Dodaj do ulubionych

O godz. 17 otwierają estakadę na ul. Nowohuckiej

IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 16:43
Świeto lasu, wieś tańczy i śpiewa, hej!
Obserwuj wątek
    • Gość: krakus O godz. 17 otwierają estakadę na ul. Nowohuckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 16:58
      Huta? Ruczaj? A co to wszystko ma wspólnego z Krakowem?
      • terrtt Re: O godz. 17 otwierają estakadę na ul. Nowohuck 10.06.11, 17:05
        Wiesz, adres IP Cię zdradza, wiadomo, że nie mieszkasz w Krakowie. Jako mieszkaniec jakiejś zapadłej wiochy chcesz sobie odreagować na mieszkańcach dalszych dzielnic Krakowa za to... żal dupę ściska.
        • Gość: k Re: O godz. 17 otwierają estakadę na ul. Nowohuck IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.11, 18:06

A ja mieszkam i twierdzę, że dobrze chłop gada...
          • Gość: asd Re: O godz. 17 otwierają estakadę na ul. Nowohuck IP: *.multi-play.net.pl 10.06.11, 19:45
            A ja twierdzę że przemawia przez Ciebie bieda umysłowa.
            • terrtt Re: O godz. 17 otwierają estakadę na ul. Nowohuck 10.06.11, 21:23
              Ja bym to nazwał jednak kompleksami. Jeśli człowiek nic w życiu nie osiągnął, to lubi powyżywać się na "słabszych", w tym wypadku osób, które mają wpisane miejsce zameldowania "Kraków", ale nie widzą z okien domu Wawelu. No naprawdę jak takie śmiecie mogą mienić się krakusami HAHAHAHA
          • Gość: knrg Re: O godz. 17 otwierają estakadę na ul. Nowohuck IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.11, 03:11
            a ja twierdze że lubisz chlopcow
      • Gość: zalogowany Bido... IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 17:17
        ... pokaż jakiś oficjalny ukaz administracji państwowej, że wymienione przez ciebie rejony Krakowa zostały od niego odłączone i stały się samodzielnymi tworami. Albo lepiej od razu jedź na Babińskiego i proś o pomoc.
      • Gość: kris Re: O godz. 17 otwierają estakadę na ul. Nowohuck IP: *.blast.pl 11.06.11, 14:18
        a co ty masz wspólnego z homo sapiens
      • bewulf Re: O godz. 17 otwierają estakadę na ul. Nowohuck 11.06.11, 14:43
        Gość portalu: krakus napisał(a):

> Huta? Ruczaj? A co to wszystko ma wspólnego z Krakowem?

Milcz czeraśniaku. Milcz.
    • Gość: diesel dupa blada o 16:35 już była otwarta IP: *.compower.pl 10.06.11, 17:38
      Już po 15 miesiącach tłumy wiwatujących kierowców zjawiły się na festynie wraz z rodzinami;-)

p.s.
      wjechałem i stałem sobie na górze podziwiając widoki. Tylko co za różnica czy korek na górze czy na dole;-) Jak myślicie dlaczego?;-)
      • Gość: krk Re: dupa blada o 16:35 już była otwarta IP: 77.236.26.* 10.06.11, 21:04
        myśle że to przez światła na powstańców, i dlatego że kierowcy nie potrafią szybko przejachać na zielonym przez skrzyzowanie
        • Gość: misio Re: dupa blada o 16:35 już była otwarta IP: *.187.244.3.ip.abpl.pl 10.06.11, 22:49
          No dokładnie. Korek i tak bedzie bo nastepne skrzyzowanie nie ma przepustowosci i w dodatku priorytet komunikacji tramwajowej w ciagu Powstańców - Wielicka ;)
          • terrtt Re: dupa blada o 16:35 już była otwarta 11.06.11, 09:53
            Jakim ciągu? Albo coś się zmieniło, albo Powstańców jest dalej na Prądniku Czerwonym.
    • totus.tytus kto poświęci tę estakadę? 10.06.11, 17:46
      o której godzinie będzie "msza święta państwowa", kto wygłosi homilię i przejedzie limuzyną kropiąc pędzlem z wiaderka?
      Ile za ten pokropek zapłaci Miasto Kraków? Który święty/błogosławiony będzie patronem estakady?

Panowie dziennikarze, nie możecie być tacy lakoniczni - w artykule brakuje podstawowych informacji...

Amen.
    • Gość: Fajdak Nic z tego IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 18:07
      Nic z tego bo biskup jeszcze nie poświęcił a w tym miesiącu nie ma już czasu.
    • Gość: Gosc O godz. 17 otwierają estakadę na ul. Nowohuckiej IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.11, 18:48
      Teraz korki będą stać na sąsiednim skrzyżowaniu, ale mi wielki sukces!
      • Gość: Bez pośpiechu Re: O godz. 17 otwierają estakadę na ul. Nowohuck IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 21:40
        Przecierz nikt nie napisał, że to wielki sukces. Ale chyba ruch w dobrą stronę, prawda ?

Przy okazji wbrew temu co można było przeczytać wczoraj, nie trzeba było czekać kolejnych 2 tygodni na otwarcie i dało się posprzątać i udostępnić w ciągu niecałego jednego dnia. To miło.
    • Gość: parada78 Estakada na ul. Nowohuckiej otwarta IP: 77.236.26.* 10.06.11, 22:31
      KTO JEŻDZI TEN WIE ILE TO ZNACZY HELLO REDNECKS DRIVERS .za winietami dla podmiejskich
      bedzie mniej huczno a czyściej
    • Gość: Dada Estakada na ul. Nowohuckiej otwarta przed weeke... IP: 77.236.26.* 10.06.11, 23:23
      Taaaa.......otworzyli chyba na 15 minut. Jechałam w sobotę około 9,30 i estakada była zamknięta. Coś majstrowali jeszcze przy niej. A może już... Przejechał kilka samochodów i trzeba było poprawiać robotę ;)
      • Gość: Marc Re: Estakada na ul. Nowohuckiej otwarta przed wee IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.11, 00:17
        Ciekawe jak jechałaś w sobotę o 9.30, kiedy ja odpowiadam na Twój post w sobotę o godz. 00.17 (czyli jakieś 9.13 godzin wstecz). Powrót do przyszłości IV?
      • Gość: sesese Re: Estakada na ul. Nowohuckiej otwarta przed wee IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 00:18
        "Jechałam w sobotę około 9,30 "
        jakim cudem, skoro jest piątek/sobota kolo północy?? :)
    • Gość: hoxy krk Niby nic, a cieszy IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 10:47
      Artykuł przecietny, wpisy po nim różne, ale jak przeczytałem to się usmiałem do łez. Zazwyczaj mili rozsadni kulturalni ludzie jak sie dorwia do kompa to jest naprawde grubo, jeszcze jedno zawsze schodziło na partie polityczne. Dzien będzie udany, do tej pory mam smiechawe, ja też wracam do przyszłosci.
    • bewulf Niektórym nie dogodzisz nigdy 11.06.11, 14:50
      Pisanie pierdół, że teraz korek będzie kilometr dalej ewidentnie świadczy o braku znajomości topografii tamtych rejonów oraz kompletnej niewiedzy i ignorancji. Dawniej (przed budową estakady) korek często sięgał mostu Nowohuckiego i stało się 40 minut do skrzyżowania z Klimeckiego. Teraz korki zniknął, po pierwsze poprzez zbudowanie nowej ulicy Kuklińskiego, która odciąży ul. Saską i tym samym Nowohucką, a po drugie poprzez zbudowanie estakady. W tym momencie kierowcy jadący od Łagiewnik do Huty przejadą bezkolizyjnie cały ciąg, aż do ronda Czyżyńskiego ! Kierowcy jadący w drugą stronę mogą postać 5 minut na skrzyżowaniu z Wielicką / Limanowskiego, ale tam jest 5 pasów (słownie pięć pasów) i skrzyżowanie powinno być dosyć przepustowe. Zobaczymy w godzinach szczytu, ale już teraz wiadomo, że dzięki budowie Kulińskiego i estakady czas przejazdu w szczycie z Huty do Łagiewnik spadnie o przynajmniej 30 minut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka