Gość: mac IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 19.05.04, 23:19 bph to syf... austriacy zaczynaja doić glupawych polaczkow... mam konto w mbanku i bphu... to pierwsze bez porównania lepsze... i tansze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolfgang87 Re: Klienci banku BPH oburzeni sposobem wprowadze 19.05.04, 23:46 no niezbyt syf...Na pewno lepszy niz pko sa. (mam konta w obydwu) ten drugi to jest naprawde niewygodny i chamski bank. ale to co tu zrobili -to powinno zostac finansopwo ukarane. zwykle chamstwo. mam nadzieje ze nawet niezgodne z prawem, ale to jzu tylko mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Klienci banku BPH oburzeni sposobem wprowadze IP: *.admin.pk.edu.pl 20.05.04, 07:59 Najpierw wciskali kartę kredytową, o którą nie prosiłem i nie chcę, a teraz znowu to paskudztwo. Ten jakiś tam Balcer niech wsadzi sobie w d... ów ,,najnowszy produkt". Czas zmienić bank - 10 latach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolf z Austrii Re: Klienci banku BPH oburzeni sposobem wprowadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:36 Już dawno wypisałbym się z tego dziadoskiego BPH - banku, gdyby nie to, że firma w której pracuję też ma w nim konto - a to jak wiadomo (w naszej rxzeczywistości) znacznie przyspiesz przelewy. Serdecznie odradzam ten bank wszystkim, którzy mogą jescze wybierać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorik Przelewy? do 24h! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 11:14 To nie te czasy! Dziś przelewy realizowane są w ciągu max 24h. Jeżeli ktoś twierdzi, że wysłał, a banki zwlekają - kłamie. Należy zażądać dowodu nadania i zaraz wyjdzie szydło z worka. Owszem, na posiadaniu kont w tym samym banku można zaoszczędzić czas, ale w bankach internetowych, jeżeli chce się wykonać tą samą kwotą kilka operacji w ciągu jednego dnia. Np. w VW przelew trwa max 5 minut - realnie można w ciągu godziny wykonać kilka operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Re: Klienci banku BPH oburzeni sposobem wprowadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 22:23 To rzeczywiście skandal! Jak można tak nie szanować klientów. To kpina w żywe oczy z ludzi, którzy trzymają tam swoje ciężko zarobione pieniądze. Nie tak łatwo przenieść się do innego banku, kiedy się ma zlecnia stałe, lokaty, itp. Może ktoś mi powie jak to zrobić bezboleśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
hiisipl Re: BPH złodziejskie opłaty 20.05.04, 08:05 Tak samo bylo z pakietem ochrony platnosci karta. Oplata miesieczna,nie pobierana jesli tylko sie korzysta i placi. Aby zrezygnowac z narzuconej oferty trzeba bylo wyslac list polecony do banku!!! Abstrahując od tego ze informacja przypominala reklame, ktora poszla do kosza, i zostalo tylko zdziwienie na nastepnym rachunku, skad taka kolejna prowizja... Nie polecam BPH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenior Re: Klienci banku BPH oburzeni sposobem wprowadze IP: *.kielce.net.pl 20.05.04, 08:42 A co, jeśli w moim mieście nie ma Medicover, najbliższa lokalizacja w ogóle to ~40km, a podlegająca pod to samo województwo ~70 km ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorik Nie jest to pierweszy taki numer BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 11:10 Mnie nacięli parę lat temu wprowadzając opłaty za (wcześniej bezpłatny) limit kredytowy w ROR. Wtedy nawet nie przysłali powiadomienia, ot od pewnego miesiąca zaczęli naliczać opłaty. Na moje pytanie usłyszałem, że w regulaminie jest wyraźnie napisane, że mają takie informacje podawać do wiadomości w oddziałach banku i tyle. Cóż, wktóce się rozstaliśmy i nie żałuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Mentalność BPH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 15:00 "trzeba by przeszkolić wszystkich ich pracowników oraz dać im dodatkowe uprawnienia, by mogli przyjmować takie wnioski. A jeśli wielu klientów zacznie dzwonić naraz, linia może się zablokować" Typowe - tyle by musieli zrobić, przecież to niemożliwe. Widocznie już musi być tak, jak jest. Ludzie, jak macie trochę oleju w głowie to uciekajcie stamtąd. Ja tam miałem konto firmowe przez 2 lata i powiem tyle - nigdy więcej, do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasty Re: Klienci banku BPH oburzeni sposobem wprowadze IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 20.05.04, 15:51 mialem konto w bph i pko bp. najgorsze banki w polsce. no jeszcze pko sa. klient dla nich to chodzace g.wno. najpierw wprowadzili uzbepieczenie i inne pierdoly za 3zl na miesiac. nikogo o tym nie inforujac. trzbe stac godzinami w kolejakch. chamstwo. ignorancja. za sama obsl;uge teraz bedzicie placic praiwe 10zl na miesiac (a moze nawet ponad)... rozwiazalem umowy w dwoch bankach. teraz mam w multibanku i jeszcze nigdy tegonie pozalowalem. bedac zagranica operowalem kontem jak w polsce. mam karte do bankomatu i do transakcji przez internet i telefon visa classic. wszystko po rekach. i za DARMO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient banków Re: Klienci banku BPH oburzeni sposobem wprowadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 18:16 To już drugi bank , który wciska mi coś na siłe! Pierwsi zrobili to cwaniacy z PKO SA. Włożyli mi do pakietu jakieś usługi, których zupełnie nie chciałem. Teraz drugi bank chce wyciągać moje pieniądze za darmo. Za chwile do pakietu konta osobistego włożą mi znów jakąś usługę, którą delikatnie mam w dupie. Dla banku i Medicover'u - to żyła złota, ściągają szmal od nieświadomych ludzi. Przecież umowa kupna wymaga zgody obu stron! A może ja poinformuję bank , że sprzedałem mu coś za setki tysięcyn zł i zażądam zapłaty ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Klienci banku BPH oburzeni sposobem wprowadze IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 20.05.04, 20:48 w tym banku to od momentu kiedy przejęli go Austryjacy źle się dzieje, ale teraz to juz szczyt głupoty i bezczelności. Ciekawe czy ten gość kretyn, który wpadł na tak idiotyczny pomysł wyleci z roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Re: Klienci banku BPH oburzeni sposobem wprowadze IP: *.pgd / *.pgd.pl 21.05.04, 10:29 BPH już od lat stosuje takie praktyki - 8 lat temu jeszcze jako student założyłem bezpłatne konto studenckie, po czym bez poinformowania mnie bank wprowadził opłatę miesięczną - dopiero po roku bank raczył poinformować mnie że na niewykorzystywanym rachunku mam debet (o tym nie zapomnieli poinformować, a o wprowadzeniu opłat jak najbardziej). Udało mi się po wielkich zabiegach doprowadzić do likwidacji rachunku i do umożenia debetu. Również 3 lata temu, niepomny wcześniejszych doświadczeń założyłem ponownie konto studenckie. I znowu historia się powtórzyła, jednak w tym wypakdu kiedy próbowałem przy okienku w oddziale (na ul. Pijarów) to samo konto zlikwidować, pani tak długo piętrzyła mi problemy i kazała wypełniać różne świstki, że w końcu okazało się że kasa jest zamknięta i mam przyjść następnego dnia aby dopełnić formalności i spłacić niesłusznie naliczony debet. I tutaj stwierdziłem że bank mnie więcej nie zobaczy a debet mogą sobie wsadzić gdzieś. Od trzech lat mam spokój i korzystam z innych banków. Dobra rada dla oszukanych przez BPH - zapomnijcie o tym banku, jak chcą to niech sobie naliczają nie wiadomo co. Szczególnie tą uwagę kieruję do studentów UJ, na której to uczelni BPH próbuje aktywnie naciągać klientów Odpowiedz Link Zgłoś