big_gadu 11.05.11, 22:05 Tam są miejsca gdzie mozna na zewnątrz rower przypiąc !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bomber Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: 192.166.203.* 11.05.11, 22:14 Czytanie ze zrozumieniem nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
x25s Proponuję szybko zmienić sklep... 11.05.11, 22:16 Proponuję szybko zmienić sklep... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Proponuję szybko zmienić sklep... IP: *.multi-play.net.pl 11.05.11, 23:42 Ja bym proponował nie kupować w hipermarketach. W ogóle, nie tylko części do roweru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Proponuję szybko zmienić sklep... IP: 95.155.122.* 12.05.11, 01:08 a zwłaszcza w kołchozie zwanym dalej obozem koncentracyjnym karfur, a wiem co mówię bo jako że jestem studentem to pracoałem sobie w kerfurach (plaza, galeria, zakopianka) w gts ( zewnetrza firma zatrudniająca frajerów i studentów za pare złoty do kerfura). Samych pracowników zatrudnianych przez kerfour na normalną umowę (1000zł na rękę naj mniej ze wszystkich sieci na rynku dla porównania oddam że w biedrące i lidlu zarabiają po 1500 zł miesięcznie na rękę) jest jakieś 10%, prace przewidziane dawniej w tych sklepach przez 3 osoby teraz ma zrobić 1 osoba, a cały zysk jest wywożony do francji za ostatni rok karfur zarobił 3 miliardy euro na czysto a oni dale planują ciąć koszty na pracownikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Panie studencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 05:47 Co to jest biedrąka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Panie studencie IP: *.60.citypartner.pl 12.05.11, 08:54 No jak to co? Takie małe czerwone, w czarne kropki i fruwa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaq Re: Panie studencie IP: *.ghnet.pl 12.05.11, 19:32 "nąstępny" - a co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
pastor Proponuję się ogarnąć 12.05.11, 07:31 Rower przypina się PRZED hiperem, wchodzi do sklepu rowerowego mówiąc o jaką część do jakiego bicykla chodzi. Sprzedawcy znają się na tym, szczególnie że rower kupowany był u nich. W ogóle to wątpię w prawdziwość tego listu, chyba że lobby kolarskie oszalało już zupełnie. Za tydzień przeczytamy, że ktoś na rowerze nie został wpuszczony do restauracji, szpitala etc. co wywoła przenajświętsze oburzenie p. H i redaktorów GW. BTW, po co autorka listu ciągnęła do hipera swoją niepełnosprawną mamę - do pilnowania roweru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Proponuję się ogarnąć IP: 195.205.146.* 12.05.11, 07:53 Brawo Brawo Brawo po trzykroć brawo. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui a do warsztatu też na piechotę ? 12.05.11, 08:19 po co jechać do warsztatu samochodem - przecież można tam pójść, samochód zaparkować np. 100m dalej i kupić potrzebną część, etc... innymi słowy - brednie z tym parkowaniem przed. pan na rowerze nie szalał po sklepie, lecz wprowadził go celem wygodnego zakupu części. czy jak robicie wymianę opon w puszkach, to nosicie je ręcznie z warsztatu do domu, czy podjeżdżacie do warsztatu ? prowadzony rower w skali centrum handlowego jest niczym 2-3 osoby piesze blisko siebie, więc w czym przeszkadzał ? burzył komuś ład estetyczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
pastor myśl mądralo! 12.05.11, 10:52 warsztaty samochodowe nie znajdują się w hipermarketach, czy galeriach handlowych. Zastanów się zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: myśl mądralo! 29.05.11, 20:52 Myślę. I zastanawiam się w jaki sposób osoba prowadząca po pasażu rower stwarza jakiekolwiek zagrożenie. -- matematycznie.blox.pl Blog, w którym różne zagadnienia matematyczne podawane są w prosty, przystępny i łatwy do zrozumienia sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
terrtt Re: a do warsztatu też na piechotę ? 13.05.11, 01:19 Dobre porównanie. Jak chcesz kupić część do swojego samochodu to parkujesz przed sklepem z częściami czy wjeżdżasz do środka wybijając dziurę w ścianie wielkości samochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A_C Re: a do warsztatu też na piechotę ? IP: *.xdsl.centertel.pl 15.05.11, 17:35 A to warsztat rowerowy i galeria handlowa to jest to samo? Wydawało mi się, że nie, ale widać się myliłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sth Re: Proponuję się ogarnąć IP: *.ghnet.pl 12.05.11, 19:35 Nie przypuszczałem, że pastor może być takim kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jytu Re: Proponuję się ogarnąć IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 08:15 Bo ten pastor zajmuje się pastowaniem podłóg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A_C Re: Proponuję się ogarnąć IP: *.xdsl.centertel.pl 15.05.11, 17:36 Jejku, mocarze, aleście mu we dwójkę dowalili, no strach się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Zawsze mozna zmienić sklep na typowo 11.05.11, 22:30 rowerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 22:30 chodziło o to zeby dopasowac czesc wiec zostawiane na zewnatrz byloby nie logiczne... myslimy, myslimy big_gadu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowany! IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 22:30 a mnie 3 dni temu wygonili sprzed Sanktuarium w Łagiewnikach (bylem z dzieckiem na rowerze) najwyrazniej cos nie tak z łaską boską? wyszedl gruby jegomosc w sutannie (bylo to pod wieżą) i krzyczac (nie wiadomo czemu, byl ze 2 metry ode mnie :) spytal, czy ja tu gdzies widze sciezke rowerową :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 23:41 No i słusznie zapytał. Po chodniku też zasuwasz? Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_maly Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan 12.05.11, 10:58 Z dzieckiem? Czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOR Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: *.tktelekom.pl 12.05.11, 09:22 Ja np do sanktuarium nie chodzę i jestem bardzo zadowolony z tego powodu :D i żadne grube klechy mnie nie napastują :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulwers Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: *.acn.waw.pl 11.05.11, 22:32 bardzo przykra sytuacja :( ochroniarze to istoty , myślące że są niewiadomo co i mające prawo do niewiadomo czego .....ja rozumiem że takie przepisy i muszą się ich trzymac ale przecież to wszystko można załatwić grzecznie, kulturalnie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxb Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: *.central.biz.rr.com 12.05.11, 07:45 to nie są ochroniarze tylko ochraniacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowany! IP: *.ists.pl 11.05.11, 22:40 Pomijając kulturę ochroniarza to jego reakcja była prawidłowa. Rowery zostawia się na zewnątrz. Wymeslanie sytuacji " z reklamacją częsci" jej bez sensu, bo w tym przypadku takiej sytuacji nie było. Ale wyborcza z upodobaniem maniaka znów ma marginalny temat w obronie "rowerowych terrorystów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 23:49 Jesteś debilem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: *.187.237.4.ip.abpl.pl 12.05.11, 00:38 Muszę się zgodzić z przedmówcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A_C Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: *.xdsl.centertel.pl 15.05.11, 17:30 Łoł, aleście mu obaj dowalili, no wdeptali w ziemię po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOR Carrefour Czyżyny IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 22:52 To najgorsze centrum handlowe w Krakowie. Sam Carrefour wygląda jak bazarzysko. Palety przy wejściu, nawalone wszystkiego tak, że się nie da przejść. Dział owocowo-warzywny wygląda jak wysypisko śmieci. Wszystko spleśniałe, miękkie, obite-paskudztwo. U mnie w firmie taki syf się wyrzuca...Dalej smród na dziale z rybami, chleb który nie nadaje się do jedzenia, a na końcu koszmarne kolejki do kas...omijam to miejsce z daleka bo dla mnie Carrefour oznacza koszmarne badziewie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: Carrefour Czyżyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.11, 12:22 W 100% popieram - raz pojechałem z dzieckiem które jeździ jeszcze w wózku - nigdzie nie mogłem dojechać - wszędzie palety, a przy kasie musiałem odczepiać kółka aby się ze przecisnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowany! IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 23:01 też mi się kiedyś trafiło na zbyt narwanego ochroniarza: przypiąłem rower do słupka zamiast do tych pokracznych i mikroskopijnych stojaczków, do których mógłbym przypiąć ledwo co jedno koło, a życie nauczyło, że to "g" daje ;) oczywiście rzeczonemu przedstawicielowi ochrony to się nie spodobało, co w dość ekspresyjny sposób przedstawił ;) odpaliłem jegomościowi, że jak już tu stoi to niech popilnuje roweru, zrobiłem zakupy, wróciłem i faktycznie stał - czekał, żeby dokończyć swoją litanię...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Jak bedę chciał kupić opony zimowe do Skody... IP: *.ksi-system.net 11.05.11, 23:02 ... to też zażądam wjazdu na halę, żeby dopasować, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: Jak bedę chciał kupić opony zimowe do Skody.. IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 23:50 Porównanie godne debila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: Jak bedę chciał kupić opony zimowe do Skody.. IP: *.rwd.prospect.pl 12.05.11, 09:19 Znasz jeszcze jakieś inne słowa, nie ???????? Typowe dla debili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zp Re: Jak bedę chciał kupić opony...kolejny mondrala IP: *.hari.cable.virginmedia.com 12.05.11, 00:53 kolejny mondrala.... bez komentarza istoto doskonala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokko A gdyby chciała Pani dokupić części do auta... IP: *.fdk.abpl.pl 11.05.11, 23:19 A gdyby chciała Pani dokupić części do auta to też wjechała by nim pani do pasażu? :) ps. agresywnego zachowania pracowników nie usprawiedliwiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Słabo z logiką IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 23:35 Rower został zakupiony w tamtym sklepie, więc albo jeszcze mają identyczny rower, albo wiedzą co mieli i co będzie pasować. Poza tym skoro Pani rowerzystka zostawiła rower przed sklepem i dopiero potem weszła do niego, to znaczy, że równie dobrze mogła rower zostawić na zewnątrz. Gdyby faktycznie chodziło o "przymiarkę" to trzeba było wejść z rowerem do sklepu, bo wychodząc ze sklepu trzeba za towar zapłacić przed "przymierzeniem" - a podobno, jak Pani pisze - zwrotów nie ma. Sam wszędzie jeżdżę na rowerze, ale nie wszędzie z nim włażę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sds wyjaśniam problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 08:27 Problemem tej pani jest to, że zakupiła rower w centrum handlowym. Proponuję po prostu więcej tego nie robić tylko wybrać do normalnego sklepu rowerowego. W centrach handlowych przeważnie sprzedają badziewie i jeszcze przykrości mogą tą panią spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
buenabuelo Centrum handlowe to 11.05.11, 23:25 miejsce kultu. W prowadzając rower to tak, jak w prowadzić rower na sumę do tzw kościoła. Zastanów się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagDda ale to nie powód żeby kogoś szarpać. IP: 81.21.193.* 12.05.11, 08:44 zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Tomba Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 23:44 Miałem podobną sytuację zimą, chciałem dojechać do wejścia sklepu na nartach, no bo co będę zdejmować i iść w niewygodnych butach, chciałem kupić naklejkę ale pan z pasażu mnie wygonił, że niby z kijami nie można czy coś. Jawna dyskryminacja narciarzy. Dobrze, że w łyżwach nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli [...] IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 23:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chodnikdlapieszych Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: *.markom.krakow.pl 12.05.11, 00:16 A wczoraj taka jedna terrorystka dzwoniła na mnie - istne chamstwo. Idziesz sobie chodnikiem a toto dzwoni za plecami. Zapewne to ta sam co potrafi wprowadzić rower do mini sklepiku i się obrazić jak ktoś jej zwróci uwagę. Chyba sobie kupie konia. Nie będę go wiązał przed sklepem ale wprowadzę do środka (żeby ktoś go nie podprowadził). ps. ostatnio w supermarkecie widziałem skutery - tylko czekać jak ktoś napisze do GW że nie mógł wjechać do sklepu żeby kupić sobie pompkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zp Re: List: Rowerzysta w sklepie jest-nastepny madry IP: *.hari.cable.virginmedia.com 12.05.11, 00:54 nastepny mONdry masz chyba wizje, zostan jasnowidzem i przepowiadaj przyszlosc za pieniadze jak taki jestes mONdry Odpowiedz Link Zgłoś
pastor poli, proponuję szybką wizytę 12.05.11, 07:41 w szpitalu na Babińskiego. Najlepiej na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowany! IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 00:07 Kto to kupuje w takich sklepach??? Nie ma juz normalnych polskich sklepów w Krakowie??? Sam znam kilka sklepów sportowych do których mozna spokojnie wejsc z rowerem, z pieskiem, z coca colą w puszce, mimo ze sklepy te sa o wiele mniejsze od molochów nikt tam nie wyprasza klientów, nikt sie nie szarpie a wręcz przeciwnie - obsługa jest kulturalna i miła, gotowa pomóc w każdej chwili. Poza tym po uzgodnieniu zawsze mozna towar zwrócić lub wymienic i nikt nie robi z tego najmniejszego problemu. A takie markety jak carrfour i jemu podobne już niedługo przestaną istniec bo same sie nawzajem powykańczają. Pomijam jakoś sprzetu który jest tam sprzedawany, ktoś kto raz zakupił tam cokolwiek drugi raz nie popełni juz takiego błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zp Re: List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowan IP: *.hari.cable.virginmedia.com 12.05.11, 00:50 mondrala sie znalazl. jakby twoja matke tak potraktowac twoja inteligencja wzielaby góre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zp Skad takie madrale sie wziely? zenada IP: *.hari.cable.virginmedia.com 12.05.11, 01:03 istna zenada, kobieta chce naswietlic problem, ktory moze dotknac kazdego, a tu pelno mONdrali sie odzywa z pouczeniem co trzeba bylo. Ciekawe ile % z nich ma mature a ile magistra, bo widocznie lecza swoje kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Skad takie madrale sie wziely? zenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 06:40 Przed wejściem do każdego marketu jest naklejka, że nie wolno wprowadzać rowerów. Jest wiele sklepów/hurtowni, gdzie można kupić rower i wcale nie są one droższe od tych sprzedawanych w marketach. Odpowiedz Link Zgłoś
anteas Re: Skad takie madrale sie wziely? zenada 12.05.11, 09:40 Nie chodzi o matury i magistry, tylko o myślenie. Można być magistrem-idiotą. Brak wykształcenia jeszcze nie oznacza, że ktoś jest głupi, czy że nie ma nic mądrego do powiedzenia. Jeśli ktoś tak myśli to być może sam jest magistrem z kompleksami, bo kupił dyplom. I to za pieniądze rodziców, a nie własne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cere Jedynym problemem jest chamstwo IP: *.play-internet.pl 12.05.11, 01:48 chamstwo i wsioki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty........ List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowany! IP: *.multi-play.net.pl 12.05.11, 06:40 A jak przeszła by Pani przez kasy z częścią do roweru?. I tak musiała by zapłacić. Więc co za różnica, czy był w środku (w galerii) czy na zewnątrz ? Przecież na salę nie dało się go wprowadzić aby sprawdzić czy część pasuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Radio Erewan. Nie rowerzysta tylko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 06:45 ...osoba niedosłysząca. Nie w sklepie tylko w centrum handlowym Nie była dyskryminowana tylko potraktowana po chamsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty niepełnosprawny i rower ciekawe:) IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 06:53 Coś jest z nimi nie tak, myslą, że rower uprawnia do wszystkiego. Następnym razem może jak będę chciał kupić w tesco dywaniki do samochodu to też pierwsze sprawdzę czy pasują. Wjadę w środek pasażu i zaparkuję a w samochodzie zostawię niepełnosprawnego kumpla. Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui Re: niepełnosprawny i rower ciekawe:) 12.05.11, 08:23 Gość portalu: qwerty napisał(a): > Wjadę w środek pasażu i zaparkuję a w samochodzie zostawię niepełnosprawnego kumpla. po co kumpla, ty już wystarczysz za niepełnosprawnego. pomysł porównania wprowadzenia do centrum roweru i wjechania tam samochodem gwarantuje ci natychmiastowo rentę za ciężkie schorzenie umysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: niepełnosprawny i rower ciekawe:) IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 17:55 Zarówno dla samochodów i rowerów przed centrami handlowymi są parkingi. Jedno i drugie to pojazd. W supermarkecie można kupić zarówno rower jak i skuter to i skuterem można wjechać do galerii? Dla porównania zarówno rower i samochód można kupić w centrach handlowych. W Polsce o ile się orientuję jeszcze nie sprzedają nigdzie samochodów w supermarketach, ale w niektórych krajach już tak. Czyli, różnicy właściwie nie ma. Co więcej wygląda na to, że nie ma znaczenia czy przedmiot jest sprzedawany w supermarkecie czy nie, jest to niezależne od możliwości wejścia z tym przedmiotem do galerii. Wniosek? Jak wchodzisz na własność prywatną a ktoś ci mówi, że możesz wejść ale rower masz zostawić przed wejściem to kultura nakazuję tak zrobić. Nie jest to pierwszy i nie ostatni artykuł gdzie rowerzystą się wydaję, że mając rower stoją ponad prawem i zwyczajami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral wjadę autem do pasażu żeby dobrać wycieraczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 08:04 ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władek List: Rowerzysta w sklepie jest dyskryminowany! IP: 80.50.69.* 12.05.11, 09:21 To standard w tym sklepie, pracuje tam bydło, niedowartościowani panowie o niskim IQ i małym przyrodzeniu muszą się dowartościować szarpiąc się z babcią lub jakimś małolatem. A zazwyczaj o wUJ chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Nastepna prowokacja rowerowych terrorystow.... IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 10:05 Odpowiedz Link Zgłoś
hrubygazda .Na głupotę nie ma lekarstwa 12.05.11, 10:10 Jeżdżę bardzo dużo na rowerze około 5 tys kilometrów rocznie, więc myślę ze nikt mi nie zarzuci dyskryminacji rowerzystów ale wypowiedź tej Pani to po pierwsze skandal a po drugie pokazuje tylko i wyłącznie jej nie bywałą megalomanie. Co ma wspólnego stwierdzenie "Nie chcę być dyskryminowana, dlatego, że poruszam się po mieście na rowerze. " z faktem z wprowadzeniem roweru do centrum, gdyby nie pozwolono mi wjechać samochodem to by była dyskryminacja kierowcy na miłość Boską znaj proporcje Mocium Pani Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: .Na głupotę nie ma lekarstwa 12.05.11, 10:13 A co ci przeszkadza ze prowadze rower w galerii? Przeciez nie jezdze na nim i nie stanowie zagrozenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: .Na głupotę nie ma lekarstwa IP: *.rwd.prospect.pl 12.05.11, 11:39 A teraz wyobraź sobie 20tys osób dziennie w galerii i wszystkie z rowerami. A tak na marginesie galeria jest prywatna własnością i jej właściciel ma jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo ludzi w niej przebywających, jak wyobrażasz sibie ewakuację takiego miejsca gdyby całe było zapełnione rowerami, motocyklami może melexami. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Taaaa 12.05.11, 12:36 I co jeszcze? Oczywiscie KAZDY przyjezdza do galerii na rowerze! Od razu upchaj tam million rowerzystow, bedziesz mial silniejszy argument. To tak jak fakt ze Polsce oczywiscie KAZDY porusza sie samochodem dlatego na ulicach sa korki. Teraz wyobraz sobie, ze procedury ewakuacji i tak nie pozwolilyby ci wziac roweru a nawet wózka z zakupami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwwwl Re: Taaaa IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 23:07 Argument jest taki żę nawiązujesz do tego że każdy byłby z rowerem gdyby pozwolili na to. Prawda jest taka, że niech się pojawi nawet i co 30 klient z rowerem to tak ich będzie dużo - nie bede sie za kazdym razem ogladal będąc w galerii handlowej czy jak sie obroce to nie wejde na rower z usmarowanym łancuchem i ubloconymi oponami (nie kazdy rower tak ma ale daje za przyklad). Tak samo czemu mam byc dyskryminowany gdy chce wejsc do sklepu z psem by mu kupic np. kaganiec, obrożę (nie wszystkie pasują), a to przecież taki grzeczny amstaff. To samo z całą masą zwierząt i przedmiotów. Dajcie sobie na wstrzymanie z tymi rowerami - już i tak jeździcie za dużo po chodnikach bojąc się ulicą. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: Taaaa 13.05.11, 10:26 Do wielu sklepow mozna wejsc z psem. A co do rowerow, rower zabiera mniej miejsca niz wozek z zakupami, a prowadzac rower nie mozesz prowadzic wozka tak wiec rowerzysta zajmuje mniej miejsca niz regularny galernik. Nie dyskutuje tu zreszta o tym czy zakaz powinien byc czy nie - nie chodze do galerii, a jest to prywatna sprawa wlasciciela. Niektorzy jednak pisza tutaj tak, jakby czlowiek z rowerem byl bandyta, ostentacyjnie zamachujacy sie na porzadek publiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A_C Re: Taaaa IP: *.xdsl.centertel.pl 15.05.11, 17:20 "Niektorzy jednak pisza tutaj tak, jakby czlowiek z rowerem byl bandyta, ostentacyjnie zamachujacy sie na porzadek publiczny. " Może dlatego tak piszą, że jakiś odsetek rowerzystów właśnie tak się zachowuje? Miałem raz czy drugi nieprzyjemny przypadek z udziałem szalonych cyklistów. Teraz wolę na wszelki wypadek traktować wszystkich jak nieprzewidywalnych świrów, którym nie wiadomo co do łba strzeli, niż ryzykować założenie że wszyscy są kulturalni i przewidywalni i rozczarować się... Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: Taaaa 16.05.11, 11:15 To przeciez normalne, ze na drodze stosuje sie zasade ograniczonego zaufania. Dlatego m.in zachowuje sie bezpieczna odleglosc od innych uczestnikow ruchu. Tymniemniej, prowadzenie roweru w galerii handlowej to nie zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta Re: .Na głupotę nie ma lekarstwa IP: 194.11.254.* 13.05.11, 12:19 Widocznie mało jeździsz na rowerze kolego albo masz tyle kasy ze stać Cię na nowy kilka razy do roku. Doskonale rozumię tą Panią i sam też tak postępuje jak potrzebuję wejsc z rowerem do sklepu to wchodzę, w galeri Krakowskiej czesto mi się zdarza chodzic bo nie zostawie gdzies na zewątrz roweru żeby nie musieć potem wracać mpk. Rocznie robie do 15tys i nie wyobrażam sobie zostawić gdzieś roweru w niepilnowanym miejscu. Ochronę tego carreforura należy przypilnować bo naprawdę czepiają się niewinnych ludzi kiedyś byłem świadkiem jak jeden z ochroniaży odnosił się do staruszki co prawad nie miała przy sobie roweru ale potraktował ją dość obelżywie, że aż mi się jej żal zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś