Dodaj do ulubionych

Misja 21. Menu turysty w Krakowie

IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 07:08
knajpa na św.tomasza zepsuła cały urok tego miejsca pierd bandy reklamowe..............
Obserwuj wątek
    • p.boecker Mark nie powinien sie przejmowac forum 22.06.11, 07:54
      Banda tumanow i malolatow z nudow zasmiecaja polskie fora,a sami nic soba nie prezentuja,-frustraci.
      • aarvedui komentarze autorstwa redaktorów gazety ? 22.06.11, 12:32
        p.boecker napisał(a):

> Banda tumanow i malolatow z nudow zasmiecaja polskie fora,a sami nic soba nie
        > prezentuja,-frustraci.

być może antysemickie komentarze są autorstwa redaktorów gazety.

mała prowokacja - i już poczytność rośnie.
        zresztą - artykuły i akcja od początku są robione pod tezę, że antysemityzm jest.

pisanie pod tezę to jedno, ale wobec braku antysemityzmu być może któryś redaktorek dostał polecenie służbowe udowodnienia istnienia antysemityzmu i powypisywania w domu kilku głupich komentarzy

• Gość: stamp Re: komentarze autorstwa redaktorów gazety ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 13:13
          > być może antysemickie komentarze są autorstwa redaktorów gazety.
          >
          > mała prowokacja - i już poczytność rośnie.
          > zresztą - artykuły i akcja od początku są robione pod tezę, że antysemityzm jes
          > t.
          >
          > pisanie pod tezę to jedno, ale wobec braku antysemityzmu być może któryś redakt
          > orek dostał polecenie służbowe udowodnienia istnienia antysemityzmu i powypisyw
          > ania w domu kilku głupich komentarzy

To jeden z najdebilniejszych komentarzy jakie widziałem. Antysemici, schowajcie się wreszcie do swoich śmierdzących nor.
    • hrkukus Misja 21. Menu turysty w Krakowie 22.06.11, 07:56
      Co będzie jak Mark powie na koniec, że jesteśmy do d. (no, do niczego)?
      Jak będziemy dalej żyć?
      Czy musimy po wyburzeniu miasta wszyscy popełnić samobójstwo?
      Jak się boję, jak się boję.
      • Gość: ? Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: 77.236.16.* 22.06.11, 08:02
        przed popełnieniem samobójstwa

będziemy jeszcze musieli wyrównany teren /planty :-)
        posypać grubą warstwą soli...

• Gość: AC Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.kki-bci.pl 22.06.11, 08:12
      Droga Gazeto, a może to Wy powinniście lepiej moderować forum, co? Jak pozwalacie na publikację rasistowskich i ksenofobicznych komentarzy, to ludzie z tego korzystają. Bo można, bo się nudzi, bo są w centrum zainteresowania, bo można się pośmiać.
      • tree_sloth Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie 22.06.11, 11:50
        Właśnie w tym jest problem. Po mojemu "Gazeta" na to wszystko pozwala gdyż chce mieć na podorędziu materiał dowodzący słuszności głoszonych tez. Po co odwoływać się do cudzych źródeł cudzych.
        Posunąłbym się nawet dalej. Jakkolwiek ideologiczno-estetycznie nigdy mi nie było blisko a jest coraz dalej do Łysiaka i Ziemkiewicza, można się chwilę zastanowić na teorią medialnego kreowania antysemityzmu tam gdzie go nie ma oraz rozróżnienia tegoż antysemityzmu od "żydofobii" ("żyd" jako figura skrajnie abstrakcyjna, służąca do straszenia dzieci, tłumaczenia niepowodzeń narodowych oraz uzupełniania równań w teoriach politycznych).
        Co nie zmienia faktu że idiotów pod każdą szerokością geograficzną nie brakuje. Wątpię, by nawet przyjmując pewną celowość działań "Gazety" (nie wnikam po co i czy w ogóle - nie odmawiam prawa takiego myślenia innym), komentarze pojawiały się z pomocą samej redakcji. Ot po prostu, coś jest w tym powietrzu takiego, że widok czyjegoś nosa lub uszu staje się tematem dnia oraz źródłem inspiracji do podzielenia się swym spostrzeżeniem z innymi. Bo mamy wolność he... he... he... :/
    • Gość: Marcin Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.play-internet.pl 22.06.11, 08:29
      No cóż - podobnie jak w tłumie nie trudno o lawinowe rozprzestrzenianie się chamstwa i brutalności (niektóre manifestacje, falangi kiboli, bojowe grupki pod blokami), tak i pozorna internetowa anonimowość przyciąga leczących kompleksy, ćwierćwałków, trolle i zwyczajnych ignorantów. Nie jest to domena tylko naszego Narodu (choć pewnie jesteśmy w czołówce).
    • ibnalqq Misja 21. Menu turysty w Krakowie 22.06.11, 08:36
      Jestem autorem komentarza: "Z twarzy wygląda mi na pobratymca Jezusa. Z nazwiska też". Jest to proste stwierdzenie faktu, pozbawione jakiegokolwiek wartościowania. Nie oceniam zatem, czy przybyły gość jest poprzez swoje pochodzenie lepszy czy gorszy. Proszę zatem o nieprzypisywanie mi jakichkolwiek negatywnych intencji.
      • ibnalqq Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie 22.06.11, 08:55
        Jeżeli zatem ów Mark poczuł się dotknięty moimi słowami to go przepraszam, choć - jak podkreślam - cała sytuacja oparta jest nieuprawnionym przypisywaniu mi złej woli.
      • Gość: Chammibaal Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 08:59
        Kurcze, gościu, jesteś lepszy od teologów, skoro wiesz jak Jezus miał na nazwisko (i to jeszcze z nadania niemieckojęzycznych urzędników) - zawsze myślałem, że Chrystus, i że był słowiańskim aryjczykiem z klasyczno-grecką domieszką....
        • ibnalqq Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie 22.06.11, 09:02
          Naucz się czytać ze zrozumieniem. Bo widzę, że uchwycenie związku treściowego pomiędzy dwoma zdaniami sprawia ci problemy.
          • Gość: Chammibaal Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 09:11
            ja tylko prosty cham i gdzie mi tam do pojmowania szerokich horyzontów światłych mędrców co to i łacinę znają, i antropologię, i naukę o nazwiskach, i mają olbrzymie poczucie humoru cudzym kosztem - bo jak coś w nich ironicznie trafi rykoszetem, to się zaraz nadymają...
            • ibnalqq Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie 22.06.11, 09:16
              Daj spokój. Dyskusja o niczym. Lepiej wyjść na pole i korzystać z dobrodziejstw słonecznej pogody. Pozdrawiam.
              • Gość: Damian Fornalski Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.zone6.bethere.co.uk 22.06.11, 12:06
                Ano, Tolerancyjny Krakowianinie. Najlepiej z rana komuś wytknąć pochodzenie i skomentować wygląd, a później śniadanko, kawka, i wyjść na pole korzystając z dobrodziejstw słonecznej pogody. To przecie tradycja, no nie? Pozdrawiam.
                • ibnalqq Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie 22.06.11, 14:11
                  To co mi sugerujesz? Rozpamiętywanie do końca życia, że ktoś poczuł się poruszony moim komentarzem? Przeprosiłem przecież, wskazałem że nie miałem jakichkolwiek złych intencji. Komentarz nie był w jakimkolwiek stopniu obraźliwy. A na dodatek, jak się okazało, oddaje stan rzeczy zgodny z rzeczywistością. Ja się nie obrażam jak ktoś mnie nazwie pobratymcem innego Polaka.
                  • Gość: Damian Fornalski Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.zone6.bethere.co.uk 22.06.11, 14:59
                    Sugeruję ci, że publiczne komentowanie czyjegoś pochodzenia, wyglądu i nazwiska jest głupie i szczeniackie. Sugeruję ci też żebyś na jakiś czas przestał udowadniać, że stereotypy o Polakach są prawdziwe. Właściwie to tyle z mojej strony. A, skorzystaj z pogody, skoro ładna.
                  • stamp Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie 23.06.11, 13:22
                    A ty z inteligencji wyglądasz mi na pobratyńca Aborygenów. Uwaga - niniejszy komentarz nie jest w jakimkolwiejk stopniu obraźliwy (chyba nie masz nic przeciwko Aborygenom?). No i również oddaje stan rzeczy zgodny z rzeczywistością - gdyż naprawdę mi tak wyglądasz.

> To co mi sugerujesz? Rozpamiętywanie do końca życia, że ktoś poczuł się poruszo
                    > ny moim komentarzem? Przeprosiłem przecież, wskazałem że nie miałem jakichkolwi
                    > ek złych intencji. Komentarz nie był w jakimkolwiek stopniu obraźliwy. A na dod
                    > atek, jak się okazało, oddaje stan rzeczy zgodny z rzeczywistością. Ja się nie
                    > obrażam jak ktoś mnie nazwie pobratymcem innego Polaka.
                    • Gość: ibnalqq Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.tktelekom.pl 23.06.11, 22:13
                      I jak? Ulżyło ci?
      • misself Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie 22.06.11, 13:24
        ibnalqq napisał:

> Jestem autorem komentarza: "Z twarzy wygląda mi na pobratymca Jezusa. Z nazwisk
        > a też". Jest to proste stwierdzenie faktu, pozbawione jakiegokolwiek wartościow
        > ania.

Z postu wnioskuję, że należysz do tego samego rodzaju ludzi co Kononowicz, plus podobna umysłowość i porównywalne horyzonty myślowe. Jest to proste stwierdzenie faktu, pozbawione jakiegokolwiek wartościowania.
        • Gość: ibnalqq Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.tktelekom.pl 22.06.11, 13:57
          Wybacz, ale twoim obraźliwym komentarzem przejmuję się mniej niż ugryzieniem komara.
      • Gość: cbf 600 Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 14:48
        To po co to Pan napisał? to przecież nie ma żadnego znaczenia jakiej narodowości czy tez przynależności etnicznej jest osoba nas oceniająca, a Pana komentarz jest zwyczajnie głupi i nie na miejscu, wstydzę się że za Pana bo jak widzę Pan tego nie potrafi. Trzeba było napisać Przykro mi, że sprawiłem komuś przykrość a nie bełkotać o intencjach które NAPEWNO pozytywne nie były.
        • Gość: ibnalqq Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.tktelekom.pl 22.06.11, 14:55
          Nie znasz moich intencji. Ale jak chcesz napisze to jeszcze raz: PRZEPRASZAM.
    • Gość: passo wolność słowa IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.11, 09:08
      oj tam oj tam - nie ma co wpadać w histerię. Głupawe komentarze zdarzają się wszędzie. Zabawne z drugiej strony jest podejscie do tzw. wolności słowa: jedni by się dali pociąć w obronie gościa, który chamsko wyzywa prezydenta, inni oburzają się na kretyńskie - żenujące wypowiedzi celebryckiej dwójki - Wojewódzki/ Figurski, a za chwilę określenie kogoś "Żydem" okazuje się obraźliwe. Coś wygląda na to, ze należałoby na nowo zdefiniować "wolność słowa", wychodzi na to, że ma to być powszechne przyzwolenie na chamstwo?
      Co do Londynu przywołanego przez p. Silbersteina całkowicie się nie zgadzam - po pierwsze, tam praktycznie wszyscy są przyjezdni, więc mało kto czuje się "u siebie", a mimo to ksenofobiczne ataki na Polaków (i nie tylko) jak najbardziej sie zdarzają. Jaka jest nasza reakcja - zamiast się oburzyć, przepraszamy za rodaków..
    • Gość: aga Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 10:17
      Brakuje jednej adnotacji: MATRIAŁ SPONSOROWANY. Ewidentnie przez koncern - właściciela knajpy na św. Tomasza.
    • Gość: Trollu My chyba czytamy inne opisy IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 10:25
      Czytam pełny opis w oryginale i widać jak Wyborcza manipuluje. Gdzie to Mark pisał o "tap water"? Ech komuchy...
    • Gość: Z grodu Kraka Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: 151.193.120.* 22.06.11, 12:07
      Jak to Żyd misjonarz? Może i porządny z niego gość ale nie misjonarz, bo to nie ta wiara. A jak mu opinie na forach sie nie podoabają niech jedzie do Londka i czyta politycznie poprawnych bzdetów!

U nas jest prawdziwe życie! C'est la vie, true but hurts sir!
    • Gość: katomitator nie będzie angol srał nam do gniazda IP: 67.159.45.* 22.06.11, 12:53
      ni kalał orła białego

to jest Polska, tacy właśnie jesteśmy
      • Gość: re Re: IP: *.nsystem.pl 22.06.11, 14:34
        Wszędzie są ludzie i taborety...
        Do wszystkich FRUSTRATÓW: życie z pozytywnym nastawieniem naprawdę jest łatwiejsze i fajniejsze, powinniście czasem spróbować!:)
        Czasem jest mi strasznie żal, kiedy widzę albo słyszę te wszystkie pojękiwania antysemickie, rasistowskie czy jakieś tam inne - wcale nie jest mi za was głupio albo wstyd, ale właśnie żal...Wiecie, jak fajnie jest mieć znajomych z różnych stron świata, różnych kultur, ile fascynujących historii można usłyszeć, ile się od nich nauczyć? Może gdybyście potrafili otworzyć się na innych i po prostu poznać jakiegoś "pobratymcę Jezusa" albo Obamy:), wasze spojrzenie trochę by się zmieniło.

Czy któryś z autorów takich komentarzy może mi raz na zawsze wyjaśnić: CO WAM Z TEGO PRZYJDZIE, ŻE KOGOŚ OBRAZICIE? Poczujecie się lepiej? Będziecie zdrowsi, szczęśliwsi? Przecież zatruwacie w ten sposób nie tyle życie naszego gościa, który po prostu stwierdzi, że brak wam inteligencji i taktu, ale swoje własne - to sobie przede wszystkim robicie krzywdę.

Poza tym, obrażać na anonimowym forum każdy potrafi- czy któryś z was potrafiłby PODPISAĆ SIĘ IMIENIEM I NAZWISKIEM albo spotkać się z Markiem twarzą w twarz i OSOBIŚCIE powiedzieć mu, co myślicie? Domyślam się, że raczej nie...

Serdecznie pozdrawiam Gościa z UK i wszystkich gości naszego pięknego miasta Krakowa:)
        • Gość: BumBastick Re: IP: 151.193.120.* 22.06.11, 15:33
          Gosiu,

Wspomniałąś "brak wam inteligencji" a inteligencja nie ma nic z tym wspólnego. Czasem lubie kogoś obrazić, lubie też jak mnie ktoś prowokuje i np. obraża. Podnosi mi się ciśnienie i coś czasem z tego wychodzi. Kilka razy przez to dostałem po mordzie ale w czym problem? Ja ogólnie nie zaczepiam ale jak już jest ktoś chętny na jazdę to ja zawsze i wszędzie.

I skończmy z tą miłością do wszystkich bo się zaraz zżygam. Już Wasz kochany Obama tak kocha wszystkich że dzięki temu naszych kilku żołdaków może się pobawić z zabijanie niewiernych i za to chwała mu.

Wiem wiem, społeczenstwo to teraz takie cioty - przerażone wszystkiego i wszystkich, ale mam nadzieję że dobór naturalny takich "bratających" się pomału wyeliminuje.
          • stamp Re: 23.06.11, 13:26
            > Czasem lubie kogoś obrazić, lubie też jak mnie ktoś prowokuje i np. obraża. Pod
            > nosi mi się ciśnienie i coś czasem z tego wychodzi. Kilka razy przez to dostałe
            > m po mordzie ale w czym problem? Ja ogólnie nie zaczepiam ale jak już jest ktoś
            > chętny na jazdę to ja zawsze i wszędzie.
            >
            > I skończmy z tą miłością do wszystkich bo się zaraz zżygam.

Może lepiej byś się zgłosił do psychologa albo psychiatry, zanim zrobisz komuś jakąś krzywdę? To taka życzliwa rada.

• Gość: BumBastick Re: IP: 151.193.120.* 22.06.11, 16:02
      Masz racje! Tez tak mysle. Społeczeństwo jeszcze nie do końca się zniewieściało.
      Ludzie, przestańcie myśleć jak cioty! Więcej otwartości i nie kopiujmy wspaniałych wartości ze wspaniałej zachodniej Europy bo się żygać chce!

W ryj czasem trzeba dać i dostać też!
      • Gość: x Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 03:38
        To wy sobie wspólnie rzygajcie (ort.), a innym pozwólcie niewieścieć (jakies obawy o waszą "męskość"?) i mysleć jak im się podoba (a wam najwyraźniej nie). Więcej otwartości? Zaiste interesujący postulat. Czyli jednak gdzieś dzwoni... Jeszcze tylko pokapujcie gdzie.
    • Gość: gość. Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 16:39
      A czy przypadkiem w miłującym kulturową różnorodność i tolerancyjnym Londonistanie nie było w 2005 r. wielkiego BUM! w imię poszanowania innych?
      Niech Szanowny Pan M. Silberstein nie panikuje.
      Jeżeli towarzysząca mu ekipa dziennikarzyn szuka rozróby i rozgłosu (żeby potem to sprzedać jako przykład nietolerancji), to niech idą sobie w szaliku Wisły, wykrzykując na jej cześć, na osiedle zamieszkałe przez fanów Cracovii lub vice versa.

I jeszcze taka mała prośba do dziennikarzyn, czy tam jednego robiącego za ,,cienia". Zaprowadź go sklepu z dobrymi piwami z małych, lokalnych browarów, a nie pój go tym syfem na Ż.
    • Gość: krakauer Misja 21. Menu turysty w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 21:36
      A kto wam dał o redakcjo gazety wyborczej do testowania ksenofobii mieszkańców Krakowa ? wszak nie ma pewności, że posty o treści antysemickiej piszą osoby narodowości i obywatelstwa polskiego. Dlatego proszę nie uogólniać. Ale fajnie że ten pan do nas przyjechał,przyda się nam obiektywna ocena z zewnątrz. A jeżeli do tej pory się nie zniechęcił to bardzo dobrze o nim świadczy.
      Enjoy Cracow Mark!
      • stamp Re: Misja 21. Menu turysty w Krakowie 23.06.11, 13:34
        > A kto wam dał o redakcjo gazety wyborczej do testowania ksenofobii mieszkańców
        > Krakowa ? wszak nie ma pewności, że posty o treści antysemickiej piszą osoby n
        > arodowości i obywatelstwa polskiego.

Oczywiście, to wszystko spisek Izraelitów o czeskim obywatelstwie. Poprzez Google Translator symulują krakowskie pochodzenie. Prawdziwi Krakowianie za to są otwarci i życzliwi. Żadna tam ksenofobia. A tak na powaznie, to bardzo mi was żal, Krakuski. Musicie miec niezłego kaca teraz.
    • Gość: henio Misja 1947 IP: *.nsystem.pl 22.06.11, 21:55
      A jak tam jest w tolerancyjnej Jerozolimie tudzież w Telawiwie?
      Doszły słuchy ze tam :
      7dni.wordpress.com/2009/06/24/tolerancja-religijna-w-izraelu/
      nie za bardzo z tolerancją. Chyba że jesteś Żydem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka