Dodaj do ulubionych

najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.04, 16:53
w Krakowie gdzie mozna kupic mieszkanko?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: 83.238.0.* 07.06.04, 16:57
      Mi się mieszka rewelacyjnie na Kurdwanowie. Mieszkanie nie przy drodze (w
      okolicach parku z górką). Niedaleko Hypernowa i Carrefour. Cisza (rano po
      przebudzeniu słyszę ptaki za oknem). Dużo młodych ludzi. Nie narzekam
      • Gość: Net Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.04, 16:59
        a gdzie ten Kurdwanow???? bo ja nie za bardzo znam Krakow - jedynie okolice
        Rynku i Stary Kleparz czy cos takiego ....
      • Gość: Trendy. Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 23:20
        Dużo młodych "ludzi"?. No to masz fajnie , 24 godż. na dobę --dup, dup, dup,
        dup, uca, uca, uca, uca , dup, dup, uc, uc, dup, dup, uc, uc, łubudubu,
        łubudubu, uca, uca, uca, uca, łubudubu, łubububu, uc, uc, dup , dup, uc, uc,
        dup, dup, łubudubu, łubudubu,łubudubu, łubudubu, EEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! dup,
        dup, dup, dup, uca, uca, uca, uca, uca, uca, uca, uca, tralalala, tralala,lala,
        lala, lala, lala,dup, dup, dup, dup, uca, uca, uca, uca, HEEEEEEJJJJ!!!!, dup,
        dup, dup, dup, i tak na okragło. Ja Ci współczuje, bo nie uwierzę, żeby tam
        gdzie dużo "młodych" jak piszesz nie znalazło się kilku przygłupów, których
        zresztą teraz wszędzie coraz więcej i dali normalnie żyć. Często wystarczy
        jeden taki pojebus, żeby zatruć ludziom życie. No, chyba, że lubisz taką
        atmosferę, przypominającą dwięki z dzieciństwa, jak młocka czy kużnia pod oknem
        i ryki pijanych.
        • Gość: Andy Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: 83.238.0.* 08.06.04, 10:47
          I znów wychodzi prawda o ludziach, którzy nie rozumieją czytanego tekstu. Jak
          napisałem w moim poście jest cisza. Co więcej rano po przebudzeniu słyszę śpiew
          ptaków, a nie jakieś wymyślone przez Ciebie historie. Jeśli koniecznie chcesz
          coś napisać, to rób to z sensem. Poza tym, ja przez młodych ludzi rozumiem
          ludzi, którzy do czegoś w życiu doszli i mają pieniądze, żeby sobie kupić
          mieszkanie (wiek 25-35 lat), a nie gówniarzy (do których grona zapwne należysz
          sądząc po stylu pisania), którzy nic nie robią tylko zachowują się tak jak
          opisałeś.
          • longwehicle Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 08.06.04, 11:07
            Andy!!
            CzyTy sam siebie oszukujesz??.
            -Czy byłeś kiedyś koło szkoły przy Bojki?
            -Jeśli nie to przejdż,ja nie chciałem żeby moje dzieci mialy takich kolegów!
            -wieczorem na 1005 Oglądasz TV,spróbuj wyjść w głąb osiedla,nie wrócisz
            spokojnie.
            -Widziałem tak kiedyś samochód przyczepiony łańcuchem z dwiema kłódkami do
            latarni!!
            -Nie dziw się więc że małolat ma głeboko w d...,twoją opinię o bezpiecznym
            Kurdwanowie.
            -Dedukcja nakazuje dojśc do odkrycia na miarę koła:o świcie,kiedy śpiewają
            ptaszki ,bandziry śpia bo popili wódę za kasę lub komórkę ktore ukradli
            następneu frajerowi!!!
          • longwehicle Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 08.06.04, 11:09
            Jeszcze jedno ,tam kupują mieszkania nie ci młodzi ludzie którzy do czegoś
            doszli ,tylko ci młodzi ludzie ,którym nie wystarczyło kasy na kupno mieszkania
            w innej dzielnicy!!.
            • Gość: Trendy. Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:22
              A ta kasa to pewnie wynik ich uczciwej pracy w tym wieku?. Ciekawe cóż to za
              fachowcy,że tak dobrze im płacono za "pracę",że potrafili odłożyć na
              mieszkanie?.(Narkotyki, złodziejstwo?).
              • longwehicle Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 09.06.04, 22:31
                Nie ,ta kasa to kasa od rodziców, którzy kradli kiedyś tam!!! ;c{)).
                • Gość: Krakowianin. Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 00:05
                  O!!!, to, to . Jest to bardzo prawdopodobne. A teraz ta "złota młodzież" w
                  swoich ręcyma "wypracowanymi" mieszkaniach, ukulturalnia się muzycznie muzyką
                  dla nich przyswajalną : uca, uca, uca, uca, dup, dup, dup, dup,uca, uca, uca,
                  uca, jebudubu dubu dubu, uc, uc, uc ,uc, eeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!. A ch..j
                  z nimi, jakie Państwo, taka młodzież.
    • Gość: 7 Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 16:59
      trudno powiedziec, jeszcze niedawno moglbym mowic, ze salwator jest bezpieczny, ale w ciagu
      ostatnich kilku dni musialem zweryfikowac ten poglad;/ wczoraj na odcinku moze gora
      200metrow minalem 4 kilkuosobowe grupy dresiarzy, kilka dni temu prawie przeszyli mnie pod
      samym domem.. chyba taka pora roku, ze teraz wychodza i naprawde nie wiem gdzie poza
      scislym centrum /planty/ jest bezpiecznie. a co do tego ktora dzielnic najfajniejsza, najladniejsza
      to polecam przyjechac i samemu poogladac ;D mnie sie moja akurat nie podoba i tesknie za
      mieszkaniem w centrum;)
    • Gość: eeeee Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.plants.ox.ac.uk 07.06.04, 19:00
      obecnie chyba tylko willowa czesc debnik to fajna do zamieszkania dzielnica bez
      wiekszych problemow z bezpieczenstwem - reszta krakowa zeszla na psy
    • garg_ul A ja 07.06.04, 19:27
      nie noszę zegarka (bo się zepsuł dwa lata temu i nie chce mi się chodzić do
      zegarmistrza), nie noszę telefonu (bo nie mam ;)), nie noszę dużych ilości
      pieniędzy (bo mi niepotrzebne) i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś
      zaczepił gdziekolwiek. Może poza Hutą, bo tam żadnych biznesów nie mam, więc
      nie jeżdżę (ale broń Boże dlatego, żeby tam było niebezpiecznie ;o).

W gruncie rzeczy wszędzie jest bezpiecznie, nawet tam, gdzie się najgorsze
      lumpy szlajają. Trzeba mieć tylko instynkt samozachowawczy ;))

Wirusy - bo gdzieś się muszę
      reklamować ;o
      • Gość: 7 Re: A ja IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 21:28
        czy instynkt zachowawczy do chodzenie do domu dwa razy dluzsza trasa, zeby mnie nie
        przeszyli..?
        • trudny2002 Nie róbcie Bronx'u 07.06.04, 21:54
          z Kazimierza....
          Ale fakt, że Dębniki spokojniejsze...
          trudny
          Sam mieszkam w innej dzielnicy, pozornie spokojnej, jednak całkiem niedaleko,
          wcale niedawno i to dniem doszło podobno do śmiertelnego pobicia...tylko czy to
          cokolwiek znaczy?
          trudny
        • garg_ul Nie, 08.06.04, 08:51
          instynkt samozachowawczy to nie udawanie cwaniaka, jak cię ktoś zaczepia, to
          nie prowokowanie wyglądem (chociaż to może śmiesznie brzmi, ale niektórzy tak
          mają) czy zachowaniem. Ja nie robię głupich min do dresów na Azorach i żyję.

A na głupie odzywki odpowiadam spokojnie, a nie tekstami "a bo co?", bo to się
          prosi o strzał w ryło ;o

reklamować ;o
          • Gość: tull_up. Re: Nie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 00:08
            Najlepiej zamień się w dżownicę i wogóle nie wydawaj głosu jak cię ktoś kopnie
            w d..pe.
    • longwehicle Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 07.06.04, 22:04
      Witaj!!
      Muszę CIę zasmucić,nie ma spokojnej i bezpiecznej dzielnicy w Krakowie.
      -Azory,mieszkania nory,w przeważającej mierze ślepe kuchnie,kupa lumpów-jedyny
      plus szybki dojazd do centrum.
      -Kurdwanów,psy dupą szczekają,sypialnia Krakowa,element taki jak na filmach z
      Harlemu czy mrówkowców Łódzkich-katastrofa!!
      -Bronowice przereklamowane,największa ilość włamań do mieszkań w Krakowie.-
      -Prądnik Biały i Czerwony-no comment!.
      -Nowa Huta,jak kto lubi ...spacerować można tylko do zmroku,póżniej to szukanie
      guza!.
      -Stare Miasto,zapomnij!
      Jak widzisz niewesołe są perspektywy przed ludżmi którzy chcą się osiedlić w
      Krakowie.Za chwilę zostanę odarty ze skóry,opluty,oskalpowany przez ziomków
      ale poza forum oni swoim znajomym po cichu mówią to samo.Dzisiaj widziałem jak
      za parawanikiem 0 11.00 w południe przy rondzie obok Boh.Września /Nowa
      Huta/ekipa dochodzeniowa Policji robiła oględziny zwłok.Welcome in Cracow!!!.
      • Gość: Net Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 07.06.04, 23:08
        no to gdzie my mamy zamieszkac w tym Krakowie:(???
        • Gość: Łobzów jest fajny Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 07.06.04, 23:13
          hi, hi ja nie wiem jak się nazywa dzielnica w której mieszkam, okolice
          Kazimierza Wielkiego ( ja to nazywam Łobzów ).
          Cicho spokojnie, raczej ( podkreslam raczej ) bezpiecznie, wszędzie blisko.
          • longwehicle Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 07.06.04, 23:17
            Masz rację,to jest Lobzów i jeszcze w jednym Masz rację ,faktycznie tam jest
            spokojnie ,tylko nie w dni meczów Wisły/trasa kibiców,z reguły nawalonych
            idących na i z stadion/u !. ;c{)).
            • Gość: to ja dorota Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 07.06.04, 23:38
              Ja sobie meczyki z balkonu oglądam :))))))))))))))))))))))))))
              Czyli jednak to Łobzów dobrze wiedzieć na przyszłość ;)))))))))))))
          • pudernica Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 07.06.04, 23:21
            Coś mi znajoma ta okolica czy to nie jest wieś Bronowice!!!
            • longwehicle Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 07.06.04, 23:27
              Dokładnie to Bronowice drzewiej nazywano Czarną Wsią!!! ;c{)).
              • ligia12 Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 07.06.04, 23:31
                Znajomi wyprowadzili się z Nowej Huty na wieś Bronowice ,żałują do tej
                pory,zastanawiali się co ich tak opętało,bo nie ma piękniejszej dzielnicy jak
                Nowa Huta
            • dead_wish2004 Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 07.06.04, 23:31
              Coś Ty za jedna i co Masz do Bronowic ?.
              • ligia12 Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 07.06.04, 23:33
                Może Ty się pierwszy przedstawisz?
                • longwehicle Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 07.06.04, 23:38
                  Już Zaczynasz!! to życzenie _śmierci...mała!!;c{)).
                  • pudernica Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 07.06.04, 23:46
                    Co chcesz od niej??? hihi
    • Gość: Stary71 Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.06.04, 00:14
      W srodmiesciu nie sa najgorsze tereny d. dzielnicy Piasek (na pn. od
      Pilsudskiego, tak gdzies do linii ul Lobzowskiej). Oczywiscie kibole tamtedy
      przechodzili od wiekow i przechodza. Podejrzewam jednak, ze musi byc drogo. Z
      zamorskich dzielnic da sie zyc w Prokocimiu (lepiej niz w podzielonym i
      zantagonizowanym Biezanowie), choc nie jest tak bezpiecznie, jak dawniej. Sa tu
      dobre polaczenia z centrum transportem publicznym i busami. To jasne, ze
      wszedzie mozna przetrwac unikajac zaczepek, ale - jak czlowiek sie o to prosi -
      to rowniez wszedzie mozna dostac w leb.
      • longwehicle Re:Szkoła przetrwania ,czyli jak żyć w Krakowie? 08.06.04, 05:31

• Gość: H56 Krowodrza Górka , moje osiedle IP: *.comnet.krakow.pl 08.06.04, 07:29
      bezpieczne,zielone,blisko centrum i głownych szlaków komunikacyjnych ,z dobrym
      zapleczem handlowym i usługowym.
    • Gość: Ruczaj a ja tam uwielbiam moj poludniowy Ruczaj IP: 195.116.22.* 08.06.04, 09:11
      daleko od blokowisk, kiboli czy inny dresow, cisza spokoj... dobra komunikacja.. i jeszcze kilka atrakcji! ;)
      • garg_ul Re: a ja tam uwielbiam moj poludniowy Ruczaj 08.06.04, 09:12
        Gość portalu: Ruczaj napisał(a):

> daleko od blokowisk, kiboli czy inny dresow

???

reklamować ;o
      • longwehicle Re:Masz przyciemniane szyby w samochodzie??? 08.06.04, 10:20

• antolek68 Re:Masz przyciemniane szyby w samochodzie??? 08.06.04, 12:21
          nie, nie mam...
          bo mi ta "chmara blokersow" z Polany Zywieckiej wybila..
          pozniej mialem problem z dresami z Kobierzyna i Skotnik (na szczecie mamy ochroniarzy z kalaszami i drut kolczasty, wiec na razie jest spokoj..). Boje sie tylko co sie stanie jak KS Zakrzowek nie dostanie sie do 3 ligi na pewno burdy beda i znowu mi spala samochod.
          No i ci cholerni studenci.. lazacy w okolicy kampusu. Skaranie boskie.
          Same problemy tutaj mamy, zyc sie panie nie da.

:P
          • longwehicle Re:Masz przyciemniane szyby w samochodzie??? 09.06.04, 07:38
            Znam jeszcze parę podobnych blokowisk w Krakowie z takimi samymi problemami,ale
            nie wypada już o tym pisać, bo narobię sobie wrogów na wszystkich osiedlach !.
            Taka jest prawda,Kraków tylko na papierze i w oficjalnych statystykach jest
            spokojmym miastem,rzeczywistość przeraża.Ostatnio panuje moda na podpalanie
            samochodów,co noc łuny na niebie widać w obrębie strefy płatnego parkowania...
            zgroza!!.
    • kremoofka Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 08.06.04, 11:22
      POZA KRAKOWEM ;-)))
      • longwehicle Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 08.06.04, 11:24
        Królowa racji!! ;c{)).
        • kremoofka Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 08.06.04, 11:26
          ze niby ja?
          • longwehicle Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 08.06.04, 11:28
            NOooooooooooooo!!! ;c{)).
            • kremoofka Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 08.06.04, 11:31
              no wiesz,
              ze sw. Racja to patronka wszystkich kobiet - zgoda
              ale ja (poza plcia) wspolnego nic z nia nie mam
              co do wielkosci...
              moge to potraktowac jako pean (czy to slowo wystepuje w ogole w liczbie
              pojedynczej?) na czesc mojego blond intelektu ))))
              • kremoofka Re: ups 08.06.04, 11:34
                ach
                coz za fo pa (fonetycznie rzecz jasna))) )
                toz krolowa nazwana zostalam ;)
                • longwehicle Re:Kremoofka..królowa ula !!! ;c{)). 08.06.04, 11:41

• kremoofka Re:Kremoofka..królowa ula !!! ;c{)). 08.06.04, 11:43
                    heheh Long
                    ula krolowa powiadasz ))))
                    a mjut to taka slodycz natury ;)
                    nieprawdaz?
    • Gość: bill Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:00
      Polecam:
      1. Bronowice
      2. Rejon za os. Ruczaj (tzw. os. Europejskie)
      3. Kliny Borkowskie
    • Gość: dd WOLA JUST / CHELM / ZAKAMYCZE IP: *.waxpol.net / 195.150.2.* 09.06.04, 08:04
      szybki dojazd (autobusy 134,152,192 do centrum i 102 na miasteczko AGH)
      i bezpieczna dzielnica
    • Gość: mala mi Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.proxy.astra-net.com 09.06.04, 16:39
      A co sadzicie o ul Wielopole???tuz przy poczcie głownej??????
      • hihiboy Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 09.06.04, 22:57
        blisko na kiłbaski i raczej bezpiecznie - bardziej bezpiecznie niz nie, w sumie
        to zupelny luzik
    • olka_krakow Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 09.06.04, 23:18
      Ruczaj ul . Obozowa
      • longwehicle Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 09.06.04, 23:45
        Do czasu,już na Was ostrzą sobie ząbki dresy z Kobierzyńskiej!!.
    • zielonki Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica 10.06.04, 00:38
      FAJNIE JEST MIESZKAĆ W KRAKOWIE.
    • Gość: anakonda Re: najbezpieczniejsza , najfajniesza, dzielnica IP: *.visp.energis.pl 10.06.04, 14:21
      polecam Mszanę Dolną, co prawda daleko nieco od centrum miasta (jakieś 40 minut
      autem) ale za to spokojnie i bezpiecznie oraz ładne widoki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka