Dodaj do ulubionych

najlepsza restaurajca w Krakowie

IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.04, 11:33
Witam,

interesuję mi jaka restauracja jest dla was "naj" w Krakowie. Co miszlicie?

Cześć

oli :D

Obserwuj wątek
    • peteen Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 17.09.04, 11:35
      ja miszlic, że jednak nie norymberską jest najlepsza restauracja ...
      pozdrawiam
    • kremoofka Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 17.09.04, 11:52
      najlepsza, bo najdrozsza
      czy najlepsza, bo dobre jedzenie?
      • seven Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 17.09.04, 12:03
        kremoofka napisała:

> najlepsza, bo najdrozsza
        > czy najlepsza, bo dobre jedzenie?

dobre pytanie. jesli chodzi o dobre jedzenie to ja np. bardzo lubie los amigos na grodzkiej
        (meksykanska) i trzy papryczki na poselskiej (pizzeria), a jeszcze w niejednym miejscu mozna
        dobrze zjesc...
        • Gość: Gapowiczuwstydźsię Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.autocom.pl 17.09.04, 13:20
          Oj, a mnie dokumentnie obrzydził "Trzy papryczki" Boissonnet w
          dzisiejszej "Wybiórczej" (ten plastik - ravioli, ziemniaki z mrożonki i erzatz
          tiramisu)
    • m_73 Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 17.09.04, 11:58
      Sprawa względna, ja polecam Szarą (w Szarej kamienicy), Pod Aniołami oraz Chłopskie Jadło. Kolejność przypadkowa :)
      • peteen Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 17.09.04, 12:17
        a ja, jeśli pan pozwoli, z przyjemnością... odradzam szarą, dorzucając za to
        drogie i dobre c de b i copernicusa, o hotelu pod różą nie wspominając...
        • m_73 Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 17.09.04, 12:24
          Ależ pozwalam, z przyjemnością :)
      • kremoofka Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 17.09.04, 12:29
        ja lubie cherubino na Tomasza - wloska kuchnia w smacznym wydaniu ;p
        • mikolaj7 Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 17.09.04, 13:38
          fakt, cherubino tez jest super, ale dosc drogie.. co do trzech papryczek to ja nie czytalem
          jeszcze tego co o nich wysmarowano w gw, ale jak dotad bylem zadowolony. poza tym maja
          chyba najlepszy ogrodek w obrebie plant
          • Gość: oli Re: najlepsza restauracja w Krakowie IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.04, 15:02
            Jak ja byłem w Krakowie bardzo mi podobało ta azja restauracja, niedaleko Rynek
            Główny około Chłopskie Jadło.
            • Gość: oli Re: najlepsza restauracja w Krakowie IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.04, 15:05
              "U babci Maline" też było bardzro dobrze, specjalnie supa pomidorowa było tam
              super..
              • peteen Re: najlepsza restauracja w Krakowie 17.09.04, 15:11
                eee, zacząłeś lepiej, teraz juz kiepsko udajesz gebelsa...
                ;c)
        • Gość: josif Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.edipresse.pl 17.09.04, 15:07
          Cherubuno najlepsze swoja czasy ma niestety za sobą. Cztery lata temu jadałem tam przez pół roku
          codziennie. Teraz bywam w Krakowie raz na kwartał. Zawsze idę do Cherubino i zawsze zauważam, że
          to już nie to.
          Ale i tak jest to o niebo lepsze (i tańsze) niż średnia Warszawska.
          • ballerinapl Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 18.09.04, 11:46
            No wlasnie :( Ostatnio jak bylam w Cherubino dostalam makaron ktory nawet nie
            byl al dente.. Moze kucharzowi sie spieszylo, ale za te pieniadze powinien
            probowac co wydaje na stol :)
            Ja osobiscie lubie Orient Ekspress, oryginalny wystroj wnetrz i przerozne
            dania. I ceny jak na restauracje w centrum miasta niestraszne...

pozdrawiam,
    • Gość: ulcik Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 15:34
      a ja polecam :)
      Nostalgię - Karmelicka - jedzonko przednie :) a ceny nie wysokie :):)
      Tratorię Soprano - Anny/Jagielońska - jedzonko ok :) ceny wyższe

ulcik
    • kachakrk Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 19.09.04, 12:46
      najlepiej jada sie u Wierzynka
      • Gość: 7 Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 16:25
        kachakrk napisała:

> najlepiej jada sie u Wierzynka
        to chyba przed dwudziestu laty, kiedy nie bylo alternatywy?
    • oryginal Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 19.09.04, 13:20
      Ja polecam Paese na Poselskiej. Pyszne jedzenie, tylko obsługa trochę niemrawa.
      Dobrze można też zjeść na Kazimierzu w "Kuchnia i Wino".
      • Gość: kinia Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.09.04, 14:55
        "Avanti" na Karmelickiej
        • anula36 Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 19.09.04, 21:03
          zachwycila mnei ostatnio Azteca na Pl.Wszystkich swietych-nieortodoksyjne
          meksykanskei jedzenie,tylko ceny ciut zdzierskie.
    • sabbin Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 20.09.04, 21:42
      macdonald

--
      sabbin, wyszczałowa rajska laska
      • Gość: fastfudziarz Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 23:33
        zaraz sie tu wpisze taki chlopaczek o malym rozumku i napisze kto je w macdonaldzie:) tylko na
        to czekam, a wtedy padne ze smiechu
        • Gość: maly chlopaczek Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:43
          kto do k...jada teraz w Magdonaldzie!!!!!!!?????
        • Gość: sara Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:45
          polecam desery w restauracji rosyjskiej <wisniowy Sad>, atmosfera b.nostalgiczna
          (jak u Czechowa wlasnie), ceny umiarkowane a jedzenie przepyszne. Czasami ktos
          gra na fortepianie i wtedy jest jeszcze bardziej czechowsko...
          • Gość: kalina Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.autocom.pl 21.09.04, 11:46
            A gdzie jest ta resteuracja rosyjska.Prosze o adres????
            • kati_p Wiśniowy Sad 21.09.04, 12:19
              Na Grodzkiej, idąc od rynku- po prawej stronie. (W drugiej części Grodzkiej,
              czyli "za ulicą" )
    • masz99 Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 23.09.04, 16:41
      Na Malym Rynku jest taka wloska restauracyjka, chyba sie nazywa Casa del Pizza,
      swietne pizze, jedne z lepszych jakie jadlem.
      Trzy Papruczki tez polecam.
      Taco na Poselskiej.
      Chlopskie Jadlo, szczególnie to przy ul. Sw. Agnieszki
      Hinduska knajpka przy ul. Mikołajskiej (nie pamiętam jej nazwy) jak również
      brazylijska restauracja niedaleko stamtąd.
    • zasi Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 28.10.04, 17:28
      Jeżeli ktoś gustuje w dziczyźnie i kuchni staropolskiej to polecam restaurację
      Galicja na Kazimierzu (ul Dajwór, boczna Starowiślnej). Można wybrać coś
      pysznego za rozsądną cenę, chociaż generalnie ceny wysokie
      • kocikk Re: najlepsza restaurajca w Krakowie 28.10.04, 17:48
        Jeśli indyjska to tylko Induus Tandoori na rogu Slawkowskiej i Marka (jedzenie
        sprawdzone przez rodowitego Hindusa:))
        No i oczywiście Ipanema na Tomasza, zawsze pysznie i niedrogo, a od pon.do pt
        do 17 Happy Hours-można zjeść dwudaniowy brazylijski obiad za 10 zł.
    • Gość: luj z krakowa Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: w3cache.* / *.2-0.pl 15.11.04, 17:56
      Filia-ZOO ul Królewska 1 tańce codziennie i zbieranina największego elemetu ale
      są i porządni
    • Gość: Bonifacio Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:49
      A Piwnica "Wiślna 12"?
      • Gość: opozycjonista Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 13:16
        aniały są ok ale lepiej jest w rodzinnej filii-cherubino i to jest chyba
        najlepsza restauracja...mankamentem jest fakt , że zbyt dużo ludzi o tym wie i
        ciężko dostać bez rezerwacji lepszy stolik
        • Gość: anteq Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 13:31
          A dla mnie najlepsze sa Kuchnia i Wino na Kazimierzu i Corleone na
          Poselskiej-maja chyba najladniejszy ogrodek w Krakowie..
    • Gość: najjjj Re: najlepsza restaurajca w Krakowie IP: *.sebastiana.ceti.pl 10.05.05, 00:08
      a ja jadam u Polakowskiego i w Fabryce Pizzy, pysznie i tanio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka