Gość: karolinka IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:55 wybieram sie w tym roku na studia do Krakowa. Poszukuje tam mieszkania dwupokojowego. chciałabym wiedziec która dzielnica jest najbezpieczniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: dzielnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:16 zgadzam się - Krowodrza. no i generalnie na północ od Wisły jest lepiej, oprócz Nowej Huty oczywiście - tam nie radzę mieszkać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka Re: dzielnice IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 09:46 dziękuje wam bardzo. słyszałam że Nowa Huta, dalekie Podgórze i Prokocim są niebezpieczne. A nie wiecie jak najlepiej wynająć mieszkanie - pośrednictwo, gazeta? Odpowiedz Link Zgłoś
popatrz_na_mnie PROTESTUJĘ!!!! 13.08.04, 12:37 A cóż to takiego to "dalekie Podgórze" ???? Gdzie to niby jest ??? To brzmi jak jakieś slumsy i koniec świata.Sorry,ale się nie zgadzam. Bo od daaawna mieszkam w Podgórzu i nie narzekam :] Zresztą wiem,że to od kogoś usłyszałaś,więc wybaczam. Ilu ludzi - tyle opinii,ale Podgórze jest ok,w każdym razie moja część :) I wszędzie blisko - do Rynku np.15-20 minut,na uczelnię(moją)-tak samo. A co do poszukiwań mieszkania to hmmm.... nie bardzo rozumiem Twoje pytanie.Przecież możesz szukać na oba sposoby.Gazeta chyba generalnie wychodzi taniej ;>,bo wiem,że niektóre pośredniaki biorą chyba kilkanaście złotych za adresy. NO i polecam internet: np. www.cyberkrakow.pl/cgi-local/ogl2.cgi www.cracow.pl/c/m/main/classifieds/index.html Wpisz sobie w google jakieś "hasła" ,nie wiem... typu :student,pokój,Krakow... i coś na pewno znajdziesz! Powodzenia i daj znać jak Ci idą poszukiwania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka Re: PROTESTUJĘ!!!! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:01 przepraszam cie bardzo jeśli cie uraziłam ale ja tylko tak słyszałam.A wiesz, jak to dziewczyny bedą same mieszkać to chcemy jakąś bezpieczną okolice. mam straszny problem ze znalezieniem jakiegoś fajnego i niedrogiego mieszkania. Dziękuje ci za linki.spróbuje coś tam znaleźć.jak będe coś miała to cie poinformuje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mjb84 Re: PROTESTUJĘ!!!! 13.08.04, 19:14 Juz lepiej www.stancja.pl, www.dziennik.krakow.pl (szczegolnie w srode), przejsc sie do kawiarenki przy duszpasterstwie akademickim sw. Anny albo do Dominikanow, poogladac tablice ogloszen w instytutach. A klasyfikowanie na bezpieczne/niebezpieczne troche stereotypowe jest. Ja mieszkalem rok na obrzezach Ruczaju, nikt mnie nie zaczepial, dresiarze jakos nie krecili sie w moich okolicach. Za to podczas powrotu kolo 22 z Woli Justowskiej, w okolicach ulicy Krolowej Jadwigi, zaczepila mnie grupka pijanych skejtow. Kolega mieszkajac na strzezonym osiedlu oberwal w sobote o 13 zaraz za jego brama... Nie chodzi mnie o to, ze w Krakowie jakas Sodomia i Gomoria panuje ;)), tylko o to, najwazniejsze jest rozwazne zachowanie i szczescie, dzielnica - niestety drugorzedna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dzielnice IP: 195.150.115.* 14.08.04, 00:01 Mieszkam na Podgórzu i nigdy nie czułam się zagrozona. Za to mojego kolegę pobili na Rynku Głównym zaraz koło komisariatu policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córka_anioła Re: dzielnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 00:14 Żadna dzielnica w Kraku nie jest bezpieczna... cóż uroki teraźniejszości cywilizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berek Re: dzielnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 00:41 ważna jest odległość od miejsc dla ciebiue najważniejszych: uczelnia (bo jest róznica miedzy AR a UJ), ulubione kino, knajpa etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzaniec Re: dzielnice IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.08.04, 17:56 co wy gadacie???? Jak Huta jest niebezpieczna, zrażacie dziewczyne do najlepszej dzielnicy w Kraku :) No przesadzam ale na pewno nie gorszej niz inne stwory typu prokocim,ruczaj,kozłówek, oba pradniki,... Wszedzie mozna znalezc naprawde fajna okolice, tylko dobrze poszukac. Pozdrawiam z PK :) Odpowiedz Link Zgłoś