IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:55
wybieram sie w tym roku na studia do Krakowa. Poszukuje tam mieszkania
dwupokojowego. chciałabym wiedziec która dzielnica jest najbezpieczniejsza?
Obserwuj wątek
    • skot2 Re: dzielnice 12.08.04, 20:14
      Krowodrza
    • Gość: aga Re: dzielnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:16
      zgadzam się - Krowodrza. no i generalnie na północ od Wisły jest lepiej, oprócz
      Nowej Huty oczywiście - tam nie radzę mieszkać!
      • Gość: karolinka Re: dzielnice IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 09:46
        dziękuje wam bardzo. słyszałam że Nowa Huta, dalekie Podgórze i Prokocim są
        niebezpieczne. A nie wiecie jak najlepiej wynająć mieszkanie - pośrednictwo, gazeta?
        • popatrz_na_mnie PROTESTUJĘ!!!! 13.08.04, 12:37
          A cóż to takiego to "dalekie Podgórze" ???? Gdzie to niby jest ??? To brzmi jak
          jakieś slumsy i koniec świata.Sorry,ale się nie zgadzam. Bo od daaawna mieszkam
          w Podgórzu i nie narzekam :] Zresztą wiem,że to od kogoś usłyszałaś,więc
          wybaczam. Ilu ludzi - tyle opinii,ale Podgórze jest ok,w każdym razie moja
          część :) I wszędzie blisko - do Rynku np.15-20 minut,na uczelnię(moją)-tak samo.

A co do poszukiwań mieszkania to hmmm.... nie bardzo rozumiem Twoje
          pytanie.Przecież możesz szukać na oba sposoby.Gazeta chyba generalnie wychodzi
          taniej ;>,bo wiem,że niektóre pośredniaki biorą chyba kilkanaście złotych za
          adresy. NO i polecam internet:
          np.
          www.cyberkrakow.pl/cgi-local/ogl2.cgi
          www.cracow.pl/c/m/main/classifieds/index.html
          Wpisz sobie w google jakieś "hasła" ,nie wiem... typu :student,pokój,Krakow...
          i coś na pewno znajdziesz!
          Powodzenia i daj znać jak Ci idą poszukiwania!
          • Gość: karolinka Re: PROTESTUJĘ!!!! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:01
            przepraszam cie bardzo jeśli cie uraziłam ale ja tylko tak słyszałam.A wiesz,
            jak to dziewczyny bedą same mieszkać to chcemy jakąś bezpieczną okolice. mam
            straszny problem ze znalezieniem jakiegoś fajnego i niedrogiego mieszkania.
            Dziękuje ci za linki.spróbuje coś tam znaleźć.jak będe coś miała to cie
            poinformuje;-)
            • mjb84 Re: PROTESTUJĘ!!!! 13.08.04, 19:14
              Juz lepiej www.stancja.pl, www.dziennik.krakow.pl (szczegolnie w srode),
              przejsc sie do kawiarenki przy duszpasterstwie akademickim sw. Anny albo do
              Dominikanow, poogladac tablice ogloszen w instytutach.

A klasyfikowanie na bezpieczne/niebezpieczne troche stereotypowe jest. Ja
              mieszkalem rok na obrzezach Ruczaju, nikt mnie nie zaczepial, dresiarze jakos
              nie krecili sie w moich okolicach. Za to podczas powrotu kolo 22 z Woli
              Justowskiej, w okolicach ulicy Krolowej Jadwigi, zaczepila mnie grupka pijanych
              skejtow. Kolega mieszkajac na strzezonym osiedlu oberwal w sobote o 13 zaraz za
              jego brama... Nie chodzi mnie o to, ze w Krakowie jakas Sodomia i Gomoria
              panuje ;)), tylko o to, najwazniejsze jest rozwazne zachowanie i szczescie,
              dzielnica - niestety drugorzedna...
    • Gość: Ania Re: dzielnice IP: 195.150.115.* 14.08.04, 00:01
      Mieszkam na Podgórzu i nigdy nie czułam się zagrozona. Za to mojego kolegę
      pobili na Rynku Głównym zaraz koło komisariatu policji.
    • Gość: córka_anioła Re: dzielnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 00:14
      Żadna dzielnica w Kraku nie jest bezpieczna... cóż uroki teraźniejszości
      cywilizacji
      • Gość: berek Re: dzielnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 00:41
        ważna jest odległość od miejsc dla ciebiue najważniejszych: uczelnia (bo jest
        róznica miedzy AR a UJ), ulubione kino, knajpa etc
    • Gość: grzaniec Re: dzielnice IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.08.04, 17:56
      co wy gadacie????
      Jak Huta jest niebezpieczna, zrażacie dziewczyne do najlepszej dzielnicy w
      Kraku :)
      No przesadzam ale na pewno nie gorszej niz inne stwory typu
      prokocim,ruczaj,kozłówek, oba pradniki,...
      Wszedzie mozna znalezc naprawde fajna okolice, tylko dobrze poszukac.
      Pozdrawiam z PK :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka