Dodaj do ulubionych

Jaki dziwny sen miałem :-o

10.09.04, 15:40
Śniło mi się, że płonie kuchenka gazowa. Ja starałem się ugasic wodą ten
potężny płomień, co ugosiłe, to wybuchał na nowo. Koszmar! No ale w końcu się
udało i okazało się, że w piekarniku są dolary ($) - nie wszystkie zdąrzyły
spłonąć. No i film się urwał!

__
Sen się sprawdził po częśći - po obudzeniu wchodzę do kuchni, a tu coś syczy!
Palnik płonie na tzw. małym gazie. Ktoś zapomniał zagasić i wybiegł z domu w
pośpiechu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ekscentryczny Fred Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.veranet.pl 10.09.04, 15:43
      Przepraszam za pytanie:-dużo wypiłes??;)
    • qlrafik Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 10.09.04, 15:44
      a mnie sie śnilo że stoję na wieży Eifla ( to takie maetalowe w paryżu) i
      frapował mnie jeden szczegół, dzrewa załaniały mi widok - powaga- dookołą rosły
      gigantyczne drzewa... czy to może coś znaczyć, może powinienem mniej pić? :)
      • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 10.09.04, 15:46
        To chyba znaczy, że za dużo ostatnio pracujesz.

----
        "Las się mści! Ale ja się nie boję! [Ibsen]
        • Gość: ekscentryczny Fred Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.veranet.pl 10.09.04, 15:50
          A mnie się rzadko cokolwiek śni.Albo od razu zapominam.

--------------------------
          Fakt,iż w ogole przeżyliśmy,jest w równym stopniu przekleństwem,jak zwycięstwem.
          Oto nastał czas szaleństwa.
    • qlrafik Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 10.09.04, 15:47
      może.... ale zastanawiają mnie te drzewa...
      • krtek_ach_jo Re: Alegoria 10.09.04, 15:50
        Interpretacja tego snu może być tylko taka:
        "Pozagrobowa" zemsta drzew za wyrządzone im krzywdy... :o)
        • qlrafik Re: Alegoria 10.09.04, 15:51
          i bardzo słusznie należy im się, a co!
          • krtek_ach_jo Re: Alegoria 10.09.04, 15:53
            A za co im się należy! Że są zielone, że są za bardzo zdrewniałe, że są sztywne?

---
            Las się mści! Ale ja się nie boję!
      • swing Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 10.09.04, 15:53
        no to nie jestem sama...
        dzisiaj miałam jeden z nadziwaczniejszych snów w moim życiu:
        śniło mi się, że będąc na jakimś wyjazdowym rodzinnym spotkaniu spowodowaliśmy
        w jakiś sposób śmierć nieznanej mi pani, której koleżanka przyszła ją "po-tem"
        do nas odwiedzić, a my robiliśmy wszystko, żeby się nie zorientowała, biorąc
        również pod uwagę najgorsze, jeśliby jednak do tego doszło... straszne...nie
        spodziewałam się tego po sobie... ciekawe, co to znaczy?
        • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 10.09.04, 15:59
          Ołłłł! Toż to prawie horror! A dla pewności lepiej sprawdzić piwnicę, stare
          szafy, strych - może tam jest jeszcze ukryty trupioszek! Ło matko! :o))
          • swing Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 10.09.04, 16:17
            teraz zaczynam się bać jutrzejszych porządków w zapomnianej graciarni...
            • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 10.09.04, 16:22
              Ba! Masz teraz powód, aby nie robić jutro porządków! :o]
    • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 22:36
      mi sie kiedys snilo, ze zjezdzalam zjezdzalnia w parku wodnym- i ja zepsulam, i
      kazali mi ja naprawiac...!! a tak jakies glupotki na ogol mi sie snia, a
      czasami straszne rzeczy...
      • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 11.09.04, 22:38
        Strasznee mówisz? Się boję?
        • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 22:39
          straszne...ja sama sie balam..
          ale miewam tez bardzo milusie sny...;p
          • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 11.09.04, 22:41
            Nie wieeem jak to oopisać, ale raz mie się nawet Bóg śnił
            :-O
            • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 22:42
              oooo...ja takich..snow nie miewam i nie mialam...a jak wstales/sie obudziles to
              czules cos dziwnego??
              ale masz sny...:))
              • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 11.09.04, 22:44
                No nie to nie jest tak, że "mamo ja wariat". Po prostu to tylko sen i tyle.
                Taki raczej niesępatyczny
                • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 22:47
                  acha...a miales kiedys jakis bardzo przejmujacy sen??
                  bo ja mialam (kiedys)tak , ze wyobrazalam sobie cos dostaje, spotykam kogos,
                  albo inne takie, a nastepnego dnia okazywalo sie ze jakas moja kolezanka to
                  dostala...:)- ale to zaden sen nie byl...
                  • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 11.09.04, 22:50
                    To prawie tak jakby nie sen nie jawa. No czasem to się i takie coś zdarza.
                    • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 22:52
                      czasem tak..:))))))))
                      • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 22:56
                        a teraz ide sobie posnic o czyms milym...:))))))
                        papapa Krtek_ milej nocy i kolorowych snow zycze...:)))))))))))))))))))))
                      • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 11.09.04, 22:56
                        A tak wogóle to ta rzeczywistość senna bywa niekiedy niczego sobie
                        logiczna. :o)))))
                        • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 22:59
                          czasami , nie zawsze-bo czasem njest glupawa, ale zabawna:))i
                          nieprawdopodobna:))))))))))
                          • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 11.09.04, 23:02
                            No i takich snów życzę o smaku malinowo-truskawkowo-śmietankowym :oD
                            • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 23:03
                              i jeszce waniliowych- jesli mozna:))
                              • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 11.09.04, 23:06
                                To ja cynamonowe, czekoladowe, ale z górką :o]]
    • swing Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 11:20
      dzisiejszej nocy przez moją ulicę przejeżdżały wielkie żelazne konstrukcje,
      transportujące gigantyczny okręt wojenny (nie wiem, po co go tu przewozili
      i jak się się udało zmieścić go pomiędzy budynkami), okręt konwojowało kilka
      samolotów, krążących niebezpiecznie blisko moich okien
      najgorsze ze wszystkiego było jednak to, że oprócz mnie nikt się niczemu nie
      dziwił, a wszystko było tak realistyczne, że byłam pewna, że to się dzieje
      naprawdę...
      • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 11:29
        To ja miałem to samo - tylko, że to nie był sen. I wszyscy się temu dziwili, a
        ja nie :o]
        • swing Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 11:42
          ale które "to samo" miałeś?
          ;-)
          • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 11:58
            Tzn. to "to samo" takie, że transportowali takie wielkie cuuś na takich długich
            platformach, no i nie pod moim domem. No i nie było samolotów i tego typu tam.
    • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 13:03
      a mi sie dzisiaj nic nie snilo...:)- przynajmniej nie pamietam co...:)
    • Gość: greta A mnie cosik straszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 15:42
      w tym domu....hmmm..
      • krtek_ach_jo Re: A mnie cosik straszy... 13.09.04, 15:57
        Jak to się stało??? Straszne rzeczy opowiadasz :o] Hmm! Mam nadzieje, że nic
        Ciebie nie zje dzisiaj :-o
        • Gość: greta Re: A mnie cosik straszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 15:58
          ja tez mam taka cicha nadzieje...ale cos mi tu puka i stuka...
          aaa...witaj..:)))
          • krtek_ach_jo Re: A mnie cosik straszy... 13.09.04, 16:03
            Może ktoś próbuje wkraść się w Twoje prywatne życie.

Jeeee! Zapomniałem się zawitać! No to cześć!
            • Gość: greta Re: A mnie cosik straszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:04
              ..???
              eee...nie , to nie to- wiekszosc sie boi...i moze dlatego strasza???- a to
              dranie...:)))))))))))))))))
            • Gość: greta Re: A mnie cosik straszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:06
              Uwielbiam Krecika...jakie piekne:)
          • swing Re: A mnie cosik straszy... 13.09.04, 16:06
            w dzisiejszej gazecie krakowskiej pisali o takich różnych dziwnych
            przypadkach... to podobno kosmici
            ;-)
            • Gość: greta Re: A mnie cosik straszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:10
              eee..kosmici napewno nie...
              • krtek_ach_jo Re: A mnie cosik straszy... 13.09.04, 16:13
                Gość portalu: greta napisał(a):

>Uwielbiam Krecika...jakie piekne:)

To jesteś w mniejszości. Większość ludzi nas tępi. Brrr! Aż sierść na grzbiecie
                się jeży!

To jak nie kosmici to co? Na pewno jakieś ciało obce! A może ciało
                pedagogiczne :-o
                • Gość: greta Re: A mnie cosik straszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:18
                  Krecik jest slodziutki i taki kochany:))
                  niewiem...narazie przestalo...ale moze znow mnie zaczac straszyc....:)
                  ):
              • swing w coś trzeba wierzyć... 13.09.04, 16:15
                jeśli nie duchy i nie kosmici, to krasnoludki
                (albo sąsiad Cię podrywa)
                ;-)
                • Gość: greta Re: w coś trzeba wierzyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:19
                  nie lubie ,moich sasiadow...a moze to ich kocik???
                  :))
                • krtek_ach_jo Re: w coś trzeba wierzyć... 13.09.04, 16:21
                  Ja mam pomysł! Co kolwiek to nie będzie warto spróbować tej metody na to Cuuuś.
                  Na przykład warrrknąć na to, o tak: wrrrrr! To sobie to ucieknie i już!
                  • Gość: greta Re: w coś trzeba wierzyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:25
                    masz racje-= teraz pocwicze sobie to: wrrrr- straszne bylo?- tylko nie
                    ucieknij:)
                    - i jak znow to cosik zacznie mnie straszys to warkne wrrrr....:))))
                    • krtek_ach_jo Re: w coś trzeba wierzyć... 13.09.04, 16:29
                      Jeeee! To było ssstraszne! Aż się musiałem schować za szafę!
                      A jeszcze do tego można zrobic duże oczy i unieść ręce :o] wrrr!
                      • Gość: greta Re: w coś trzeba wierzyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:31
                        juz mozesz wyjsc z za tej szfy..:))))
                        tak zrobie- bede wygladala naprawde straszniej- i juz nic mi nie podskoczy..:))
                        • krtek_ach_jo Re: w coś trzeba wierzyć... 13.09.04, 16:34
                          To takie jesienne rady z mojego małego notesika. Ale chyba pomogło choć trochę?
                          • Gość: greta Re: w coś trzeba wierzyć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:40
                            no jasne..:)
                            przeciez sam sie wystraszyles..:)))
    • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:46
      teraz jakis krzyzyk w kwadracie mi lata po ekranie, co jest????
      • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 16:48
        To mucha Tse Tse, to przez te przedłużające się lato - inwazja tropikalnego
        klimatu! U mnie to samo!
        • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:56
          przynajmniej nie jestem sama...
          A mnie slonko w oczka razi...:)
      • swing Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 16:56
        to taka reklama nowoczesna reklama... kliknij ją w ten krzyżyk i będzie z głowy
        ;-)
        • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 16:59
          Chi rzeczywiście zniknęło! Ajjj słonko u mnie też grzeje, ale to tylko bardziej
          ku wieczorowi. Ciepło i w sercu się robi aż trochę z uszów paruje :o]]]
          • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:03
            z uszow to raczej nie:))
            klikalam wv ten krzyzyk, ale on znowu do mnie wracal iwracal- teraz sie chyba
            troszku uspokoil...:))
            tak chyli sie ku wieczorowi...
          • swing Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 17:04
            idę zobaczyć to słonko
            pa!
            • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 17:08
              Hej Tobie! Ja tam nie muszę wychodzić, by zobaczyć zachodzące słońce, bo widzę
              je przez okno, ale lepiej to wyjść sobie w jakieś pikne miejsce i tam
              delektować się łagodnym smakiem życia :o]
              • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:13
                to prawda ale jak narazie bede sie delektowac tym pieknem przez okno...:))
                • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 17:15
                  To witam w klubie "okienkowych podglądaczy zachodzącego słońca" :o]
                  • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:18
                    no to tym sposobem zalozylismy Klub-moge byc prezesem???
                    uscisle nazwe- podgladaczy- tylko zachodzacego slonca!!!:))))
                    ladniutka nazwa...tak jak krecik-uuuiii- taki dzwiek wydaje kracik:))))
                    • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 17:27
                      Jeeee! Tak akceptuję propozycję i zgadzam się na taki układ. Proponuję założyć
                      osobny wątek pod takowym tytułem i tam ustalimy resztę postulatów i założeń
                      klubu :o]]]] Proponuję swoją skromną osobę mianować na opiekuna
                      abstrakstycznego tego klubu. :o]]]
                      • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:31
                        alez prosze...mozesz byc kim zechcesz...:)))no wp[rawdxzie juz jeden takow
                        watek zalozyles...wiec mona sie tam podpiac:)))))))))))))))))))
                        • krtek_ach_jo Re: Jaki dziwny sen miałem :-o 13.09.04, 17:33
                          No tak! Ale stracił on trochę swoją świeżość! I chyba założymy nowy, zaraz to
                          zrobię. :o]
                          • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:41
                            o to rob....zrob...zobacze czy ladny nasz klubik
                            zrobiles...:))))))))))))))))))))
                            krecik 0- to bedzie logo-hihihi....
                            czy leci jeszcze krecik w telewizji??- bo kiedys ogladaklam- byl jako
                            dobranocka- i jezdzil tym swoim czerwonym samochodzikiem:)))))))))))))))
    • Gość: greta A teraz Krtek_ach_jo zapodzial sie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:54
      gdzies...hmmm...moze poszedl juz wygladac przez okienko???
      • krtek_ach_jo Re: A teraz Krtek_ach_jo zapodzial sie.... 13.09.04, 17:57
        Już jestem! A propos tej bajki to jeszcze jest! Ale jak na razie to na czeskiej
        telewizji CTV1. Nawet udało mi się wczoraj jeden odcinek obejrzeć!
        • Gość: greta Re: A teraz Krtek_ach_jo zapodzial sie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:00
          ja nie mam tego programu...nie jestem ciekawa, wiec nie bede pytala gdzie
          byles....:))))))))))))
          • krtek_ach_jo Re: A teraz Krtek_ach_jo zapodzial sie.... 13.09.04, 18:04
            Blisko ceskej hranicy, tam jest obiór tego typu TV
            • Gość: greta Re: A teraz Krtek_ach_jo zapodzial sie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:08
              acha...hmmm...to ty gdzie jestes??
              • krtek_ach_jo Re: A teraz Krtek_ach_jo zapodzial sie.... 13.09.04, 18:10
                chwilowo jeszcze w tym miejscu - tj. Tesinske Slezsko = Śląsk Cieszyński
                • Gość: greta Re: A teraz Krtek_ach_jo zapodzial sie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:13
                  ach...to wszystko sie juz rozjasnilo-wyjasnilo...:)))))))))))))
                  • krtek_ach_jo Re: A teraz Krtek_ach_jo zapodzial sie.... 13.09.04, 18:20
                    No nie zupełnie wszystko! Moje kudły są nadal ciemno-czarne :o]
                    • Gość: greta Re: A teraz Krtek_ach_jo zapodzial sie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:21
                      no to chyba dobrze nie???jak dla mnie to-odpowiada...
                      • krtek_ach_jo Re: A teraz Krtek_ach_jo zapodzial sie.... 13.09.04, 18:23
                        Wyjaśniowanie kudłów? To pierwszy objaw starzenia się! Jak na razie mnie to nie
                        grozi :o]]]
                        • Gość: greta Re: A teraz Krtek_ach_jo zapodzial sie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:25
                          nie , nie to...:)
                          mnie tez nie:)))
                          oj jeszcze dlugo nie...:))
    • Gość: greta Re: Jaki dziwny sen miałem :-o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:34
      hmmm...nie ma tu nikogo...ale i tak to powiem i zrobie:)))))))))))
      Papa Krtek_...papapa wszystkim...:)))))))
      na mnie juz pora, na mnie juz czas...ide sobie, ale bede jutro-moze ktos z was
      tez bedzie to sie spotkamy...:)))))))))))
      macham Wam łapką na pozgnanie:)))))))))))))))
      pa....
    • Gość: greta nikogo nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:37
      nadal...ja juz ide
      poszlam juz...papa..mimo ze nikogo nie ma...:(
      • krtek_ach_jo Re: nikogo nie ma... 13.09.04, 18:40
        Upss! Się zagapiłem na słońce i oślepłem na moment jak kret :o]]]
        To i Ty papapa??? No dobra to do jutra!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka