Dodaj do ulubionych

kogo slucha PiS?

10.02.26, 21:25
To jest dla mnie najwieksza zagadka. Jak myslicie, kogo oni sluchaja? Tarczynskiego? Vanca? Trumpa? Kogo?
Naprawde nie wiem co sie tam u Was w Polsce dzieje i dlaczego. Dzieja sie nieslychane rzeczy, ale PiSowcom ktos chyba zle doradza i to na dodatek w zlej wierze. To wszystko zle wyglada, te wszystkie klotnie.

Zycie nie polega na tym, aby sie klocic. A tym bardziej nie polega na tym polityka. Tylko na tym traca.
Obserwuj wątek
    • przycinek.usa PRZYKLAD 10.02.26, 21:49
      ZOBACZCIE TU:

www.instagram.com/dominiktarczynski/
      Popatrzcie na to 3 zdjecie (Pierwsze po prawej)

Przeciez Tarczynski czyta TRUMP TAKES OUT TRASH"...

Rany Boskie.
      I to jest polityk, ktory jest w parlamencie europejskim?

Przeciez to jest wstyd na caly swiat takie zdjecie.
      Czy ten czlowiek jest normalny?
      Przeciez to jest nienormalne.

nypost.com/2024/10/30/us-news/trump-rides-in-big-beautiful-maga-garbage-truck-after-biden-attack-on-his-supporters/
      Jestesmy juz po wydarzeniach z Minesoty i takie zdjecie jest nie tylko dwuznaczne, ale pamietajac posty Tarczynskiego o ICE - to po prostu rece opadaja.

Nie glosujcie na tego czlowieka NIGDY.
      Albo jest on po prostu glupi, albo jest niewiarygodnym szowinista. W oby przypadkach nie mozna pozwolic aby zajmowal jakiekolwiek stanowisko publiczne, a zwlaszcza poselskie.

• dorota_333 Kaczyńskiego 10.02.26, 22:22
      ...pisowcom nikt nie "doradza". Kaczyński prowadzi identyczną politykę od zawsze. Dokładniej: od czasu, kiedy postanowił, że oprze się całkowicie na kłamstwie smoleńskim. To był fundament dojścia do władzy i władzy.
      • przycinek.usa Re: Kaczyńskiego 11.02.26, 00:01
        dorota_333 napisała:

> ...pisowcom nikt nie "doradza". Kaczyński prowadzi identyczną politykę od zawsz
        > e. Dokładniej: od czasu, kiedy postanowił, że oprze się całkowicie na kłamstwie
        > smoleńskim. To był fundament dojścia do władzy i władzy.
        >
        >

Ale glupoty opowiadasz.
        Klamstwo smolenskie? Ze niby samolot wlecial sam w gore? O to ci chodzi?

W tym akurat PiS mial calkowita racje.
        • dorota_333 Re: Kaczyńskiego 11.02.26, 09:22
          O, to mnie uspokoiłeś. Bo byłam całkowicie zaskoczona tym, że tak gwałtownie powróciłeś do rozumu. Ale jak widzę dalej wyznajesz bajki i mity smoleńskie, więc jakby pozostajesz w swojej normie. Już wiem, co myśleć.
          • przycinek.usa Re: Kaczyńskiego 11.02.26, 18:13
            A mysl co chcesz.

Natomiast osobom myslacym proponuje obejrzec zdjecia. Jest ich sporo. Zdjecia nie klamia. Nie nazywaja sie "opinia" ani Dorota. I taka jest prawda. Osoby, ktore nie ogladaja zdjec, nie uzywaja rozumu, tkwia w zasciankowym mysleniu. Na szczescie jest w Polsce spora ilosc osob, ktore jednak na zdjecia patrza i uzywaja rozumu.
    • zimna-wodka Re: kogo slucha PiS? 10.02.26, 22:23
      Jako PiS nie słuchają nikogo. I stąd ten burdel. Kaczyński jest słaby, ma swoich fanów ale reszta tylko udaje wiernych. Matouszek ma swoją frakcję, Szydło swoją, Nawrocki swoją. Czarnek jest mocny. Cholera wie kto jeszcze.
      Nikt im, jako całości nie doradza bo nie ma całości. Programu nie ma i pomysłów nie ma. Jest parę dogmatów, które powtarzają wszyscy i zawsze. Politycy mówią w zasadzie tylko przekazami dnia a te przekazy nie mają treści - czasem jakieś banały.
      Wszystko typu:
      "to wszystko ściema, peło odwraca uwagę od deficytu, stanu służby zdrowia, drożyzny i w ogóle problemów Polaków".
      To wszystko jest okraszone rozdzieraniem szat i eksponowaniem doznanych krzywd, często urojonych.

I tyle. Nie ma w tym jakiejkolwiek spójnej myśli. Czasem jakaś wydumana afera. Np z Czarzastym. Zaraz po sławetnej wypowiedzi p. Włodka był wywiad z p. Bocheńskim (ostatnio bardzo aktywny, często delegowany do wywiadów poseł) i z jakimś ważnym innym pisiakiem (nie pamiętam). Bocheński miał do powiedzenia tyle, że nikogo nie obchodzą wynurzenia Czarzastego, żadnego tematu nie ma a znowu odwraca się uwagę od drożyzny itd itp. A co było potem - sam wiesz.
      Kolejna wielka afera. Najpierw opis. P. Nisztor (dziennikarz od Sakiewicza) wysmażył artykuł nieprzychylny dla pewnego funkcjonariusza SOP. To było 14 lat temu. Dwa lata temu ten SOPowiec zagadał, że on Nisztorowi nogi z dupy itp. Gadał w obecności kumpla i dupy, dupa nagrała i poleciała do prokuratury. Pewno miała jakieś dupie powody. A teraz te nagrania trafiły do Sakiewicza i rozpętało się piekło. Najpierw, że SOPowiec był niemiły, potem zostało to przekwalifikowane na planowanie zabójstwa, przygotowanie zabójstwa a nawet próbę zabójstwa. Sakiewicz zażądał ochrony dla Nisztora, wyraził oburzenie bo SOPowiec chodzi na wolności a w ogóle to do dymisji Siemoniak (minister od służb). Nawet nie pomyśleli, że za SOP odpowiada ich człowiek, namaszczony przez Matouszka, którego nie można odwołać bez zgody prezydenta, a prezydent się nie zgadza.

Zawracam ci głowę duperelami? Ano tak, bo nic mądrzejszego się nie dzieje. PIS zajmuje się sobą i usiłowaniem przeciągnięcia na swoją stronę kogokolwiek z koalicji, PO koalicją - żeby nikt nie uciekł do PIS-u, konfa nic nie robi bo nie musi - i tak się tuczy na tym burdelu, a brauniści planują podbój kosmosu (sic!).
      I tak to się kręci.
      Ja w tym wszystkim czuję się czasem jak Józef K. (ten od Kafki). Ty pewnie u siebie też. U was rządzi wariat co lata z siekierą a u nas nie rządzi nikt. Tusk może by i chciał ale sutener robi wszystko żeby mu w tym przeszkodzić (co by to nie było).
      Ostatnio na tapecie jest SAFE. Pożyczka z UE na zbrojenia. Ma być wydana w 80% w UE. PIS jest przeciw bo chce te pieniądze wydać w USA. Argumenty, że Polska też jest w UE i pieniądze mają wejść w polski przemysł zbrojeniowy go nie interesują. A jeszcze istnieje podejrzenie, że mogą na tym zarobić Niemcy. A Niemcy są głównym wrogiem Polski.
      Paranoja i Schizofrenia.
      • zimna-wodka Re: kogo slucha PiS? 10.02.26, 22:30
        Ja pisałem swoje a ty o Tarczyńskim. Niewart uwagi - kompletny idiota i cham. Epatuje chamstwem a to się podoba w pewnych kręgach.
        (także chwalił się, że doniósł Trumpowi o tym co myślą o nim Tusk i żona Sikorskiego i obwieszczał światu, że obaj są spaleni w USA)
    • monalisa2016 Re: kogo slucha PiS? 11.02.26, 00:55
      Przecinku pytasz kogo slucha PiS czyli pan Kaczynski i spolka warto tez postawic pytania

- kogo slucha pan Tusk
      - kogo slucha pan Kosiniak-Kamysz
      - kogo slucha pan Bosak
      - kogo slucha pan Braun
      - itd, itd wymieniac mozna bez konca

W Polsce nie ma normalnej politycznej opcji ktorej mozna by bylo z czystym sumieniem postawic krzyzyk na karcie wyborczej. Media fatalne, jednostronne, czesto gesto publikuja cos bez sprawdzania a o ich fobi tu juz nie warto juz pisac, byloby to bez konca. Media spolecznosciowe, straszne, populistyczne, wulgarne, fobiczne, bez konkretnej wiedzy obojetnie na jakim portalu, czy to portal: kraj, swiat, czy pig, czy pod artykulami wielu mediow, itd. Po prostu nie zachecaja do komentowania czy wlanczania sie do dyskusji!

smile Wiec co co wymagasz od politykow przeciez oni sa odbiciem spoleczenstwa, sadze ze twoje pytanie jest zbedne. smile

PS.
      Przecinku, rozumiem ze masz malo wiadomosci o unii mieszkajac za oceanem, wiec jak ich nie masz prosze nie wypowiadaj sie na jej temat. A skoro juz, wciagnij sie dokladniej w temat.
      Bylam za unia, za ta na poczatku a teraz jestem wielka jej przeciwniczka, tak ja przez te ostatnie lata zniszczono i doprowadzono do absurdu. Ta unia ma date przydatnosci tak jak juz sam Emmanuel Macron (prezydent Francji) w opublikowanym dzis jego autorstwa artykule napisal "[b][url=https://www.sueddeutsche.de/politik/macron-interview-frankreich-praesident-europa-usa-russland-li.3384437?reduced=true]„Wenn wir nichts tun, ist Europa in fünf Jahren weggefegt“ / „Jeśli nic nie zrobimy, Europa zostanie unicestwiona w ciągu pięciu lat”.[/b][/url]

Tu zostal ten artykul obszernie skomentowany:

thecradle.co/articles/moscow-paris-resume-technical-levels-talks-as-macron-urges-re-engagement-with-russia
      Chodzi o dyplomacje jak i nawiazanie kontaktowa z krajem znajdujacym sie na europejskim kontynencje czyli z Rosja od ktorej zalezy pewien poziom zycia, bytu, zamoznosci europejskiego spoleczenstwa. Wiem, wiem ze zaraz bede obrzucona epitetami jak i onucami, znam ten zwyczaj jak i polskie fobie, doznalam juz raz na wlasnej skorze za powiedzenie ludziom prawdy o pewnym polskim panu ktora z czasem potem zostala w Polsce ujawniona. Efekt, o malo mnie nie gonili linczujac az za Odre.
      • monalisa2016 Re: kogo slucha PiS? 11.02.26, 00:59
        Cos nie klaplo z linkiem i cytatem z artykulu Emmanuela Macrona, wiec ponawiam kazdy z osobna:

„Wenn wir nichts tun, ist Europa in fünf Jahren weggefegt“ / „Jeśli nic nie zrobimy, Europa zostanie unicestwiona w ciągu pięciu lat”.

Link

www.sueddeutsche.de/politik/macron-interview-frankreich-praesident-europa-usa-russland-li.3384437?reduced=true
      • przycinek.usa Re: kogo slucha PiS? 11.02.26, 18:18
        to nie jest watek o Unii Europejskiej, Rosji, polityce mocarstw tylko o wizerunku PiS i doradcach.
        Albo prosciej - gadam o zascianku i faktycznie osoby medialnie popularne - Braun, Mentzen zachowuja sie dziwnie. Mam wrazenie, ze ci ludzie sa czyms gleboko sfrustrowani i zamiast pchac sie na afisz, to powinni siedziec w domu i wychowywac dzieci.

Ale Bosak jest ok. Chyba, ze cos znowu przeoczylem.
    • pepe49 Re: kogo slucha PiS? 12.02.26, 06:14
      To są zwykli ludzie.
      Przyjęło się mówić, że PiS słucha rządu USA, PO rządu Niemiec.
      To jest prawda, ale tylko kawałek prawdy.

Na ogół są pogubieni, jak większość.

Wiceminister z PiS dzwonił po gminach, które uchwaliły sobie uchwały popierające rodzinę, żeby się z tego wycofały. Bo to obraża U. E. z powodu sodomitów(ja ich języka używać nie zamierzam).
      Na wielki koncert noworoczny TVP pisowskie kierownictwo zaprosiło bojówkę sodomitów z USA, którzy coś śpiewali ale przede wszystkim maszerowali po scenie z wielkimi opaskami sodomitów na rękawach.
      Pani, która w Sejmie była bardzo bojowa, wyrzuciła pana Pospieszalskiego z TVP za audycję o możliwości leczenia kowidu. Ponoć zwolenniczka rozwodów.

Itd.

Pogubieni. Jak cała reszta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka