Gość: Nikita IP: *.tktelekom.pl 16.04.12, 10:34 O dziękujemy Wam łaskawcy!!!Niech Wam byk się ocieli za wielką łaskawość nie podnoszenia cen biletów w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gieekaa Pamiętaj! Od dziś droższe bilety na autobus i t... 16.04.12, 10:34 Ponownie zapytam, może któryś z dziennikarzy to sprawdzi. Czy po poprzedniej podwyżce przychody ze sprzedaży biletów wzrosły, spadły czy może nie zmieniły się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Co na to urząd ochrony konsumenta? IP: *.iop.krakow.pl 16.04.12, 12:21 Jeśli parę miesięcy temu zakupiłem bilet to moje pieniądze od tego czasu leżą na koncie MPK. Ja zapłaciłem za usługę. Czy zmuszając do zakupu droższego biletu MPK nie łamie przy tym prawa? Dlaczego mam stać w punkcie łaskawie udostępnionym do MPK, żeby wyrównać te parę groszy? Dlaczego dopłaty nie są dostępne wszędzie tam gdzie sprzedaje się bilety albo choćby w automatach, gdzie dodruk nieco zmienionego biletu byłby pewnie tańszy? Jak kolej podnosi ceny to nikt od pasażerów nie wymaga dopłaty za bilet. Dlaczego MPK nie może stosować takiej samej polityki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Pamiętaj! Od dziś droższe bilety na autobus i t... IP: *.kpg.pl 16.04.12, 11:34 - godzinna jazda autobusem w Krakowie: 4,00 PLN - godzina parkowania auta w ścisłym centrum Krakowa: 3,00 PLN - poczucie dobrze wykonanego obowiązku przez urzędników UMK - bezcenne! Odpowiedz Link Zgłoś
anesta Bilety MPK w Balicach 16.04.12, 11:36 Szefostwo MPK zapraszam na przystanek szacownej instytucji przy porcie lotniczym w Balicach. Kretyński automat biletowy, który: a) nie przyjmuje banknotów b) przyjmuje tylko monety - nie wydaje reszty c) trzeba mieć odliczoną kwotę d) nie można płacić kartą płatniczą dodatkowo, kierowcy nie potrafią posługiwać się językiem angielskim, a ich "międzynarodowa komunikacja językowa" ogranicza się do "ajn moment, tam masz automas, nooo... maszina, rozumiesz? Tam idź bilet kupić" - to, niestety, cytat z początku marca. Cudzoziemcy są skołowani przed tym urządzeniem nie potrafiąc dokonać zakupu. Zwykle kończy się to tak, jak 2 tyg. temu: z grupą innych czekających na autobus zorganizowaliśmy zrzutkę drobnych na bilet dla młodego Hiszpana. Takie sytuacje zdarzają się wielokrotnie. Bilet u kierowcy można kupić też tylko za odliczoną kwotą. Robiąc takie problemy podróżnym od razu, chwilę po przybyciu MPK uderza obcokrajowców polską "gościnnością" i pokazuje, kto tu tak naprawdę rządzi. Czy aż tak trudno jest dać tam inny automat ułatwiający zakup biletów? Zapewne wiele osób nie mogąc przebrnąć przez tę "maszinę" jedzie po prostu na gapę, z czego ochoczo korzystają kontrolerzy. To paskudnie nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Bilety MPK w Balicach IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 12:41 Akurat tym wszytskim (biletami, automatami) zajmuje sie ZIKiT. mpk to tylko przewoznik zatrudniony przez ZIKiT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Bilety MPK w Balicach IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 13:05 A może oprócz znajomości 5 języków, kierowca ma się jeszcze legitymować doktoratem. W Wielkiej Brytanii, Francji, Włoszech, Niemczech jakoś żaden z kierowców, których próbowałem się o coś zapytać, nie mówił po polsku, a tylko ten na "wyspach" znał angielski :) Odpowiedz Link Zgłoś
anesta Re: Bilety MPK w Balicach 16.04.12, 15:55 Wzstarczyłyby podstawy angielskiego. Sarkazm użytkownika "mc" jest w tym przypadku zbędny. Podobnie jak i doktorat kierowcy. Ale ogłada i podstawy angielskiego w przypadku kierowców obługujących tę trasę byłyby wskazane. Zwracanie się na "ty" i odpychające machanie ręką w stronę zdezorientowanego pasażera to nie jest najlepszy początek wizyty. Gość portalu: mc napisał(a): > A może oprócz znajomości 5 języków, kierowca ma się jeszcze legitymować doktora > tem. W Wielkiej Brytanii, Francji, Włoszech, Niemczech jakoś żaden z kierowców, > których próbowałem się o coś zapytać, nie mówił po polsku, a tylko ten na "wys > pach" znał angielski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakmen Pamiętaj! Od dziś droższe bilety na autobus i t... IP: *.60.citypartner.pl 16.04.12, 11:59 Jakieś osczędności po stronie przewoźnika ???? Nie widzę nie słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Pamiętaj! Od dziś droższe bilety na autobus i t... 16.04.12, 12:13 Nie napisaliście o biletach dwukrotnego kasowania. A mnie to na przykład ciekawi - czy jak pojadę w jedną stronę i skasuję połowę, to drugą połówkę muszę skasować tego samego dnia? Na tej samej trasie? A może to jest zwyczajny bilet 2w1? Kiedyś takie były w GOP-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Pamiętaj! Od dziś droższe bilety na autobus i IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 16.04.12, 14:39 W latach 80tych były także w Krakowie. Tyle dawały że na jednej kartce się mieściły dwa. Obecnie MPK jeszcze bardziej przestało się opłacać w stosunku do samochodu - nie licząc biletów okresowych. Zapewne jest to strategia przemyślana na atakowanie turystów. Nie liczcie na jazdę bez biletów - kanary od kilku miesięcy są bardzo aktywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fly Re: Pamiętaj! Od dziś droższe bilety na autobus i IP: *.multi-play.net.pl 16.04.12, 18:50 Dokładnie - to są dwa bilety w jednym. Można skasować kiedy się chce i zaoszczędzić 40 gr w porównaniu z biletem hybrydowym, jeżeli nie planuje się przesiadki w ciągu 30 minut. Po prostu to bilet dwustronnego kasowania, który liczy się jako dwa jednorazowe przejazdy po 3 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam bilety wędrują IP: 192.166.203.* 16.04.12, 14:09 fakrakow.wordpress.com/2012/04/16/drozsze-bilety-lepiej-wedruja/ Odpowiedz Link Zgłoś
gieekaa Re: bilety wędrują 16.04.12, 20:50 Zróbcie stronę na Facebooku, zbierzcie kilkuset fanów i zgłoście się do TVN24, Polsat News lub TVP INFO. Dziennikarzyny lubą takie akcje, nagłośnią ją i wtedy to będzie miało sens. Ludzie zaczną oddawać sobie bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Tylko w MPK??? U pozostałych nie? IP: *.gemini.net.pl 17.04.12, 12:30 Nie ma w redakcji kogoś przytomnego? Odpowiedz Link Zgłoś