Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: 194.181.204.* 22.06.12, 09:19 Mam do Was pytanie. Czy teren za ogrodzeniem od strony Bochenka to juz nie nalezy do nas??? Jakoś firma sprzątająca nie kwapi sie zeby skosic tam trawe, pozbierac papierki. A wygląda to strasznie. Czy skoszenie tam trawy to aż taki kłopot? Zresztą trawa na naszym terenie też woła o pomstę do nieba. A były podobno jakieś plany na teren zielone, jakie '16' forsowała. I.... nic sie nie stało....Polacy....nic sie nie stało :) Abstrahując od tego, że dalej część społeczności naszego osiedla po wyjściu z bramki skraca sobie drogę przez coś co kiedyś może być trawnikiem. Kiedyś szła tamtendy kobieta w ciązy.... o mały włos się nie potknęła...na prawde niektórzy nie mają zbyt równo pod sufitem. A wystarczy nadrobić 20 m. I na dzisiaj wystarczy :) Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereny_zielone Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.messagelabs.net 22.06.12, 09:29 Tak, teren za ogrodzeniem należy zdaje się do miasta i jest zarządzany przez ZIKIT :-). Dopóki nie zakończą się budowy pewnie nic z tym robione nie będzie. Nasze tereny zielone to pewnie poważniejsza sprawa. Trzeba się zastanowić, co posadzić na ziemi o głębokości 20 cm bez odpowiedniego drenażu... PawMig, widziałeś blok Malwy III? Jest jeszcze bez nasypanej ziemi pod klatkami. A co do skracania sobie drogi, ja ją sobie skracam i jest mi z tym dobrze i mam równo pod sufitem. I na prawdę absolutnie nie nakłaniam innych do tego, żeby tędy chodzili. Jeśli chcą, niech sobie chodzą dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NMN Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.noc.fibertech.net.pl 22.06.12, 22:57 Chodź jak piesek, swoimi ścieżkami. W cywilizowanym kraju to właśnie na skrócie by powstał chodnik. U nas ten co projektował wyjście za furtką na ul. bochenka powinien stracić nogi i tu zamieszkać, chyba dopiero wtedy by nas zrozumiał ...niepełnosprawni nie mają tu lekko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S straż miejska ponownie IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.12, 08:27 Dziś rano znów straż miejska zawitała (zakładam, że znów ktoś po nią dzwonił)... Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego teraz samochody, które stały przy wjeździe do garaży nie dostały mandatów, a dostały je te, które stały na drodze wyjazdowej? Coś się zmieniło w prawie od ostatniego razu? Osobiście uważam takie dzwonienie za złośliwość (po prostu nie ma miejsc parkingowych dla wszystkich), ale teraz chciałem się tylko dowiedzieć, czy w takim razie koło garaży można stać z jakiś nieznanych mi powodów (ostatnio tam też dawali mandaty) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InaV Gant IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 23:27 Czy komuś przeszkadza budowa po drugiej stronie ulicy (deweloper Gant) po 22.00? Zauważyłam, że jako jedyni prowadzą budowę do późnych godzin wieczornych. Mnie najbardziej dobija gdy mija 21.00... 22.00..., a oni nadal budują. Sama budowa mi nie przeszkadza, tylko ten hałas dochodzący z tej budowy. Nawet zamknięcie okien nie pomaga. Ciekawa jestem czy tylko mnie to przeszkadza? A, do Straży Miejskiej parę razy dzwoniłam, dzięki nim budowa nie trwała do północy albo i dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zig Re: Gant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.12, 14:16 Tak zgadzam się to jest przegięcie i te rozpędzone betoniarki na ulicy o 23:00............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gant IP: *.181.119.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.11.12, 18:38 Czy ktoś ma świeże wiadomości czy dzieje się coś na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: Gant IP: *.hapay.pl 05.11.12, 00:05 Nic sie nie dzieje. Budowa stoi juz jakies 2 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadi Re: Gant IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.12, 08:27 Potwierdzam, budowa stoi i w najbliższym czasie (tzn. wiosna-lato 2013) nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gant IP: *.147.52.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.11.12, 11:14 Tadi skąd masz takie informacje? Pierwotny termin zakończenia prac budowlanych to czerwiec 2013. Podobno prace mają być wznowione w przeciągu najbliższego miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadi Re: Gant IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.12, 11:53 Informacje mam raczej z pewnego źródła, a podane terminy wynikają z tego, że prawdopodobnie inny developer będzie kończył budowę. Takie przejęcie musi trochę potrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gant IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.12, 23:01 Niewątpliwie jest to przykra sprawa dla ludzi którzy kupili/chcieli kupić w Gant mieszkania, natomiast dla nas jest to raczej dobra wiadomość, bo te kilkaset samochodów mieszkańców Gant całkowicie zablokowałoby ul. Bochenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: Gant IP: *.hapay.pl 12.11.12, 20:47 Żadna dobra wiadomość. Prędzej czy później to skończą, więc nie m sie co cieszyc. Po za tym wole jak to skoncza i jakos okolica bedzie wygladac niż to co jest teraz. Czy sie odwlecze pół roku czy miesiąc ... jakie to ma znaczenie? A może zrobią im wjazd od Podedworza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Gant IP: *.telnet.krakow.pl 22.11.12, 15:45 czemu wypisujesz takie głupoty i straszysz ludzi którzy już tam kupili mieszkanie, prace mają być wznowione do końca roku co do terminu zakończenia że niby miało to być w II kwartale 2013 to tak jest tylko napisane na stronie z ofertą natomiast w umowach zapisują koniec roku 2013 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gant IP: *.181.211.176.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.12.12, 12:27 Czy na budowie zaczelo sie cos dziac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Gant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.12, 18:34 Dla kupujących u Ganta: forum.gazeta.pl/forum/w,412,137740991,141069223,Re_Malwy_III_ul_Bochenka_Krakow.html Ucha w góry - jakoś powinno ruszyć ... Jak ktoś ma akcje, to niech trzyma :D Jak ktoś nie ma, niech kupi ... Gant powinien dźwignąć się z kolan na które pada od prawie roku .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadi Re: Gant IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.12, 12:06 "prace mają być wznowione do końca roku" i co? budują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Gant IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.12, 09:49 Nic nie widać, chyba że w nocy zaczęli :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InaV Re: Gant IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.12, 22:24 Coś wczoraj i dziś robili, bo dźwigi się ruszały. Widziałam też z okna, że kilkoro pracowników kręciło się po budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NMN <a href="http://natemat.pl/5985,w-polskich-miastach-nic-nie" targe IP: *.imsmultimedia.com.pl 30.06.12, 21:28 Czy ktoś wie dlaczego wspólnota mieszkaniowa zgodziła się na prowadzenie restauracji w tym miejscu ??? Rozumiem, że lokal ma koncesję na alkohol i powinien być otwarty do 22.00, dlaczego imprezy trwają do rana i utrudniają spanie mieszkańcom ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NMN jeszcze raz ciekawy link ;D IP: *.imsmultimedia.com.pl 30.06.12, 21:29 natemat.pl/5985,w-polskich-miastach-nic-nie-wolno-zamieraja-po-22-00-bo-dla-polakow-cisza-nocna-jest-swieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Cracovia Property ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.12, 08:22 Czy to prawda, że na parkingu koło szpitala ma powstac 13-sto kondygnacyjny budynek? i z dugiej strony gdzie ruiny podobno tez? Przeciez nikt tego nie wytrzyma, jak moze architekt miejski na to pozwalac i Bryksy tez nic nie robi w tym temacie? czemu sie nie przeciwstawiają i nie odwołują od decyzji jako strona postepowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Cracovia Property ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.12, 10:27 ja tez juz kiedys o tym słyszałem, to jest działka miasta (ale może juz została sprzedana). Generalnie trzeba zakładać, ze na każdej z wolnych działek powstanie blok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd wentylatory IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 15:45 czy nie przeszkadzaja Wam wentylatory na budynku klotoidy? toz uruchamia sie to, jakby ktos wlaczal pilarke obrotowa... jakis koszmar, jak w nocy trzeba otworzyc okno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwy I, II Re: Cracovia Property ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.12, 17:17 bo mają to w d... Sprzedali ... zapomnieli... Ale zapomnieli chyba, że coś tam jeszcze budują i też będą chcieli sprzedać. Nie robiąc nic, podcinają sobie gałąź na której siedzą. Jak się rozdmucha, że olewają sprawę i całe Malwy będą zabudowane, to będą mogli sprzedawać "malwy" ale te takie kwiatki ... na placu targowym. Bryksy - weźcie się do roboty w temacie, pogadajcie z nami wspólnotami. Macie dostęp do internetu? Może coś napiszecie do publicznej wiadomości? Liczenie na to, że sprzedacie pozostałe mieszkania zanim sprawa się rozdmucha, to marzenie ściętej głowy. My chcemy pomóc Wam - pomóżcie więc sami sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: Wstydu brak - naszczane w windzie IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 16:35 Po raz kolejny jakiś właściciel - matoł - pozwolił naszczać swojemu pupilowi w windzie. Inteligentnemu sąsiadowi - gratulujemy szczochów - tak samo przyjemnych jak on sam. Człowiek wyjdzie ze wsi, ale wieś nie wyjdzie z człowieka. A wystarczyło po sobie posprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Wstydu brak - naszczane w windzie IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 23:13 w którym bloku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: Wstydu brak - naszczane w windzie IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.12, 14:18 w 18. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.play-internet.pl 30.07.12, 06:41 Zapraszamy wszystkich którzy chcą kupić mieszkanie w Malwy III , zaczepiajcie nas pod bochenka 18 i 16mieszkających juz na Malwach i róbcie wywiad, dowiecie się jak my tu żyjemy . I jak firma Bryksy ma gdzieś wszystkie ustrerki. Tynki i płytki nam odpadają , garaże i balkony zalewa, a teren przed blokiem wygląda jak po wojnie, sam już takiego wywiadu udzieliłem, niestety, my z 18 byliśmy pierwsi i możemy teraz tylko ostrzec innych, przed popełnieniem błędu jakim jest zakup mieszkania w firmie Bryksy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.12, 08:04 Aż trudno uwierzyć w to co piszesz, az tak zle? budynek Malwy III wyglada dość prxywoicie, czyżby Bryksy cos sknociło? Mam nadzieje ze cos zrobia w sprawie WZiZT dla budynku 13 kondygnacyjnego na parkingu przed szpitalem, pzreciez zupełnie zacieni bydynek Malwy III Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.12, 11:09 Co do Bryksy, to niestety firma ma zasadę sprzedać i mieć resztę w dupie. Wystarczy popatrzeć na blok nr 18. Wykwity zielone na tynku zewnętrznym. I jakoś Bryksy ma to gdzieś. Wejście do garażu od klatki - tylko sie sypie jak w ruinie powojennej, wilgoć wchodzi w garaże, jak leje deszcz to ciurkiem woda przez ścianę sie leje. A zagospodarowanie terenu....to co widzicie na wizualkach to mrzonka. Zobaczcie jak wygląda teren zewnętrzny koło naszych bloków. Zastanówcie sie klilka razy i nie dajcie sie nabrać. Obok powstaje kilka innych inwestycji warto tam popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.12, 15:35 To Was nie pocieszy ... ale Bryksy z uwagi na problemy występujące w budynkach Malwy I, II - zmieniło wykonawcę Malw III. Podobno solidniejszy ... w sieci nie można było wyczytać o nim złego słowa ... to rodzi nadzieję, że Malwy III będą wybudowane troszkę dokładniej. Tym nie mniej, piszcie proszę o usterkach. Ludzie będą wiedzieć na co zwracać uwagę. Macie już własne doświadczenia ... dzielcie się ... ps. wizualizacje to faktycznie miła dla oka sprawa - ważne jak wyglądał plan zagospodarowania - wtedy można strzyc - nie tylko planowany trawnik. Reszta i tak zależy od samej wspólnoty. Jeśli na planach był trawnik - to nie ma co liczyć na więcej. Więcej można sobie samemu posadzić aby wyglądało jak wizualizacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 21:03 Co z tego, że Bryksy zmieniło wykonawcę? Jeśli jest jakiś problem to do czasu zapłaty wszystko można załatwić, niestety po zapłacie już nic - a tego nic nie zmieni, no chyba, że nie będą sprzedawały im się mieszkania to może coś przemyślą... Przyszłym kupującym polecam odwiedzić Malwy 1 i 2 oraz porozmawiać z mieszkańcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.play-internet.pl 31.07.12, 22:27 Wcześniej to sugerowałem - przyszłym kupującym polecam odwiedzić Malwy 1 i 2 oraz porozmawiać z mieszkańcami. A poza tym to może Bryksy wypuściły plotkę, że zmienili wykonawcę, żeby im klienci nie pouciekali ;D, poza tym zmiana wykonawcy mogła pójść w gorszym kierunku, zmiana nie gwarantuje przecież , że " będzie lepiej " . Przyszłym kupującym polecam odwiedzić Malwy 1 i 2 oraz porozmawiać z mieszkańcami. ZOBACZYĆ ICH PROBLEMY . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na nie Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.12, 09:11 Wszyscy, którzy mają ochotę rozmawiać z klientami malw III - proszę, podajcie im swoje adresy. Ja się nie zgadzam na takie zaczepianki. Nie wypowiadajcie się za wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.play-internet.pl 30.07.12, 21:58 No właśnie, dlaczego mamy taki chlew przed blokiem ? nic nie chce rosnąć i nikt nie chce tam nic sadzić ? A teren też wyrównać by się przydało, po grodzeniu wygląda teren fatalnie, odpływy pozatykane, syf , syf i grzyb, jak szybko nie zaczniemy wszystkiego naprawiać to blok 10 lat nie przetrwa, odwołać administrację !!! Dlaczego jeszcze nie jest odwołana ???? Głosowałem za !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek odwołać administrację !!! IP: *.play-internet.pl 30.07.12, 22:01 odwołać administrację !!! Dlaczego jeszcze nie jest odwołana ???? Głosowałem za !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: odwołać administrację !!! IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 15:34 A nie można przejść z listą po mieszkaniach za odwołaniem administracji? Z tego co wiem to wypracowaliśmy zysk w ubiegłym roku więc można by było coś podziałać. Zasadzić ładną trawkę, żywopłocik. A teraz jak wspomniał przedmówca syf totalny. Trawa koszona od ruskiego święta, wystają syfiaste rury z chodnika, kamienie sie wszędzie walają, woda stoi w odstojnikach, błoto wszędzie. A co na to zarząd wspólnoty. Też ma to gdzieś? I co z pismami reklamacyjnymi do Bryksy. Kiedy zaczną usuwać usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: odwołać administrację !!! IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 15:44 18 stka powinna odwołać zarząd-to zarząd nic nie robi -jak im się nie chce działac to powinni zrezygnowac . dlaczego 16 ma potrafiła zminić administracje ?tylko z tego co wiem i tak przy wspołpracy z 18 stka ciezko im cokolwiek zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.imsmultimedia.eu 07.08.12, 22:37 Widzieliście jak wyglądają balkony na Malwach III ? Trzy ostatnie piętra mają balkony ze ścianką murowaną i wypuszczony odpływ gdyby nalało deszczu - na zewnątrz rurą stalową o przekroju prostokąta, taką jak u nas, tyle , że pod nimi są balkony ze zwykłymi stalowymi barierkami, myślę , że z tych rur , z góry trzech pięter, będzie nieźle kapało po balkonach niższych, a raczej nie "kapało" tylko lało się po niższych piętrach, zalewając sąsiadów niżej mieszkających, u nas też leje, ale po ściankach balkonów, bo my je mamy, a tam nie mają....no ale za to nam elewacja już gnije, Wy za to będziecie mieli mokre płytki, potem będziecie je skuwać na własny koszt, bo nie radzę reklamować u Bryksów, usuwanie usterek przez Bryksy to fikcja, za drugim razem zrobią gorzej niż za pierwszym, wiem co piszę , bo tego doświadczyłem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.12, 14:54 Utworzono nowy wątek na temat Malwy III, zainteresowani tym wątkiem mogą tam się wypowiadac :) forum.gazeta.pl/forum/w,412,137740991,137740991,Malwy_III_ul_Bochenka_Krakow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.12, 15:22 tak na marginesie zapytam czy tam rosna wogole malwy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 00:26 Tak na marginesie Ci odpowiem, że jedynie chwaściory i ogromne trawy tutaj rosną. A malwy...no cóż, nikt ich tutaj nie widział ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InaV Malwy IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 10:19 Ja malwy widziałam w sumie 2 razy za każdym razem przez jakieś 2 tygodnie, zanim nie padły ;). Rosły na tyłach bloku, pod ogrodzeniem od strony Klotoidy. PawMig nie przesadzaj z tymi chwaściorami i ogromną trawą ;) Mnie się podoba zagospodarowanie zieleni z boku bloku "na trasie" na plac zabaw. Nie wiem tylko dlaczego nie został w ten sposób (lub podobny) zagospodarowany teren przy ogrodzeniu od strony Bochenka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Malwy IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 15:30 Jak trawa jest koszona raz na m-c to nie mow Ina że tutaj nie ma trawska :) A chwaściory to plenią się za naszym ogrodzeniem od strony Bochenka. Rozumiem, że w ramach oszczędności nikt tam nie tnie, ale wygląda to fatalnie. I kto wpadł na genialny pomysł obsypania chodników kamyczkami, które walają sie wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InaV Re: Malwy IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 22:05 PawMig, a widziałeś gdzieś, żeby trawę kosili częściej niż raz na miesiąc? Nie chodzi mi o ogródki domowe ;) Dla mnie trawsko to jest właśnie za ogrodzeniem od strony Bochenka, niestety to teren należący do Miasta więc pewnie nasza Administracja nie ma interesu w koszeniu cudzej własności, tudzież robi to np. raz na rok ;) A kamyczki muszą być, to ma związek z tym nieszczęsnym odwodnieniem. Może jak później wygramy sprawę w Sądzie (bo teraz chyba czekamy na reakcję Dewelopera?), to sposób odwodnienia się zmieni i kamyczki tym samy znikną. Poczekamy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: gdzie mogę sobie wytrzepać? IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 23:39 Ina, Ty już liczysz na sąd jak my nawet nie potrafimy podstawowych rzeczy załatwić razem (np. odwołać administracje na która tak narzekamy) :) To kto do tego sądu pójdzie??? A tak odnośnie reklamacji i gwarancji, to chyba Bryksy sie wypięło i ma to gdzieś. Przecież usterki zostały na piśmie przedstawione jeszcze na wiosne, albo wcześniej...i żadnej reakcji dewelopera. A tak przy okazji. Gdzie ja mam sobie trzepnąć dywan? Bo nie widzę tu trzepaka a od czasu do czasu trzeba sobie wytrzepać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InaV Re: gdzie mogę sobie wytrzepać? IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.12, 22:07 PawMig, pisałam o Sądzie, bo była o nim mowa na ostatnim zebraniu Wspólnoty. Tzn. zanim będzie Sąd, to miał być Rzeczoznawca, potem Bryksy, a potem ew. Sąd. Na jakim etapie jest teraz nasza "sprawa"? Ja nie wiem (ale Rzeczoznawca już był). Sprawę pilotuje na pewno Administracja i pewnie Zarząd Wspólnoty. A z Administracją to jest tak, że aby ją odwołać, to musi być większość głosujących za jej odwołaniem, a tych głosów nie ma, no chyba, że ja o czymś nie wiem. Z reklamacjami i gwarancjami, to trzeba samemu sobie pilnować i się przypominać. Mnie się chyba nawet wszystko udało poza nieszczęsnymi barierkami na balkonie. Gorzej z tymi reklamacjami dot. bloku, ale od ich "pilnowania" jest Administracja i Zarząd Wspólnoty. Co do trzepaka, to chyba będziesz musiał się wybrać na starą część osiedla Piaski, tam widziałam trzepak przy którymś bloku przy ul. Podedworze. Ew. możesz zaczekać na zimę i wytrzepać dywan na śniegu. Widziałam, że niektórzy tak robią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: gdzie mogę sobie wytrzepać? IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.12, 23:36 U mnie tez te barierki rdzewieją. Na szczęście w mieszkaniu nic mi sie nie wydarzyło, więc nie miałem potrzeby reklamacji. Bardziej martwi mnie blok i jego usterki. I marze ze kiedyś będziemy miec ładną zieleń, a nie błoto spływające do rynsztoka :) z którego nie ma odpływu. I może ktoś w końcu albo zaora ten kawałek za bramką gdzie co niektórzy się wspinają, albo zrobi sie tam normalne schodki. Bo tak byc nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InaV Re: gdzie mogę sobie wytrzepać? IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.12, 10:10 PawMig - narzekanie na forum nic nie da ;), pisz maile albo listy do Administracji i Zarządu Wspólnoty. I daj potem znać co się dowiedziałeś. Zaoranie kawałka ziemi za furtką, podobnie jak zrobienie schodków, jest w gestii "Miasta", Administracja nie może we własnym zakresie nic tam zrobić, bo to nie nasz kawałek działki (było o tym mówione na zebraniu Wspólnoty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: gdzie mogę sobie wytrzepać? IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.12, 23:11 Cieszę się że tyle rzeczy było mówione na zebraniu, ale ja mieszkam dopiero od marca :) i nie mialem okazji uczestniczyć w tym wydarzeniu A tak z innej beczki. mamy na furtce i na wjeździe do garażu tabliczki firm ochroniarskich. Czy my mamy jakąś umowę. Jeśli tak to na jakiej zasadzie? Płacimy coś za ewentualną ochronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InaV Re: gdzie mogę sobie wytrzepać? IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 21:53 PawMig, pamiętam jak pisałeś, że nie mogłeś być na zebraniu, bo w domu byłeś wtedy tylko na weekendy, a zebranie było w dniu powszednim. Ale nic straconego, może następnym razem dasz radę :) Co do firmy ochroniarskiej, to ja nie wiem, trzeba by zapytać Zarządu albo Administracji. No chyba, że ktoś z z forumowiczów wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Trup BMW IP: *.imsmultimedia.eu 24.08.12, 14:07 Czyżby sukces? Zniknęło BMW stacjonujące na naszym parkingu. Gratuluję wszystkim zaangażowanym w sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Trup BMW IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 18:17 Witam, Fajnie że trup zniknął- szkoda że nie wpłynęło to na ilość wolnych miejsc.... bo oczywiście co poniektórzy światowcy dalej parkują nonszalancko zajmując po półtora-dwa miejsca. Np teraz o 18:13 weszłoby tam jeszcze jedno auto, tylko po co myśleć o innych. Że już nie wspomnę notorycznie parkujących na 2 miejscach aut. Trafić między 2 linie -dla niektórych rzecz niemal niemożliwa. sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: Trup BMW IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 11:14 A jak sie udało uprzątnąć to bmw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugas Proszę zróbmy coś wreszcie IP: *.imsmultimedia.eu 30.08.12, 23:30 Ktoś z tych okolic, mieszkający tu z pokolenia na pokolenie, twierdzi, że tu bloki non stop będą osiadać, to tereny bagienne, grząski grunt, ściany będą ciągle pękać, na razie ta przemowa tego gościa nawet się sprawdza, tynki odpadają w wielu mieszkaniach, odparzają się, kiedyś wczesnie rano nawet słyszałem potężny huk - było to odklejenie się tynku od śćiany na znacznej powierzchni, dziś już nie mam sił z tynkami, mieszkam w mieszkaniu które będę spałacał kilkadziesiąt lat, jest to mieszkanie którego teraz już nie chcę...firmę do usterek lepiej nie wzywać, mniej zniszczeń, wszyscy którzy kupiliście mieszkania na Malwy III - nie wiedzieliście co kupujecie - jak ja, na początku wszystko było ładne, teraz wielki syf, masa usterek olana przez dewelopera Bryksy, powiem więcej, nawet skutecznie zatrzymana przez Administrację powiązaną z Bryksami - o to im chodziło. Teraz mamy grzyba na ścianach, w piwnicy, na elewacji, mamy wode lejącą się ścianami w garażu podziemnym, sikających tam mieszkańców (smród szczynami), szmaty z rurami odprowadzającymi wodę z deszczówki na wierzchu, i wszelkiego rodzaju awarie, np.domofonu ..ciągle mamy tą samą administrację, więc jak tu żyć??? Czy te szmaty z odpływów przed blokami będą już na zawsze fruwać??? Pójdźmy na Malwy III na następny dzień otwarty i zapytajmy się pana prezesa Bryksów o to wszystko, zróbmy mu reklamę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.imsmultimedia.eu 01.09.12, 23:46 Ciekawe czy Malwy III będą miały malwy i drzewka za nasze pieniądze czy nie, przecież to ta sama administracja tu i tam, skoro tak nas rąbie to nie widzę powodu żebyśmy im nie kupowali kwiatków na wiosnę;D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugas Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.imsmultimedia.eu 07.09.12, 22:57 Pralka u kogoś pierze a ktoś inny napieprza w kaloryfer, ot blokowa rzeczywistość ;DDD, aha, ten co pierze to nie ma wyobraźni, nie wie , że, skacząca pralka po 23.00 strasznie innym przeszkadza, niektórzy myślą, że są sami na tym świecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.12, 12:08 Dziś w nocy, a raczej nad ranem jakieś szmatławce darły mordy na całego. Wywalona doniczka, wyrwane drzewko, to skutek tego zachowania. Brakuje nam monitoringu i umowy z agencja ochrony. Acha ... mimo, że nie zawsze popieram wszystkie akcje Straży Miejskiej to z całym sercem jestem z nimi przy eliminowaniu samochodów na Bochenka. A tłumaczenie, że nie ma gdzie parkować to można sobie wsadzić gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Do sąsiadów z 16 IP: 87.206.231.* 11.09.12, 10:58 Pojawila sie kamerka przy wjeździe do waszego garażu. Macie jakiś podgląd on-line? Czy to tylko dla agencji ochrony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do sąsiadów z 16 IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 15:37 tylko dla ochrony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B16 Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.imsmultimedia.eu 25.09.12, 21:01 Witam sąsiadów, Co jakiś czas otrzymujemy kolejne pisma dotyczące zwrotu wywłaszczonych działek. Była już o tym mowa i powszechne zapewnienia, że nie ma się czym martwić. Jednakże treść ostatnich pism nie napawa optymizmem, m.in. sąd nakazał Miastu podjęcie działań w celu odzyskania nieruchomości na których stoją nasze bloki poprzez unieważnienie aktu notarialnego z 1998 r. i późniejszych czyli naszych aktów notarialnych. Skarb Państwa podjął już działania w tym kierunku. Może warto byłoby uzyskać jakąś poradę prawną w temacie, żebyśmy się nie obudzili z ręką w nocniku jak sąd unieważni nasze akty notarialne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.home.aster.pl 26.09.12, 20:10 Czy to znaczy że stracimy nasze mieszkania? troche mnie ten wpis wystraszyl :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 21:03 Nie tylko mieszkania ale i rodziny, dzieci, auta, rowery i deskorolki :P P.S. Ostatnio było pismo z którego wynika, że jak narazie po problemie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.home.aster.pl 26.09.12, 21:13 Tzn? co znaczy "narazie po problemie"? bo nie qmam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 20:13 Witam sąsiedzie, Mamy się wprowadzać na Malwy III i w związku z tym w imieniu kilkudziesięciu osób, które wykupiły już mieszkania proszę o udostępnienie w jakiejkolwiek formie tych niezbyt ciekawie brzmiących pism, bo może się okazać, że to Nasza wspólna sprawa. Jest dzień otwarty na Malwach III w najbliższą sobotę 29.09. Jeśli byłaby taka możliwość, to czy moglibyśmy się spotkać w ten dzień? W kilka osób, które działają już na forum Malwy III jesteśmy umówieni na 13.00 przed wejściem do biura Bryksów (na Bochenka oczywiście). Może byłaby taka możliwość spotkać się tam razem. Dowiedzielibyśmy się czegoś i wymienili pomysły co z fantem robić? Pozdrawiamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B16 Re: Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.imsmultimedia.eu 28.09.12, 18:43 Dajcie namiar mailowy prześlę skan ostatniego pisma, który opisuje sytuację zwrotu działek. Na chwilę obecną postępowanie zostało zawieszone przez Prezydenta Miasta, ale do czasu rozstrzygnięcia przez sąd ważności aktu notarialnego z 1998 r, i późniejszych czyli naszych. Jeżeli sąd uzna powyższe akty za niezgodne z prawem Prezydent zapewne odwiesi postępowanie i podejmie działania w celu zwrotu działek pierwotnym właścicielom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.12, 01:08 malwy3@o2.pl Może jednak zaglądniesz do nas jutro? Tak w ogóle - dzięki wielkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu Re: Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.home.aster.pl 30.09.12, 06:04 Nie wygląda to dobrze, bo to może oznaczac ze stracimy nasza kasę? Trzeba będzie się poważnie zastanowić przed podpisaniem "ostatecznego" aktu notarialnego, bo za chwile ktoś może stwierdzic i tak ze był nieważny i zwrócą nieruchość właścicielowi, ktorego wywłaszczono, a on nie był informowany o zamiarze innego przeznaczenia niż cel wywłaszczenia i będzie "kicha" :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość29 Re: Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.home.aster.pl 30.09.12, 17:23 miroslawbiestek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość29 Re: Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.home.aster.pl 30.09.12, 17:26 miroslawbiestek@wp.pl ja też proszę o skan tego pisma. Z góry dziękuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.12, 10:48 B16: Niczego nie otrzymałem :( może coś utknęło w poczcie mailowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zwrot wywłaszczonych działek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 15:20 Witaj" Gość". Jeżeli posiadasz pismo o " zwrot wywłaszczonych działek " pod kompleksem budynków Malwy, bardzo proszę prześlij skana na adres e-maila. jan470@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugas hałas IP: *.imsmultimedia.eu 06.10.12, 23:11 Pralka i stukanie w kaloryfer już na stałe weszły w nasze życie, teraz nowe gęby studentów i nowe imprezy, dzwońcie jak wam hałas przeszkadza ! Dziś 4 piętro. Balkon od parkingu, nie wiem jaki nr mieszkania . pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugas Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.imsmultimedia.eu 06.10.12, 23:17 Czy ktoś wie, co mają u nas jeszcze ciekawego wykonać ? Posadzili drzewka, zrobili półkę w wózkowni, czy ktoś wie jakie są plany upiększenia naszego miejsca zamieszkania ? Jak planują ułatwić nam tu życie ? Ktoś wie coś ciekawego , proszę o wpisy , chcę również ożywić to forum ;D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.12, 09:25 Maja być zamontowane w wózkowni haki na rowery i będzie remont parteru - metalowe listwy plus marmolit na ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 10:38 Proponuję wykreślić ze słownika wyraz "planują" i zastąpić go "planujemy" ;) To Wy obywatelu planujecie wraz z innymi mieszkańcami, działania we wspólnocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugas Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.imsmultimedia.eu 08.10.12, 21:35 "planują" bo robią to za plecami, o niczym przecież nie wiedziałem, nikt mnie się o nic nie pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.12, 12:28 Nie uzgadniacie prac na zebraniach wspólnoty? Wszelkiego typu rzeczy, zawsze należy uzgadniać na zebraniach wspólnoty. Wtedy nie ma problemów z informacją. Ktoś się interesuje - przychodzi na zebranie, wypowiada się i robicie głosowanie czy jakaś tam propozycja odpowiada większości mieszkańców czy nie. Inaczej można robić masę rzeczy zbędnych czy niemądrych a po fakcie przy corocznym absolutorium dla zarządu i zatwierdzeniu rozliczenia finansowego są problemy - bo, co to było i do tego takie drogie itp... Jeśli kogoś nie było - bo nie mógł - to zawsze po zebraniu wspólnoty i zebraniu podpisów pod uchwałami, przesyła się lub doręcza pismo z uchwałami, które przeszły i nie przeszły. (np. Uchwała - kupujemy sadzonki kwiatków za 5000,- większość przeciw, Uchwała - kupujemy sadzonki drzewek za 2000,- ok :) do wiadomości wszystkich mieszkańców. Wszyscy są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaCek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: 89.174.214.* 09.10.12, 13:13 Po pierwsze nie mamy spotkan wspolnoty - no moze raz rocznie, na ktorych nikogo nie ma, nie decydujemy o takich sprawach. Po prostu dowiadujemy sie, jak juz cos zostalo zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajaj Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 14:10 Państwo z 18, 16 czy 14? Spotkania wspólnoty 16 odbywają się dwa razy do roku i są na nich poruszane różne kwestie, trzeba po prostu na nie chodzić. Poza tym zarząd wspólnoty nie musi o wszystko pytać jej członków - został wybrany właśnie po to i obdarzony przez mieszkańców zaufaniem, by jego członkowie mogli część decyzji podejmować samodzielnie. Gdyby każdą decyzję trzeba było przegłosować, nigdy do niczego byśmy nie doszli. Dobrym przykładem jest 18 - nadal nie zmieniła administracji. Jeśli Państwo czują się niedoinformowani, mogą wejść w skład zarządu (oczywiście po przegłosowaniu Państwa kandydatur) i poświęcić swój prywatny czas na pracę na rzecz wspólnoty. Osobiście nie widzę powodu, by narzekać na zarząd mojej wspólnoty, tj. 16. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaCek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: 89.174.214.* 09.10.12, 16:01 Chodzilo o 18. Na razie od 2 lat probujemy odwolac administracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 23:40 Jak się od 2 lat nie udaje odwołać administracji, to musicie być niestety w mniejszości ... forum.gazeta.pl/forum/w,412,137740991,138563734,Re_Malwy_III_ul_Bochenka_Krakow.html Forumowicz Bugas już poruszał temat na forum 14-tki. Jak chodzi o kompetencje zarządu wspólnoty - oczywiście, że nie musi pytać o każdy temat - np. bieżące naprawy itp. pierdoły bo rozumiem, że został upoważniony w drodze uchwały przez wspólnotę to wykonywania czynności w imieniu wspólnoty dotyczących bieżącej działalności (np. kserowanie pism dla mieszkańców czy naprawa ogrodzenia) do kwoty ****,** zł. (Jest taka opasła ustawa dotycząca funkcjonowania wspólnot - mało kto ją widział i jeszcze mniej ludzi ją czytało :D ) Prywatnie zawsze chylę głowę przed zarządem, bo wkładają ludzie masę energii w swoją pracę. Często wynagrodzenie symboliczne - czasami czynsz się spłaca z naddatkiem albo brak wynagrodzenia - ale zarządy mają wsparcie administratora, który robi co do niego należy i wszytko hula. Dobrze jest tylko aby szanować się wzajemnie - między sąsiadami. Nie robić sztucznych problemów, nie być oportunistą dla zasady i być gotowym na kompromisy. Hasło - to jest w końcu NASZE - WSPÓLNE dobro - rozwiązuje dużo problemów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 02:01 Pojawiły się nowe informacje w sprawie Cracovia Property dzięki wnikliwym poszukiwaniom. Sklecono nawet bardzo zmyślne pismo w sprawie budynków szpitala, które mają powstać na działkach przy malwach. Proszę sąsiadów zainteresowanych tematem o wpisywanie adresu mailowego na forum, z info że chodzi o inwestycje CracoviaProperty. Będą wysyłane maile do kolejnych osób, którym "nie widzi się" ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art, ja poprosze Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.messagelabs.net 12.10.12, 10:44 Chodzi o inwestycje CracoviaProperty. art, podeslij info na: maghou "małpa" wp "kropka" pl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.66.AWIST.PL 12.10.12, 15:37 Witam, Ja też poproszę info o inwestycje CracoviaProperty. na: p.michal1 "małpa" wp.pl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 13:46 Wiecie może co mają zamiar zrobić z terenem pomiędzy Malwy II a Malwy III tam gdzie ubijają ziemię? Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 13:50 Postawić tam Malwy IV :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga GANT IP: *.ip.mgk.pl 23.10.12, 16:59 Stracił płynność finansową, nie spłaca rachunków . W tej chwili opóźnienia wynoszą ok 1 miesiąca. Po pieniądze trzeba się prosić . To świnie ... nie ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 18:14 Nawet sobie nie żartuj z Malwami IV :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 18:25 To nie żart, a przynajmniej taki Bryksy miał plan. Miejsca jest dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugas Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.imsmultimedia.eu 23.10.12, 21:21 To nie żart, zobaczycie wkrótce jak będzie wyglądało nasze życie na Bochenka. Szpital się zamknął, nikt prawie jeszcze nie mieszka na malwach 3 a już ulica zakorkowana ....oj jeszcze jest parę niezaczętych inwestycji na Bochenka ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.hapay.pl 23.10.12, 21:31 Jak to szpital sie zamknal? Nie ma już tam nic? I gdzie te korki? O której godzinie, bo nie zauważyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.12, 13:45 Chyba słabo im idzie sprzedaż mieszkań w M. III, więc może zlitują się i drzewka tam zasadzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.messagelabs.net 24.10.12, 14:07 Tak, ile rocznie płacą za ten kawałek ziemi? Prawie nic. Mogą poczekać 2,5, 10, 20 lat na wybudowanie tych Malw IV. To jest część ich banku ziemi - i ostatecznie powstaną tam 11-piętrowe Malwy IV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.12, 13:51 Kupiliśmy tu mieszkanie głównie ze względu na brak bloków i piękne widoki, nikt nie mówił, że powstaną tu takie "wieżowce". Załamka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B16 Malwy III IP: *.imsmultimedia.eu 26.10.12, 18:43 Mam pytanie do zorientowanych czy dojazd do bloków Bochenka 14 będzie prowadził naszą drogą wzdłuż parkingu? Jest tam na końcu brama tylko nie wiem czy to rozwiązanie docelowe, bo jeżeli tak to będzie masakra. Już teraz ciężko się minąć bo auta stoją wzdłuż ogrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: Malwy III IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 23:10 Nie, Wjazd będą mieć od strony szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Malwy III IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.12, 22:13 mkaczmarczyk.blox.pl/2012/09/Gant-deweloper-nad-przepascia.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Malwy I/II IP: 151.193.120.* 28.12.12, 22:53 Mamy super domofon przy bramie, z ktorego nie mozna sie dodzwonic do mieszkania, jesli nie zna sie kodu. Juz jest tak dluzszy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugas Re: Malwy I/II IP: *.imsmultimedia.eu 29.12.12, 21:10 Powoli do wszystkiego się przyzwyczajamy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.imsmultimedia.eu 28.01.13, 23:22 Kto to w końcu tak pierze po nocach, nie irytuje mnie ta pralka, bo jej nie słyszę, za to wkurza mnie ten ktoś kto napierdziela w kaloryfer z tego powodu !!! Ratunku gdzie my mieszkamy ???! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek "z tąd" co z tą elewacją ????? IP: *.imsmultimedia.eu 28.01.13, 23:38 Witam mieszkańców, martwi mnie sprawa naszej elewacji, ten grzyb jest okropny, tym bardziej , że bloki są dość świeżo wybudowane, takie zielone zagrzybienie na elewacji nie powinno mieć miejsca. Zastanawia mnie, czy ktoś coś w tej sprawie zrobił, administracja nie jest nam przychylna, kamufluje i zataja usterki przed Bryksami od początku, ale ciągle działa przeciwko nam za nasze pieniądze, załamujące jest to , że nie zdołaliśmy tego zmienić ... (próbowałem, ale chyba zabrakło nas ), czy coś się dzieje w sprawie naszej elewacji na budynku ? czy ta porażka odwodnienia przed wejściem do bloku już zostanie na zawsze ??? Ktoś coś wie lub coś działa w tych sprawach >??? Nie mówcie mi, że tak już będziemy z tymi problemami żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec z 18 Re: co z tą elewacją ????? IP: *.66.AWIST.PL 29.01.13, 14:52 Witam, Będzie zebranie to trzeba przyjść i przedstawić sprawę, przedyskutować i podjąć "wspólnotową" decyzje. Na forum wszyscy piszą o rzeczach, które im się nie podobają ale na zebraniu nikt się nie odzywa albo go nie ma.Najłatwiej siedzieć w domku, przy kawie i wypisywać żale na forum. Żona jak się udziela na zebraniach (nawet na tym co było w wakacje w garażu) jest wrogiem publicznym naszej wspólnoty "bo tylko jej coś przeszkadza"-żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: co z tą elewacją ????? IP: *.imsmultimedia.eu 29.01.13, 20:30 no tak , bo nikomu nic się nie chce robić, a jak ktoś coś chce zmienić to jest wrogiem , bo zmusza innych do działania, nawet na forum przestali wylewać żale, i to mnie martwi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: pranie (hałasowanie!) po nocach i elewacja IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 00:12 Co do angażowania się, to chyba nie będzie innego wyjścia niż zawiadomienie policji w sprawie tego prania. Ci, którzy tego nie słyszą - pewnie nie zrozumieją. Ale sprawa powtarza się - a dziś wirówka dudniła jeszcze o północy! Przecież to jest zwyczajny brak szacunku wobec sąsiadów - żeby nie określić tego inaczej. Takie dudnienie jest bardzo uciążliwe i słychać je w całym mieszkaniu... Od 22 obowiązuje cisza nocna i każdy ma prawo do odpoczynku - jeśli ktoś tego nie rozumie, niech tłumaczy się policji. Może administracja jest w stanie nakładać kary? Co do elewacji - zgadzam się. Jest ona bardzo niepokojąca i na najbliższym zebranie trzeba będzie podjąć konkretne kroki. Tłumaczenie, że jest ona od strony północnej jest zupełnie nieprzekonywujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: pranie (hałasowanie!) po nocach i elewacja IP: *.centertel.pl 30.01.13, 22:42 Z całym szacunkiem do poprzednika, ale jak Ci pralka przeszkadza to sobie korki do uszów zakup. Ja np. wracam z pracy poźnym wieczorem i robie pranie nawet po 23. I potrafie w czasie prania spac i jakos mi nie przeszkadza. Wiec nie przesadzaj już. Acha... i chciałbym zobaczyć minę policjanta przyjmującego zgłoszenie: Panie władzo, u sąsiada impreza, puszczają pralke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: pranie (hałasowanie!) po nocach i elewacja IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 23:22 Późny powrót z pracy nie jest wytłumaczeniem. Na tej zasadzie wszyscy mogliby hałasować po nocach. Nie ma znaczenie czy to pralka czy co innego. To jest zwyczajne hałasowanie - wirówka dudni w taki sposób, ze słychać ją na kilka piętrach i to zwyczajnie może przeszkadzać. Mnie to przeszkadza i myślę, że nie jestem jedyną osobą. A to, że Panu to nie przeszkadza - nie ma znaczenia. Cisza nocna, to cisza, a nie subiektywne odczucia, czy coś komuś może przeszkadzać czy nie. Na tej zasadzie ktoś inny mógłby głośno słuchać muzyki i powiedzieć "mnie to nie przeszkadza" i "korki do uszu sobie zakup". Policja będzie musiała zareagować - nie dlatego, że to pralka, ale dlatego, że to zakłócanie ciszy nocnej. Jeszcze raz podkreślę - nie chodzi o sam fakt prania. Jak ktoś będzie to robił po cichu - wyciszy pralkę (są np. specjalne podkładki pod nóżki; może odsunie bardziej od ścian), albo nie będzie wirował - nie ma problemu. Proszę wykazać się zrozumieniem wobec sąsiadów, a nie lekceważyć ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rujek Re: pranie (hałasowanie!) po nocach i elewacja IP: *.imsmultimedia.eu 31.01.13, 22:46 A to , że pijesz wieczorem trzy piwa by zasnąć po całym ciężkim dniu to już nie wspomniałeś ;D, nawet nie wiesz jak hałas z pralki się niesie, zawsze bardziej hałas słychać w mieszkaniach pod i nad niż w tych obok, czy nawet u Ciebie ! No ale wyobraźni Ci brak , pierz i śpij kiedy chcesz, przecież wydaje Ci się , że jesteś sam na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: pranie (hałasowanie!) po nocach i elewacja IP: *.hapay.pl 01.02.13, 11:06 Szanuje wszystkich, ale nie będę niewolnikiem własnego życia. A co do pralki, to zapewniam, że to nie mój hałas sie niesie. I tu mi proszę uwierzyć na słowo. I dlatego piorę nawet w nocy. I nie sądze, żeby hałas pralki mogł być odbierany jako zakłócenie ciszy nocnej. Przecież to nie puszczanie muzyki na full czy wiercenie w betonie. Bardziej mnie denerwują psie kupy pod blokiem, ale jak widać każdy ma jakieś problemy. Dlatego żyjmy w zgodzie i bądźmy wyrozumiali na tyle ile tego normalność wymaga. A co do tej hałasującej pralki, no cóż, chętnie bym usłyszał czy sąsiad poradził sobie z problemem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 12:24 Prośba do mistrzów kierownicy. Nie parkujcie tak wąsko przy wjeździe do garaży (wczoraj skoda i jeszcze coś). Większym autem cięzko wyjechać, jest ślisko. O szkodę łatwo. Dziś powtórka z rozrywki. Weźcie pod uwagę że z garaży wyjeżdżają też auta. I do kolejnego mistrza co od czasu do czasu parkuje przy wejściu do śmietnika. Kolejnym razem jak nie wejdę do śmietnika to zostawię woreczek na masce delikwenta. Z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 00:20 Z dużym opóźnieniem odpowiadam - nie, sprawa hałaśliwego prania po nocach nie jest rozwiązana. Ktoś np. teraz (po północy!) uznał, że ma gdzieś sąsiadów... Szkoda, jak widać arogancja niektórych zachowań nie zmienia się. Ciekawe tylko, jak zachowywałyby się te osoby, gdyby to im zaczął ktoś przeszkadzać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newsy Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 18:34 www.parkiet.com/artykul/1285065.html Informacja dotycząca inwestycji budowlanej Cracovia Property sp. z o.o. Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne Treść raportu: Zarząd Black Lion NFI S.A. informuje, że w dniu 5 października 2012 r. otrzymał informację od spółki zależnej Cracovia Property Sp. z o.o. (dalej "Cracovia Property", "Spółka") o istotnych zdarzeniach zaistniałych w toku prowadzonego procesu budowlanego. Zgodnie z przekazanymi informacjami, Cracovia Property uzyskała prawomocne decyzje o warunkach zabudowy dla dwóch obszarów inwestycji znajdujących się na działkach posiadanych przez Spółkę, zlokalizowanych w Krakowie przy ul. Bochenka 12. Na bazie uzyskanych WZiZT możliwa jest realizacja obiektów mieszkalno-usługowych o łącznej powierzchni użytkowej ok. 36,0 tys. m2 wraz z 8,6 tys. m2 powierzchni garaży. Jednocześnie Cracovia Property złożyła wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy dla kolejnego obszaru, obejmującego szacowane 13,0 tys. m2 p.u. oraz 3,0 tys. m2 powierzchni garażowej. Po uzyskaniu aktualnie rozpatrywanej decyzji o warunkach zabudowy na bazie wspomnianego wyżej wniosku, Spółka planuje złożyć wnioski o WZ dla kolejnych obszarów inwestycji. W ramach tego etapu planowana jest budowa obiektów o przeznaczeniu komercyjnym (usługowym, biurowym i handlowym) o szacowanych parametrach obejmujących 23,7 tys. m2 p.u. i 6,5 tys. m2 garaży. W związku z tym, na bazie otrzymanych decyzji WZiZT oraz posiadanych przez Spółkę koncepcji zabudowy, Zarząd szacuje potencjał powierzchni użytkowej budynków na ponad 72,7 tys.m2 (nie licząc powierzchni garaży). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newsy Zgłaszajmy uwagi do nowego studium zagospodarowani IP: *.messagelabs.net 14.08.13, 12:38 Jak chcesz aby dalej ptaszki śpiewały to broń nowego planu zagospodarowania terenu dla tego obszaru: K1 Struktura przestrzenna - teren usług K3 Środowisko przyrodnicze - park rzeczny Rys2 Struktura Funkcjonalna Zagospodarowania przestrzennego - teren usług o charakterze społecznym wszystko dostępne na stronach www.bip.krakow.pl/?dok_id=56497 podeprzyj się tnrop.most.org.pl/ krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,14430505,Nie_ma_zgody_dla_inwestycji_przy_Parku_Lotnikow.html#LokKrakTxt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maven Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: 89.174.214.* 12.04.13, 09:08 A dzis to byl juz dramat jak zostaly samochody zaparkowane przed parkingiem. Ledwo sie przecisnalem - myslalem, ze nie wyjade, ale pomyslalem - jak zarysuje to zarysuje - nie moja wina, a do pracy jechac trzeba. Po prostu gratuluje fantazji by parkowac po obu stronach dojazdu do garazy i to jeszcze naprzeciw siebie. Ciekaw jestem, czy ktos zarusuje te samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugas Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.imsmultimedia.eu 12.04.13, 23:58 dokładnie, te dwa auta zaparkowały zbyt blisko siebie przed bramami, niejedna osoba nie przejechałaby , sam miałem zgryza czy się zmieszczę, proszę o wyobraźnię, bo jak coś to będziemy stać i trąbić aż właściciel auta przyjdzie by je przestawić .Rany gdzie my mieszkamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 01:51 Jeśli chodzi o wyobraźnię - to ewidentnie brak jej komuś, kto teraz hałasuje wirówką pralki. Tak, temat stary. Jest prawie 2 w nocy... W języku ludzi kulturalnych nie mieszczą się określenia dla osoby, która się tak zachowuje. To może zrobię coś takiego - o 6 rano włączę muzykę tak głośno, żeby cały pion słyszał. Będziecie Państwo zadowoleni? Może to poskutkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 23:44 Spróbuj kulturalnie porozmawiać z właścicielem pralki. Może zwyczajnie nie zdaje sobie sprawy z tego, że przeszkadza. Taka rozmowa napewno da więcej, niż potęgowanie negatywnych emocji :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też kierowca Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 20:35 Też myślę, że są osoby które parkując blokują przejazd, dojście do śmietnika itd. jest na to bardzo prosty sposób - auta te stoją za znakami D-40 strefa zamieszkania, a za nimi można parkować tylko w miejscach do tego wyznaczonych, czyli przed śmietnikiem czy przy wjeździe do garaży i na parking za blokami parkować nie wolno - teraz wystarczy tel. na straż miejską z informacją jaki przepis został złamany i myślę, że nikt tam już drugi raz nie zaparkuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analiza Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.messagelabs.net 15.04.13, 14:00 Sądząc po markach i miejscach parkowania tych dwóch samochodów, oba należą do kogoś z Kontynentów/Klotoidy/Retro Outlet. Czyli nie byli to mieszkańcy - nie czytają raczej tego forum. Ogólnie - dość często stają tam te auta, ale to był pierwszy raz w takiej konfiguracji. Być może właściciel ma wliczone w koszty mandaty bądź umie rozmawiać ze strażnikami miejskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik s tąt UPC-Fiber Power 15 Mb/s IP: *.imsmultimedia.eu 06.05.13, 22:20 Witam, czy ktoś z Was ma Fiber Power 15 Mb/s z UPC i jest zadowolony ??? Proszę o komentarz, jeśli ktoś coś może na ten temat. pozdrawiam z zagrzybiałej 18 nastki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: UPC-Fiber Power 15 Mb/s IP: *.centertel.pl 07.05.13, 20:58 Czesc, Mam internet w UPC ale 60 Mb/s w pakiecie z TV (pełna opcja) i telefonem 60 min za 135 zł/m-c Mysle ze opcja dobra, intenet śmiga. Generalnie nie mam kłopotów z UPC. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też mam UPC Re: UPC-Fiber Power 15 Mb/s IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 21:45 A u mnie zdarza się, że internet nie działa przez kilka godzin, czasami nawet kilka razy w tygodniu. I nie pomaga żadne resetowanie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik z tąt Re: UPC-Fiber Power 15 Mb/s IP: *.imsmultimedia.eu 08.05.13, 23:07 Dzięki za info, zastanawiam się nad UPC, chodzi mi tylko o sam net, jak sprawdzam IMS Multimedia na test łącza to mi pokazuje poniżęj 1Mb/s bardzo często (mimo , że mam w abonamencie 4Mb/S), mam nadzieję , że Upc jest pod tym względem lepsze, i jak zakupię Fiber Power 15 Mb/s to i tak to będzie o wiele lepiej , ciekawe jaka jest średnia prędkość łącza Fiber Power 15 Mb/s z UPC np wieczorami, testował ktoś to ??? IMs Multimedia wypada bardzo cienko, filmów on line nie da się oglądać przy tym , abonament mam 4Mb/s , już przy tej prędkośći łącza powinno śmigać, jak zarzucam test ( test-lacza.pl/ ) to wyskakuje upload 0,58 Mb/s , dowload 0,61 Mb/s, na youtubie filmiki prawie nie idą nawet na 240p !!! I tak jest ciągle, zlewają mnie i ciągle obiecują , żę technicy się tym zajmą ,Masakra pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: UPC-Fiber Power 15 Mb/s IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 23:37 Witam, Od 3 lat mam tutaj UPC i nie miałem ani jednego dnia bez netu. Co do prędkości mam obecnie 20 Mb i nie mam problemów z oglądaniem filmów online i ogólnie pojętym "downloadem" (700 MB w 3-4 minuty). Nie ma się co zastanawiać nad prędkościami i ich testować i przeliczać bo ten parametr jest dosyć płynny. Kiedyś wyczytałem w jakimś regulaminie UPC że ta prędkość którą zapewniają to prędkość do ich routerów czyli prędkość od Twojego komputera do UPC a przecież od nich nic nie ściągasz tylko z serwerów po drugiej stronie globu więc po drodze może być masa wąskich gardeł. Niemniej w mojej ocenie przy prędkości większej niż moje 20Mb na pewno nie będziesz miał "problemu z netem". Osobie która poprzednio pisała o ciągłych problemach sugerował bym wezwanie technika może siada jej modem (ew jeśli ma to router wifi) i w tym leży problem. W poprzednim mieszkaniu też miałem UPC i też dostępność na poziomie bliskim 100% czasu. Pozdrawiam Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też mam UPC Re: UPC-Fiber Power 15 Mb/s IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 00:19 Sebastian, a korzystasz w domu z internetu w dni robocze w godzinach pracy, powiedzmy 8.00-17.00? Bo ja mam kłopoty głównie około południa, po kilka godzin. I nie codziennie. Raczej okresowo - czasem jest kilka dni pod rząd z przerwami w dostawie, a czasem przez kilka tygodni nic takiego się nie dzieje. Podsumowując - co najmniej raz w miesiącu przerwa w dostawie jest. Popołudniami i wieczorami czy w nocy, a także wcześnie rano net zwykle hula aż miło. Tyle że wtedy nie jest mi aż tak bardzo potrzebny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: UPC-Fiber Power 15 Mb/s IP: *.comarch.com 09.05.13, 15:10 Witam, W godzinach o których piszesz korzystam z netu rzadko, tylko gdy mam urlop lub L4. Nie mogę więc w tej kwestii generalizować i rzeczywiście moje obserwacje opieram na popołudniowo-wieczornych działaniach. Niemniej nie spotkałem się nawet przed południem z problemami ale oczywiście może to być kwestia szczęścia. Zgłaszałeś to do UPC ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też mam UPC Re: UPC-Fiber Power 15 Mb/s IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 20:01 @sebastian: Jeszcze nie. W ostatnich dniach np. działa bez zarzutu, dlatego nie wierzę w problemy ze sprzętem. Z doświadczenia z różnymi dostawcami wiem też, że w umowach zwykle jest klauzula, zgodnie z którą internet wcale nie musi działać 24h (nie wiem, jak w UPC, przyznaję). No ale przy najbliższej okazji zadzwonię do serwisu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc wilgoć w mieszkaniu IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.13, 12:14 sąsiedzi mam w mieszkaniu chyba problem z wilgocią gdyż ok. po 3 dniach uprane ubrania i pościel zaczynają brzydko pachnieć jakby stęchlizną. Mieszkanie jest praktycznie cały czas wietrzone. Czy u was też się tak dzieje? Podobno to wina wilgoci w mieszkaniu lub złej wentylacji. Pozdrawiam :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InaV Re: wilgoć w mieszkaniu IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 21:58 U nas nie ma takich problemów z wilgocią, choć widzę, że pranie schnie dłużej, bo zamiast 1 dnia, to dosycha przez prawie 2 dni. A wyprane i wysuszone ubranie nie zalatuje stęchlizną, na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: wilgoć w mieszkaniu IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 22:05 a na którym piętrze mieszkasz? na którą stronę masz mieszkanie ? to zawsze tak z tą wilgocią, czy po ostatnich opadach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InaV Re: wilgoć w mieszkaniu IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 17:26 Mieszkamy na V piętrze, mieszkanie jest na południowy zachód (chyba) - okna mamy na podwórko i na ulicę Bochenka. A z tym dłużej schnącym praniem, to jest problem tylko wtedy gdy jest deszczowo i zimno. Gdy mamy ciepłe dni, to pranie schnie szybko (na balkonie w kilka godzin, a w domu przez 1 dzień). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: UPC-Fiber Power 15 Mb/s IP: *.imsmultimedia.eu 09.05.13, 20:55 Ok , dzięki za informację i szybkie odpowiedzi, chyba się zdecyduję w końcu na to UPC, bo mieć IMs Multimedia i chodzić do kontynentów na wifi gdy pilnie potrzebuję coś wysłać - to mnie nie bawi . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Modry Mich. Re: UPC-Fiber Power 15 Mb/s IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.13, 13:27 Witam, Posiadam 60Mb/s i nie mam problemów z łączem, downloadem czy 'przerywaniem' łącza w ciagu dnia. Jezeli mam jakies zakłocenia wystarczy mi zresetowac ruter. Z w zapytaniami czy wątpliwościami to dzwonie do konsultanta, dział techniczy i serwis jak cos;) Odpowiedz Link Zgłoś
ane-mon budowa myjni w sąsiedztwie 15.05.13, 19:50 Witam, dotarła do mnie informacja, że na działce naprzeciwko (gdzie obecnie stoją garaże blaszaki, między szkołą a tym domkiem jednorodzinnym) planowana jest budowa myjni 4stanowiskowej (podobno 24h) wraz ze stanowiskami odkurzaczy i i zapleczem technicznym. Pomyślałam, że zainteresuje sąsiadów ta informacja - sąsiadów gdyż piszę z bloku przy Podedworze 20a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 22:04 Otrzymali Państwo listy z Urzędu Miasta dotyczące "rozprawy" na początku lipca przy naszych blokach? Czy ktoś już się coś orientował w tej sprawie? Do tej pory całkiem spory tych listów było, ale ten jest inny niż poprzednie. Czy nie wynika z niego, że stroną w sprawie zostali starzy i nowi właściciele tej nieruchomości (czyli mieszkańcy bloków) ? Z pominięciem tych, od których wzięło się to całe zamieszanie, czyli Miasta ? Ktoś coś wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g18 Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 07:55 witam, tak, dostał kilka dni temu. dzwonił ktoś w tej sprawie do UM? możne ma ktoś "ułatwiony" dostęp do porady prawnika i mógłby to zweryfikować. art.136 ust. 3 ustawy o gospodarce nieruchomościami mówiący że poprzedni właściciel może żądać zwrotu wywłaszczonej nieruchomości jeżeli stała się ona zbędna na cel określony w decyzji o wywłaszczeniu to trochę niepokojące - zwłaszcza jeżeli urząd miasta odcina się od sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: 89.174.214.* 14.06.13, 14:38 Mysle, ze po prostu sie zrzucimy na rynkowa wartosc tych naszych dzialek i sie odczepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maven Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: 89.174.214.* 14.06.13, 15:11 Ale co niby mamy robic na tym spotkaniu? Chca ogladnac nasze dzialki? Toz przeciez widza. Chyba, ze chca zagladac po kolei do kazdego mieszkania. Chyba, ze chca nam przekazac numery swoich kont bankowych, abysmy mogli przelac im pieniadze? Dlaczego to my mamy cos placic, skoro to blad miasta i to oni powinni byc strona. Rozumiem, ze umywaja rece i my mamy sie martwic? Miasto wywlaszczylo nielegalnie wlascicieli w 1970, wyczyscilo ksiegi wieczyste, sprzedalo dzialki komus, ten ktos sprzedal je developerom, a oni nam i to my jestesmy winni? W ksiegach wieczystych przeciez chyba wszystko bylo ok, a jakim sposobem mialem sie dowiedziec, co miasto zrobilo w 1970? Obecnosc jest obowiazkowa? Ale nie damy rady, bo nie bedzie nas wtedy w Krakowie. I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 19:44 Witaj "s". Od dłuższego czasu śledzę sprawę,i ciekawi mnie jaki będzie finał.Życzę pomyślnego zakończenia dla Was, jako ostatecznych właścicieli. Prośba, czy mógłbyś przesłać skan tego pisma na jan470@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InaV Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 17:33 My nie dostaliśmy takiego listu, hmm. Czy wszyscy inni dostali z 16-tki i 18-tki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g18 Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.13, 08:03 Witam, a to ciekawe, że urzędowe pisma w takiej sprawie nie wszyscy dostali. WOW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaCek Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: 89.174.214.* 17.06.13, 10:40 Jezeli nikogo od nas nie bedzie, to zdecyduja bez nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g18 Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 07:32 wszystko fajnie tylko, że 13-sta we wtorek to taka pora "emerytów"-nie ubliżając nikomu-sam środek pracującego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g18 Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 08:55 Witam, Mam pytanie, wszyscy dostali wezwanie na jutrzejszą "rozprawę" przed naszymi blokami??? - 2 tygodnie temu wezwania/listy dostali tylko nieliczni?!?!?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InaV Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 22:55 Ja nie dostałam wezwania na "rozprawę". Ale nawet jakbym dostała, to jutro za nic nie dałabym rady być o tej porze przed blokami, dlatego będę wdzięczna jeśli ktoś napisze skrótową relację z jutrzejszego spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal.3 tvp kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 15:27 6.07.2013r godzina 10-ta,telewizja Kraków odwiedza Bochenka 14,temat zabudowa okolic osiedla Malwy, dolinka Drwinki. Zainteresowani proszeni o przyjście.malwybochenka.pl/viewtopic.php?f=7&t=72 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: tvp kraków IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 19:13 A nie niepokoi Was perspektywa myjni samochodowej naprzeciwko Waszego bloku? Pytam tutaj, bo na forum malw 3, do którego link podajesz, nie mogę się zarejestrować ;). Myjnia ma działać 24h; pomijając hałas itp., to będzie jeszcze więcej aut, a dzieci codziennie będą przechodzić obok, idąc do szkoły. Marna to wizja i dość niepokojąca. Na Kurdwanowie udało się taka inwestycję powstrzymać, więc może warto zawalczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal.3 Re: tvp kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 07:28 sąsiad jeżeli masz mapkę lokalizacyjną to podaj linka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g18 Re: listy z Urzędu Miasta-roprawa administracyjna IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 09:01 Witam, był ktoś na tym spotkaniu ("rozprawie")? jeżeli tak to byłbym wdzięczny za jakieś informacje (relację) z niego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myjna samochodwa Re: budowa myjni w sąsiedztwie IP: *.messagelabs.net 26.06.13, 09:55 Trzeba może zapytać się mieszkańców Kurdwanowa, jak to zrobili. Pewnie to ten sam inwestor. Spróbował na Kurdwanowie, nie udało się. Więc próbuje tutaj... Mieszkańcy zablokowali budowę myjni krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,10182231,Mieszkancy_zablokowali_budowe_myjni.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: budowa myjni w sąsiedztwie IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.13, 11:03 Hm, to jest chyba teren spółdzielni, a z artykułu wynika, że spółdzielnia na Kurdwanowie miała decydujący głos w tej sprawie. Pytanie, czy spółdzielnia Piasków Nowych w ogóle zainteresuje się losem mieszkańców okolicznych niespółdzielnianych bloków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal.3 Re: budowa myjni w sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.13, 21:11 Siła jest tylko i wyłącznie w jedności mieszkańców!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm, Re: budowa myjni w sąsiedztwie IP: *.imsmultimedia.eu 27.06.13, 21:25 Racja, widać to na przykładzie bliku bochenka 18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: budowa myjni w sąsiedztwie IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 22:33 Tak sie przyglądam wejściu z garażu do windy i wilgoć idzie coraz wyżej. Za chwilę to tynk cały spadnie, poźniej cały blok sie bedzie kruszył. Czy ktoś też to zauwazył? Da się to jakoś usunać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugas Re: budowa myjni w sąsiedztwie IP: *.imsmultimedia.eu 30.06.13, 01:03 kiedys deweloper ściemniał , że awaria związana z tą wilgocią została usunięta, garaż gnije wokół windy, miejsca parkingowe też, kapie mi na auto, gnije przy windzie, co się da z tym zrobić ????Przecież tak dużo zapłaciliśmy za te miejsca postojowe...trzeba coś z tym zrobić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: budowa myjni w sąsiedztwie IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 12:43 Tak dało się, podpisując się pod pozwoleniem na wszczęcie postępowania przeciwko Bryksą które było na początku roku i dotyczyło usunięcia usterek. Niestety większość mieszkańców ma to gdzieś i nawet nie wypowiedziała się w tym temacie. Moim zdaniem skończy się to tak, że za kilka lat będzie zagrożenie uszkodzenia budynku i wtedy wszyscy mieszkańcy czy tego chcą czy nie będą musieli złożyć się na naprawę :( a to będzie pewnie drogo kosztowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: budowa myjni w sąsiedztwie IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 12:45 mówicie o 16 czy 18? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myjna samochodwa Re: budowa myjni w sąsiedztwie IP: *.messagelabs.net 05.07.13, 12:36 Tu będzie myjnia - otwarta 24 h na dobę. maps.google.pl/maps?saddr=50.012155,19.976097&daddr=Adama+Bochenka,+30-693+Krak%C3%B3w&hl=pl&ie=UTF8&sll=50.012138,19.976334&sspn=0.000803,0.003176&geocode=%3BCVwWKRDss7ktFQAd-wIdu8swASntdRxDQUMWRzG95KjvWi5Kxg&t=h&mra=mift&mrsp=0&sz=19&z=19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal.3 Re: budowa myjni w sąsiedztwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 16:35 strona ogólnodostępna napisz o myjni.malwybochenka.pl/viewforum.php?f=7 Odpowiedz Link Zgłoś
barwenka11 Re: budowa myjni w sąsiedztwie 17.04.18, 12:17 Czy ktos wie cos wiecej w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Segregacja śmieci IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 16:00 Mam pytanie odnosnie segregacji. Na kartce od Administracji jest napisane: "- w osobnych workach powinno być gromadzone opakowana szklane" (pisownia oryginalna) Czy te szklane opakowania należy myć czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g18 Re: Segregacja śmieci IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 09:10 Witam, Co w końcu z tą segregacją? W zeszły wtorek była śmieciara nowej firmy odbierającej śmieci ale śmieci nie zabrali - zaczynają "wylewać się" ze śmietnika!!! Nie mówiąc już że do tej pory nie przywieźli ani żółtych ani zielonego pojemnika. Nasza kochana administracja umywa ręce - wywiesiła informację na tablicy ogłoszeń - "radźcie sobie sami ze śmieciarzami" :| O co tu chodzi??? A druga sprawa to może trzeba by było w końcu zainwestować po złotówce i założyć kłódkę/zamek/zamknięcie na śmietniku - bo zaraz okaże się że wszystkie śmieci z okolicznych domków jednorodzinnych wylądują u nas w śmietniku (wszystkie inne bloki mają śmietniki wewnątrz ogrodzonego terenu)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: Segregacja śmieci IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.13, 20:20 Ta segregacja to jak narazie totalna porazka, bo o segregowaniu czegokolwiek nie ma mowy bez pojemnikow do segregacji. Co ma być do cholery??? Administracja nie może nic zrobić - super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPO Re: Segregacja śmieci IP: 84.39.166.* 25.07.13, 01:31 A ja muszę to wąchać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newsy Zgłaszajmy uwagi do studium zagospodarowania K-owa IP: *.messagelabs.net 14.08.13, 12:39 Jak chcesz aby dalej ptaszki śpiewały to broń nowego planu zagospodarowania terenu dla tego obszaru: K1 Struktura przestrzenna - teren usług K3 Środowisko przyrodnicze - park rzeczny Rys2 Struktura Funkcjonalna Zagospodarowania przestrzennego - teren usług o charakterze społecznym wszystko dostępne na stronach www.bip.krakow.pl/?dok_id=56497 podeprzyj się tnrop.most.org.pl/ krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,14430505,Nie_ma_zgody_dla_inwestycji_przy_Parku_Lotnikow.html#LokKrakTxt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Szymanski Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka cz. IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.13, 21:06 Powiedzcie, które drzwi do garazu beda zamykane na klucz? Dostałem kluczyk ale nie wiem za bardzo o co chodzi. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś