mmaly Re: zapomniałem dać linka 22.08.04, 08:21 A ja chciałem tylko powiedzieć, że kocham Nową Hutę i czuję się jej mieszkańcem, mimo że mieszkam na zadupiu kawałek przed Proszowicami. Kiedyś podpadłem organowi prowadzącemu moją szkołę (Starostwo Powiatowe w Proszowicach), gdy na forum publicznym powiedziałem, że w Nowej Hucie powinna być siedziba naszego powiatu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antychryst Re: zapomniałem dać linka IP: *.veranet.pl 22.08.04, 12:39 Ja tez pozdrawiam.A mieszkanie na tzw."zadupiu' tez ma swój urok:Cisza,spokój,duzo zieleni:) Odpowiedz Link Zgłoś
stalynick Re: zapomniałem dać linka 22.08.04, 12:56 dokładnie. i ja nie nazywałbym tego zadupiem lecz ekologicznym miejscem którego może pozazdrościć Ci połowa zarówno Krakusów jak i Nowohucian. W dzisiejszej dobie internetu i świetnej komunikacji (autobusy, samochody), naprawdę niekonieczne jest mieszkanie w centrum Krakowa (jeśli posiada się dobrą pracę). Mój kolega dojeżdża codziennie do pracy z okolic Miechowa. Myślę, że dziś spokojnie można mówić o terenach położonych w takim promieniu od centrum KRakowa, jako o jego zintegrowanych przedmieściach (mniej więcej są dziś tak blisko [z powodu komunikacji] jak 200 lat temu tereny np Górki Narodowej - skąd trzeba było iść na nogach godzinę) Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: zapomniałem dać linka 22.08.04, 19:14 Uzyłem słowa "zadupie", ale też bardzo mi się tam podoba. Z jednej strony mam z okien widok na rzekę Szreniawę, z drugiej na piękny las na Koniuszy, z której to Koniuszy rozpościera się piękny szczególnie nocą widok na cały Kraków. Bardzo lubię moje zadupie. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
stalynick Re: zapomniałem dać linka 22.08.04, 19:43 pomarzyć. przynajmniej możesz sobie wyjść przed dom gdy jest ciepło i pooddychać świeżym powietrzem. nie masz hałasu i na pewno czujesz się bezpieczniej niż w granicach administracyjnych Krakowa możesz spokojnie pracować w ciszy. możesz również hałasować (bo to Twoja posesja). możesz wyjść przed dom i sobie coś dłubać dla siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś