Gość: Kierowca IP: *.xdsl.centertel.pl 02.05.12, 14:44 Wypisała mandaty blisko 170 pijanym kierowcom. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drogówka a ja się pytam... IP: *.multi-play.net.pl 02.05.12, 16:09 z jakimi prędkościami jechali motocykliści? 50km/h jak przystało na terenie zabudowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL :) Re: a ja się pytam... IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 18:37 a kierowcy z jakimi jeżdżą? przepisowymi? bo jeśli nie to dlaczego motocykliści mieliby być wyjątkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: a ja się pytam... IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 19:58 Tylko kilka razy widziałem debili w subaru i evo jeżdżących z prędkościami jednośladów , natomiast was widzę kilkudziesięciu codziennie , pomijając jazdę na jednym kole ,nieużywanie kierunkowskazów czy sprawę hałasu. Debile z motora do wora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL :) Re: a ja się pytam... IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 20:10 no dobrze, ale odpowiedz na pytanie - czy kierowcy samochodów jeżdżą przepisowo (buhahah) ? A co do hałasu - motocykl może hałasować zgodnie z przepisami, norma to 96dB a i to w konkretnych warunkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: a ja się pytam... IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 08:00 Większość zdecydowanie nie ale nie naginają tak przepisów jak pseudo motocykliści , zresztą czym wy jeździcie zimą ? A co do hałasu to nie żartuj , pomiar jest mierzony przy połowie dostępnych obrotów a większość debili przyśpieszając piłuje na maksa - zapraszam dzisiaj wieczorem na Bora_Komorowskiego.Pomijam easydebili na czopkach z pustymi rurami czy kretynów na szlifierkach których nie stać na porządny tłumik albo instalują sportowe - na tor bo się naoglądali szybkich i wściekłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL :) Re: a ja się pytam... IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.12, 16:56 to nie jest do końca tak, wiele motocykli ma seryjnie sportowe, przelotowe wydechy. Są głośne ale mieszczą się w normie. Ja tak mam, i co? Mam zmienić, czyli wyłożyć np 1000zł na inny bo komuś to przeszkadza? Bądźmy poważni... Co do obrotów - nie ma obowiązku uprawiania eco-drivingu i jazdy przy 2000rpm. Generalnie przesadzasz. Jasne, są idioci na motocyklach ale to margines, nie norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: a ja się pytam... IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 19:14 a z jaką prędkością jechał rowerzysta? Naddźwiękową? W tym kraju lepiej mieć jakiś pancerz na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: a ja się pytam... 03.05.12, 11:56 Rowerzysta najechał na dziurę w jezdni i zginął. Czy dałoby się tego uniknąć? Na pewno - choćby dbając o to, żeby nawierzchnia dróg była bliższa Europie, a dalsza od dzikiego wschodu. Drogi przecież w naszym pięknym kraju należą do Skarbu Państwa, samorządów wojewódzkich, powiatowych i gminnych, a część jeszcze do spółdzielni mieszkaniowych - i dlatego przed moim blokiem jest 50 m drogi z betonowych rozpadających się płyt, należącej do miasta, a ciąg dalszy to już spółdzielnia i asfalt - i ciekawa jestem, kiedy ktoś coś zrobi z tymi płytami, może poczekają, aż ktoś straci panowanie nad pojazdem i zginie na miejscu. Przerażające, że przez opieszałość władz i niechlujstwo robotników giną ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fixer Długi weekend na drogach. Zginęło czterech kier... IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 10:53 Młodzi kretyni zginęli co chcieli szpanować jednośladami. A jeszcze długo mogli pożyć. Za głupotę i brak wyobraźni tak się płaci niestety. Odpowiedz Link Zgłoś