Dodaj do ulubionych

Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem

IP: *.171.79.6.static.crowley.pl 04.01.12, 15:59
Skandal!!!!!!!! a co z mieszkańcami, co z muzykami, ktorzy mieliby zagrac (i zarobic) na festiwalach, co z turystami.. krakow miastem kulturalnym?! sloma z butow! WSTYD!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: 62.233.215.* 04.01.12, 16:05
      booooooli mnie tooooo !!!

ArtBoom był SUUUUUUUPER
    • Gość: coolturka Popieram Stawowego. IP: *.centertel.pl 04.01.12, 16:15
      Gratulacje dla Pana Stawowego za to , że ma odwagę mówić w mediach prawdę o tym jak funkcjonuje KBF.

To nie jest walka o zabieranie pieniędzy na kulturę , proszę tego nie podpinać pod rzeczywisty spór, czyli sposób funkcjonowania tej instytucji. Pieniądze na kulturę podejrzewam i tak się znajdą, ale innymi kanałami, zdrowszymi.
      • Gość: Gatsby Re: Popieram Stawowego. IP: *.ghnet.pl 04.01.12, 16:55
        jasne, teksty typu "prezydent zabrał im więcej" świadczą o głębi intelektualnej Stawowego...
        • Gość: farmazon Brawo krakowskie PO IP: *.centertel.pl 04.01.12, 17:20
          Weź się uspokój Gatsby bo mi już niedobrze od tych twoich durnych komentarzy, po różnych forach. Pracownicy kabeefu nie muszą robić w spodnie i wypisywać tu głupot. Podobno jesteście tacy świetni. To sobie znajdziecie coś innego. Bez pozdrowień.
          • Gość: bucebuceeverywhere Re: Brawo krakowskie PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 18:11
            no, no, ciekawe skąd wykminiłeś że niby 'Gatsby' pracuje w KBF? Po IP? Telepatycznie? ;p Całkowicie zgadzam się z Gatsby'im. Argument posła Stawowego godny przedszkolaka
          • Gość: Lady Godiva Re: Brawo krakowskie PO IP: *.krakow.pl 04.01.12, 20:30
            Słusznie. Jak ich będzie mniej do wykarmienia to może nie będzie biadolenia ze za 20 milionów da się zrobić ledwie trzy imprezy. Działanie radnych PO nie godzi w kulturę tylko w biurokrację. Jeżeli dyrektor KBF nie podejmie jedynej możliwej w tym momencie decyzji (o redukcji etatów na co wyraźnie wskazują radni), to rzeczywiście ciągnąc blisko 100-osobową ekipę nie da się zbyt wiele zrobić imprez za tak "skromną" kwotę. KBF przy zatrudnieniu na takim poziomie jakoś prawie nie ogłaszał rekrutacji na swojej stronie w ostatnich latach. Skąd się wzięli zatem ludzie, których strach teraz obleciał? Wypadli przysłowiowej sroce spod ogona?
            Głowa do góry. Kryzys bywa oczyszczający. Krakowskiemu Biuru Festiwalowemu życzę sprawnej dyrekcji i sprawnego małego zespołu (wyłonionego w drodze konkursów), który nie będzie niepotrzebnie obciążał kieszeni podatnika.
            Panie Jacku Pan się nie boi - jeszcze Pan nas zaprosi za nasze pieniądze na jakąś imprezę:*
            Ciao moi mili!
    • Gość: mm Skandal i hańba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 16:19
      Brak MŚ w 2014r.!
      Radni PO i wy jesteście dla ludzi?
      Wstyd i hańba!
      Buduje się halę a tu największa impreza w tej dekadzie znowu przejdzie koło nosa Krakowowi ! A co z utrzymaniem dróg - skoro obcinacie 13 mln to znaczy, że są cudowne bez dziur...? Jesteście "tak próżni i beznadziejni", że szkda słów - bo na usta cisną się tylko wulgaryzmy!!! WSTYD! WSTYD! WSTYD!
    • Gość: ufff Brawo! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.12, 16:50
      Kraków pozbył się PR-owego nowotworu, który niektórzy nazywali kulturą.
      • Gość: ttta Re: Brawo! IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 21:26
        uff, to chyba najmądrzejszy głos w całej tej dyskusji. niestety w tym mieście (ale i kraju) wciąż mało kto odróżnia PR od kultury...
        • Gość: w z kulturą kojarzy mi się pan co gra na gitarze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.12, 22:02
          z kulturą kojarzy mi się pan co gra na gitarze na Grodzkiej
          jest niezły
          stoi w najgorsze mrozy gra i próbuje sprzedawać swoje płyty

jak przechodzę to myślę sobie, że fajnie jest - w Krakowie też są artyści
    • Gość: zyski KBF do likwidacji IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 16:56
      zyskamy kilka milionów rocznie
      • Gość: Słuchacz radia Re: KBF do likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 08:56
        POpieram zlikwidować to bande udawaczy a miasto zyska sporo kasy.
        Kbf to wielka lipaaaa...............
    • Gość: exarek no to Kraków będzie pustynią kulturalną.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 17:03
      A za pół roku będzie gadanie że nic się w Krakowie nie dzieje.... Katowice zacieraja łapki...
    • Gość: dd Brawo PO, to dobry ruch.. a teraz KBF do likwidacj IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 17:15
    • Gość: gość portalu Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: 195.150.71.* 04.01.12, 17:19
      www.wiadomosci24.pl/artykul/krakow_radni_zmniejszyli_budzet_nie_bedzie_pieniedzy_na_221702.html

• Gość: ... Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.centertel.pl 04.01.12, 17:22
        I bardzo dobrze. To uderzenie w KBF, a nie w kulturę, nie manipulujcie i nie mydlcie oczu...
    • Gość: kuku Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: *.nsystem.pl 04.01.12, 17:23
      Myślę że można już zacząć obstawiać gdzie będziemy jeździć na Selectora - myślę o Katowicach. Sacrum Profanum - we Wrocławiu. Boska Komedia pewnie wyląduje w Warszawie, Unsound też. Off Camera może w Łodzi? Miesiąc Fotografii może w Trójmieście, bo chyba tam nic takiego jak dotąd nie ma. Coke Festival - a co, Poznań sobie drapnie. Conradowski festiwal literatury skusi Lublin. W sumie czemu nie?
      W końcu kultura rzecz kosztowna, zapłaci się za bilet i człowiek Polskę pozwiedza. KBF jak będzie mądry i jest tak profesjonalny to niech pakuje manatki i się całą ekipą przetransferuje do Wrocławia. Tu już zaorane i po temacie.
      • Gość: Krakus Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 19:16
        wszystkie festiwale zostaną w Krakowie, bo to Kraków ma do nich prawa autorskie, nie siej głupiej propagandy
        • Gość: kuku Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.nsystem.pl 04.01.12, 22:50
          nie, nie ma :) dowiedz się lepiej do ilu marek ma prawa, do ilu nie, bo są np. współorganizowane z innymi instytucjami.
          • Gość: Krakus Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 20:38
            jeśli za miejskie pieniądze KBF buduje marki festiwali należące do prywatnych firm i osób, to bym władze tej instytucji pociągnął do odpowiedzialności za niegospodarność
    • Gość: .I. Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: *.net.autocom.pl 04.01.12, 17:51
      Festiwale się przeniosą np do Warszawy i nagle znajdą się na nie dotacje z budżetu centralnego (czego się nie da zalatwić jeśli coś się dzieje w Krakowie bo takich mamy radnych). O to właśnie chodzi radnym z PO: Kraków ma markę w świecie i to boli kolegów Stawowego z wiejskiej.
      • Gość: Odessa Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 18:19
        Gdyby Krakowianie byli inteligentni to wybraliby Kracika... Człowiek PO ma posłuch w urzędach centralnych kierowanych przez PO. Majchrowski nie dość, że nieudacznik to jeszcze przeciwnik polityczny - takim się pod nogi podkłada kłody... Tak w tym kraju jest i będzie.
        Dla profitu miasta wybiera się prezydenta będącego z tej samej opcji co rząd - tak byłoby mądrze.
        • bosman_plama Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete 04.01.12, 19:28
          Gość portalu: Odessa napisał(a):

> Gdyby Krakowianie byli inteligentni to wybraliby Kracika... Człowiek PO ma posł
          > uch w urzędach centralnych kierowanych przez PO. Majchrowski nie dość, że nieud
          > acznik to jeszcze przeciwnik polityczny - takim się pod nogi podkłada kłody...

Kracika? Tego człowieka PO, który właśnie poleciał ze stanowiska?
          • Gość: Odessa Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 20:24
            Chodzi mi o wybór podczas ostatnich wyborów na prezydenta Krakowa... i tak na tego Kracika właśnie.
            • Gość: .I. Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.net.autocom.pl 04.01.12, 21:25
              Kracik jest tak samo marionetkowy jak Stawowy. Jak mu zagrają w Warszawie tak zatańczy w Krakowie. Najlepszym przykładem posłuchu wśród PO jest wschodnia obwodnica Krakowa gdzie wszyscy posłowie z PO, nawet ci z małopolski głosowali przeciw.
    • Gość: MK I dobrze IP: *.ksi-system.net 04.01.12, 17:58
      > Skandal!!!!!!!! a co z mieszkańcami, co z muzykami, ktorzy mieliby zagrac (i za
      > robic) na festiwalach,

Niech się "artyści" wezmą za prawdziwą sztukę zamiast doić podatnika.
    • Gość: sprawconyprezydent trzymać czerwonego na krótkiej smyczy IP: *.fiberway.pl 04.01.12, 18:17
      to jedyna metoda bo to cwaniak sporej klasy.
      niech sprząta bajzel po 10 latach rządzenia i out
    • Gość: lukas92 Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: *.net 04.01.12, 18:37
      po prostu brawo swietna robota ;-/ tak sie konczy oddawanie wladzy w rece burakow ja rozumiem ze jest kryzys i trzeba oszczedzac ale nie cofajmy sie przez to do czasow sredniowiecza
    • Gość: kika Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.01.12, 18:57
      Krakowscy Radni PO od dawna chcieli się dobrać do KBFu i mu dokopać - bo ich ta instytucja gniecie i kole w oczy - odniosła sukces bez żadnych powiązań z po, bez jego wsparcia, zaczynając funkcjonować i rozwijając się mocno za władzy majchrowskiego. i tylko to jest powodem obecnych cięć.
      • Gość: Krakus Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 19:19
        sukces KBF polega na stałym zniechęcaniu wszystkich sensownych sponsorów oprócz spółek miejskich, ale za to te współpracują z nimi nie z polecenia Prezydenta tylko z własnej i nieprzymuszonej woli...
      • Gość: henio Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 19:28
        Sam sobie zaprzeczasz. Jak KBF jest taki świetny jak piszesz to sobie przecież poradzi bez dotacji, prawda?

Pytanie brzmi: jaki jest racjonalny powód istnienia KBF? Czytam tu mnóstwo emocjonalnych wypowiedzi, i wyobrażam sobie, że jest sporo ludzi dotkniętych tą decyzją, nawet jak policzymy tylko samych pracowników KBF i ich rodziny i krewnych. Ale utrzymanie KBF nie jest za darmo.

Zamiast sponsorować KBF możnaby każdemu mieszkańcowi Krakowa, łącznie z tymi najmłodszymi i tymi niewidzącymi, kupić bilet do kina albo do teatru. Alb nawet kilka, biorąc pod uwagę, że miasto mogłoby wynegocjować sporą zniżkę za zakup miliona biletów za jednym razem. Czy to nie byłby lepszy sposób promocji kultury?
        • bosman_plama Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete 04.01.12, 19:34
          Gość portalu: henio napisał(a):
          > Zamiast sponsorować KBF możnaby każdemu mieszkańcowi Krakowa, łącznie z tymi na
          > jmłodszymi i tymi niewidzącymi, kupić bilet do kina albo do teatru. Alb nawet k
          > ilka, biorąc pod uwagę, że miasto mogłoby wynegocjować sporą zniżkę za zakup mi
          > liona biletów za jednym razem. Czy to nie byłby lepszy sposób promocji kultury?

No, nie wiem, czy by był, bo oprócz teatrów coś jeszcze istnieje. A festiwale przyciągały do Krakowa turystów i artystów spoza miasta, oraz informowały ludzi na świecie, że w mieście dzieje się coś, na co warto przyjechać. Tak więc to zupełnie inna sprawa niż tylko promowanie kultury wśród krakowian.
          Do tego, jeśli lubię teatr, czy muzykę, to wysupłam jakoś kasę na jeden, czy kilka biletów w roku na krakowskich artystów. Dzięki festiwalom mogę oglądać w Krakowie takich artystów, których inaczej bym nie zobaczył, chyba, że do ceny biletu doliczyłbym jeszcze np. cenę przelotu do Stanów, albo Szkocji:P.

Jest inna sprawa - wstęp na te wszystkie festiwale zawsze trochę kosztuje. Właściwie nawet dużo. Czy miasto nie ma nic z tych pieniędzy? Czy KBF nie jest w stanie utrzymać się sam, albo z mniejszej dotacji?
    • 2_sara Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem 04.01.12, 19:05
      Żałosna,skandaliczna decyzja!!Już nigdy nie zagłosuje na krakowską PO.Nigdy.Mam nadzieję,że wyborcy "okroją" jej poparcie o 100 %.
      • Gość: Krakus Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 19:21
        tak Sara, masz rację, skandaliczna decyzja, powinni iść dalej i zapytać inne firmy czy nie zorganizowałyby tych festiwali taniej i sprawniej. Tylko co z tymi marnymi etatami w KBF za jedyne 3,8 tys brutto...
      • Gość: wszystko ojojoj IP: *.fiberway.pl 05.01.12, 07:24
        ale jesteś żałosny pajacu,
    • Gość: jacek Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: 217.115.56.* 04.01.12, 19:15
      Brawo, Dobra decyzja! Dosyć szastania pięniędzmi i marnotrawienia ich na nieskończone sztaby festiwalowe i przebrzmiałe gwiazdki z zachodu. Prawdziwa kultura w Krakowie to nie jakieś Coke festiwal czy Selector, a niezależni artyści robiące autentyczną sztukę bez horendalnych budżetów.
      Szkoda że musiał przyjść kryzys, żeby politycy zreflektowali, że trzeba ciąć tę mleczną w kasiorę krowę jaką jest kbf.
      • Gość: Krakus Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 19:22
        i nie będzie już imprez z kawiorem dla organizatorów wydarzeń...
        a dobre to było...
      • bosman_plama Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete 04.01.12, 19:36
        Gość portalu: jacek napisał(a):

> Brawo, Dobra decyzja! Dosyć szastania pięniędzmi i marnotrawienia ich na niesko
        > ńczone sztaby festiwalowe i przebrzmiałe gwiazdki z zachodu.

Przebrzmiałe? Chyba Ci się festiwale pomyliły z wiankami:P
        • Gość: Krakus Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 19:42
          które za gwiazdę i ognie sztuczne minus spory haracz od handlu kosztują kilka milionów za kilka godzin. A Parada Smoków za całodzienne wydarzenie kosztuje ułamek z tego...
    • Gość: LubieTo Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: *.noc.fibertech.net.pl 04.01.12, 19:25
      Świetna decyzja PO! Wkrótce "nie będzie niczego"!
      • Gość: ela Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 20:57
        Ja powiedziałabym, że dzięki poprawkom będzie może u nas na osiedlu remont drogi. W planie jest też poprawa szkoły - również dzięki poprawkom. Zobaczymy jak prezydentowi pójdzie realizacja tego budżetu...
      • Gość: olek Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.sferanet.pl 04.01.12, 21:56
        Jak to wkrótce "nie będzie niczego"? Już od dawna nie ma. Nie ma i nie będzie, ta-ta-ta. Zawsze zostanie Kraków jako miasto zabytków.
    • bosman_plama Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem 04.01.12, 19:26
      Swoją drogą, może krakowska GW poświęciłaby trochę miejsca w sieci,i drukowała stenogramy obrad RMK?

Bo tam się, jak pamiętam, niezłe cyrki dzieją. Na studiach robiłem praktyki w Dzienniku Polskim, zdarzało mi się odsiadywać dyżury na sesjach rady. Można było osiwieć, słuchając jak się radni wykłócali i jak jeden drugiemu docinał.

O ile o tym co robi prezydent coś tam (choć pewnie niewiele tak naprawdę) człowiek wie, o tyle o tym jak pracują radni wiadomo głównie z ich deklaracji, bo gazety wiele się nimi nie zajmują. A jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby radni byli lepsi od posłów i senatorów, którzy przecież do orłów nie należą. Teraz też wiem tyle, że PO obcięło kasę KBF i mogę się z tym zgadzać, albo nie, w zależności od tego, czy byłem choć na jednym koncercie, czy nie. A przecież GW mogłaby mi pomóc poznać konkretne argumenty. I nie chodzi mi o to co np. szef biura albo radny mówi dziennikarzowi, bo to gładka gadka - oświadczenie przygotowane pod prasę. Tymczasem na obradach jedni z drugimi nieźle się kłócą i tam wychodzą inne argumenty i targi.

Nadajemy a to na radnych, a to na kbf, a dam głowę, że połowa z nas ma o sprawie nikłe pojęcie.
    • Gość: joana Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: *.mynet.com.pl 04.01.12, 19:42
      Nieważne czy radni obcinają KBf, czy obcinaliby komukolwiek innemu, kto byłby realizatorem wydarzeń kulturalnych w mieście. Ludzie! to przecież tak krtkowzroczna polityka, że aż zęby bolą od samego słuchania. Najpierw przez wiele lat z mozołem budowano przeświadczenie, że Kraków to miasto, gdzie każdy znajdzie cos z oferty kulturalnej dla siebie: jeden wystawy fotograficzne, jeden kulturę wyższych lotów na Sakrum Profanum, inny wygibasy przed sceną na Coke. A teraz radni w imię (no właśnie - czego) pieniądze przeznaczą na ścieżki rowerowe, smocze ogródki i remonty uliczek, o których nikt nie słyszał... A dorobek miasta - tak, miasta, nie KBF - pójdzie w piach.
      • Gość: Krakus Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 19:44
        albo KBF lub ktoś inny zrobi to samo tylko za mniejsze pieniądze. Bo że się da to wiedzą wszyscy, tylko po co mając taką kasę do wydania...
      • Gość: Odessa Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 20:32
        Dorobkiem miasta jest to, że jest wszem i wobec rozpoznawalnym Krakowem o czym trąbi się okazji corocznych plebiscytów. Festiwale jak widać po dziurze finansowej są nierentowne i nie dają nic miastu prócz promocji. Ja wolę by w mieście było czysto, bezpiecznie i by miasto było oświetlone porządnie, miło by było mieć też mniej dziurawe ulice. Kto chce i tak znajdzie sobie wydarzenie kulturalne w Krakowie, bo tych jest masa... trzeba tylko czasem poszukać a nie gapić się na wielkie plakaty. Miasto niech odpocznie sobie od festiwali na parę lat i zajmie się potrzebami zwykłego mieszkańca - nie kibica, widza festiwalowego i turysty. Wszystkim to wyjdzie na dobre.
        • Gość: lak Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.ksi-system.net 04.01.12, 21:31
          zgadzam się
        • Gość: q Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.nsystem.pl 04.01.12, 22:57
          Encyklopedyczny przykład klasycznego krakusa. Czyli należy nam się, trąbi się o nas, bo jesteśmy KRAKOWEM. A nikt się nie zastanawia właściwie dlaczego o nas trąbią? Że niby ten Wawel w kółko taki wspaniały? Nie bardzo, otóż się trąbi bo coś się dzieje, ktoś na to pracuje żeby głośno bylo. Niczego nie ma z powietrza.
          Ciekawe kto zarobi w przyszłym roku na te krakowskie proste chodniki i oświetlone ulice jak w tym roku po kolejnej fazie kryzysu i braku imprez kulturalnych do Krakowa przyjedzie 1/3 liczby turystów co w 2011. Powodzenia.
          • Gość: Krakus Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 20:40
            trochę działam w tej branży. festiwale KBF-u do bardzo głośnych nie należą...
      • Gość: lak Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.ksi-system.net 04.01.12, 21:32
        ręce precz od ścieżek rowerowych
    • Gość: Zbyszek Bardzo dobrze, część badziewnych impez zniknie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 19:52
      Jako mieszkaniec nie Krakowa nie widzę powodu abym miał finansować niektóre imprezy w których nigdy nie uczestniczę. Jest kilka głupawych festiwali i impez, które ściągają do miasta okoliczne wioski żeby się wyszumiały. Chcą uczestniczyć w takich zabawach to niech sobie za nie płacą tak jak ja płacę za bilety do kina czy na teatru.I nie jest to żadna promocja miasta, w każdym razie mieszkańcy poza różnymi uciążiwosciami g... mają z tej promocji.
      • Gość: lak Re: Bardzo dobrze, część badziewnych impez znikni IP: *.ksi-system.net 04.01.12, 21:30
        zgadzam się
    • Gość: lak Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: *.ksi-system.net 04.01.12, 19:56
      Może wreszcie znajdą się pieniądze na becikowe. dość już durnych festiwali. nimi dziecka nie ubierzesz.
    • Gość: Tk Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: 212.33.154.* 04.01.12, 21:05
      skandal
    • Gość: adam sru Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: *.c201.msk.pl 05.01.12, 02:23
      czego jak czego, ale ludzie z innych miast wam tego zazdroszcza.
      wprawdzie jestem Katowiczaninem bardzo dumnym z tego ze ma najlepsze festiwale u siebie: OFF Festiwal, Nowa Muzyka [+Ars Cameralis], ale jednoczessnie uwazam wasz Unsound za festiwal na najwyzszym muzycznie chyba poziomie, w sensie wyrafinowania i wyszukania, czy tez najlepszym nosem do trendow w muzyce. tylko u mnie poza tymi kulturalnymi swietami, nie wielesie dzieje. nie mowie ze nic, bo tez nie malo, nie narzekam. ale wy macie tego wiecej i na okraglo. caly rok. weekend w w-end, czy nawet dzien w dzien miasto ma wam sporo do zafoerwania. miedzy inymi dzieki temu KBF. co nie zmienia faktu, ze moze trzeba sie przyjzec finansom tego biura? trafilem kiedys na sacrum profanum w strefe VIP i stwierdzilem, wtedy ze miasto sra wam pieniedzmi na te festiwale. wprawdzie nie bujam sie po strefach VIP zazwyczaj na festiwalach [normalnie jak plebs;] i nie mam porownania, ale wtedy wydawalo mi sie tam dosyc bogato, moze troszke za [ale nie za jakos z przepychem]. jednak warto tez podkreslic, ze wszystko profesjonalnie. widac to ze miasto niezle buli na kulture. no i tego tez wam ludzie zazdroszcza. choc pewnie na czyms by tam mozna bylo przyciac. nie wiem czy wysokosci pensji, ilosci ludzi \9przeciez takie rzeczy ludzie z zajawki nawet by chetnie robili, jacys pasjonaci albo frajerzy;] studenciaki za pare zł na precla, albo za free dla wpisu do cv [akurat by sie znalazla robota dla tych darmozjadow po kulturoznastwach;] moze przesadzilem teraz, bo za dobra robote hajs sie nalezy. jednak nie zagalopujscie sie w tym kasa na artystow byc musi! zeby bylo za co ich sciagnacno i gdzie, a juz na to kto to zrobi i za ile, to osobna brocha. no ale milo by bylo jakichs niekompetentych pacanow nie pozatrudniali teraz. ziolkowskiemu utnijcie jakby co, dosc sie juz nachapal. na ciul wam ten cocacolowy festiwal. selector ewentualnie obstawcie. sacrum profanum. ale od UNSOUNDU WARA bo przyjade tam do was i oplujemy! nie wiem kto to organizujei z ile, ale robi to po mistrzowsku i jak na moje oko chyba nie za jakies grube pieniadze. a jak wam nie starcza to chetnie go przejmiemy. albo chociaz pozyczymy. na rok albo dwa ;] Z powazaniem, kiedys w Krakowie zakochany [mlodziencza i glupia milosc], potem wrecz przeciwnie [bo zobaczylem Wro i stwierdzilem, ze KRK przereklamowany] ale jednak doceniajacy za pewne rzeczy i przez to spowrotem pałajacy co raz wiekszym uczuciem do waszego grodu [miedzy innymi za te niepodwazalne i inne atuty] zyczliwy sąsiad.
    • Gość: lajkonik Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżetem IP: *.centertel.pl 05.01.12, 02:45
      Kiedyś Kraków kipiał wspaniałymi artystami, którzy tu tworzyli. Potem często uciekali do stolicy, ale jednak. KBF morduje to wszystko wyłącznie importując kulturę i odnosząc się z pogardą do miejscowego środowiska. Pod wszelkim możliwym pozorem, mając układy z prezydentem odbiera pozostałym instytucjom tlen i pieniądze, szkalując często niemiłosiernie, tak jak choćby z CC, bo wiadomo, że i za tą zadymą stoi KBF. To powinna być agencja artystyczna (choć właściwie, to jest) od wielkich imprez masowych i koncertów, bez udziału miejskich pieniędzy, chyba, że miasto chce sobie zorganizować koncert. I to wszystko. Ludzie zrozumcie, to nie jest uderzenie w kulturę, to uderzenie w KBF i jego sposób funkcjonowania.
      • Gość: w Re: Budżet przegłosowany. KBF z okrojonym budżete IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.12, 06:52
        mam dokładnie takie samo wrażenie
        pytanie czy żaden z tych festiwali nie jest w stanie się sam zorganizować bez pośrednictwa tego KBF?
        oczywiście że takie biuro będzie teraz biło na alarm bo ciepłe i całkiem nieźle płatne posady przemijają z wiatrem

ale może argument by wspierać w końcu lokalnych artystów a nie płacić fortuny za jakich Szakinstivensów- nie jest taki zły
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka