Dodaj do ulubionych

Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? Ni...

08.04.13, 18:02
a teraz przeproście pana prezydenta...
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Niech prezydent przeprosi mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 18:18
      Przeproszę prezydenta jak prezydent przeprosi mnie, że te akurat niezrealizowane 4% budżetu to między innymi budowa szkoły i placu zabaw na moim osiedlu. Tak, nie było nawet 100,000 na budowę jedynego placu w promieniu kilometra. A tymczasem urzędnicy dostają premię a ZIKiT wydaje 4 razy więcej na planowanie własnej optymalizacji.
      • stasieczek5 Re: Niech prezydent przeprosi mnie 08.04.13, 19:32
        Pani Kasiu !
        Nie ma szkoły i placyku - współczuję.
        Ale jest gorsza sprawa - pije Pani wodę z bagna i, niestety, skutki widać z Pani tekstu.
        • nick_othem Re: Niech prezydent przeprosi mnie 08.04.13, 20:21
          ze świecą szukać większego prostaka od ciebie
        • Gość: josef Re: Niech prezydent przeprosi mnie IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 06:02
          Oprócz inwektyw masz do zaoferowania argumenty, czy na to cię już nie stać?
    • cbf600 Jasne 08.04.13, 18:25
      A może Pan Prezydent powinien przeprosić za: smog w mieście, nieustanne podwyżki podatku, wody, śmieci, niewyobrażalnie brudne miasto (nie sprzątane od października przez MPO) oraz za podwójnie opłacone śmieci w podwyższonym podatku od nieruchomości i w opłacie obowiązującej od czerwca?
      • stasieczek5 Re: Jasne 08.04.13, 19:34
        Nie wspomniała Pani o zbyt dużych opadach śniegu, katastrofie elektrowni atomowej w Japonii, że nie wspomnę o wysychaniu jeziora Kyzył-Kum w Azji.
        • eminey Re: Jasne 08.04.13, 19:51
          Czemu ma sluzyc ta pyskowka? Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to idz na spacer.
          Trolle zazwyczaj sa niemile widziane.
    • gon-dek Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? Ni... 08.04.13, 18:31
      Słyszałem, że Europa plus ma wystawić swojego kandydata na Prezydenta i ma go osobiście popierać Kwaśniewski z którym Jacek Majchrowski jest skłócony. W dodatku kupa Sldowska też przestała go popierać. Jeśli to prawda to Pan prezydent wraca na KSW do pracy administracyjnej.
      • Gość: aa Re: Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 19:17
        Co Kwaśniewski ma wspólnego z Krakowem? Równie dobrze może popierać kandydatów w Białymstoku :D Tylko, że efekt będzie odwrotny od zaplanowanego
      • stasieczek5 Re: Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? 08.04.13, 19:36
        Nie było więcej plotek pod halą targową na Grzegórzkach ?
        • Gość: gościu Re: Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 06:17
          Prostaku, jak już ktoś napisał znajdź sobie jakieś argumenty do dyskusji a tymczasem wyp****aj do urzędu miasta za swoje biureczko.

Twój prezydent, komuch i donosiciel z czasów komuny, nie zrobił NIC w tym mieście co należało zrobić: do dziś nie ma kompletnego planu zagospodarowania terenu, północ Krakowa jest zaniedbana jakby nie istniała dla twojego prezesia, długo by wymieniać: brud, smród, ubustwo. Brak parkingów park&ride, komunikacja do dupy itp itd - wystarczy poszwędać się po forach tego miasta.

Ale szybki tramwaj dojeżdżający pod uczelnię prywatną jego małżonki oczywiście była pierwszą inwestycją ukończoną w tym mieście za obecnego prezja. Na pohybel temu nierobowi!
          • stasieczek5 Re: Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? 09.04.13, 07:50
            Szanowny Panie "gościu",
            dzięki serdeczne za pełne milosci i wzajemnego zrozumienia słowa skierowane pod moim adresem.
            Tylko osoba kulturalna i wykształcona, o gołębim (pełnym miłości) sercu do bliźniego, mogła skreślić tak czułe słowa.
            Szczególnie wzruszyło mnie Twoje "UBUSTWO" (jak w oryginale). Z tym, ze to "UBUSTWO", w Twoim przypadku, to - przede wszystkim - UBUSTWO umysłowe. O braku innych, ludzkich cech - nie wspominam.
            Aha, jeszcze jedno - nie pij wody z bagna bo Twoje "UBUSTWO" pogłebi sie jeszcze bardziej...
            • eminey Re: Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? 09.04.13, 08:29
              A propos bagna. Ile to razy Serafa zalewala Biezanow, bo dla Pana prezydenta Krakow konczy sie za powstancow wielkopolskich?
      • eminey Jak to wraca? 08.04.13, 19:45
        Przeciez on wiekszosc czasu spedza wlasnie na uj i ksw. Jak przestanie byc prezydentem, to najwyzej wydluzy o pare godzin dyzury dla studentow i tyle.
      • Gość: gość Re: Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 01:12
        A może Palikot Grodzką wystawi? To by były dopiero jaja.
    • Gość: kamil Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? Ni... IP: 85.89.230.* 08.04.13, 19:32
      W tekście: " deficyt budżetowy na koniec 2012 r. zamknął się on na poziomie 42 450 809 zł, przy planowanej jego wielkości na koniec roku budżetowego w kwocie 66 839 868 zł. Zatem deficyt budżetowy był mniejszy o niemal 40 mln zł."
      Hmmm, a nie o 24 mln z kawałkiem? Miało być chyba "niemal 40 proc"...
      • Gość: zz Re: Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 19:38
        ojtam, humanisci nie musza umiec matematyki :)
    • eminey Jak zaczynal urzad 08.04.13, 19:50
      Krakow mial 843 mln dlugu.

Teraz wynosi prawie 2 miliardy i to przy drastycznych cieciach (zamykanie szkol, niesprzatanie ulic, wylaczanie wczesniej oswiedlenia, znaczace pogorszenie komunikacji * ).
      To za co ja mam przepraszac? To mnie powinno sie przeprosic!

*www.google.pl/imgres?um=1&hl=en&sa=N&biw=1252&bih=523&tbm=isch&tbnid=fNDd4NGrWj8rpM:&imgrefurl=http://www.skyscrapercity.com/showthread.php%3Ft%3D150107%26page%3D325%26langid%3D5&docid=ljv6QpkVu6ZPyM&itg=1&imgurl=http://www.szubak.netmark.pl/awzkm2.jpg&w=900&h=478&ei=_AJjUcmcFMaC4ASXxoCoBw&zoom=1&ved=1t:3588,r:2,s:0,i:88&iact=rc&dur=403&page=1&tbnh=163&tbnw=308&start=0&ndsp=10&tx=235&ty=70
      • Gość: zorientowany Re: Jak zaczynal urzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 18:09
        strasznie drastyczne cięcia z tymi szkołami - zamknęli aż dwie...
        • eminey Re: Jak zaczynal urzad 09.04.13, 20:34
          Nauczycieli zwolniono kilkuset. A kucharek szkolnych prawie nie ma.

Fakt, szkol zostalo jeszcze sporo...ale to daltego, ze byly protesty.
    • Gość: Ania Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? Ni... IP: *.ghnet.pl 08.04.13, 21:27
      Jaki dobry wynik??? Po prostu przestal wypelniac swoje obowiazki - a co nie wydal to na dlugi poszlo.
    • Gość: ax Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? Ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 21:31
      Proponuję zlikwidować 70% linii MPK, a ceny biletów podnieść o 300%. Wtedy będzie jeszcze lepszy wynik.
    • Gość: piotr uj Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? Ni... IP: *.play-internet.pl 08.04.13, 23:25
      "Co ważne, w ubiegłym roku udało się znacząco zmniejszyć zakładany deficyt budżetowy. Na koniec 2012 r. zamknął się on na poziomie 42 450 809 zł, przy planowanej jego wielkości na koniec roku budżetowego w kwocie 66 839 868 zł. Zatem deficyt budżetowy był mniejszy o niemal 40 mln zł."
      A teraz może ktoś mądry wyjaśni skąd wziął te 40 mln zł?
      66 839 868 zł - 42 450 809 zł = 24 389 059 zł i o tyle deficyt był mniejszy w 2012 roku niż planowano, po zaokrągleniu do pełnych milionów 24 mln zł.
      Proszę łaskawie używać kalkulatora systemowego jeśli odejmowania dużych liczb to taki straszny problem.
    • Gość: gość Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? Ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 01:17
      Patrząc na wyniki wpływu z podatków w budżecie centralnym w tym roku, to marnie widzę finanse Krakowa. Rozmawiałem z radnymi dzielnicowymi. Okazuje się, że na ich zadania miasto przeznacza coraz mniej pieniędzy, a to powoduje że nie są w stanie przeprowadzić nowych remontów dróg, chodników itd.. Wynikiem tego jest ciągłe działanie w tych sprawach poprzez zikit, czyli nic z tego nie wychodzi. Jeden z radnych powiedział mi że przez to, inspektor z zikitu już nawet nie chce z nim rozmawiać.
      • Gość: ? Re: Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 06:06
        A jak tam rozliczono wypuszczone obligacje ???

Raczej nie jako dług :-)
      • Gość: zorientowany Re: Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 18:08
        co to za głupoty, rady dzielnic w obecnej kadencji co roku dostają większe pieniądze! radni dzielnicowi nie umieją się dogadać i zdecydować, co robić, więc zrzucają winę na radę miasta i prezydenta!
    • Gość: Guciu Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? Ni... IP: *.devs.futuro.pl 09.04.13, 07:58
      W jednym miejscu piszecie o 40 mln w innym o 40%.
      Nie jest to 40 mln tylko nieco ponad 24 mln i nie 40% tylko niespełna 36,5
      Brawo za kolejny rzetelny przekaz informacji
    • Gość: kokos Re: Jak Kraków poradził sobie z budżetem w 2012? IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 09:19
      A ile wyniósł deficyt po uwzględnieniu kredytów branych nie na miasto, ale na spółki powoływane tylko po to, żeby kredyt w papierach nie obciążał miasta? O ile się nie mylę, taka wirtualna spółka wzięła na przykład spory kredyt na realizację hali w Czyżynach. Wydaje mi się, że podany deficyt jest wynikiem kreatywnej księgowości, a nie realnym obrazem obciążeń miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka