Dodaj do ulubionych

Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera

IP: *.noc.fibertech.net.pl 22.04.11, 09:26
Po co Komu Pośpiech....

Nic dodać, nic ująć. Ostatni relikt komuny w tym kraju, w porównaniu z nimi nawet ZUS i górnicy są ostoją kompetencji i dobrego zarządzania.
Obserwuj wątek
    • stasieczek5 Re: Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera 22.04.11, 09:52
      Oj, nie jest dobrze...
      Przecież ponad 20 lat temu tzw. komuna padła i nie da sie przybić gwoździem 20 tablic z informacją ?
      Do tego trzeba cudów i dziwów ?
      PS
      Za tzw. komuny nie było tablic odblaskowych, lampek ksenonowych, napisów neonowych ale jakaś tam krzywa tabliczka (z infomracją) była ...
    • Gość: MrT Kraków airport a nie balice! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.11, 09:58
      Ludzie! Ile lat temu lotnisko zmieniło nazwę? A nadal na tablicach na zdjęciu a nawet na autostradach jest Balice! jak obcokrajowiec ma to skojarzyć z Krakow Airport??? A wogóle to powinni jak w cywilizowanych krajach porobić maszyny z biletami a nie kasjerki zajęte rozmawianiem przez telefon a nie obsługą. To właśnie jest polska kolej - 100 lat za murzynami!
    • Gość: louis Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.11, 10:01
      Co za idiotyzm z nazwami tunelów. Skąd ktoś, poza kolejarzami wie, który to Magda, a który to Antresola. Gdyby choć nazywały się południowy, środkowy, północny, albo były ponumerowane 1,2,3 , może też być stary, kasowy, nowy. Nazwy muszą się z czymś kojarzyć, a jako żywo nie wiem jaką to antresolę ktoś ma na myśli
    • Gość: tomekk Jak dojechac na Balice? IP: 57.66.195.* 22.04.11, 10:03
      Witam,

Ponoć jest jakis pociag co jedzie 12 minut, podpowiedzcie prosze:

- gdzie kupic bilet? na jaka spolke?
      - ile kosztuje ?
      - z ktorego peronu odjezdza? zmieniaja perony czy jest jakis jeden staly?

Dzieki
      • dixtar74 Re: Jak dojechac na Balice? 22.04.11, 10:18
        To cudo - szynobus - odjeżdża przeważnie z peronu 1 o pełnych godzinach lub o 30. Bilet "prawie" można kupić w automacie (jest na tym peronie w pobliżu schodów na górną płytę), o ile jest czynny. Czasem w pociągu też bywa automat, choć nie zawsze. Tylko trzeba zwracać uwagę na wybór trasy, bo jak niechcący, jadąc na Balice, wciśniesz trasę odwrotnie, to będzie "nieważny" (tak, tak, paranoja, bo cena ta sama!) Bilet niedawno kosztował 10 zeta (nie wiem, jak teraz), u konduktora też można kupić (nie wiem, co z dopłatą, wcześniej nie brali).
        • dixtar74 Re: Jak dojechac na Balice? 22.04.11, 10:20
          Można też kupić w kasie. Na tą trasę jest tylko 1 przewoźnik i 1 rodzaj biletów.
          • Gość: gosciowa Re: Jak dojechac na Balice? IP: *.acs-inc.com 22.04.11, 10:46
            Od jakiegos czasu pociag na lotnisko jedzie z 2-giego peronu, bo 1-szy zamkniety. Enjoy ;-)
        • Gość: Łobziak W/g artykułu peron pierwszy jest zamknięty IP: *.noc.fibertech.net.pl 22.04.11, 12:04
          :)

Zadzwoń na infolinię kolejową. Nie ma!? Nie żartuj. Popytaj na antresoli :).
          • gazeta_mi_placi Re: W/g artykułu peron pierwszy jest zamknięty 22.04.11, 20:50
            Nie lepiej na Magdzie?
    • Gość: Elche Byłem wczoraj na dworcu, myślałem, że mnie IP: 195.116.192.* 22.04.11, 10:15
      szlag trafi. Zero informacji w tym ku...dole. Po miotaniu się w te i we wte, raz wyszedłem jakoś doszedłem błądz przez Monstrualny Gmach Sralerii Srakowskiej. Ktoś kto tym zarządza nie ma za grosz wyobraźni i szacunku dla ludzi.
      • tymon99 Re: Byłem wczoraj na dworcu, myślałem, że mnie 22.04.11, 10:33
        a nie mogłeś kogoś spytać o drogę, jak nie masz orientacji?
        • Gość: d Re: Byłem wczoraj na dworcu, myślałem, że mnie IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 10:45
          Pani redaktor Barbaro.. Nie ma od 1 stycznia 2011 Tanich Linii Kolejowych, ale są Twoje Linie Kolejowe. Jako dziennikarz warto wiedzieć o czym się piszę. Z pozdrowieniem.
          • Gość: Łobziak Jakie Moje Linie?! Taki burdel chcecie mi wcisnąć? IP: *.noc.fibertech.net.pl 22.04.11, 12:18
            Wmawianie klientowi, że tak marnej jakości produkt jest jego własnością jest po prostu nachalne i grubiańskie, coś jakby dostawca nawozów naturalnych reklamował się: "Zwracamy Ci Twoje g*wno" :)

Postkomunistyczne Związkowe Linie Kolejowe.
            Misja firmy:
            "Pieniądze z budżetu zawsze się znajdą".
            Motto pracowników:
            "Klient, jaki klient?! Przecież Panie to jakiś tam pasażer, taki rodzaj żywego towaru".
    • Gość: kr Zamiast do Krakowa zawozi do Płaszowa? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.11, 11:06
      "Nie będzie wysadzać pod Wawelem" - no sorry, ale "pod Wawelem" pociągi już od jakichś 100 lat nie jeżdżą.
      A skoro wysiadając na Płaszowie nie wysiada się w Krakowie to niby gdzie - Wieliczka to, czy może już Tarnów?
    • Gość: olgierd Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera IP: *.171.141.84.static.crowley.pl 22.04.11, 11:11
      Konia z rzędem temu kto w nocy, gdy centrum handlowe jest zamknięte, znajdzie drogę na perony... Pełna dezinformacja, jaką wprowadzają obecne tablice, trwa na dworcu od wielu miesięcy. Otwarte w nocy przejście przez galerię handlową wpuszcza podróżnych w maliny a raczej na przystanek podziemnego tramwaju. Labirynt!
      • Gość: iffo Re: Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera IP: *.98-62.inwind.it 22.04.11, 14:25
        konia z rzedem temu kto wysiadajac z pociagu znajdzie wejscie do szybkiego tramwaju !!!
    • Gość: Ojciec Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 11:32
      Czyli już wiemy dlaczego Kraków jest poza turystyczną ekstraklasą?
    • mlody_inzynier Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera 22.04.11, 11:54
      Wszystko tłumaczy ten jeden wyraz: POLSKIE koleje państwowe. Niestety, ale w takim kraju żyjemy, że to co polskie nie kojarzy się dobrze...
    • Gość: m Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 12:46
      Dworzec autobusowy to jeszcze większy koszmar, jakieś schody, windy prowadzce do Galerii Krakowskiej. chyba specjalne kierują ludzi przez ten cholerny bazar..
      • Gość: rerer Re: Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera IP: *.nsystem.pl 22.04.11, 12:58
        Orientujecie się, czy rozkład pkp w internecie jest prawidłowy? Tzn. zaktualizowany? Jadą do mnie goście i nie chcę, żeby wylądowali w Płaszowie- a dodzwonić się nie sposób.
        • Gość: ? Re: Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera IP: 77.236.16.* 22.04.11, 13:05
          a najśmieszniejsze w tym

że wszystkie będące tego burdelu przyczyną "reformy"

jakim poddano PKP przez ostatnie 20 lat
          miały na celu min "poprawę radykalną poziomu świadczonych usług" :-)
        • gazeta_mi_placi Re: Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera 22.04.11, 20:41
          >Jadą do mnie goście i nie chcę, żeby wylądowali w Płaszowie- a dodzwonić się nie sposób.

Ale czym się przejmujesz?
          Przecież:

"- Ale z Płaszowa do centrum podróżni mogą wrócić już bezpłatnie dowolnym pociągiem."
    • totus.tytus a na koniec remontu okaże się, że 22.04.11, 13:21
      teren pod dworcem Kraków Główny PKP należał do "Kościoła Katolickiego" już w III w. n.e. (jak zresztą pozostałe 99% nieruchomości w Krakowie) i Kościej zażąda zwrotu majątku wraz z odszkodowaniem i odsetkami za 17 stuleci. Dzięki temu reszta Krakowa i całej Małopolski wpadnie w ręce Dyrdymała Dziwoląga.
      • aarvedui i każdy mieszkaniec dostanie balon z helem =D 22.04.11, 14:11
        ...aby swymi świeckim stopami nie kalać uświęconej katabasowej ziemi,
        po której Kroczył Papież Dżej Pi Tu a nawet ponoć też czasem przysiadał lub przykucał.
    • Gość: Zaloguj się kuwa jeani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 14:30
      a ja jechalem ostatnio tramwajem od kazimierza, nr 75 czy cos, wysiadel w podziemiach centrum zakupowego i se mysle, o kurde ale zajefajnie tramwaj mnie podwiozl do samego peronu. wysiadam, a tu sie okazalo ze przystanek jest w takim miejscu, ze trzeba przejsc z powrotem przez cala galerie handlowa, z 200-300metrow, zeby dojsc do dworca

polskie cwaniactwo i kretynizm. ja rozumiem ze jak ikea cos zrobi to to musi byc dobre i wtedy cwani polaczkowie to kopiuja i sa sa szczesliwi. kraj debilnych zlodzeji. w ikei trzeba przejsc przez wszytskie katy, bo i tak jestesmy na zakupach, to ma snes. ale kto bedzie zaperdaaal z walizami przez cala galerie handlowa i robil zakupy??? za duzo cwaniactwa a za malo pomyslunku.

albo zrobic dwa przystanki albo wyraznie oznaczyc gdzei dworzec, a ktoredy na zakupy, pacany!!!

co za syyyf
    • kultureprofessoren Dziwne podejscie ... 22.04.11, 17:24
      Paru porzadnych tablic nie potrafia zrobic i rozmiescic jak trzeba, a chca budowac polskie TGV, po prostu rece opadaja!
    • Gość: gość Stacja Kraków Główny. Jak zmylić pasażera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 09:57
      wykształcona pani redaktor BS "spotkała" , ale "poinformować" zagubionych Anglików musiał "ktoś" inny. Kolejny redaktor GW nie znający nawet podstawowych słów w języku angielskim. Gratulujemy kompetencji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka