Gość: *K* IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 10:48 Czarne szczenię goni białe szczenię. Które szczenię biegnie pierwsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szaszko Re: Zagadka IP: 217.98.233.* 17.03.02, 10:25 Gość portalu: *K* napisał(a): > Czarne szczenię goni białe szczenię. Które szczenię biegnie pierwsze? Pytania sa tendencyjne!!!!!!!! Zapytaj o to samo uzywajac slowa "szczeniak" - to synonimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Zagadka IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.240.5.* 25.03.02, 10:10 ja mysle, ze szczenie Odpowiedz Link Zgłoś
yogy Re: Zagadka 25.03.02, 13:45 Trzeba sprowokować pana *K*! Czarne szczenie goni pana *K*, a pan *K* goni czarne szczenie, kto biegnie pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST Re: Zagadka IP: *.chello.pl 25.03.02, 14:36 Czarne szczenie waży tyle samo co białe szczenie. Białe szczenie waży kilogram i połowę czarnego szczenia. Ile waży czarne szczenie? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Zagadka 25.03.02, 16:54 Gość portalu: ST napisał(a): > Czarne szczenie waży tyle samo co białe szczenie. Białe szczenie waży kilogram > i połowę czarnego szczenia. Ile waży czarne szczenie? > Pzdr. dwa biale psy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Zagadka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 19:04 czi psy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opcio Odpowiedz na zagadke IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 02.06.02, 01:57 Wazy 2kg Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Zagadka 25.03.02, 19:09 A przestańcie wreszcie ganiac te biedne zwierzęta. Jak się nie uspokoicie to zawiadomie TOZ. :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: St Re: Zagadka IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 02.06.02, 01:43 Ponawiam pytanie. Ile waży czarne szczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking1 Re: Zagadka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 10:48 Gość portalu: St napisał(a): > Ponawiam pytanie. Ile waży czarne szczenie? 1,20 pln (słownie jeden złoty dwadzieścia groszy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opcio Re: Zagadka IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 02.06.02, 10:58 Ponawiam odpowiedz - 2kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Zagadka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 12:01 nie więcej niż 36 centymetrów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: St Re: Zagadka IP: *.chello.pl / *.chello.pl 02.06.02, 13:46 Prawidłowej odpowiedzi udzielił Opcio. Gratulacje. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Zagadka 02.06.02, 14:10 No ale przecież to stara zagadka, ja też wiedziałem, tylko było już za późno, bo odpowiedź już padła. W oryginale chodziło zdaje się o cegły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opcio Re: Zagadka IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 02.06.02, 15:48 Zagadka rzeczywiscie bardzo stara, ja tez slyszalem kiedys o ceglach. Moze jakies nastepne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joseph Re: Zagadka IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 03.06.02, 16:35 Bardzo proszę: czarne szczenię goni białe szczenię, a brązowe szczenię goni żółte szczenię. Właścicielami szczeniąt są Bielecki, Czarniecki, Żółtacki i Grycyngier. Bielecki choruje na żółtaczkę i nie ma brązowego szczenięcia, zaś Żółtacki mieszka w czerwonym domu i nie ma czarnej ospy. Białe szczenię nie jest własnością Czarnieckiego, który mieszka w żółtym domu. Czarne szczenię ma czerwonkę, zaś Żółtacki ma białaczkę i mieszka w zielonym domu. Grycyngier jest wariat i nie ma domu, bo wszystko wydał na szczenięta. Pytania: 1. Jakiego koloru była matka szczeniąt? 2. Dlaczego właściwie te szczenięta tak się ciągle gonią? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Zagadka 03.06.02, 18:18 Gość portalu: Joseph napisał(a): > Bardzo proszę: czarne szczenię goni białe szczenię, a brązowe szczenię goni > żółte szczenię. Właścicielami szczeniąt są Bielecki, Czarniecki, Żółtacki i > Grycyngier. Bielecki choruje na żółtaczkę i nie ma brązowego szczenięcia, zaś > Żółtacki mieszka w czerwonym domu i nie ma czarnej ospy. Białe szczenię nie > jest własnością Czarnieckiego, który mieszka w żółtym domu. Czarne szczenię ma > czerwonkę, zaś Żółtacki ma białaczkę i mieszka w zielonym domu. Grycyngier jest > > wariat i nie ma domu, bo wszystko wydał na szczenięta. Pytania: > 1. Jakiego koloru była matka szczeniąt? > 2. Dlaczego właściwie te szczenięta tak się ciągle gonią? eee zadalbys porzadne pytania, byloby ciekawiej, takie zagadki to sie robi w 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: Co to za zagadka? IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 03.06.02, 21:05 Muzoooooooo!!!!! Ja sie będę czerwienił:) No ale Ty masz pewnie inne skojarzenia:) :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Co to za zagadka? 03.06.02, 21:19 Gość portalu: skks napisał(a): > Muzoooooooo!!!!! > Ja sie będę czerwienił:) > No ale Ty masz pewnie inne skojarzenia:) nigdy nie wiadomo... jeszcze Cie zaskoczy :P Odpowiedz Link Zgłoś