Dodaj do ulubionych

Lea Residence (Tętnowski) - do mieszkańców

07.01.13, 12:27
Witam,

Kupiłem niedawno kawalerkę w Lea Residence i mam pewne problemy z centralnym ogrzewaniem. Problem polega na tym, że w mieszkaniu jest niska temperatura mimo odkręcenia zaworów na maksymalną temperaturę. Temperatura (na początku okresu grzewczego) przy maksymalnym ustawieniu zaworów wahała się między 15-16 stopniami, (po zakręceniu grzejników na 3 dni - 10 st.C). Grzejniki często się zapowietrzały. Po paru interwencjach u zarządcy i wizytach panów z MPECU temperatura utrzymuje się w okolicach 17-18 st.C. Wydaje mi się, że temperatura przy maksymalnym odkręceniu grzejników powinna bez problemu osiągać 22-23 st.C.
Zamierzam razem z sąsiadami, którzy mają ten sam problem pociągnąć sprawę dalej ale może jest jeszcze ktoś kto ma podobne problemy? Razem więcej można zdziałać.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rychu Re: Lea Residence (Tętnowski) - do mieszkańców IP: *.naszasiec.net 19.03.13, 15:45
      Jestem właścicielem mieszkania kupionego od tego samego developera, jednakże nie w Lea. Przez 3 sezony grzewcze miałem ten sam problem 15-16stopni. Po dokładnej analizie projektów instalacji grzewczych itd. okazało się że moc grzejników była źle przeliczona na kubaturę pomieszczenia (po prostu były za małe), dodatkowo ustalone zostało, że w ścianach gł. w okół okien nie ma izolacji i jest mega strata ciepła. Radze skontaktować się z dobrym inżynierem, który przestudiuje projekt oraz z firmą zajmująca się badaniem termowizyjnym (różnica temperatur, wykaże gdzie znika ciepełko). A następnie cisnąć P.T. aby doprowadził mieszkanie do stanu pozwalającego na swobodne korzystanie.
      A na przyszłość nie kupować nic u tego developera!!!!
      • Gość: ? Re: Lea Residence (Tętnowski) - do mieszkańców IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 16:01
        Rychu. Ty chyba fantazjujesz... W Residence to niemożliwe :-)
        skoro nawet w postkomunistycznej wielkiej płycie jest ciepło...
        • damkub Re: Lea Residence (Tętnowski) - do mieszkańców 19.03.13, 17:49
          Jest to jak najbardziej możliwe jeżeli budynek ma wady lub coś jest nie tak z ogrzewaniem. Ale chyba najlepiej wiedzą to mieszkańcy, prawda?

Jako autor wątku i mieszkaniec mogę powiedzieć, że sprawa z niską temperaturą została względnie rozwiązana. Okazało się, że moc grzewcza budynku była za niska. Niby prosty problem, szybki do rozwiązania, to jednak administracja Lea Residence zbyt opieszale do tego podchodziła przez długi czas i dopiero po wielu interwencjach moc grzewcza została zwiększona. Poza tym moje mieszkanie sąsiaduje z mieszkaniami jeszcze niezamieszkałymi, w których ogrzewanie ustawione jest na 7st (przeciwzamarzaniowe) i straty ciepła są bardzo duże, stąd nawet po podwyższeniu mocy cieplnej temperatura nie przekracza 20 st.

Jeśli chodzi o firmę Tętnowski Development to jest to firma o całkowitym braku profesjonalizmu. Pomimo wysłania oficjalnego pisma w ww sprawie nie raczyli nawet odpowiedzieć. Generalnie nie polecam tego dewelopera.
        • Gość: Rychu Re: Lea Residence (Tętnowski) - do mieszkańców IP: *.naszasiec.net 20.03.13, 10:06
          Tak jak pisałem wcześniej, nie posiadam mieszkania w Lea!!! Wypowiedziałem się w sprawie, gdyż kupiłem mieszkanie na osiedlu Magnolie, które postawił ten sam developer i miałem podobne problemy. Ponieważ nie jestem budowlańcem nie mogę fantazjować na ten temat, natomiast opisałem jedynie sytuacje która mnie spotkała i którą rozpracowali fachowcy. Na ten moment jest nieźle. Co do wielkiej płyty się nie odniosę bo nigdy nie mieszkałem w tego typu zabudowie.
          Jedno co należy dodać ciepło w mieszkaniu nie jest zależne jedynie od tego czy mieszkanie posiada kaloryfery!!!jest mnóstwo innych czynników, które mają na to wpływ, a jeżeli zostały niestaranie dopracowane to tak jak w moim przypadku koniecznym może się stać zakup elektrycznego dogrzewania. 
      • Gość: Artur Re: Lea Residence (Tętnowski) - do mieszkańców IP: *.euro-trade.pl 05.06.13, 14:57
        Witaj Rychu,

mam identyczny problem z moim mieszkaniem na Magnoliach jaki Ty miałeś (małe grzejniki + straty ciepła).

Będę Ci bardzo wdzięczny za podzielenie się Twoim doświadczeniem i być może namiarem na "dobrego inżyniera". Mój adres email: golo777@wp.pl.

Będę Ci bardzo wdzięczny za kontakt!

Artur
    • Gość: kk Re: Lea Residence (Tętnowski) - do mieszkańców IP: *.scansafe.net 15.04.13, 14:50
      tez mieszkam w budynku wykonanym przez te znakomita firme. wiekszej fuszery nie w zyciu nie widzialem, uzyte materialy tylko z pozoru wygladaja na dobre. opieszalosc przy naprawacdh usterek niespotykana, radze wszystkie reklamacje wysylac poleconym, wtedy maja obowiazek odpowiedziec w ciagu 14dni, jesli nie odpowiedza, to reklamacja zostaje uznana. a poza tym NIE_POLECAM_TEGO_DEVELOPERA
      • zsah Re: Lea Residence (Tętnowski) - do mieszkańców 19.04.13, 13:18
        Witam!
        Przymierzam się do zakupu mieszkania na parterze w Lea Residence, mam jednak duże wątpliwości co do dewelopera – Tętnowskiego. Czytając fora pojawiają się różne skargi mieszkańców na tego inwestora zarówno dotyczące inwestycji na lea jak i innych. Można przeczytać m.in. o poważnych problemach z ogrzewaniem, zalewanych garażach czy usuwaniem jakichkolwiek usterek budowlanych. Mam prośbę do osób mieszkających w Lea Residence o swoją opinię na temat tej inwestycji i tego dewelopera. Jest to ważna decyzja i boje się ja podjąć pochopnie. Z góry dziękuje za pomoc!
        • Gość: pm Re: Lea Residence (Tętnowski) - do mieszkańców IP: *.ksi-system.net 10.05.13, 13:47
          Do tej pory wszystko było ok. Z początku były lekkie problemy z ogrzewaniem, ale po jednej interwencji załatwione. Nie wiem kto pisze bzdury o zalanych garażach itp.
        • Gość: marcinWO Re: Lea Residence (Tętnowski) - do mieszkańców IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 14:33
          Pamiętam, że jak się przeprowadziłem do nowo kupionego mieszkania od tetnowskiego to rzeczywiście był jakiś problem z ogrzewaniem...z tym, że było to dawno temu. Prawie o tym zapomniałem. Teraz wszystko jest ok. Nie ma na co narzekać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka