IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 09:58
Czy ktoś coś wie o firmie Deweloperskiej Mirabud?
Obserwuj wątek
    • Gość: j0anna Re: Mirabud IP: 194.196.228.* 22.06.04, 11:56
      Ja wiem - generalnie polecam, oczywiscie jakies drogne "ale" sie pojawily z tym
      ze trzeba brac pod uwage ze nie ma idealnego dewelopera.
      Dzisiaj podpisalam akt notariany na trzy miesiace przed terminem okreslonym w
      umowie przedwstepnej, mieszkanie oddane bylo w terminie i nie bylo
      powazniejszych usterek w protokole. Nie zdzieraja rowniez na oplatach za
      administrowanie (1,3 za metr).
      • peteen Re: Mirabud 22.06.04, 13:25
        prezes jest sensownym gościem, stary praktyk...
    • das_bot Da sie wytrzymac 22.06.04, 19:48
      Ceny pilnuja. Umowa notarialna na 3 dni przed terminem ustalonym w umowie ;).
      Pojawiły się jakieś żądania pomniejszych dopłat, ale po huknięciu pięścią w
      stół ucichły. Wkurzało mnie przeciągające się oczekiwanie na założenie
      liczników elektrycznych ale w końcu się pojawiły. 1,25/metr za administracje.
      Generalnym minusem firmy jest brak informacji, tzn przysylaja jakas fakture bez
      słowa wyjaśnienia, ty dzwonisz z awanturą a tu się okazuje, że to sprawa ujęta
      w umowie, tylko że nie raczyli należycie opisać faktury. Wykonanie mieszkania
      OK, białego montażu nie ma sensu brać, bo można korzystniej kupić samemu.
      To tyle. Generalnie, patrząc na jaja jakie przytrafiły się niektórym znajomym,
      mogę polecić

pozdrawiam

bot
    • Gość: j0anna Re: Mirabud IP: 194.196.228.* 23.06.04, 08:32
      a ktora inwestycja jestes zainteresowany/a?
    • Gość: bu Re: Mirabud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:13
      Huculską
      • Gość: j0anna Re: Mirabud IP: 194.196.228.* 23.06.04, 14:43
        oj to niestety nie znam szczegolow - ja mam mieszkanie na Sloneckiego.
        • Gość: MIKe Re: Mirabud IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 01.03.05, 16:56
          Ja tam właśnie kupuję miszkanie czy mozesz coś opisac co i jak?
          Czy są jakieś problemy?
          bardzo bym prosił też o kontakt na priv
          minowak@op.pl
          • Gość: klops Re: Mirabud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:09
            ja tez tam kupuje mieszkanie (huculska) i moge napidsac co juz wiem. umowa od strony obu stron - jedna z lepszych jakie widzialem. konsultowalem sie w sprawie umow ze znajoma prawniczka z wa-wy, ktora parcuje dla jednego z wiekszych developerow, powiedziala jakie sa pulapki i w umowie mirabudu nic takiego nie ma. papiery w sadzie "upadlosciowym" w porzadku - siedzialem nad nimi ze 2h. budowa ok - 1sze 2 budynki juz stoja wiec jest poglad. mozna sie z nimi dogadac wygodnie w sparwie wykonczenia (dla mnie wygoda bo nie jestem z krk i nie mam znajomych). dobrze rozmawia mi sie z architektem, poznalem szefa firmy - sa mili i nie stosuja sciemniania marketingowego. jak juz ktos pisal o szefie: "stary praktyk". jakby co piszcie na priv. piotrwaw@plusnet.pl i ciekawsze spostrzezenia wrzucajcie na forum. piotrek
            • kinia111 Re: Mirabud 04.03.05, 15:26
              sa zbyt sztywni wobec cen, ktore i tak nie sa niskie, slowem zero negocjacji
              albo placisz albo do widzenia
              • Gość: klops Re: Mirabud IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.03.05, 23:21
                za to sa elastyczni w innych miejscach. wole miec sztywna cene ale wiedziec ze
                ona nie wzrosnie z powodu jakichs kombinacji prawno-budowlanych. w ich
                /mirabudu/ przypadku jest OK. ostatnio pogadalem o kilku indywidualnych sprawach
                dotyczacych mieszkania /wyposazenie, kaloryfer, scianki, bialy montaz itp/ - jak
                zwykle wszystko odbylo sie bezproblemowo...
              • Gość: gosc Re: Mirabud IP: *.chello.pl 27.04.05, 13:24
                dokladnie kinia, pani z sekretariatu sprzedaje jakby dalej byly czasy PRL.
                podejscie do klienta tragiczne w porownaniu z innymi developerami.
                Na zasadzie, nie akceptujesz ceny i wyposazenia ? to na drzewo :)
                Co wiecie na temat doplaty za przylacza gazu i wody do budynkow.
                ok 1600zl ???
                • Gość: klops Re: Mirabud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:23
                  usmiechac sie do ludzi nie umiesz? ja jakos wszystkie elementy wyposazenia dogadalem jako "ruchome" - moga wyleciec i dostane za to kase. Pani z sekretariatu jest mila, przynajmniej nie wachluje rzesami - nie tego bym od sprzedawcymieszkania wymagal. Mam duuuuzo gorsze wrazenia w kilku innych firmach,za to tutaj od razu sie dogadalem. Co do przylaczy jest to w umowie i nikt nie kryje - projekt umowy przedwstepnej dostaje sie od reki - trzeba poprosic... co do samej ceny - niskanie jest - to prawda. ale przynajmniej blokersow nie bedzie. na tym w dluzszej perspektywie wiecej stracisz.
            • scislo7 Re: Mirabud 06.04.05, 18:11
              jako że też poważnie zastanawiamy sie nad Huculską...sprawdzałeś czy mają
              pozwolenie na budowę (są tacy, którzy budują bez..) i są włascicielem gruntu?
              Dzięki :) Magda
              • Gość: Hucus Re: Mirabud IP: *.chello.pl 20.05.05, 15:34
                Pozwolenie na budowe przy Huculskiej maja. Widzialem.
                Ale mam pewne obawy co do ilosci miejsc parkingowych.
                Gdy powstanie tam 3 blok to moze tam byc bardzo ciasno
                a za ogrodzeniem osiedla jest tylko waska droga dojazdowa.
                Co o tym myslicie ?
                • Gość: klops Re: Mirabud IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.05.05, 10:06
                  na jesieni nie chcieli ruszyc bez uprawomocnionego pozwolenia. co do m-c parkingowych - w 3cim budynku jest budowany garaz podziemny. na zewnatrz m-c faktycznie niewiele, ale czy w Krk w ogole samochod jest az tak oplacalny? w centrum z miejscami tez kiepsko...
    • Gość: Majka Re: Mirabud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:04
      No to i ja się przyłączam, bo właśnie w ubiegłym tygodniu miałam to "szczęście"
      podpisać umowę na mieszkanko w budynku3 na Huculskiej...:)))
      Pozdrawiam (jeszcze ze stolycy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka