Dodaj do ulubionych

szukam porządnej podstawówki -prywatnej!

17.12.04, 12:04
Czy znacie taką podstawówkę z wysokim poziomem nauczania,a jednocześnie
przyjazną dla dzieci?Może coś wiecie na temat szkoły przy ul. Śniadeckich
(okolice Ronda Grzegórzeckiego)pOZDRAWIAM RENSTE
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Re: szukam porządnej podstawówki -prywatnej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 14:18
      A może być społeczna? Polecam www.zssnr6.neostrada.pl/
    • Gość: Anka Re: szukam porządnej podstawówki -prywatnej! IP: *.autocom.pl 17.12.04, 14:46
      Ja tez szukam, czy ktoś cos wie o szkole społecznej na Klinach?
      • Gość: mary Re: szukam porządnej podstawówki -prywatnej! IP: *.ceti.pl 17.12.04, 20:46
        Na Klinach to nie wiem, ale jest porządna społeczna podstawówka( gimnazjum i
        liceum też)na Stradomskiej- nr 4- prowadzona przez STO.
      • wiesniaczka Re: szukam porządnej podstawówki -prywatnej! 31.12.04, 00:30
        www.kuratorium.krakow.pl/user/8/szkoly_podstawowe.xls
        a najprościej skorzystać z wyszukiwarki lub przejrzeć strony Kuratorium:

www.kuratorium.krakow.pl/index.php?ac=112&id=8
    • Gość: Elaine Re: szukam porządnej podstawówki -prywatnej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:43
      Własnie zabrałam dziecko z "porządnej" społecznej podstawówki i przeniosłam do
      szkoły publicznej, wysoko stojącej w rankingach, o bardzo dobrej opinii. Efekt?
      Zamiast 60 uczniów w szkole jest kilkuset. Oprócz tego- uczy sie z normalnymi
      dziećmi, z których część jest zdolnych lub bardzo zdolnych (jak moje dziecko) a
      nie z bandą tłumoków, których rodzice "płacą i wymagają" więc nauczyciele boją
      się pisnąć. Słyszałam też o innych podstawówkach społecznych- nauka od rana do
      16 (dla dzieci 8-letnich) albo- małe salki w centrum miasta, przy ruchliwej
      ulicy, bez sali gimnastycznej ani mozliwości wyjścia na powietrze, brak
      dbałości o rozwój emocjonalny ale ponad wszystko- ambicja i konkurencja. Efekt-
      bóle brzucha i bóle głowy u dzieci, zmuszające rodziców do rozbudowanej
      diagnostyki, z pobytem w szpitalach włacznie.
      Zastanówcie się dobrze zanim podejmiecie decyzję.
      • renste do Elaine. 28.12.04, 18:45
        Moje dziecko dla odmiany chodzi do przyszkolnej zerówki właśnie
        publicznej.Tzw."szkoła z klasą".
        Część dzieci jest dobrze rozwiniętych ,ale jest też grupa dzieci odstających od
        reszty z różnych przyczyn.
        W dwóch słowach:poziom edukacji dostosowywany jest do dzieci słabszych ,a nikt
        nie jest zainteresowany aby poszerzać horyzonty dzieci
        zdolych( a jest ich trochę w tej klasie).Na moje prośby i perswazje
        nauczycielka pozostaje nieczuła twierdząc ,że musi nadrabiać braki ze
        słabszymi ,aby pójść dalej z programem.I ja to rozumiem ,tylko czemu kosztem
        m.in.mojego dziecka?(trzy razy w tygodniu moja córka zaczyna zajęcia o godzinę
        później niż dzieci słabsze.)
        Prawdę mówiąc ciągle jeszcze myślę,że w szkole prywatnej gdzie dzieci w klasie
        będzie raptem kilkoro to będą realne szanse aby zadbać o rozwój tych dzieci.
        Elaine,jeśli możesz napisz coś jeszcze o szkole do której chodził Twój syn.
        Poza tym są świetne szkoły społeczne czy prywatne z doskonałym zapleczem i
        świetną kadrą,tylko muszę taką znaleźć w pobliżu mojego miejsca
        zamieszkania.Pozdrawiam
        • ka_thy Re: do Elaine. 29.12.04, 09:14
          Bardzo dobrą opinię ma szkoła społeczna na osiedlu Dywizjonu 303. Moja znajoma
          posłała tam syna do szkoły i nie mogła się nachwalić szkoły.
    • Gość: xed Re: szukam porządnej podstawówki -prywatnej! IP: *.kim.pl 18.12.04, 01:31
      sprawdz szkole waldorfska - w okolicach Radia Krakow
    • Gość: TGIF Re: szukam porządnej podstawówki -prywatnej! IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 30.12.04, 08:01
      Z tym pytaniem to do Sabbina, on wlasnie konczy.
    • Gość: Anka Re: szukam porządnej podstawówki -prywatnej! IP: *.autocom.pl 30.12.04, 09:01
      Naprawdę nikt nic nie wie na temat szkoły społecznej na Klinach , ul Forteczna.
      Czekam na wszelkie informacje, szczególnie od rodziców, którzy tam maja dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka