Dodaj do ulubionych

Nowy Portal o Nowej Hucie

22.08.04, 01:17
i podoba mi się.
Obserwuj wątek
    • stalynick zapomniałem dać linka 22.08.04, 01:17
      www.nowahuta.org.pl/
      • mmaly Re: zapomniałem dać linka 22.08.04, 08:21
        A ja chciałem tylko powiedzieć, że kocham Nową Hutę i czuję się jej mieszkańcem, mimo że mieszkam na zadupiu kawałek przed Proszowicami.
        Kiedyś podpadłem organowi prowadzącemu moją szkołę (Starostwo Powiatowe w Proszowicach), gdy na forum publicznym powiedziałem, że w Nowej Hucie powinna być siedziba naszego powiatu :-)
        • stalynick Re: zapomniałem dać linka 22.08.04, 08:49
          pozdrawiam
          • Gość: antychryst Re: zapomniałem dać linka IP: *.veranet.pl 22.08.04, 12:39
            Ja tez pozdrawiam.A mieszkanie na tzw."zadupiu' tez ma swój
            urok:Cisza,spokój,duzo zieleni:)
            • stalynick Re: zapomniałem dać linka 22.08.04, 12:56
              dokładnie.
              i ja nie nazywałbym tego zadupiem lecz ekologicznym miejscem którego może
              pozazdrościć Ci połowa zarówno Krakusów jak i Nowohucian.

W dzisiejszej dobie internetu i świetnej komunikacji (autobusy, samochody),
              naprawdę niekonieczne jest mieszkanie w centrum Krakowa (jeśli posiada się
              dobrą pracę).

Mój kolega dojeżdża codziennie do pracy z okolic Miechowa. Myślę, że dziś
              spokojnie można mówić o terenach położonych w takim promieniu od centrum
              KRakowa, jako o jego zintegrowanych przedmieściach (mniej więcej są dziś tak
              blisko [z powodu komunikacji] jak 200 lat temu tereny np Górki Narodowej - skąd
              trzeba było iść na nogach godzinę)
              • mmaly Re: zapomniałem dać linka 22.08.04, 19:14
                Uzyłem słowa "zadupie", ale też bardzo mi się tam podoba.
                Z jednej strony mam z okien widok na rzekę Szreniawę, z drugiej na piękny las na Koniuszy, z której to Koniuszy rozpościera się piękny szczególnie nocą widok na cały Kraków.
                Bardzo lubię moje zadupie.
                Pozdrawiam,
                • stalynick Re: zapomniałem dać linka 22.08.04, 19:43
                  pomarzyć.
                  przynajmniej możesz sobie wyjść przed dom gdy jest ciepło i pooddychać świeżym
                  powietrzem. nie masz hałasu i na pewno czujesz się bezpieczniej niż w granicach
                  administracyjnych Krakowa

możesz spokojnie pracować w ciszy. możesz również hałasować (bo to Twoja
                  posesja). możesz wyjść przed dom i sobie coś dłubać dla siebie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka