Gość: Autor IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.12, 22:11 Ale Pan jest bezlitosny. Ale jak zwykle dobrze się czyta :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Guru Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 10:40 Faktycznie bezlitosny, pewnie nie chcieli zaplacic za reklame w wybiorczej, wiec ich dobil,z ciekawosci pojde sprawdzic czy jest az tak zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan glonojada Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmięsny IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 10:47 za glonojada ma Pan z bańki ode mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaissa Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię 29.01.12, 11:04 To prawda, że chyba najczęstszą przywarą knajp z nazwy wegetariańskich jest chęć udawania, za wszelką cenę. A często genialne dania wegetariańskie można zjeść w "normalnych" knajpach, które rozumieją, że warzywa można przyrządzić na mnóstwo pysznych sposobów, bez konieczności udawania przez nie schabowego. Byliśmy raz z TŻtem w Nicei, w knajpce wegetariańskiej prowadzonej przez Włocha. Do dziś pamiętam smak lasagne z dyni piżmowej (zamiast ciasta) z nadzieniem z porów uduszonych w białym winie... Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię 30.01.12, 21:02 Bo większość wegetarian nie je mięsa nie dlatego, że nie lubi, tylko z powodu mniej lub bardziej pokręconego ideolo. Stąd te wszystkie idiotyczne podróbki, typu skwarki sojowe i schabowy z tofu. Które raczej dobre być nie mogą, choćby dlatego, że kubki smakowe je porównują z The Real Thing i porównanie raczej wypada z niekorzyścią dla podróbek. Tak czy inaczej - Nowicki ma rację, że dla wielu wegetarian ideolo jest ważniejsze od smaku, więc jest im wszystko jedno, co jedzą, bo jak coś jest wege, to już im do szczęścia wystarczy, nie musi być smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 13:00 W pełni się zgadzam z przedmówcą! Nie wiem skąd u autora artykułu to "stołówkowe" wrażenie w Glonojadzie. Jestem raczej wyczulona na zapachy i jakoś tego "smrodku" nie zarejestrowałam, a bywam tam często. Świetne miejsce, smaczne jedzenie, dobre ceny, miła obsługa i do tego jeszcze puszczają niezłą muzykę. Nie, nie jestem z personelu Glonojada. Po prostu nie mogłam zdzierżyć takiej niesprawiedliwości ze strony autora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegetarianin Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmięsny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 11:34 NIESTETY nie pozostaje nic do dodania. Przyjemne wnetrze, swietne miejsce i PASKUDNE jedzenie :( Zmiencie kucharza, blagam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Glonojada Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmięsny IP: 77.236.26.* 29.01.12, 12:53 Jestem absolutnie zbulwersowana opinią o Glonojadzie!!! Stołuję się tam regularnie od 1,5 roku i muszę stwierdzić, że żadne miejsce w centrum, oferujące dania wegetariańskie, łącznie z Karmą, nie wytrzymuje konkurencji. W "Glonie" da się zjeść pełny, sycący obiad za rozsądną cenę (dwa dania z miniaturowym deserem taniej niż zupa + kawałek tarty w Karmie), smacznie (liczne aluzje do kuchni indyjskiej i meksykańskiej), z surówkami wliczonymi w większość zestawów. Obsługa jest sympatyczna, nigdy nie trzeba długo czekać na jedzenie. Jak wspomniałam, jem tam regularnie od dłuższego czasu i dania ze stałego menu mi się jeszcze nie przejadły, ale też często pojawiają się jednodniowe "nowinki", więc zawsze jest okazja spróbować czegoś nowego. Wszyscy zabierani tam znajomi, zarówno wegetarianie, jak i mięsożercy, byli tak samo jak ja zachwyceni lokalem. Dlatego zupełnie nie rozumiem pochopnej opinii p. Nowickiego i zachęcam jego i wszystkich do spróbowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 13:06 Chyba cała obsługa Glonojada się zleciała, żeby bronić tego miejsca. Wszystko tam ocieka tłuszczem, nawet deser, który kiedyś zamawiałam cały pływał w oleju. Ja dziękuję za coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anin Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 20:15 dziecko, chyba jednak tam nie jadłaś. Dlaczego niby personel miałby bronić knajpy? to logiczne że raczej będą robić to ludzie, goście, któzy tam jedzą i są zadowoleni. Więc może nie interpretuj każdej pozytywnej uwagi na temat Glonojada jako opinii od jego personelu. Chodzę tam ze znajomymi odkąd zaczęłam studiować czyli od 3 lat i nikt z nas jeszcze nie narzekał. Jest tanio, bardzo smacznie - nawet mięsożercę można zachęcić do zjedzenia warzyw kiedy są podane w takiej formie jak w Glonie. Przemiła obsługa. Zapomniałabym! Ilość obcokrajowców jest niesamowita. I im też bardzo smakuje :) Panie Nowicki, może niech w końcu zacznie Pan być obiektywny.. bo krętactwo aż kole w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię IP: *.ghnet.pl 31.01.12, 10:10 "Ilość obcokrajowców jest niesamowita. I im też bardzo smakuje" No a jaki niby z tego wniosek??? Poza tym w Krk w centrum prawie w każdej knajpie można się natknąć na obcokrajowców, nawet oni jeść w końcu muszą. Przyłączam się do negatywnych opinii o Glonojadzie - każde danie, jakie tam jadłam, było słabe, a hitem braku smaku w ich wydaniu to samosy Odpowiedz Link Zgłoś
a-thomek Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię 03.02.12, 16:09 co znaczy obiektywny? krytyk prezentuje swoją opinię, tak jak Ty prezentujesz swoją. mnie się Glonojad podoba jako miejsce, ale to, co tam jadłem było faktycznie słabe. uwaga - to jest po prostu moja opinia i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Knrd Zabawowo widze tutaj :)) IP: *.naszasiec.net 29.01.12, 16:48 Zastanawiam się często czy tego Nowickiego czytują jedynie właściciele knajp - tydzień w tydzień z lękiem w sercu czy czasem nie o nich będzie traktowane :) Glonojada nie znam, ale bardzo podejrzane te wpisy na forum - z jednego adresu IP. Ja mam osobisty apel - wciąż mało ludzi widuje w easy riderze - knajpka bliska memu sercu i miejscu zamieszkania, może Pan Wojciech wybrał by się "za miasto" bo to w końcu ruczaj i docenił to miejsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
barrin Re: Zabawowo widze tutaj :)) 29.01.12, 17:05 te wpisy nie są z jednego adresu IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italianistka Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię IP: *.77.classcom.pl 29.01.12, 17:55 Nie do końca wiem, o co chodzi autorowi ze "spaghetti alla(!) bolognese", akurat tak się zapisuje nazwę tej fantastycznej potrawy, co nie zmienia faktu, że w Bolonii się jej nie jada wcale :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sal Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię IP: *.range86-145.btcentralplus.com 29.01.12, 18:07 czytaj ze zrozumieniem po polsku italianistko;) nie chodzi o pisownie, chodzi o potrawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jon Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.01.12, 23:21 W jakim sensie się nie jada? Że nie ze spaghetti, czy że nie nazywa się to alla bolognese? Wiele razy jadłem w Bolonii różne rodzaje makaronu z ragu, czyli tzw. "sosem bolońskim". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: it Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię IP: *.eutecert.eu 30.01.12, 14:32 Jon, nie neguję, ale to jest po prostu makaron, najczęściej tagliatelle, z ragu :) spaghetti z sosem ragu w knajpach bolońskich raczej nie uświadczysz:) Obywatel/ka od czytania ze zrozumieniem - i? Jakaż to subtelność polszczyzny uzasadnia fakt, że p. Nowicki akurat zaakcentował przyimek w tej zbitce? Odpowiedz Link Zgłoś
filakia Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmięsny 29.01.12, 21:22 Współczuję tej knajpie, została zrównana z ziemią. Jak wiele innych zresztą, często niesłusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
banglor Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmięsny 30.01.12, 22:51 Czytam i nadziwić się nie mogę... Od niedawna regularnie jadam w Chili&Cynamon bo jest codziennie coś nowego i jak dotychczas wszystko smakowało rewelacyjnie. Nie będę tutaj dyskutować z Panem Nowickim o gustach - każdy ma swoje ulubione dania. Natomiast taki sposób obrzydzania ludziom nowego miejsca mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonveg Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmięsny IP: *.play-internet.pl 30.01.12, 23:07 Byłem w Chili&Cynamon. Byłem też w Karmie, Glonojadzie i w wielu innych wege miejscach mimo iż nie jestem wegetarianinem. Nie wiem dlaczego autor tego artykułu tak uwielbia Karmę, bo mnie zupełnie nie ujęła - ani jedzeniem któremu czegoś brakowało do smaku, ani wystrojem, ani zwyczajną czystością, której zabrakło tu i ówdzie. Inne wege miejsca, również Glonojad, mają moim zdaniem lepsze jedzenie niż Karma. A w Chili&Cynamon jest po prostu czysto i naprawdę smacznie. Z jakiegoś powodu nie jest jeszcze modnie, może brakuje im organic coffee ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wildgoose Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmięsny IP: 94.42.115.* 30.01.12, 23:37 Fajnie poczytać jak się ktoś wyżywa "literacko", ale zupełnie nie podzielam opinii szanownego autora. Mnie podoba się w Chili & Cynamon że za każdym razem jak tam przychodzę, jest coś nowego i smacznego. I do tego naprawdę niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola iipowicz Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmięsny IP: 91.232.164.* 31.01.12, 10:03 A może pan Nowicki nie powinien bywać w wege barach widocznie jego podniebienie nie przekona się do tego typu jedzenia.Skoro nic mu nie smakuje niech zostanie przy mięsie. Ja tam bywam Poooooolecam jest pysznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek kordelski Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię IP: *.ksi-system.net 01.02.12, 14:29 a widzisz, coś musi być na rzeczy skoro podniebienie krytyka kulinarnego oraz moje (a również chadzam do bardzo różnych knajp i jak najczęściej się da) reaguje na podawane tam jedzenie z odrazą. tłusto, nijako, po prostu źle. polecam pojeździć, popróbować a nie poruszać się trójkącie bermudzkim chili - glonojad - momo (i inne vege bary podające papki na przemian z lasagną warzywną). warzywa można przyrządzać w inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin lubanski Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 16:45 masz rację...i do tego dodałbym Karmę, w której odgrzewane jedzenie po prostu jest bez smaku i mikroskopijne. Ciastka kupuję w prawdziwych cukierniach, a wegetariańskie tarty tylko w Zazie na Kazimierzu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmięsny IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 11:29 przyznam ze do glonojada uczęszczam dość czesto gdyż jest najbliżej mojej uczelni. Co do jedzenia to główne menu nie zmienilo się od ponad roku natomiast zmieniła się porcja dania na talerzu, a cena ta sama. Ktoś tu mówił że w glonie jest duzo obcokrajowców i to dobrze świadczy że im smakuje, mało co mnie drażni tak, jak wycieczka ludzi w wielkich kurtkach rozwalająca sie na całą knajpe i mlaszcząca z zachwytu. Ich opinia czy im smakuje czy nie jest mi najmniej potrzebna bo są zapewne tylko raz i małe prawdopodobieństwo że wrócą znowu, bardziej bym sluchała stałych klientów, albo tych co podjeli kilka prób, ja staram sie do lokalu zawsze wybrać przynajmniej dwa razy zanim go przekreślę. Z glonem jest tak ze fakt, czasem tam pachnie stołówką i jest parno ale to przez dużą ilość osób, bliżej nie ma gdzie co sensownego zjeść a wnetrze naprawde daje rade. Stałych klientów jest sporo i mimo ze kupuje tam juz długo, nigdy nie potraktowano mnie jak stałego klienta a zawsze jak turystę. Sama pracuje w lokalu i juz jakąś zniżke od czasu do czasu zastosuje (ale to nie obowiązek). I jeśli to czyta włascicielka glonojada, to niech mniej przesiaduje przy barze z dziwną miną bo właściciel lokalu patrzący na ręce pracownika (przy tylu kamerach) to drażniący widok....Co do jedzenia, uwielbiam sałatki, bo sa naprawde smaczne, te ich różne potrawy od czasu do czasu tez sa całkiem niezłe, ale nie doszukiwaął bym sie kuchni najwyższych lotów przy takim przemiale ludzi i w takich cenach. Jak już wiemy co jak smakuje a menu sie nie zmienia to chociaż niech nie zmieniają porcji bo to nie ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptaszor [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.12, 14:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
filakia Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię 27.04.12, 14:25 Niezła reklama - kilka wpisów w przeciągu 10 minut pod artykułami różnych restauracji, z tego samego IP i z tym samym wątkiem przewodnim! Brawo, widać znasz się na marketingu szeptanym. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
barrin Re: Chili & Cynamon Vege Bar. Okres zimowy bezmię 27.04.12, 14:44 musi jeszcze trochę poćwiczyć.. Odpowiedz Link Zgłoś