Gość: x IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 13:20 haha to się studenciki pobawili Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: on Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 13:27 na imprezach czasem sie ginie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.13, 13:31 Facebookowe debile! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 13:32 Ja się pobawiłem i od nas nikt nie spadł ze skarpy. Bardzo udana impreza, dla tych co mają głowę imprezować w takich miejscach było bezpiecznie. Pozdrawiam wszystkie, osoby które były =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka Umiecie tylko pluć jadem IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 13:43 Podziwiam bandę bezdusznych idiotów, którzy wchodzą tutaj tylko po to, żeby pluć jadem pod każdym napotkanym artykułem. Studencik? Mieszkam przy Zakrzówku i powiem, że była tam też masa młodzieży z liceum, a nawet z gimnazjum. A gość ma 28 lat, więc już nie taki studencik. Ale trzeba uderzać zawsze w znienawidzoną studenterię, bo to przecież uosobienie zła, demoralizacji, pijaństwa i głupoty. Pomyślał ktoś o rodzinie tego chłopaka? Gratuluję popisu na miarę ucznia gimbazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Umiecie tylko pluć jadem IP: *.ghnet.pl 28.04.13, 14:20 Przy 20 tys wypadek mógł się zdarzyć. Bardzo przykre ale statystycznie chyba w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Statystycznie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.13, 20:41 Hm, policzmy używając prostego modelu. 22000 ludzi razy 6 godzin imprezy daje 5500 dni czyli 15 lat. Jednakże statystyczny obywatel Polski nie ma co 15 lat wypadku w wyniku którego ociera się o śmierć i ląduje w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pejacki Re: Umiecie tylko pluć jadem IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 14:24 >idź na imprezę z zamiarem spożywania alkoholu advice debil >rozkładaj piknik nad urwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Umiecie tylko pluć jadem IP: *.ghnet.pl 28.04.13, 14:25 Ja nie podziwiam, za to ciesze się, że mlode pokolenie ma czasem fajne pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Umiecie tylko pluć jadem IP: *.ghnet.pl 29.04.13, 10:10 Jesteś przyjezdnym, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 13:48 Troszkę rzetelności - ognisko kwietniowe nie jest organizowane na Zakrzówku! Tylko kilometr od tego miejsca w bezpiecznej kotlince!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a10 Czy mógłbyś objaśnić ciemnej publice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.13, 13:59 ... co to jest owo tajemnicze "TO MIEJSCE" od którego o kilometr miałoby się zebrać 22 tysiące osób? I czy właściciele się zgodzili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmth Re: Czy mógłbyś objaśnić ciemnej publice IP: *.multi-play.net.pl 28.04.13, 14:50 Nie wiedzą to ich sprawa, zapisali się na "fejsiku" na imprezę, której miejsca nawet nie znali. Słyszałem jak gimbazja i liceliada narzekała "przecież tu nic nie ma" Pozdro dla tych głupich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmth Re: Czy mógłbyś objaśnić ciemnej publice IP: *.multi-play.net.pl 28.04.13, 14:51 Przez takich jak oni, ognisko to straciło swój dawny urok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Debniki Dzicz darła mordę do 3 nad ranem IP: *.ists.pl 28.04.13, 14:01 Okolice Kapelanki i Monte Cassino oraz Zakrzówek są całe w śmieciach potłuczonych butelkach. Pijane towarzystwo sikało i rzygało po okolicznych krzakach i trawnikach. Fantastyczna zabawa młodych, wykształconych z miasta :/ 10 tysięcy z mandatów to za mało dla tej hołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
panterarei Re: Dzicz darła mordę do 3 nad ranem 28.04.13, 14:27 dokładnie, mam zdjęcia butelek, grilli, całych worków brykietow porzuconych. Żule dwoją się i troją zbierając puszki, ale to miejsce-ulubione spacerowe dla wielu krakowian jest zniszczone.. Mam nadzieję, że miasto odnajdzie na fejsbuku organizatorów i uczestników i każe im zapłacić za sprzątanie. Hołota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: Dzicz darła mordę do 3 nad ranem IP: *.play-internet.pl 28.04.13, 15:10 To chyba dobrze że żule sobie coś zarobią. Co do naciągania kogoś na koszty to często jest tak, że ktoś deklaruje udział w wydarzeniu, a na nie nie przychodzi. Więc sprawdzenie czy faktycznie ktoś był to raczej jest nie możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.13, 14:09 ludzie jesteście żałośni... ci co byli świetnie się bawili. Niekoniecznie pijąc bez opamiętania. sam wyszedłem ok 1 i do tego czasu była naprawdę niezapomniana atmosfera. co prawda policji wystawiającej mandaty nie widziałem. Większość naprawdę dobrze się bawiła. Oczywiście znajda się tacy którzy petardy do ognisk wrzucali czy kradli no ale na taka EVENT trzeba iść z głową i się pilnować przy takim skupisku ludzi. Impreza co roku się tam odbywa i z roku na rok coraz więcej osób przychodzi. A po imprezie jak co roku w godzinach poźniejszych mnóstwo osób idzie tam ponownie ale sprzątać po wszystkich. Skałka twardowskiego zawsze była czysta :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.ghnet.pl 28.04.13, 14:33 Dokładnie ja też tak słyszałam. Młodzi ludzie powinni mieć szanse sie bawic i nie każdy musi chlac itp. Ja kolwiek skoro policja uzbierała te 10 tys zl za mandaty to moze zrobic kolejną akcję na fejsie o posprzątanie i policja da trochę zebranej kasyna sprzet i worki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwnig Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.ists.pl 28.04.13, 14:29 specjalnie ludzie zbierają się na jakimś zapi...wiu żeby nikomu nie przeszkadzać to dają mandaty za picie w miejscu publicznym - i to raczej pod najwyższy pułap kary. jeszcze rozumiem za zaśmiecanie terenu! smuci mnie ten fakt bardzo. pozdrawiam dwóch policjantów którzy też odwiedzili naszą grupę i powiedzieli, żeby sobie już pójść i zabrać śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 17:27 Dokladnie, polucjant powinien tylko i wylacznie powiedziec: panowie i panie -pijcie z glowa, bo hotel na ul Rozrywki sporo kosztuje, a jak juz skonczycie biesiade to mamy tu nie znalezc ani papierka - dla pewnosci dane 1 osoby z pod ogniska zapisze. Osoby ktore poniekad organizowaly zlot grilowy powinny kazdemu natluc do lba, ze jak przyjdzie ma ze soba wziac worki na smieci, ze po calej imprezie ma byc czysciej niz ja rozpoczeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guster Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.13, 14:43 Ludzie, a może w przyszłym roku spotkamy się na błoniach, albo lepiej plantach krakowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Penny Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 14:45 Tak naprawdę impreza nie odbywała się przy skarpach, przy wodzie nigdzie. I to kawałek był od tej skarpy!Wiadomo, ze niektórzy ludzie idioci - to się napili i łazili tam gdzie nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.play-internet.pl 28.04.13, 15:03 Zakrzówek to unikalne miejsce na mapie Krakowa, mam nadzieje że organizatorzy posprzątali po zabawie, a jeśli nie to powinno się zabronić organizowania tam podobnych imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asf Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.13, 15:28 nie było żadnych organizatorów, każdy organizował sie sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdsfdsfds Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 19:43 Niestety wciąż brak elementarnej ogłady w narodzie sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/399634_4289084680287_68977661_n.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark 28-latek walczy o życie IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 15:35 Zapewne uciekał przed mandatem. I po co było posyłać miejskich pachołów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 15:48 A tak z ciekawości - na jakiej podstawie policja wystawiała tam mandaty? Miejsce publiczne jest dokładnie w ustawie zdefiniowane i tylko w tych przypadkach policja może wystawić takowy mandat.. Czy Zakrzówek ma oficjalnie status parku? Albo, czy jest decyzją RM zdefiniowany jako miejsce publiczne? Do tego mandaty na 10 tys, licząc mandat za 100 zł = 100 osób ukaranych mandatem. Czyli zapewne ci, którzy mieli pecha i byli zbyt blisko ulic, albo pili na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sekendlajf Nagroda Darwina 28.04.13, 15:51 Pan lat 28 przyszedł na imprezę mentalnej i realnej gimbazy. Pewnie na tani podryw i okazjonalny seks w krzakach po pijaku. No i się doigrał. Jakoś bardziej żal mi zdewastowanej przez hołotę przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylamtam Re: Nagroda Darwina IP: *.play-internet.pl 28.04.13, 17:01 sekendlajf: Chyba masz cos z glowa , nie znasz czlowieka ale wiesz po co tam przyszedl i co robil -to jest wlasnie przyklad zacofanego polskiego spoleczenstwa! a moze go ktos popchnal a teraz walczy o zycie , stuknijcie sie wszyscy w glowe. Tak samo jak Twoja glupota- przeraza mnie glupota ludzi ,którzy tam byli skandowali gwizdali zamiast zebrac sie do kupy i chociazby latarkami oswietlac miejsce gdzie spadl ten czlowiek, ale nie, najlepiej przejsc obojetnie i jeszcze komus ublizac, ciekawe czy jakby Tobie sie cos zlego przytrafilo to chcialbys zeby Cie ktos obrazal ! Odpowiedz Link Zgłoś
sekendlajf Re: Nagroda Darwina 28.04.13, 20:01 Oświeć mnie w takim razie, po co facet tam lazł, po co łaził po skałkach w ciemnościach, był trzeźwy aby? Cała ta impreza to przykład bezmyślnej zabawy na cudzy koszt, ochlać się tanim piwem z Tesco, zarzygać co się da, naśmiecić jak powyżej na zdjęciu - a reszta obywateli ma cieszyć, bo młodzi się bawią? I zapłacić za sprzątanie. Sprzątałaś lala tam dzisiaj? Pewnie nie, bo po jabolu kac bywa ciężkawy. I te komentarze na forum - żenada - a wy się dziwicie , że was nikt do roboty nie chce, albo proponuje umowy śmieciowe. Bezmózgi gdziekolwiek to realne zagrożenie dla innych - jak widać po artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purify Re: Nagroda Darwina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.13, 20:12 Nie wiem dlaczego gazeta kasuje moje komentarze. Ty się nadajesz do leczenia, chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś
sekendlajf Re: Nagroda Darwina 28.04.13, 20:41 A potrafisz to jakoś uzasadnić, tworząc zdania wielokrotnie złożone? Chyba nie, wracaj dziecko na FB - tam sobie buźki powstawiasz w odpowiednie okienka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demon Re: Nagroda Darwina IP: *.ists.pl 28.04.13, 22:08 Napiszę dokładnie tak samo chamski komentarz jak ty będziesz walczył o życie w szpitalu - śmieciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nagroda Darwina IP: *.centertel.pl 30.04.13, 12:48 "Pewnie" to mogę powiedzieć o kimś, kto napisał taki komentarz, że jest ograniczony umysłowo przez stereotypy! Nie każdy idzie na ognisko po to, żeby pić i uprawiać seks. To tak samo, jakbym powiedziała o Tobie, że piszesz takie komentarze, bo PEWNIE nie masz znajomych, nie masz gdzie wyjść, z kim się zabawić, brakuje Ci szaleństwa i wyglądasz jak mamut! Żal mi takich ludzi jak Ty, którzy tylko siedzą na takich portalach i wystawiają takie komentarze, jakby nic innego nie robili, tylko wchłaniali jak gąbki to, co podadzą im media, nie zastanawiając się nawet, czy m to jakiś sens. Odpowiedz Link Zgłoś
kajetan.sawa 22 tysiące ludzi wg szacunków policji? żarcik 28.04.13, 15:57 Pismacy chyba się nie chcieli zbytnio wysilać i sięgnęli do wydarzenia na fejsiku żeby zdobyć liczbę uczestników. Niestety, mam wrażenie, że się trochę pomylili, bo więcej niż 10 tysięcy nie było na pewno, na moje oko było tam około 5000 ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drumin Re: 22 tysiące ludzi wg szacunków policji? żarcik IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 17:22 To zależy gdzie... ja obstawiam że te 5 000 to było na samej głównej polanie... i myślę że dodając resztę skałek i zakrzówka to dobiłoby z 10k... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: New Noe Re: 22 tysiące ludzi wg szacunków policji? żarcik IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.13, 01:13 Pismacy napisali "bawiło się", co nie oznacza że tyle ludzi było tam na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 17:23 "Policja wystawiła mandaty m.in. za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym na kwotę ponad 10 tys. zł" - gratulacje dla polucjantow. W hiszpanii, niemczech, francji - za powyzsze nic by nikt nie dostal. Ale w przeciwienstwie do naszych bohaterow, jesliby tylko ktos by agresywny - to by skonczyl impreze. Nasi dzielni stroze dbaja o to zeby ludzie po piwnicach i melinach tylko pili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzyk Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 18:55 ... a byłaś w ogóle w tej Francji, czy Niemczech? Tam policja w ogóle nie dopuściłaby do takiej imprezy. Co do picia na ulicy czy w parku, to pojedź i sprawdź sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tratatata Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.31.75.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.04.13, 19:52 no akurat w Niemczech picie np. w parku nie jest zabronione, ludzie biorą swoje grile i nie ma z tym problemu, tyle że kultura tych spotkań jest zupełnie inna... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie 29.04.13, 10:18 Gość portalu: zz napisał(a): > "Policja wystawiła mandaty m.in. za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym na > kwotę ponad 10 tys. zł" - gratulacje dla polucjantow. W hiszpanii, niemczech, > francji - za powyzsze nic by nikt nie dostal. To za co dostaje sie mandat zależy od podejmowanej ad hoc decyzji policjanta, czy moze przypadkiem są jakieś wcześniej juz obowiazujące przepisy, które to jakoś regulują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.olimplan.pl 28.04.13, 17:34 Przebywa w szpitalu w stanie krytycznym, a koleś pisze, że miał szczęście i nie spadł do wody tylko na skały????Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
kajetan.sawa Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie 28.04.13, 18:10 chyba lepiej spaść na skały i walczyć o życie, niż spaść do wody i się utopić, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
rozaly Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie 28.04.13, 20:04 No to jeszcze zapraszam 'geniuszy' organizatorów i uczestników to posprzątania tego bajzlu, który zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
sekendlajf Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie 28.04.13, 20:09 No coś Ty, gimbaza po odespaniu odrabia lekcje na poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crakau Re: Wypadek na Zakrzówku: 28-latek walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 03:41 Bajzel już dawno posprzątany geniuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata 22 tysiace osób pijących, 28.04.13, 20:35 a mandaty tylko na 10 tysięcy złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a10 Ciebie nie stać nawet na zaległe 5000 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.13, 00:17 to co się strzępisz? Odpowiedz Link Zgłoś