Dodaj do ulubionych

rachunek TP ... 0300

IP: *.net.autocom.pl 24.08.04, 14:13
Czy ktoś z Was dostał może ostatnio zastraszająco wysoki rachunek z TP na którym pisało m.in. że dzwoniliście pod niejaki nr 0300?
Czy wiecie może, co to jest?
To skandal!!!
Nie mam zamiaru płacić za rozmowy, których nie przeprowadzałam !!!
Jak dojść swoich praw i anulować tę część rachunku z tajemniczym...0300?
Obserwuj wątek
    • Gość: gaga Re: rachunek TP ... 0300 IP: *.su.krakow.pl 24.08.04, 14:38
      Nie dostałam rachunku na o300... ale rachunek za rozmowy miedzynarodowe : Wyspy
      Św. Tomasza ( 504 zł) tez oczywiście nigdzie nie dzwoniłam, skandal TPSA!!!
      Niestety nie zapłacę, nawet mi się nie śni. Czy ktoś mi może więcej napisać o
      tego typu rachunkach. Zamierzam sądzić TPSA + UokiK. Proszę o opinie..
    • piosi Re: rachunek TP ... 0300 24.08.04, 15:07
      ktoś widocznie doładował sobie konto Idea Pop z twojego tela, to jest nr 0300
      900 900, wspólczuję
    • Gość: ewka Re: rachunek TP ... 0300 IP: *.autocom.pl 13.01.05, 09:15
      Musisz zlozyc reklamacje i dopilnuj abu w tpsie nie zamieszczono jej pod opcja skargi!!! najlepiej zrob to osobiscie w telepuncie na decyzje poczekasz ok 30 dni ( jak dobrze sie zlozy)lub dluzej Walcz i Powodzenia :)
      • Gość: eeeee Re: rachunek TP ... 0300 IP: *.server.ntli.net 13.01.05, 09:23

czyli jednym slowem jak sie ma telefon w tpsie to dobrze jest albo:
        1/. zablokowac rachunek na jakies 100 - 150zeta
        2/. alternatywnie zablokowac numery 0700 i 0300

czy cos jeszcze trzeba robic, zeby sie ustrzec przed wysokimi rachunkami?

---
        a w Nowej Hucie nadal bandytyzm

• krzychut Re: rachunek TP ... 0300 13.01.05, 09:58
      Mialem taką samą historię. Zadzwonilem na blekitną, zlożylem reklamację,
      przyjęli bez problemu, kasę zwrócili przy następnym rachunku (placę poprzez
      pobranie z konta).Zablokowalem polączenia 0300 i 0700.
      Teoretycznie niby wszystkom jest w porządku, ale nie uważacie, że coś jest na
      rzeczy? Zbyt dużo jest takich spraw (oprócz tych o których piszecie, slyszalem
      o identycznych od kilku znajomych). A ilu jest takich, którzy nie zauważyli?
      Moim zdaniem sprawa jest kryminalna i powinna się nią zająć prokuratura, bo w
      skali kraju idzie o olbrzymią kasę, którą dzielą się nieuczciwi pracownicy
      telekomuny, bądź brak wlaściwej organizacji w tej firmie pozwala na takie
      kradzieże przez osoby trzecie.
      • Gość: Meggi Re: rachunek TP ... 0300 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:19
        A w grudniu Tepsa zrobiła mi "prezent". Okazało się że przez parę miesięcy
        płaciłam za neostradę kilkadziesiąt złotych więcej. Sama przyznam tego nie
        zauważyłam (po prostu płaciłam cały rachunek nie wnikając w szczegóły) i
        wyobraźcie sobie że wyliczyli mi nadpłatę. Sami od siebie odliczyli od rachunku
        z kolejnego miesiąca. Byłam w szoku bo jak dotąd miałam same niepozytywne
        doświadczenia z nimi. Oczywiście jest i druga strona medalu: tepsa przez ten
        czas obracała moimi pieniędzmi które rzecz jasna wolałabym żeby znalazły się
        wówczas w moim portfelu. Ale jest i nauka dla mnie : od teraz studiuję dokładnie
        każdy rachunek.Wam też to zalecam Pozdrawiam
        • Gość: lolita Re: rachunek TP ... 0300 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:40
          tak jest - jedyna recepta to zablokować numery i to natychmiast jak to
          czytacie, następnie kazdorazowo sprawdzać rachunki, bo zdarza im się czasmi
          doliczyc np.pomoc techniczna w postaci 300zł dodatkowo, której nie było przy
          zakladniu neostrady, jeszcze uważajcie na kończący się termin umowy z
          neostradą , bo i tu szykuja się niespodzianki, przechodząc na czas nieokreślony
          płacicie podwyzszony rachunek.
    • jewsy zablokowanie 0300 i 0700 nic nie da 13.01.05, 13:50
      jedyna co to nie łaczyć się przez modem. Sprawa jest stara ale ciągle aktualna
      Jest już taki wyrok UOKiK w tej sprawie oczywiscie niekorzystny dla złodzieji z
      TPSA ale odwłali się od niego. Musisz zapłącić bo ci odetną linię ale najpierw
      złóż reklamacje na Błękitnej albo pisemną w Biurze Obsługi Klienta. koniecznie
      żadaj potwierdzenia wpływu pisma bo mają na rozpatrzenie o ile się nie myle bo
      niedawno była zmiana 14 dni od wpływu. Jak będzie niekorzystnie to masz 14 dni
      na odwołanie a oni 30 dni na rozpatzrenie odwołania. z tego co wiem te wyspy św
      Tomasza albo Cooka jest to plaga i często nie mogą zdążyć z rozpatzreniem
      odwołania i wtedy musza uznać.
      • Gość: lolita Re: zablokowanie 0300 i 0700 nic nie da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 15:49
        jak to nie da zablokowanie - kiedys sobie sama chciałam doładować komórke,
        patrzę a tu zablokowany wstep na 0.300
        • Gość: ewa2 Re: da............. IP: *.chello.pl 13.01.05, 21:09
          po pierwsze zablokowanie o-300 i 0-700 jest darmowe czyli nic nie
          kosztuje.A po drugie śpisz wtedy spokojniej.
          • jewsy no to powodzenia 13.01.05, 21:54
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka