego pobytu w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA" 07.05.04, 15:05 herman.brunner napisał: > a dlugo w krakówku zabawisz? Ja tu mieszkam... ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA" 07.05.04, 15:28 herman.brunner napisał: > oooo..... co? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaataa Re: Rajd "POLSKA" IP: *.gw.ip.pl 07.05.04, 17:23 smok już czeka. Na własne oczy widziałam, że zaczął ziać ogniem. Nie wiem dlaczego, ale zimą nie ział, a teraz i owszem. Przy mnie zrobił to dwa razy:))) no i to piwo na Kazimierzu... ja na Kazimierz - zawsze chętna. No i w ogóle.czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Beaataa, 07.05.04, 20:11 Gość portalu: beaataa napisał(a): > smok już czeka. Fajnie, że chociaż on... i rzecz jasna, że Ty!!! To miłe!!! :)))) Kartki doszły sztuk 9 +1 ? > no i to piwo na Kazimierzu... ja na Kazimierz - zawsze chętna. No i w > ogóle.czekamy. A ja tęsknię... za wszystkimi Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Beaataa, 08.05.04, 17:23 No to Wasze zdrowie! pierwsze piwko naprzod! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA" 11.05.04, 15:03 I pewnie Ją pożarł smok.Po co Beatko krakałaś?! Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Rajd "POLSKA" 11.05.04, 16:01 mi.ka.n napisała: > I pewnie Ją pożarł smok.Po co Beatko krakałaś?! Zgodnie z moimi wiadomosciami, rzeczona To.Ya rajdczyni nie jest zjedzoną przez smoka i powinna zadac kłam krążącym tu plotkom :) :) :) Osoby rozprowadzające te pogłoski powinny jakąś gratyfikację otrzymać za mobilizowanie rajdczyni do poważnego ogłoszenia faktu zakończenia rajdu! Ja o tym wszystkim oczywiście baaardzo chętnie poczytam?? PS Myslicie, że uzna się za zmobilizowaną??????? :) :) :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 12.05.04, 08:42 a moze jest juz poza UE? gdzies gdzie ani sieci, ani... pradu? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA" 12.05.04, 08:56 Na to wyglada.Czyzby z rozpedu aż tak daleko zawedrowała.Czy dostala od kogos kopa?Ale żarty na bok.Kto wie co sie z Nią dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaataa Re: Rajd "POLSKA" IP: *.gw.ip.pl 12.05.04, 13:23 Ale dlaczego odrazu pożarł??!... Może tylko uprowadził i więzi u siebie w Smoczej Jamie? Pieką sobie na grilu barana i śmieją z zaglądających turystów.A tak w ogóle to to.yi (???) nie ma. Wzywam ją do zakończenia wątku rajdowego! Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA" 12.05.04, 17:25 Na szczęście znalazła się.A dokończy jak bedzie miała swobodny dostep do komputera.Poczekamy ,poczytamy. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA" 12.05.04, 17:28 mi.ka.n napisała: > Na szczęście znalazła się. Chyba na nieszczęście dla niektórych... A dokończy jak bedzie miała swobodny dostep do > komputera.Poczekamy ,poczytamy. Dostęp mam mało swobodny (e-kawiarenka) ale coś weny w palooszkach brakło... Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA" 12.05.04, 19:21 Witam Cie To. yu.Nie martw się.Dopadnie i wena.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 13.05.04, 14:05 no i gdzie ta wena? ukrywalas sie gdzies i tyle :-P :-) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Rajd "POLSKA" 13.05.04, 14:22 Zajrzałam tu i jak zobaczyłam Rajd "na górze" to pomyslałam, że uaktywnilo nam To.yę - a tu nic?? Wysylam w twoja stronę To.Ya same dobre fluidy, pełne weny twórczej, paluszkiii masuję alboco??? :) :) :) "Ludzie listy piszą" do Ciebie a Ty nicccc?? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 17.05.04, 07:38 Strasznie to,ya skotlowalas watek, gdzie dalsze sprawozdania? reszta jest milczeniem??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA" 17.05.04, 17:10 zbyszek07 napisał: > Strasznie to,ya skotlowalas watek, > gdzie dalsze sprawozdania? > reszta jest milczeniem??? > :-) Już troszkę dopisałam... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 17.05.04, 19:07 Mimo to ciekawi mnie to czego nie napisalas! :-p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA" 17.05.04, 21:14 zbyszek07 napisał: > Mimo to ciekawi mnie to czego nie napisalas! > :-p > :-) A co chciałbyś przeczytać? :D Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 18.05.04, 07:17 To czego nie napisalas. Twoja wedrowka urwala sie tak nagle, to musialo cos byc... :-p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Rajd "POLSKA" 20.05.04, 20:05 To.Ya. niniejszym mobilizuję Cię całkiem serio do dokończenie swojej relacji z Rajdu Polska!!! Jeśli nie masz ochoty na hronologiczne opisywanka to napisz nam o tym, jakie masz wrażenia po spotkaniach z ludźmi i po oglądaniu sporego kawałka Polski..czy polecałabyś taką forme spędzenia urlopu, pojedziesz jeszcze raz w taką trasę? jakieś modyfikacje wprowadziłabys, coś źle robilaś, czegoś żałujesz?? jeden tłuściutki pościk, plsssss??? Ode mnie sążnisty buziak:) :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 21.05.04, 07:03 ode mnie zdjecia juz pojechaly... zobaczysz siebie na trasie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 21.05.04, 13:33 I co? i nic! Znowu wcielo! jak tak to splywam pod zagle, "... szesnastu chlopa na umrzyka skrzyni..." ahoj! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Rajd "POLSKA" 21.05.04, 15:57 zbyszek07 napisał: > I co? > i nic! > Znowu wcielo! > jak tak to splywam pod zagle, > "... szesnastu chlopa na umrzyka skrzyni..." > ahoj! To, teraz Ty powinieneś zdac ralacje pt " "Na umrzyka skrzyni - zbiór mrożących krew wzylach opowieści" ! Popieram (ale masz dobrze na tej skrzyni..) > :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA" 23.05.04, 16:56 To.yu dziękuje za dokonczenie relacji z "Rajdu polska".Miło było towarzyszyć Ci w nim.Pozdrawiam Ciebie i mój ukochany Kraków.Życzę powodzenia w uzyskaniu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 24.05.04, 09:37 Na "umrzyka skrzyni" byla i bogini! Jachtow cztery, jestem szczery, na kazdym ekipa, ze wszystko wkolo zmyka. Branki byly wziete, abordazem zdobyte. Potem bylo spiewane, jedzone i pite. Cos dla Neptuna, i cos w nasze gardla. o ile pamietam.... nie byla to musztarda. Ahoj! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Rajd "POLSKA" 24.05.04, 09:46 Wow..pod wrażeniem jestem..chciałoby sie rzec: więcej napisz! ale sądząc z treści tego wspaniałego kąska, godziny emisji szczegółów ekspedycji musiałyby byc pewnie dobrze po 23ciej - a to mój bedtime..więc się nie awanturuje..:) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Rajd "POLSKA" 24.05.04, 11:47 powiem Ci na uszko... jeden lubi "balety" drugi lubi lozko! :-p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Rajd "POLSKA" 24.05.04, 12:03 "Służy " CI ten wypad, tj tamten , weekendowy :))))))))))))))))))))))))) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
das_bot Re: Rajd "POLSKA" 24.05.04, 12:36 Lubisz pamiętnikować? Może by tak bloga? Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- zdjęcia 09.09.04, 17:39 Niedługo postaram się je gdzieś w necie umieścić :) Sporo tego, oj sporo :)))))))))))))))))))))))))))))) Pozdrav! Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Rajd "POLSKA"- zdjęcia 09.09.04, 22:17 Starałam się ten Twój Rajdowy urlop w Polskę w miarę śledzić.Chętnie obejrzała bym i zdjęcia gdybys mi umożliwiła.Odczzuwam jednak jakiś dystanst do mnie z powodu mojego przemilczania pewnej sprawy.Mój planowany pobyt w Krakowie spełz na niczym.Ale to jeszcze nie do konca zamknięte.I gryzie jako nie rozwiązane. Mnie i Ciebie.Pozdrawiam jednak bardzo serdecznie.Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA"- zdjęcia 10.09.04, 09:45 mi.ka.n napisała: > Starałam się ten Twój Rajdowy urlop w Polskę w miarę śledzić.Chętnie obejrzała > bym i zdjęcia gdybys mi umożliwiła. Postaram się kiedyś wrzucić je na jakiś serwer- nie wiem czy mi się to uda, bo raz, że nie umiem, dwa, że sporo tego i ... kosztowne to :( Odczzuwam jednak jakiś dystanst do mnie z > powodu mojego przemilczania pewnej sprawy.Mój planowany pobyt w Krakowie spełz > na niczym.Ale to jeszcze nie do konca zamknięte.I gryzie jako nie rozwiązane. > Mnie i Ciebie.Pozdrawiam jednak bardzo serdecznie.Karolina Ile się dało wyjaśniłam Ci w e-mailu. Nie dostałam jednak od Ciebie odpowiedzi więc nie narzucałam się z kolejnymi listami. Pozdrawiam słonecznie Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
krtek_ach_jo Re: Rajd "POLSKA" 09.09.04, 22:28 Cho! Cho! Niezłe rajdowisko musiało być. Z tych wszystkich miejsc, które odwiedziłaś znam tylko jedno - Frombork. to.ya - można Ciebie porównać do komety, pędzącej na przód niby bez celu, a pozostawiającej po sobie srebrzysty pył na wyznaczonym torze, t.j. sympatyczne ciepło, którym zarażasz innych. Pył ten na trwale zostaje w tych miejscach, które odwiedziłaś i jest zaczątkiem jakiś nowych zmian rodzących się w każdym człowieku z osobna. Tak trzymać! PS Mam nadzieje, że nie wyolbrzymiam. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Rajd "POLSKA" 10.09.04, 09:44 Ja kometą? Hmmmmm nikt nigdy jeszcze tak o mnie nie powiedział- to miłe- dziękuję zatem. I zapraszam do oglądania zdjęć. Wątek jeszcze chyba wymaga uzupełnień (tak niektórzy czytelnicy dali mi do zrozumienia), zetem będę starała się uzupełnić. Słoneczny Pozdrav! E. Odpowiedz Link Zgłoś