Dodaj do ulubionych

Wiarygodność - sprawdzenie

29.08.12, 18:21
Może to śmiesznie zabrzmi, ale JAK lub GDZIE szary człowiek może sprawdzić, czy Iksiński reklamujący się jako np. lekarz - dr medycyny nie jest tak na prawdę ślusarzem bez zawodówki? Albo krawcową po 5 klasach szkoły podstawowej? Jest jakiś dostępny rejestr TAKICH dyplomów?
Obserwuj wątek
    • peteen Re: Wiarygodność - sprawdzenie 29.08.12, 18:57
      no wiesz pan, istnieje takie coś jak izba lekarska, tam ich zweryfikujesz...
      • kocinos Re: Wiarygodność - sprawdzenie 29.08.12, 19:03
        Znaczy mogę tam wejść z ulicy (albo - co byłoby znakomite - przez net) i dostać odpowiedź, czy Iksiński faktycznie ma dyplom???
        • to_straszne Dyplom? 30.08.12, 00:53
          Nie czy ma dyplom - tylko czy jest lekarzem. Dyplom można mieć - a lekarzem nie być. Np JUŻ nie być. Izba nie zrzesza posiadaczy dyplomów tylko lekarzy. Setki gabinetowych wpychaczy leków, często mają dyplomy, ale nie są już lekarzami.
        • sabbina Re: Wiarygodność - sprawdzenie 30.08.12, 03:28
          kocinos napisał:

> Znaczy mogę tam wejść z ulicy (albo - co byłoby znakomite - przez net) i dostać
          > odpowiedź, czy Iksiński faktycznie ma dyplom???

tak

możesz wejść i zapytać

podobnie jest z adwokatami
          z radcami prawnymi...

są ich spisy w necie,
          ale
          możesz podjechać do Okręgowej Izby Radców Prawnych lub Okręgowej Rady Adwokackiej i zapytać się "czy dana persona, ma określone wymagania"

podobnie z lekarzami, architektami, geodetami itp

.
          • kocinos Re: Wiarygodność - sprawdzenie 30.08.12, 11:08
            Dzięki, poszukam w necie. Na marginesie, że "dana persona, ma określone wymagania" to wiem bez sprawdzania. Nawet mój kot ma "wymagania"...
            Domyślam się, że "wpadka" przez pośpiech, ale brzmi zabawnie ...:)
            • peteen Re: Wiarygodność - sprawdzenie 30.08.12, 11:13
              nie, to nie wpadka, to nasz "dochtór" i jego epimeteizm...
              ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka