Dodaj do ulubionych

Osiedle Jurajskie & & #35; 8211; SM Grodzka

IP: 217.96.89.* 08.12.04, 12:49
Witam.

Jeżeli ktoś miał do czynienia z tą inwestycją to proszę o jakieś info. Czy
poprzednie budynki zostały rozliczone? Jak się ma cena końcowa w stosunku do
ceny na umowie? Czy były i ewentualnie jakie były poślizgi w oddawaniu
poszczególnych budynków i mieszkań? No i w skrócie jakie są plusy i jakie
minusy.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • krakowiak75 Re: Osiedle Jurajskie & & & #35; 35; 8211; SM G 08.12.04, 15:25
      Czy to sa Mydlniki?
      Jesli tak, to odradzam ze wzgledu na latajace samoloty.
      • Gość: Marcin Re: Osiedle Jurajskie IP: 217.96.89.* 09.12.04, 08:46
        Zastanawialiśmy się nad tym i stwierdziliśmy że nie będzie nam to zbytnio
        przeszkadzać (podobno można się szybko przyzwyczaić). Już bardziej się obawiamy
        linii wysokiego napięcia przebiegającej niedaleko.
        • Gość: ewwa Re: Osiedle Jurajskie IP: *.visp.energis.pl 10.12.04, 06:24
          wczoraj wróciłam od koleżanki, która mieszka na osiedlu. Prezes i spółdzielnia
          jest do kitu i na dodatek tylko nastawiona na pieniadze. Naopowiadał ludziom z
          bloku, że za wieksze pieniadze za 1m2 bedą mieli widok na lasek Wolski, a teraz
          stawia im dom przed oknami i wszystkiego się wypiera, tym z kolei w
          szeregowcach wciska dalej, że muszą płacić opłaty eksploatacyjne pomimo, że
          mają własność hipoteczną swoich domów, blokuje podpisanie indywidualnych umów z
          wodociągami. Pani sekretarka bezczelnie rzuca tekstami "jestescie Państwo
          skazani na nas" itp.
          • Gość: Marcin Re: Osiedle Jurajskie IP: *.net.autocom.pl 11.12.04, 14:59
            Dzieki za info.

Pozdrawiam
          • Gość: wkurzony Re: Osiedle Jurajskie IP: *.chello.pl 06.01.05, 10:06
            Potwierdzam to co napisała ewwa.
            Jestem mieszakńcem tego bloku, przed którym nie miało nic już powstać
            (kilkakrotne zapewnienia prezesa przed podpisaniem umowy !)a tu prezes chce
            ustawić 3 i 2 pietrowy budynek. Zwyczaje prezesa i całej spóldzielni
            przypominaja poprzednią epokę.
            Czynsze są wysokie, a dodatkowo dorzucili nam ochronę, która za nic nie
            odpowiada i żądają opłaty 42 zł miesięcznie.
            niemal wszyscy mieszkańcy tego osiedla mają dość prezesa i jego świty.
            • Gość: Marcin Re: Osiedle Jurajskie IP: 217.96.89.* 07.01.05, 10:20
              Tzn że płacicie 42 zł od mieszkania? I nie macie wpływu na decyzje w
              spółdzielni? Mi się wydawało że można na te decyzje jakoś wpływać, że
              mieszkańcy mogą blokować pewne decyzje. A co z linią wysokiego napięcia? Ona
              jest w końcu czynna czy nie ? - bo różne słyszałem opinie.
            • Gość: Marcin Re: Osiedle Jurajskie IP: 217.96.89.* 07.01.05, 10:20
              Tzn że płacicie 42 zł od mieszkania? I nie macie wpływu na decyzje w
              spółdzielni? Mi się wydawało że można na te decyzje jakoś wpływać, że
              mieszkańcy mogą blokować pewne decyzje. A co z linią wysokiego napięcia? Ona
              jest w końcu czynna czy nie ? - bo różne słyszałem opinie.
              • Gość: wkurzony Re: Osiedle Jurajskie IP: *.chello.pl 07.01.05, 12:37
                Tak ja mam płacić 42 zł za mieszkanie (liczą od m2)ale nie płacę, podobnie jak
                inni. Zrobiliśmy bojkot. Piszesz o wpływie mieszkańców na decyzje prezesa i
                spółdzielni, niestety jest niewielka - kwestia statusu spółdzielni, ale to się
                zmieni bo wszyscy mają już dość samowładzy prezia.
                Linia elektryczna to nie wiem. MOże w energetyce coś Ci powiedzą.
                A gdzie chcesz kupić mieszkanie?
                • Gość: Marcin Re: Osiedle Jurajskie IP: 217.96.89.* 10.01.05, 08:25
                  Ma powstać blok w miejscu tego opuszczonego domku tuż przy wjeździe do osiedla.
                  A ile dokładnie dokładają do m2 za tą ochronę?
                  • Gość: wkurzony Re: Osiedle Jurajskie IP: *.chello.pl 10.01.05, 14:09
                    Tak tam ma powstać ale jeszcze jeden po drugiej stronie wjazdu na osiedle na
                    miejscu tych baraków tuż przed pierwszym budynkiem osiedla.
                    Jak masz zamiar mieszkać w tym o którym piszesz i prezes albo ktoś ze
                    spóldzialni mówi, że już nic nie wybudują za lub przed Twoim blokiem to im w to
                    nie wierz!
                    Za metr wychodzi 59 m2/42.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Marcin Re: Osiedle Jurajskie IP: 217.96.89.* 13.01.05, 11:03
                      Już zauważyłem że trzeba uważać na słowa :) Dzieki za info i pozdrawiam.

A co do samego wykonania mieszkania i ewentualnej gwarancji to jakie są minusy
                      i plusy?
                      • Gość: wkurzony Re: Osiedle Jurajskie IP: *.chello.pl 18.01.05, 13:36
                        Wykonanie takie jak sobie przypilnujesz.
                        Patrz na ręce, nie proś, żądaj bądź wybredny, wszystko karz sobie przedstawiać
                        na piśmie. sam też pisz. zapewnienia dziel przez 10. Uderzaj do kierowników
                        poszczególnych robót. Kierownik ze strony spóldzielni nic nie robił albo ni c
                        nie mógł zrobić straszna d.... wołowa z niego była.
    • Gość: Ada Re: Osiedle Jurajskie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:14
      pozdrowienia dla sasiadow Jurajskiego od sasiadki z Enklawy :)
      • Gość: wkurzony Re: Osiedle Jurajskie :) IP: *.chello.pl 18.01.05, 13:32
        Też pozdrawiam. Sąsiad z Jurajskiego.
        Co słychać w Enklawie? :)
        • Gość: sąsiadka Re: Osiedle Jurajskie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 14:56
          ah u nas wszystko wporzadeczku:)nic ciekawego sie nie dzieje, ale były juz
          pierwsze kradzierze. A u Was?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka