Gość: . IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 07:21 . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stasieczek5 Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? 08.07.11, 07:50 Dlatego są głosne bo ... tak ma być ! To samo z reklamami w telewizji. Oczywiscie zawsze słyszę (od nadawców reklam) że to nie jest prawda, złudzenie i ... nikt sie na to nie skarży. Normalka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czar par Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.11, 12:21 Reklamy są głośne dlatego aby uniemożliwić mu rozmowy z innymi osobami przed filmem i aby słuchał tylko reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? 10.07.11, 13:13 Reklamy są po to, żeby można było szybko wszamać kukurydzę i zapić kolą, i już nie przeszkadzać ciamkaniem w trakcie seansu. Głośne są, bo bekanie niektórych razi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-0 Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.11, 13:11 przoduje w tym polska telewizja mszczac sie za nieplacony abonament i serwujac glupie reklamy ... dziwne ze komercyjne telewizje waltera i solorza sie nie wygłupiaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeldon Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: 80.72.44.* 10.07.11, 14:52 reklam sa maksymalnie "wypałowane" na etapie masteringu i przygotowania, nawet jesli przyrząd pomiarowy wykaże że nie są gosniejsze efekt ten uzyskuje się poprzez m.in własnie bardzo dużą kompresję dźwieku. Ogólnie temat reklam to straszne chamstwo w kinach, zmuszanie ludzi do ogladania NIE ZAMAWIANYCH materiałów reklamowych za cenę (dużą) biletu to temat dla dobrego prawnika. Na bilecie jest napisane seans godz 20.00 a film zaczyna się np 20.30 bo jest 30 minut reklam. Za które płacę ja, płaci reklamodawca. Ja ich nie zamawiałem. Ja ich nie chcę. Nie mam wyboru oprócz oczywisćie celowego pretensjonalnego spóźnienia się na seans. Arogancja Pani dyrektor wydaje mi się oczywista i niestety - na razie - bezkarna. Jedyne co można zrobić to forma bojkotu. Wchodzenie na salę w momencie rozpoczęcia seansu lub 5minut wczesniej a nie na seans reklamowy. To raczej kino powinno MI płacić za oglądanie reklam. Nawet w telefonii koórkowej jest doładowanie za słuchanie a w kinach jest płacenie za oglądanie reklam. SIC !! Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? 10.07.11, 16:53 Dodać do tych 30 minut reklam należy, że nie dość, że płacisz za nie biletem do kina, to jeszcze płacisz za parking. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekkkk Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? 10.07.11, 16:48 No chyba autor tego artykułu i matka tego dziecka robi z ludzi idiotów! W szkole podstawowej na korytażu natężenie dźwięku jest dużo większe i dzieciakom jakoś to nie przeszkadza i drą się na cały głos żeby przekrzyczeć innych. Poza tym nie wydaje się żeby w kinach wcale było za głośno (i wcale nie jestem przygłuchy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Korytarzu! Do szkoły to ty powinieneś wrócić! IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.11, 17:01 Korytarzu! Do szkoły to ty powinieneś wrócić! Poza tym twoja logika powala, tak, przerwa w szkole trwa tyle co seans reklam i w ogóle natężenie hałasu nie jest różne, nie można się przemieścić, odejść jak nam przeszkadza itd. W kinie siedzisz i słuchasz bo musisz. Albo i nie, po prostu nie chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.interkar.pl 08.07.11, 07:53 w Bonarce kilka razy zgłaszałem problem, ostatnio było ciszej Odpowiedz Link Zgłoś
sarka.farka Dlaczego reklamy w kinie są? 08.07.11, 08:18 Dlaczego są w ogóle? Kupuje bilet na konkretną godzinę i muszę czekać najczęściej 20 minut na rozpoczęcie seansu. To jest paranoja. Jeżeli seanse byłyby darmowe, to oczywiście reklamy byłyby uzasadnione. Głośność reklam to jest istotny problem, ale ważniejszy jest i dobór tematyczny, prawie zawsze na filmach dla dzieci pojawiają się reklamy adresowane wyłącznie dla dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Dlaczego reklamy w kinie są? IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 08.07.11, 08:57 zamiast multipleksu można wybrać jakieś mniejsze kino. Tam reklam prawie nie ma oprócz dosyć krótkich zapowiedzi. Jednak mnie to nie denerwowało. Rozwiązanie to po prostu przychodzić później. ostentacyjnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Dlaczego reklamy w kinie są? IP: *.182.118.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.11, 10:47 Trzeba jechać, płacić za bilety + tyle samo za paczkę pop-cornu z colą i jeszcze być zmuszany do oglądania czegoś na co nie mam ochoty? To chyba "rozrywka" dla idiotów? A kupić do domu duży telewizor, film z wypożyczalni albo ściągnąc z netu zaprosić sąsiadów i oglądać. Dużo przyjemniej bo juz nie powiem że taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
terrtt Re: Dlaczego reklamy w kinie są? 08.07.11, 13:18 Kino/telewizja to wynalazek dla idiotów. Tak było, jest i będzie. Jeśli Ci to nie odpowiad zachęcam do korzystania z biblioteki. Żeby zauważyć różnicę w poziomie, polecam książkę "Rambo - pierwsza krew" Davida Morella. Każdy chyba oglądał ekranizację, po przeczytaniu tej książki różnica w poziomie powinna być aż nadto widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechblech Re: Dlaczego reklamy w kinie są? IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.11, 14:49 A ja polecam do obejrzenia film "Ojciec chrzestny" po przeczytaniu książki. Różnica w poziomie na niekorzyść książki będzie aż nadto widoczna. Twój argument jest słaby. Są wybitne książki, są wybitne filmy. Przykład "Rambo" niczego nie udowadnia, tak samo jak mój przykład "Ojca chrzestnego". Odpowiedz Link Zgłoś
terrtt Re: Dlaczego reklamy w kinie są? 10.07.11, 21:54 A dziękuję, z chęcią skorzystam z propozycji, chociaż w filmie widoczne były braki fabularne. Jedna scena zachwytu nad Włoszką i już mamy wielką miłość, małżeństwo i takie tam... Istotną rolę odgrywa czas czytania/oglądania utworu. Na książkę przeznacza się 10-20 godzin, natomiast film trwa maksymalnie dwie godziny. Przewaga książki polega również na tym, że liczy się w niej fabuła, natomiast w filmie ważne jest głównie wykonanie. W kinie widz nie ma czasu na zastanowienie się nad sensem tego, co ogląda, obrazy biegną jeden za drugim i po prostu . Może tylko mruknąć "bzdury", a czytając książkę potrafi wypunktować błędy autora. To tak, jak z konkurencją gazety i telewizji, nie od dziś wiadomo, że TV to ogłupiacz. Polecam film "Piraci z Karaibów", gdzie aż niedobrze się robi od nielogiczności. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Dlaczego reklamy w kinie są? 11.07.11, 03:12 Bluźnisz. Książka jest równie dobra jak film. A w dodatku nie ma takich dziur w fabule. Przykładowo - kim był Al Neri? Dlaczego mówiono, że to "drugi Luka Brasi"? Z jakiego powodu Luka i Al byli tak wierni swoim donom, że byli gotowi za nich zginąć? Już pomijam taki detal, że Coppola, w skądinąd doskonałych dziełach, potrzebował półtora filmu aby opowiedzieć historię z książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz a po co żarcie w kinie? IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.11, 17:02 Naprawdę, nie można wytrzymać tych kilku chwil bez pożerania "paszy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Re: Dlaczego reklamy w kinie są? IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 10:54 Racja w kinach nie powinno być żadnych reklam Odpowiedz Link Zgłoś
terrtt Re: Dlaczego reklamy w kinie są? 08.07.11, 12:25 Ja się zawsze spóźniam dyplomatycznie 15 minut i nie narzekam na reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dlaczego reklamy w kinie są? IP: *.tktelekom.pl 10.07.11, 15:58 jak to jest szukać po ciemku wolnego miejsca i deptać ludziom po stopach? Odpowiedz Link Zgłoś
terrtt Re: Dlaczego reklamy w kinie są? 10.07.11, 21:42 E tam, jeszcze reklamy wtedy idą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: val Re: Dlaczego reklamy w kinie są? IP: *.microsoft.com 08.07.11, 13:01 zgadzam się, płacę 30 zeta za bilet, tyle co miesięczny abonament na HBO, nie po to aby bombardowały mnie kolejne szkoły językowe, banki, czy inne duperszmyce. Powinny być tańsze seanse sponsorowane reklamami i normalne bez nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gart Re: Dlaczego reklamy w kinie są? IP: *.bdmedia.pl 09.07.11, 00:15 To przeciez jasne - bilety są na dywidendy i gaże prezesów a reklamy na koszty działalności kina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.multi-play.net.pl 08.07.11, 08:28 Zgadza się, reklamy są znacznie głośniejsze. Jest to jeden z powodów dla których nie chodzą do kina. Oprócz śmierdzącego popcornu, i 20 minut reklam przed seansem. Zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.centertel.pl 08.07.11, 08:40 jak jest możliwe, że Sznowna Pani z marketingu cinema city mówi takie bzdury? chyba nie odwiedza sal kinowych swojego pracodawcy, reklamy trwają minimum 15-20minut i poziom decybeli jest stanowczo wyższy niż choćby podczas projekcji filmu, czy tak trudno powiedzieć, że sprawdzimy, że zbadamy, że będziemy robili wszystko, aby nasi klienci byli zadowoleni......nie lepiej powiedzieć, że głuche społeczeństwo to przyczyna telefoni komórkowej, słuchania muzyki itd i dlatego w kinie dla waszych dzieci puszczamy bardzo głośno reklamy i filmy.....hm moja 5 letnia córka nie rozmawia przez telefon, nie słucha muzyki i będzie omijac sale kinowe, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makus Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: 188.21.14.* 08.07.11, 09:12 To prawda, kino wyje przerazliwie, dawniej tego nie bylo ! Najglosniejsze są reklamy i zwiastuny, OKROPNE ! dlatego ostatnio kupiłem fajny wielki telewizor (przyjemnie, tanio, wygodnie) i mam gdzieś chodzenie do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury.szlifierz Nie tylko reklamy, filmy też 08.07.11, 09:13 Niestety nie tylko reklamy w kinach ryczą. Z filmami jest dokładnie tak samo. Po pierwszej wizycie w multiplexie, kiedy musiałem się na prędce ratować zatkaniem uszu zatyczkami spreparowanymi z chusteczek chigienicznych, na dwa czy trzy kolejne seanse wybierałem się już z prawdziwymi zatyczkami. Później sobie odpuściłem (wątpliwą) przyjemność pt. kina multiplexowe, bo nawet w zatyczkach nie oglądało się komfortowo. Marketoidom multiplexowym gratuluję wyczucia - głośniej naprawdę nie znaczy fajniej. Może zrozumiecie jak wam przychody spadną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Nie tylko reklamy, filmy też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 11:39 No a ja właśnie chodzę do kina bo jest głośno. Jak będę chciał obejrzeć cichutko filmik to sobie włączę na badziewnych głośniczkach przy telewizorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nie tylko reklamy, filmy też IP: *.tktelekom.pl 10.07.11, 15:59 dla ciebie pewnie głośno nie jest bo masz słuch kiepski od ciągłego hałasu Odpowiedz Link Zgłoś
zeet Filmy też. 08.07.11, 09:26 Moja żona mówi , że jestem głuchy. Jednak w kinie potrzebuję pół godziny, by przyzwyczaić się do tego ryku. Reklamy staram się omijać czekając w hollu. Ta pani rzecznik to musi być bardzo głucha, że jej to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Filmy też. IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 10:16 Filmy są głośne, bo muszą zagłuszyć permanentnie mlaskającą i ciamkającą hołotę. Taką mamy kulturę, jaką sobie stworzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
dupus_salatus To bardzo proste. 08.07.11, 09:40 Widz przez 20 minut reklam może się zdrzemnąć i przeoczyć film, za który zapłacił. Co gorsze, może spać także podczas reklam, za które zapłacił reklamodawca. Dlatego reklamy są głośniejsze niż film, a obydwa przekazy są dostatecznie głośne żeby nie spać. To i tak dobrze, że w telewizorze można przełączyć kanał podczas reklam. W roku 2020 wprowadzą blokadę i licznik. Widzowie będą zobowiązani oglądać minimalną dawkę reklam dziennie. Dzieci będą w szkole odpytywane ze znajomości zawartości reklam. Częściowo dzieje się to już dziś. Człowiek nie znający reklamowych powiedzonek jest skończony towarzysko. Odpowiedz Link Zgłoś
terrtt Re: To bardzo proste. 08.07.11, 12:29 Chyba w Twoim świecie. W moim wystarczy (trzeba) być na bieżąco z youtubem, żeby znać sens odzywek. Młodzież nie ogląda w dzisiejszych czasach telewizji, ona siedzi w necie. A w nim panuje pełna wolność wyboru, w tym wyboru reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Resest To prawda IP: *.usr.onet.pl 08.07.11, 09:53 Od kilkunastu lat nie chodzę do kin. Jest dal mnie stanowczo za głośno i to nie tylko reklamy ale i film. Do tego dźwięk jest koszmarnej jakości. Dodatkowo nie zamierzam płacić za oglądanie reklam. Właściciele kin możecie się wypałować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek.pl Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 09:53 "Skargi, że w kinie jest za głośno, słyszę tylko od dziennikarzy" - ta pani rzecznik, to chyba też już głucha jak pień, co u nich może być chorobą zawodową. Odpowiedz Link Zgłoś
magiza Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? 10.07.11, 18:53 Bo naród, zamiast upomnieć się o swoje prawa i uszy, albo wychodzi od razu albo grzecznie cierpi do końca senasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinekn Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: 78.8.8.* 08.07.11, 10:03 Filmy dla dzieci, przynajmniej w Cinema City, sa zbyt glosne a te reklamy to jest juz wycie totalne. Ta rzecznik chyba przyglucha jest albo chodzi na filmy do konkurencji. Zamierzam skorzystac z obcji wyjscia i zwrotu pieniedzy nastepnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oczywiście Mój syn nie lubi kina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 10:12 z tego samego powodu. Jest tam dla niego ZA GŁOŚNO. Cinema City omijamy szerokim łukiem, ostatnio przełamaliśmy się na Auta 2, ale gdy zobaczyłem, jak wciska się w fotel zasłaniając uszy, wiem, że nie zostawię tam swoich pieniędzy przez kilka następnych lat. Może porządny telewizor i Blu0Ray jest rzeczywiście optymalnym rozwiązaniem? Albo wypad co jakiś czas pod Barany lub do Sztuki, tam jest po prostu ciszej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mój syn nie lubi kina IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 10:33 Moje dziecko już niestety wie, że w kinie jest głośno. Po pierwszej tam wizycie, spędzonej z naciągniętą na uszy czapką, przez dłuższy czas nie chciał tam ponownie iść. Teraz przed seansem najpierw idziemy kupować stopery do uszu- chyba będę zwracać się do kierownictwa kina o zwrot kosztów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabiegana Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: 195.150.113.* 08.07.11, 10:33 a ja myślałam, że to jest tylko mój problem i że kłopot z głośnością w kinach jest następną oznaką mojego dziwactwa ;-) Będę wdzięczną i dołączę się do akcji, jeśli taka powstanie, zeby w kinach seanse były trochę ciszej Odpowiedz Link Zgłoś
a-thomek FB!! 08.07.11, 10:45 niech ktoś zacznie na FB akcję w tej sprawie. z chęcią się przyłączę. zwłaszcza że bilet do multipleksu jest drogi - a w cenie ryk i 20 minut reklam. dla mnie to logiczne, że jeśli płacę dużo, to nie dostaję tego chłamu. w sumie to małe kina z tanimi biletami powinny się raczej wspierać reklamami. i nie mówcie, żebym chodził do kin bez reklam. rynek to coś, na co wpływ ma klient. bez tego wpływu jesteśmy nabijani w butelkę po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: longwayhome Re: FB!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.11, 12:53 Problem w tym, że to właśnie małe kina z tanimi biletami zostały wykoszone przez multiplexy i wspierających je dystrybutorów filmów, po części również przez konsumentów, którzy wybierali te drugie. To również klienci zadecydowali, że wolą kina, w których się siorbie i ciamka. Poza tym, brak reklam spowoduje wzrost cen biletów do kina. Cichsze reklamy zrobią to samo, bo nikt nie zapłaci za reklamę, która w jego ocenie jest mniej skuteczna bo cicha. Aby więc utrzymać skuteczność reklam i pozostawić ceny biletów bez zmian należałoby wydłużyć czas reklam do 40 minut :) A tak zupełnie na serio, to szkoda czasu na użeranie się z kinami. Skoro film trwający 2 godziny mogę ściągnąć z netu w godzinę - nawet legalnie, obejrzeć na telewizorze lcd o dużej przekątnej, siedzieć w kapciach, robić dowolne przerwy na siusiu, oszczędzać czas, paliwo etc. to po co mi kino? Odpowiedz Link Zgłoś
momy Zaczyna sie taka kampania 08.07.11, 22:57 Jak już wspomniałam w innym miejscu kampanię przeciw hałasowi zaczyna Newsweek i pr III PR. Przynajmniej taką zajawkę słyszę ostatnio w radio. Można im zwrócić uwagę, by między innymi zainteresowali się kinami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 11:05 Wreszcie i do gazeciarzy dotarło! Ja już przestałem chodzić do kina (jest DVD). Koszmarne reklamy, sam film też o wiele za głośno. Poza tym na ogół strasznie zimno w lecie - jeszcze gorzej niż w oddziałach bankowych. Np. Multikino w Krakowie, które kiedyś było fajne. Do dziś też nie jem lodów Shellera, który mnie totalnie zraził potwornym hałasem swej chyba pierwszej w Polsce reklamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabiegana Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: 195.150.113.* 08.07.11, 11:16 o właśnie! dobro w postaci klimatyzowanych sal kinowych tez nie jest dla mnie ;-( Jak już jestem w kinie w lecie, to najpierw muszę przebrnąć ten etap ryku, a potem okrywam się swetrem czy szalem - specjalnie wziętym do okrywania się.... JA się chyba do tego świata nie nadaję.... i zgadzam się z postem, ze to MY = KONSUMENCI powinniśmy tworzyć formy usług, a nie naginać się do oferowanych nam usług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Pamiętacie kina z lat 70 i 80-tych? IP: *.ghnet.pl 08.07.11, 11:39 Była poczciwa i sympatyczna kronika filmowa zamiast głupich reklam, nikt niczego nie jadł, nie szeleścił, nie siorpał. Po kronice pani bileterka nikogo na salę nie wpuszczała, można było spokojnie oglądać film. Klientela też była inna. Teraz przeważa dzicz i hołota, która do kina idzie się najeść i pogadać. Zero kultury i wychowania. Ja ostatni raz byłem w kinie w 97 roku na Rapanui / o Wyspie Wielkanocnej/. I póki co się nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
terrtt Re: Pamiętacie kina z lat 70 i 80-tych? 08.07.11, 12:35 Jasnowidz! Do kina nie chadza, ale wie jak tam jest. Telepatycznie przeprowadza badania socjologiczne. Słyszy rozmowy w kinie, mlaskanie i chrupanie widzów siedząc w domu. A może zwyczajny schizofrenik? Cóż, na pewno idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ass Re: Pamiętacie kina z lat 70 i 80-tych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 20:08 Wyjątkowo kretyn z ciebie - czyżby pisior? Naucz się czytać ze zrozumieniem,. Gość jasno wszystko napisał. Im a rację. Odpowiedz Link Zgłoś
terrtt Re: Pamiętacie kina z lat 70 i 80-tych? 09.07.11, 00:10 Napisał, że chodził do kina za komuny i ostatni raz był w 97 roku. Dla przypomnienia: obecnie mamy 2011 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Pamiętacie kina z lat 70 i 80-tych? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.11, 14:21 > Napisał, że chodził do kina za komuny i ostatni raz był w 97 roku. Dla > przypomnienia: obecnie mamy 2011 rok. no ale w przeciwieństwie do Ciebie (idioty) potrafił ekstrapolować sytuację zastaną w roku 97 na teraźniejszość, i to nawet ze 100% skutecznością - chamstwo w kinach utrzymuje się na stałym, niemożliwym do zniesienia dla ludzi kulturalnych, poziomie mojej żonie udaje się mnie, raz na rok, wyciągnąć na jakiś film do kina, ale jedyne wrażenia jakie zostają po seansie to pamięć odgłosów żrących świń, i głuchy tętent w wymęczonych do granic możliwości bębenkach - gdybym gustował w takich przyjemnościach to chadzałbym do chlewu i poszukał pracy na kuźni czy też przy obsłudze kafara Odpowiedz Link Zgłoś
terrtt Re: Pamiętacie kina z lat 70 i 80-tych? 10.07.11, 21:58 Widzę Twój styl pisania, który zdradza, iż nie należysz do elit społeczeństwa. Nie od dziś wiadomo, że jednemu chamowi najbardziej przeszkadza inny cham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: Pamiętacie kina z lat 70 i 80-tych? IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.11, 08:56 @terrtt - jesteś durniem. Zwyczajnym, polskim, chamowatym durniem. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izazet Re: Pamiętacie kina z lat 70 i 80-tych? IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 15:10 Chamskie zachowanie razi nie innego chama bo chamowi nie przeszkadza .Razi kazdego z minimum kultury osobistej - powtarzam kultury a nie cooltury .Posiadania tej pierwszej nigdy bym Ci nie zarzucila . Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? 08.07.11, 12:34 Wspaniale! Ludzie są głusi, więc niech wszyscy będą tak samo głusi. Dlaczego tacy debile zostają dyrektorami kina? Chyba powinno się zwalniać takich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dB Nie można wszystkich zadowolić ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 13:52 www.youtube.com/watch?v=ctmR39ImVI4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 14:34 Zgadzam się. W kinach, szczególnie tych trójwymiarowych, jest zdecydowanie za głośno (zarówno reklamy jak i filmy). Moje dziecko ma problem z wysiedzeniem na filmie pół godziny z powodu tego hałasu. Dla mnie to też marny relaks. Po takim seansie "pęka mi głowa". Nadmierna głośność to doskonały sposób na pozbycie się klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timo Inne pytanie: reklamy w kinie! a także głośność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 12:08 Mój 5latek także nie mógł doczekać się wizyty w kinie na filmie Auta 2. Po 20 minutach reklam i zapowiedzi się ... znudził!!! Multikino w Arkadach Wrocławskich zniechęciło moje dziecko do chodzenia do kina emitując 20 minut niesamowicie głośnych reklam i to przed filmem teoretycznie dla dzieci. Nie wiem skąd taka polityka kina, ale to niepoważne! Dzieci mają dosyć wrażliwe narządu słuchu, poziom głośności w kinie przechodzi zdrowy rozsądek, ilość reklam to już po prostu przesada. Na drugi raz poczekam sobie aż bajka będzie dostępna na HBO i wtedy ją dziecku pokażę. Teraz wiecie dlaczego ludzie nie chodzą do kina - nie tylko z powodu miałkiego repertuaru, ale sale kinowe powoli poziomem głośności przypominają dyskoteki. ... a filmy dla dzieci w godzinach wizyt dzieci emituje się bez reklam, przy przygaszonym a nie zgaszonym kompletnie świetle i CISZEJ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.bj.uj.edu.pl 08.07.11, 14:36 Powinien byc seans osobnuy,odrebny na same tylko reklamy. Jesli widz jest nimi zainteresowany,zaplaci,obejrzyi poslucha na glosno, ciesze...wciskanie reklam przed filemem jest okropne! Za PRL-u byla poczciwa,porzadna kronika filmowa. Ta glosnosc jest straszna. A dlatego,ze glusi o tym decyduja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 16:39 Wcale się nie diwie dzieciom, bo sam mam nie raz ochotę wyjść nie tylko na reklamach, ale i na filmie. W kinach jest potwornie głośno i dla mnie stanowi to poważny minus kinowych projekcji. Nie wiem skąd przekonanie właścicieli kin ( dotyczy to wszystkich multipleksów w Krakowie), że im głośniej tym lepiej. Ciekawi mnie co pokazały by próby z urządzeniami które mierzą poziom hałasu - czy pokazałyby po pierwsze, że reklamy są tak samo głośne jak film, a po drugie ciekawe jaki poziom hałasu wskazywałyby na filmie. Może redakcja Gazety pokusi się o taki eksperyment? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grigg Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.11, 13:03 Dobrze wiedzieć że inni mają takie same poglądy jak ja, myślałem że jestem alienem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brassika Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.ip.netia.com.pl 08.07.11, 17:51 My byliśmy w Cinema City na Zakopiance na Autach i to był koszmar... Do tej pory chodziliśmy do kin studyjnych i tam natężenie dźwięku było na przyzwoitym poziomie. napisałam do nich maila (do CC Zakopianki), jak również do centrali. Zróbcie to samo! jeden mail nie zmieni sytuacji, ale iles pewno tak! Dla mnie rozwiązaniem mogłyby być "ciche" seanse dla dzieci - wtedy można wybrać albo standardową głośność, albo seans "cichy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.centertel.pl 08.07.11, 18:45 Ja nie chodzę do kina. Filmy i reklamy są tak głośne że nie jestem wstanie wysiedzieć i zapewne jest wiele takich osób. Nie wiem kto to wymyślił ale zapewne ktoś musi być tam bardzo głuchy bo jak dla mnie to jest 2x za głośno. Wolę obejrzeć film w domu gdzie mogę sobie ustawić głoś do swoich potrzeb. A tak poza tym to co roku filmy są coraz głupsze i mniej wartościowe i nie ma co oglądać wolę ten czas spędzić w teatrze na dobrej komedii. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: 109.95.204.* 08.07.11, 19:12 A dlatego że tymi kinami zarządzają IDIOCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehehehehe24 Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 19:48 kolejna "mamcia" która sądzi że coś znaczy? odpowiedziała ci babo ta z cinema że możesz dostać zwrot pieniędzy i tyle, aż tak jest to proste w kapitalizmie - nie podoba ci się - nie idziesz, nie korzystasz - jeśli rzeczywiście jest to problem to firma sama to zmieni albo splajtuje... w mieście jest też druga sieć tzw. multikino, masz tam seanse dla takich jak ty tzw. "seanse dla mam z dziećmi" ze ściszonym dźwiękiem i kręconym ogrzewaniem - tak trudno się zorientować? tylko od razu chciałabyś zmieniać prywatny biznes? cinema to nie jest firma państwowa! ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: 178.73.49.* 10.07.11, 11:09 chlopcze wyluzuj. wypij mleko, ktore zrobila Ci mama i idz pograc w pilke, bo najwyrazniej komentowanie pewnych sytuacji na forum przekracza poki co Twoje mozliwosci rozwojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogowany Re: Dlaczego reklamy w kinie są takie głośne? IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.11, 13:45 Chwalisz się czy żalisz - kalectwem intelektualnym i okaleczonym słuchem? Odpowiedz Link Zgłoś