Dodaj do ulubionych

Pożar w zabytkowym klasztorze bernardynów w Alw...

IP: *.play-internet.pl 07.03.11, 11:17
oj jak mi przykro...))))))))))))))))))))))))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: Sarkafarka Durak IP: *.home.aster.pl 07.03.11, 11:37
      Kolejny dureń, który przez ślepy antyklerykalizm nie widzi, że ucierpiał zabytek. Jest różnica pomiędzy sfajczoną limuzyną proboszcza, a 400-letnim, barokowym zespołem klasztornym, troglodyto. Przy całym moim wstręcie do instytucji jaką jest polski kościół katolicki, nie będę się cieszył z tego, że płoną dobra ogólnonarodowe jakimi są kilkusetletnie zabytki.
      • Gość: GOŚĆ Re: Durak IP: *.ghnet.pl 07.03.11, 12:43
        Idąc takim torem rozumowania, pewnie żałujesz również pierwszych lepianek, które zostały zastąpione (o zgrozo nieodwracalnie!!) przez domy, kamienice i bloki mieszkalne. Co za strata! Niesamowite... wręcz niebywałe.
        • Gość: Młotek na buraki Re: Durak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 13:34
          a najbardziej żałuje tego bobka w Twojej głowie, który imitując mózg zmuszany jest przez Ciebie do wymyślania tych fantastycznie inteligentnych opinii. Zamiast bełkotać coś bez sensu idź się przewietrz bo zgroza mnie ogarnia gdy widzę jak intelektualny kaleka sili się na publikowanie swoich "przemyśleń" ....
      • Gość: :))) Re: Durak IP: *.uznam.net.pl 07.03.11, 16:39
        Masz rację, to straszne, zniszczyliśmy wszystkie zabytki, zostały tylko kościoły i klasztory. Fakt są zabytkowe ale mają małą wartość dla naszego narodu, kultury. Są wytworem obcej siły, obrazują obce wpływy, są dowodem na bezprzykładną eksploatację ekonomiczną naszego narodu. Osobiście w związku z tym pożarem mam tylko obawy, co do wysokości "pomocy", która zostanie wypłacona przez nasze państwo dla "poszkodowanych". Kompletna odbudowa "zabytku" is a must. Co jeszcze? Jako bonus dobudujemy "centrum pielgrzyma" i dorzucimy z tysiąc hektarów w śródmieściu Krakowa z zamianą na miliard dolarów? Można się poważnie obawiać każdego scenariusza, jeżeli chodzi o kler...
    • Gość: kleszcz czarny Pożar w zabytkowym klasztorze bernardynów w Alw... IP: *.play-internet.pl 07.03.11, 13:46
      dlaczego mam żałować kogoś co siłą narzucił "wiarę" do mojego kraju?? mają swoje państwo watykan niech tam sobie budują klasztory!!!
    • Gość: kleszcz czarny Pożar w zabytkowym klasztorze bernardynów w Alw... IP: *.play-internet.pl 07.03.11, 13:52
      pożar strawił dach nad częścią mieszkalną i pewnie przez mieszkańców zaprószony ...
      ale co to jest za strata, odbudować taki dach można w trymiga, bezrobocie, firmy budowlane nie mają zleceń wiec szybko się uwiną z pracami!
      zapytacie że to koszty a owszem ale tyle milionów z komisji majątkowej otrzymali że to nieznaczny wydatek
    • Gość: sugub Nowy wydatek IP: *.146.83.136.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.03.11, 13:59
      No i mamy nowy wydatek ( no bo przecież Państwo będzie musiało to jakoś odbudować ). Pewnie wzrośnie VAT albo jakiś inny podatek bo zwiększy się dziura budżetowa.
    • Gość: gość 2 Pożar w zabytkowym klasztorze bernardynów w Alw... IP: *.182.21.114.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.03.11, 14:23
      Bedzie doskonała okazja do wydojenia państwa na remont bo jak widać budynek i przed pażarem domagał się remontu.
    • Gość: vvv Muzeum pożarnictwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 18:58
      jest chyba najbliżej położonym budynkiem od klasztoru
    • angrusz1 No to braciszkowie 07.03.11, 20:48
      teraz będą musieli sporo się napracować przy dobudowie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka