Dodaj do ulubionych

AP czy AE???

IP: *.autocom.pl 06.07.04, 18:11
Dostałam się na finanse i bankowość na AE i na edukacje techniczno-
informatyczną na AP (obie uczelnie w Krakowie) i teraz nie wiem gdzie
studiować. Oba kierunki mnie interesują, teraz to w zasadzie trudno
prognozować jak bedzie z pracą... Więc czym mam się kierować??? Którą
uczelnie i kierunek wybrać???
Obserwuj wątek
    • Gość: Ana Re: AP czy AE??? IP: 195.150.115.* 06.07.04, 18:16
      Akademię ekonomiczną.
      • Gość: gagus Re: AP czy AE??? IP: *.autocom.pl 06.07.04, 18:22
        a dlaczego???
      • Gość: poe Re: AP czy AE??? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.04, 20:33
        to chyba oczywiste ze AE! studiuje tam i nie ejst najgorzej;)a pzry okazji ten
        kierunek i uczelnia( najbardziej burzujska w kraku) ma jakas renome na pewno
        lepsza niz AP.a zreszta co ty chcesz dzieci techniki w podstawowce uczyc?
        • Gość: Ania Re: AP czy AE??? IP: 195.150.115.* 11.07.04, 17:26
          pzry okazji ten
          > kierunek i uczelnia( najbardziej burzujska w kraku)

Możesz to wyjasnić? Skończyłam AE 6 lat temu, ale jakoś nie kojarzy mi się ona
          z "burżujstwem"?
    • Gość: misty_eyes Re: AP czy AE??? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 06.07.04, 23:43
      Jak i jedno i drugie cię interesuje to moze spróbuj ciągnąć oba. Wiele ludzi tak
      robi. Studia na AE nie są jakoś strasznie wymagające (mówię z własnego
      doświadczenia) i spoko dają się pogodzić z drugim kierunkiem. A jak nawet po
      miesiącu czy dwóch stwierdzisz że nie dajesz rady zawsze możesz z jednego
      zrezygnować. Wtedy łatwiej ci będzie wybrać bo będziesz się już orientować jak
      te studia naprawdę wyglądają. Zanim się zacznie trudno to ocenić.
      • Gość: gaguś Re: AP czy AE??? IP: *.autocom.pl 06.07.04, 23:52
        Też się nad tym zastanawiałam, ale nie wiem czy dam radę, zwłaszcza na
        pierwszym roku, który nie jest najłatwiejszy. A tak poza tym co należy zrobić
        aby rozpocząć studia na dwóch kierunkach, podobno można niektóre przedmioty np.
        wf mieć na tylko na jednym kierunku. No i czy to się da w ogóle fizycznie
        połączyć??? Bo obie uczelnie nie są zbyt blisko siebie...
        • Gość: misty_eyes Re: AP czy AE??? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 07.07.04, 10:12
          Połączyć da sie bez większego problemu. Wprawdzie nie na wszystkie przedmioty
          chodzisz wtedy ze swoją grupą, ale na AE nie robią z tym żadnego problemu. Jak
          jest na AP nie wiem. Najlepiej idź do dziekanatu albo działu nauczania na obu
          uczelniach i po prostu zapytaj - tam najlepiej ci wszystko wyjaśnią. A naprawdę
          warto spróbować. Ja jestem na AE na stosunkach - prawie połowa mojego roku
          ciągnie po dwa kierunki i nikt raczej nie ma problemów z połączeniem tego (na
          pierwszym roku też nie było - zresztą wbrew pozorom on wcale nie jest taki
          trudny). Na takie rzeczy jak języki czy wf (to co się dubluje) chodzi sie zwykle
          tylko na jednej uczelni - no chyba że prowadzący byłby wyjątkowo wredny ;)
          • Gość: Laptin Re: AP czy AE??? IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 15:16
            Zrób tak jak ci doradza misty!!!Jestem podobnego zdania co on!!Spróbuj zacząć
            dwie uczelnie!!!Jak nie to zawsze mozesz zrezygnowac z tej, która okaże
            się,powiedzmy,gorsza.Dwa kierunki to teraz norma,duzo ludzi tak robi i daje
            rade.Ja tez studiuje na dwoch kierunkach,na poczatku bylo ciezko ale potem w
            miare uplywu czasu jakos daje sie to pogodzic.Na AE powinnas byc na przyklad
            zwolniona z jezykow obcych no i wf tez by ci odpadl:)Zastanów się!!Natomiast
            jesli jestes juz calkowicie przekonana,że nie dasz rady na dwoch uczelniach,to
            sgerowalabym Ci jednak AE.Po prostu masz bardziej przyszlosciowy kierunek na
            tej uczelni..Aha i niekieruj sie głupimi( i nie prawdziwymi zreszta) uwagami w
            stylu,że AE to "burżujstwo".Studiuje tu i czegos takiego nie zauważylam;))
            Powodzenia w dokonaniu wyboru!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka