Dodaj do ulubionych

Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego

IP: *.aster.pl 07.02.11, 22:14
to już kolejna próba robienia wokół sprawy "dymu", Panie Wldku kończ Pan wstydu oszczędź... są jakieś granice walki o swój tyłek. A te pana himalaje czy kilimandżaro przyznawane co tydzien w soboty (bynajmniej nie w audycji apolitycznej) to są takie całkiem ok, jak na apolitycznego gościa?
Obserwuj wątek
    • Gość: poinformowany Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.telbeskid.com.pl 07.02.11, 22:20
      też mi sensacja. sprawdzcie lepiej kto jest w Nowym Sączy radnym powiatowym i jednocześnie redaktorem dziennika o zasięgu ponadregionalnym. Ostatnio w artykułach dużo chwali prace rady powiatu,w tym komisji, w których zasiada
    • Gość: Malizna Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 22:20
      np. Pan Boroń (i stary i młody) radny PiSu to ulubiony gość Pana Domańskiego w jego programach rozrywkowych. Lub inne persony z miasta. Nie zapominajmy, że jest także URZĘDNIKIEM MIEJSKIM o czym autorka artykułu nie wspomina. Za jego funkcję "społeczną" ( i jako radny i jako urzędnik) dostaje PENSJĘ. Pracując w Radiu Kraków występował jednocześnie pod szyldem Radia Alfa, więc proszę wybaczyć, ale...propagandowe teksty powinny działać tylko na bardzo prostego czytelnika.
      • Gość: ed Re: Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 08:03
        co twoje wyznanie wnosi do dyskusjii .............nic poza tym ze GO oskarzasz i masz mu wiele za zle
        a z tego co wiem to Herr Domanski ma poglady blizsze SLD...............sam tego nie ukrywal nigdy
    • Gość: Remix Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 22:24
      No to są równi i równiejsi. Domański ma odejść bo jest apolitycznym radnym niezależnym od kilku ulic a Tenerowicz ma zostać bo jest politycznym radnym w sejmiku wojewódzkim. Granda !
      • Gość: pisowiec Re: Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.centertel.pl 07.02.11, 22:31
        dobrze sie stało- koniec z autopromocją Domańskiego. Albo polityka albo dziennikarstwo. A ten tam ekspert KOzioł skoro nie widzi przeciwskazań prawnych w pełnieniu funkcji radnego dzielnicowego i byciu dziennikarzem, to w pełnieniu funkcji radnego wojewodzkiego i dziennikarza widzi? jeśli tak, niech wymieni podstawę
      • Gość: jagoda Re: Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.centertel.pl 07.02.11, 22:32
        zazenowana czekalam co tydzien na program o psach sluchajac belkotu tego pana.
    • sarka.farka Radio Kanał 07.02.11, 22:38
      Nie lubiłem programu Domańskiego, uważam, że był głupi i bezsensowny. Wiem, że są tacy, którym się podobał. Mniejsza o to, są różne gusta i słuchacze. Ale zwolnienie Domańskiego za to, że został radnym dzielnicowym to jest przegięcie. Dyrektor Generalny powiązany z PiS zostaje, to jest przerażające. Już dawno straciłem dobre zdanie o obecnym Prezesie, Jego tłumaczenia są szczeniackie. Osoba zarządzająca finansami jest najważniejsza w Radio. Czy da kasę na przygotowanie reportażu niekoniecznie opowiadającego o sukcesach swojej partii??
      Na akcję stworzenia związku zawodowego Dyrektorów spuszczam kurtynę miłosierdzia.

To Radio niedawno stało na skraju przepaści (finansowej i programowej), teraz wykonało wielki krok naprzód, pędzi w dół na zatracenie.
      Uważam, że miasto powinno zabronić używania w nazwie słowa "Kraków". Dwuliterowy skrót RK niech zostanie. Radio Kanał...
    • Gość: Gosc Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 22:41
      Radio Kraków to jedna wielka polityka,aferki tam są co jakiś czas. a polityka kadrowa jest następująca,młodych zdolnych pasjonatów wylali a zostali smętni i nudni.Tzn nie wszyscy ale Pani redaktor Włosowicz jest żenująco nudna jej współprowadzący audycję przed Hejnałem sprawdza się tylko rano w sobotę kiedy jest audycja o zwierzakach.
      Ale wracając do tematu.Pan Domański prowadził beznadziejną audycję i w tej materii dla radia lepiej jest że znikł..To moje zdanie. Jego sposób mówienia plus te farmazony nie było zupełnie śmieszne.
      • sarka.farka Re: Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego 07.02.11, 22:55
        Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Pani redaktor Włosowicz jest żenująco nudna
        Przede wszystkim wyszło na to, że jest kłamczuszkiem.
        Dziwi mnie, że jeszcze pracuje w RK, oskarżyła niesłusznie ojca swojego dziecka o molestowanie i wieloletniego partnera a tematem jej wywodów jest savoir-vivre.
        Zarząd oczywiście tego nie widzi. Jak można mieć zaufanie do takiej osoby.
        nasygnale.pl/kat,1025343,title,Aktor-nie-molestowal-synka-To-byla-zemsta-bylej,wid,12842899,wiadomosc.html?ticaid=6bbdf
        • Gość: Gosc Re: Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 23:09
          Chyle czoła tego nie wiedziałem ale jej bon ton jest mizerna a ten artykuł jest tego dowodem..
          Nie zmienia to faktu że ta kobieta jest nudna jak flaki z olejem,przestałem słuchać przed Hejnałem z jej powodu,wcześniejszy duet Buszewski z Magdą Wadowską był o 10 klas lepszy chociaż Pani Wadowska orłem radiowym nie jest też:)

• Gość: sebak Re: Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.89.115.44.static.crowley.pl 08.02.11, 10:38
            Jak mam wybór między nudziarą a idiotką, to wybieram tę pierwszą.Od dwóch lat "Przed hejnałem" wyzwala u mnie tytko jeden ruch: przekręcenia gałki i słuchania innej stacji.
    • Gość: plax Jaki prezes takie radio IP: *.155.153.104.choopa.net 08.02.11, 00:02
      Panie prezesie Bartkowicz, prawie kona pan ze szczęścia, że audycja tego dziennikarza nie była nadawana w czasie ciszy wyborczej, bo radio miałoby teraz problem. A ja konam ze śmiechu czytając tę pana wypowiedź. Panie prezesie proszę się douczyć w ordynacji wyborczej do rad dzielnic i ordynacji wyborczej do rady miasta. To są dwie różne ordynacje. W czasie ciszy wyborczej w wyborach do rad dzielnic za prowadzenie kampanii wyborczej w pana radiu problemy mogłaby panu zrobić najwyżej babka klozetowa z dworca w Pcimiu. I jedyna kara jaka mogłaby na pana spaść to odmowa udostępnienia papieru toaletowego w jej toalecie.
      Panie Batrkowicz ośmiesza się pan. W czasie ciszy wyborczej w wyborach do rad dzielnic kandydat na radnego może prowadzić kampanię na całego, może nawet rozdawać ulotki. I co ciekawe, na prowadzenie kampanii wyborczej nie ma żadnych ograniczeń finansowych. Może nawet wydać milion złotych. Ostatnio parlament wprowadził zakaz umieszczenia spotów wyborczych w mediach, a także reklam wyborczych na bilbordach. Tylko, że te zakazy nie dotyczą wyborów do rad dzielnic. Za cztery lata będziemy mieli w Krakowie niezłą szopkę wyborczą. Osoba kandydująca do rady dzielnicy i rady miasta będzie mogła legalnie wydać na kampanię nawet milion złotych. Będzie mogła promować się spotami wyborczymi i bilbordami, wystarczy, że będzie siebie promować jako kandydata do rady dzielnicy.
    • Gość: hiacynt Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 00:09
      Poranna audycja Domańskiego nie miała poruszać słuchaczy w ten sam sposób jaki robią to inne audycje. Miała zaskakiwać, wprowadzać abstrakcyjny zamęt, a kto wie, może nawet rozbawić kogoś kto dopiero się obudził. Smuci mnie, że wspominane są tylko poranne audycje, bo przecież zaczęło się od Biblioteki Polskiej Piosenki.
    • Gość: Nawet DZIEDZIC Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.centertel.pl 08.02.11, 00:36
      JEGO SZEF( W URZĘDZIE MIASTA) , NIENAWIDZI GO SERDECZNIE. KARIEROWICZ . ZAPRASZAM PRACOWNIKÓW RADIA DO WYPOWIEDZI NA JEGO TEMAT.
    • lord.vimes Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego 08.02.11, 00:47
      Istnieją wytyczne KRRiTv o niełączeniu funkcji kierowniczych!!!! w publicznych mediach z kandydowaniem na funkcje polityczne. Funkcja Radnego Dzielnicowego!!!! nb. startującego z komitetu wyborczego własnej osoby, to raczej żadna funkcja polityczna (kupę roboty, gdyby się coś chciało zrobić i raczej marne na to szanse ze względu na pozycję ustrojową tego typu organów). On też był współpracownikiem a nie etatowym pracownikiem RK. Domański lubiany za niekonwencjonalność, społecznikostwo i humor musiał niewątpliwie być solą w oku Prezesów nader nudnej rozgłośni. Biblioteka Polskiej Piosenki była sympatyczną, solidnie przygotowaną audycją - pod warunkiem, że nie było w niej... jak mu tam, bodajże Sołtysika, notorycznie niekompetentnego, powtarzającego jak zdarta płyta te same frazesy. Strzelili sobie więc chłopcy w stopy i słuchalność. No może jeszcze ze dwie audycje nadają się tam do słuchania, ale nie można powiedzieć czyje, bo zazdrośni o kreatywność i popularność za chwilę i to utrącą, sobie zaś wypłacą nagrody za działanie na włąsną korzyść, nie zaś korzyść jakiegokolwiek audytorium. A potem będą nadawać jak teraz ten poranno-sobotni redaktor o niczym. Mark Twain powiadał "Lepiej nie odzywać się i wyglądać na głupca, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości".
      • Gość: Do Waldusia Lorda Re: Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.radiokrakow.pl 08.02.11, 09:27
        Walduś, ale zdajesz sobie sprawę że Twoja wypowiedź jest tak charakterystyczna, że już mogłeś się podpisać. Dalszych sukcesów życzę i miłego dnia.
        • lord.vimes Re: Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego 08.02.11, 13:32
          Gość portalu: Do Waldusia Lorda napisał(a):

> Walduś, ale zdajesz sobie sprawę że Twoja wypowiedź jest tak charakterystyczna,
          > że już mogłeś się podpisać. Dalszych sukcesów życzę i miłego dnia.

sorry ale nie jestem Waldusiem ale sluchaczem, ktory Waldusia suchal
        • Gość: Elche Nie wstyd tak buraku obsmarowywać, ze służbowego IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 17:45
          komputera kolegę z pracy? Wywalili Pana Waldka, bo śmiał zatroszczyć się o chodniki w swojej dzielnicy nie startując z namaszczenia jedynie słusznej partii, jak Tenerowicz.
      • Gość: Domanskismierdziel Re: Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.centertel.pl 08.02.11, 12:14
        Soltysowi to możesz buty czyścić wieśniaku. zapomnij o radiu.
    • Gość: mar Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 07:26
      teraz każdy chce być radnym bo media akceptują bez szemrania fakt że radni są dyrektorami firm, prowadzącymi własną działalność, lub też jak radny den Bult spekulantami nieruchomości (ciekawe czy zależy mu na obniżeniu cen nieruchomości w Krakowie do cen osiągalnych przez zwykłych ludzi...). Niestety nie wszystkim się to podoba, mnie na przykład nie (jak ktoś będący dyrektorem np Mostostalu ma mieć czas na zarządzanie miastem to ja nie wiem), więc niech ten dziennikarz nie narzeka że go od programu odsunęli - pewnie jak kandydował na radnego to był tak gotów poświęcać się pracy społecznej, a teraz wychodzi szydło z wora że grunt to stała robota na etacik, a dieta radnego to na waciki będzie. A jeżeli chce walczyć o sprawiedliwość i zwolnienie tego radnego sejmiku - ma moje poparcie, on też powinien wylecieć.
    • dokto Szkoda mi tej audycji 08.02.11, 08:21
      Radia Kraków nie trawię już od dawna ale ta poranna sobotnia audycja skutecznie umilała mi dojazdy "na daczę" bo tam już tylko RK i RMF miało zasięg.
      Dobrze że pozostał przynajmniej RMF
    • Gość: słuchacz Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: 77.236.2.* 08.02.11, 09:19
      witam ,
      poprostu rece opadaj ,redaktor ktory bawi sie radiem ze sluchaczmi ,swietna audycja aktywna ,ludzie sie bawili i słuchali i ja tez -A teraz dyrektor z nadania partyjnego usuwa domanskiego -Zamek Kawki ? podaje telefon do sekretriatu" Pana dyrektorka " dzwonimy i niech zobaczy ze to jest radio publiczne a nie jego radio i ludzi jego pokroju Nr telefonu 12 630 6101 sekretariat.glowny@radiokrakow.pl
    • Gość: kel Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 09:28
      "Całe szczęście, że jego audycja nie była nadawana w ciszy wyborczej, bo radio miałoby teraz problemy."

O jakiej ciszy wyborczej on mówi? :|
    • Gość: sebak wywalić Scotta a nie Domanskiego!!!! IP: *.89.115.44.static.crowley.pl 08.02.11, 10:45
      Czy ktos slyszal jak on bredzi? Jakie farmazony opowiada biednym dzieciom?A propos dzieci. Ciagle zaprasza do programu "dzieciaki" mlodych z jednej szkoly-prywatnej im. michalowskiego. dzieci nie sa ani za madre ani zbyt inteligentne, a ich odpowiedzi tez blyskotliwe nie sa. wiec sprawdzilem w necie dlaczego akurat ta szkola ciagle pojawia sie na antenie. i coz widze? W tej szkole B. Scott jest ZATRUDNIONY!!! No to jak panie bartkowicz-to nie razi pana standardow? Kiedy panu podlegly dziennikarz ma nieustannie w programie dzieci ze szkoly prywatnej,ktorej nazwe wymienia w czasie programu kilkakrotnie-robiac im w ten sposob nieustajaca reklamę?To jest zgodne z prawem? W Krakowie jest za malo szkoł? Ciagle ta jedna? W ktorej pana -pozal-sie-Boze-dziennikarz jest zatrudniony? O czyms takim jak konflikt interesow kierownictwo RK slyszalo??? Popieram wniosek o odebranie radia grupie trzymajacej wladze.
    • babciajagoda Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego 08.02.11, 11:45
      No cóż. Tenerowicz jest z PIS, czego nie rozumiem i nie akceptuję, ale: nie prowadził audycji podczas kampanii wyborczej i był urlopowany. Bartkowicz mówi, że nie poinformował go Domański o kandydowaniu. Jeśli to prawda, to ciężko przyznać rację Domańskiemu, który prowadzi nudne audycje. A lokalne gazetki ewidentnie się zmówiły. Rączka rączkę myje, kruk krukowi oka nie wykole, a k..a ku..e łba nie urwie. Wyłączcie emocje. Popatrzcie na sprawę obiektywnie.
      • Gość: Elche Oświadczenie majątkowe radnego Tenerowicza IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 18:13
        Oświadczenie majątkowe radnego Tenerowicza
        za 5 miesięcy w Zarządzie Radia Kraków dostał 115 000 brutto z umowy o pracę w radiu Kraków 215 000 brutto oprócz tego drobne sumki z tytuły zasiadania w "radach programowych" Radia Rzeszów i TVP Rzeszów. W tym roku wziął 200 tysiączków kredyciku na 10 lat. Mandatem w sejmiku zabukował sobie pewny dochodzik w Zarządzie Radia Kraków na 4 lata + ponad 20 tysiączków z tytułu diety radnego.
        za 5 miesięcy w Zarządzie Radia Kraków dostał 115 000 brutto
        z umowy o pracę w radiu Kraków 215 000 brutto
        oprócz tego drobne sumki z tytuły zasiadania w "radach programowych" Radia Rzeszów i TVP Rzeszów. W tym roku wziął 200 tysiączków kredyciku na 10 lat.
        Mandatem w sejmiku zabukował sobie pewny dochodzik w Zarządzie Radia Kraków na 4 lata + ponad 20 tysiączków z tytułu diety radnego.
        Niech życzliwi sprawdzą, czy się radnemu czegoś nie zapomniało.
        Domański nie był zatrudniony na umowę o pracę, więc jeśli chciano go zwolnić, to można było to zrobić w każdej chwili, a nie posługiwać się idiotycznym pretekstem do pozbawionego kompetencji ciała.
    • Gość: Gosc Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 13:40
      Prawde mówiąc w tym radiu do wylania nadaje sie chyba większość dziennikarzy plus spece od promocji bo ich praca jest widoczna gołym okiem a raczej jej brak...
      Briana Scotta też bym wywalił nie wiem gdzie jest zatrudniony ale jego podejście i ton w jakim się odzywa do dzieci to porażka..Moje dziecko nie chce tego słuchać bo mówi że ten Pan musi być zły i nie chce go słyszeć.
      Fajna audycja jest później gdzie prowadząca jest ciepła i nie odstrasza dzieciaków a zachęca je do czytania książek.
      Szanuje prawdziwych radiowców jak Pan Chronowski,Kukuczka,Skarżyński,Stepień,Krupa,Buszewski,Pani Barańska,Szkurłat,Nowicka piszę tutaj o prowadzących audycje,reszta moim zdaniem sie nie sprawdza
      Domański jak dla mnie był pomyłką,nie popieram tego radia,nie jestem pisowcem,załuje ze takie radio które ma możliwości zmarnowane zostało przez ostatnich kilka lat.
      Kiedyś były niezłe audycje a teraz zostało tego niewiele i same pieprzoty słowami Marysi Peszek:)

• waleriax Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego 08.02.11, 13:54
      Szkoda, że szefostwo radia pozbawiło słuchaczy ciekawej audycji (Biblioteka Polskiej Piosenki), przypominającej rodzime utwory, zarówno dawne, jak i współczesne, w której często gościli znakomici twórcy, oraz niekonwencjonalnego, bawiącego słowem i pełnego humoru (Poranne Gadki) programu. A muzyka prezentowana przez redaktora prowadzącego – znakomita. Szkoda... Zwolnienie dziennikarza za to, że został radnym dzielnicy to absurd i... temat na kolejne „Poranne Gadki".
    • Gość: wolf auuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 15:30
      Ludzie popatrzcie kto tak ujada w sieci. Zmienia podpisy i daje cenne informacje. Drogi centertelu.pl nie paplaj jak baba w toalecie tylko odpowiadaj lub skomentuj TO co się stało ostatnio w twoim radiu. Skandal! Zwolniono faceta po latach pracy a ty jeszcze namawiasz innych redaktorów do dopiepszania. Jak miał takich kolegów jak ty to mu współczuje. Jak był taki beznadziejny to dlaczego miał tam dwie audycje? Ludzie dzwonili śmiali się żartowali. . Miał często fajnych rozmówców i nie byli to jak w przypadku Tenerowicza że sami polityczni. Zorganizował zlot chórów w rocznicę odsłonięcia pomnika grunwaldzkiego za frico, i jakies inne podobne akcje a radio wywaliło go w jeden dzień? A odkąd to prezes radia ma decydować kto może być w radzie dzielnicy. Taką zgodę daje tylko do sejmiku swoim "bezpartyjnym" kolegom? Proponuje zwolnić wszystkich pracowników i dać programy przyszłym posłom lub prezydentom. Po roku pójdą sobie na urlop i wystartują jak wasz dyro. Bartkowicz na pewno się zgodzi. W waszym radiu jest chyba najwięcej byłych prezesów w Polsce - wystarczy sobie obczaić waszą stronę. Macie jakiś fikuśny związek zawodowy dyrektorów hehehe. Może chłopaki Tuska też powinni taki sobie założyć. Będą rządzić do końca świata. Super pomysł, co nie?
    • Gość: Tadeusz Wnuk do MB w sprawie scotta IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 18:05
      widocznie ta praca jest da pana Scotta za trudna droga matko. Dzieci są wszędzie te same,a jeśli on musi pracować ze znajomymi-jak napisalaś-to znaczy,ze jest kiepskim dziennikarzem. pracować ze znajomymi moze we wlasnej firmie, a nie za pieniadze podatników.jesli sobie nie radzi niech wróci do prowadzenia promocji w hipermarketach.To jest dla mnie nie do uwierzenia ze taka sytuacja jest tolerowana przez kierownictwo RK.Co tam sie dzieje !!Rozgonic ich na 4 wiatry!
    • Gość: Fajny ten portal Re: Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.w3.ind.br 08.02.11, 19:35
      jak napiszecie coś na gazete to posty znikają. Mam pytanie do dziennikarzy gazet które o nim napisały. Przestalicie już odbierać telefony od niego ? Nie uwolnicie się od niego. Będzie dzwonił dzień i noc, przez wszystkie dni tygodnia.
    • Gość: egzegeta Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 20:55
      Uprzejmie informuję, że znikają moje posty, które nie są obraźliwe, ale dekodują, bom egzegeta, to, co tu i gdzie indziej bywa napisane. Jest rzeczą oczywistą (oczywista oczywistość - językiem klasyka), że Ci, którzy nadają na Domańskiego są jego byłymi kolegami z pracy. Gniazdo żmij to drobny pikuś przy tej reprezentacji. Uciekaj Pan Panie D. gdzie pieprz rośnie w jakąś niszę pomiędzy Tercetem Egzotycznym a Perfektem (z drobną wazeliną mogę dodać, że to pierwsze to Zarząd RK a to drugie - Pana audycje z perełeczkami piosenek wydobytymi gdzieś z lamusa). Do chóru - dołączają uczniowie Ojca Dyrektora o wdzięcznym nazwisku na T. i zasobnym, jak wykazano portfelu (młody jest i jeszcze go pewnie będziemy obserwować, co do uczniów zaś, to są to wdzięczni naśladowcy dzisiejszych radiowców, nauka jest więc dość wyprofilowana jeśli chodzi o styl niewybredny, fantazję inwektyw i bezmiar niekompetentnej nieżyczliwości). Raczej starałbym się uchronić dzieci przed całym tym towarzystwem.
      Lordzie Vimes - też mam wrażenie, że dekoduję z jakich kręgów pochodzisz. Nie sądzę jednak by Twój szef miał tę klasę i pomysły co Vetinari. A na radiowców (RK) nie ma co liczyć, że zrozumieją. Oni nie czytają niczego nawet w gazetach, jak nie ma o nich. Stąd taki klops. Żeby wyjąć, trzeba włożyć (a potem popić żeby oleum wypłynęło).
      I wiecie co mi skasowano? hehehe
      ORDYNACKA WRÓÓÓĆ!!!
    • Gość: eso Re: Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego IP: *.net.autocom.pl 09.02.11, 23:23
      dziwne porządko skoro jest powiedzane, że osoby z zarzadu i sprawujące funkcje kierownicze nie powinny się angażować to czemu nie pozbyto się pana Krzysztofa Tenerowicza? Bo jest z pis? Bo kogoś zna - chce znać przyczynę
    • karolimy Radio Kraków: Mikrofon nie dla radnego 12.02.11, 16:04
      Szkoda mi, że nie ma juz w RK Biblioteki Polskiej Piosenki. Poranne gadki były dość niekonwencjonalne. Fajni goście, W.Domański miał dobry kontakt ze słuchaczami. Nie dziwi mnie, że sąsiedzi chcieli go mieć w swojej radzie dzielnicy - człowiek ma po prostu dobre pomysły i tak bardzo dzis promowaną postawę inicjatywy obywatelskiej. Wielokrotnie słuchaliśmy Porannych gadek. Z początku podchodząc do audycji dość sceptycznie, z czasem zobaczyłam, że W. Domański tryska pomysłami, zaprasza ciekawych gości, no i kocha Kraków. Promuje to miasto. Ma łatwość docierania do ludzi.
      To co bardzo mi się podoba to otwartość na to co dzieje się wokół, na ludzi o najróżniejszych zainteresowaniach i poczucie humoru.
      Czytam posty, które są tutaj zamieszczone i powiem szczerze, że jestem zdumiona: czy wszystko do cholery musi się u nas kojarzyć z polityką?! Słuchałam Domańskiego z przyjemnością również dlatego, że człowiek miał dużo inicjatywy ("potęga toastu", lekcje śpiewania, biblioteka polskiej piosenki, nie wszystko do kosza itp, itd) a wszystko to bez politykowania.
      Do porannych gadek dzwoniło na prawdę wielu ludzi, którzy po prostu mieli ochotę na luzie, zabawnie i bez bufonady poczuć, że zaczyna się weekend. A ja tu słyszę, o jakiejś kampanii. No śmiechu warte! Przyznam szczerze, że nieraz analizując to jakich gości zaprasza W.D do swojej audycji i jakie problemy porusza albo z czego i kogo robi sobie żarty, próbowałam rozgryźć jego poglądy polityczne. I - na szczęście!- nie udało mi się. A raczej W.D. nie dał mi ku temu okazji. Uważam to za atut jego audycji: bawić ludzi, zainteresować sprawami lokalnymi, promować i ocalać od zapomnienia to co z naszej galicyjskiej kultury i tradycji promować warto, przekonać ludzi, że śpiewać warto a śpiewanie otwiera i zbliża- to właśnie udawało się Domańskiemu fantastycznie a nie doklejanie partyjnych łatek i promowanie bądź nie, kogoś, czegoś ze względu na polityczne sympatie.
      Audycja W. Domańskiego odróżniały się w ramówce RK na plus. Było ciekawiej, bardziej kolorowo i zabawnie, bez zadzierania nosa, bufonady i mędrkowania. Tego wszystkiego już i tak jest za dużo w mass mediach. W RK również. Szkoda, że nam , słuchaczom RK odebrało po prostu fajną audycję.
      Szkoda również, że nikt w RK nie uznał za stosowne poinformowanie, wyjaśnienie dlaczego nagle znika audycja jak gdyby nigdy nic. To nieuczciwe wobec słuchaczy i nieprofesjonalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka