Dodaj do ulubionych

ZABIERZÓW-Kraków HELP!!!

29.12.04, 09:35
Moja firma niedługo przeprowadza się do Zabierzowa.Jest to dla mnie osobista
tragedia:) Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w jaki sposób mogę się tam dostać?
Wiem, że jest jakiś PKS, jak często, czy jest poł. PKP, jak z busikami?
Proszę o pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ;) Re: ZABIERZÓW-Kraków HELP!!! IP: *.77.classcom.pl 29.12.04, 10:32
      autobus MPK 238
    • Gość: zabierzów wita Re: ZABIERZÓW-Kraków HELP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 11:49
      Są busiki i jest autobus 283. Połączenie wcale nie jest takie złe, a jaka
      przyjemna okolica.....
      • Gość: zabierzów wita Re: ZABIERZÓW-Kraków HELP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 11:50
        oczywiście 238. Busy jadą z Nowego Kleparza (Pętla przy Prądnickiej)i z Dworca
        Głównego
        • kajtulo PKS z DWORCA? 29.12.04, 12:00
          Dzięki za wszystko! A czy autobus PKS jedzie z dworca? Okolica rzeczywiście
          niezła, mam działkę w Tenczynku, zawsze tam mogę zamieszkać w lecie i dodjeżżać
          z drugiej strony:)
    • izuhaha Re: ZABIERZÓW-Kraków HELP!!! 29.12.04, 13:49
      nie martw się, przez pięć lat dojeżdżałam z Z. do K. do pracy. Busy (z Pawiej,
      z Krupniczej, z takiego placyku przy ul. Królewskiej) masz co 10 min od bladego
      świtu, do późnej nocy. Oprócz tego jeszcze PKP, PKS. Przy dobrych układach z
      centrum K. pod dom docierałam w 20 min.
    • Gość: mieszkanka Re: ZABIERZÓW-Kraków HELP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:18
      Zabierzow jest piekny a z dojazdem do niego nie ma najmniejszego problemu.
      Oprocz MPK linie 238, 248 ,PKS,PKP sa busiki ktore jezdza tak czesto ,ze nie
      sposob podac rozklad.Busy odjezdzaja z Krupniczej i z z pod dworca PKS.W samym
      Zabierzowie nie brakuje rowniz sklepow , salonow fryzjerskich i kosmetycznych,
      jest rowniez fantastyczny obiekt sportowy z pieknym basenem i wieeeeeeeeele
      moznaby jeszcze wymienic.
      • kajtulo Re: ZABIERZÓW-Kraków HELP!!! 30.12.04, 13:53
        Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi!!! Chciałabym jeszcze wiedzieć, gdzie
        stoi ten ogromny biurowiec PROKOM? Muszę wiedzieć, gdzie wysiąść. Czy to daleko
        np. od dworca?
      • Gość: A... ........ Mieszkankaa :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:22
        tak tak mieszkam tam :( na szczęście dojazd do Krakowa nie jest trudny bo jak
        było by inaczej to chyba bym popełniła samobójstwo. tu jest takaaa nuda:( no
        powiedzcie mi co jest takiego pięknego? główna droga, którą jeżdzą ciężarówki
        (już kilka osób zabiły):( ?? , dwie cukiernie? (jedna owszem dobra ale w tej
        drugiej to ohydne dają ciastka), te salony fryzjerskie też do... pracują tam
        panie które mieszkają tu od urodzenia i są po zawodówkach, kiedyś moja
        koleżanka popażyła się w solarium bo pracownica się zaczytała,żenada. sklepy-
        hihi w jednym każą zostawiać plecaki i torebki przy kasie, bez komentarza,
        okolica urocza?? chyba chodziło wam o dolinki? bo chyba nie o ten kamieniołom??
        gdzie tez , tak na marginesie utopiło sie kilka osób)??? kościół jest ładny-z
        tym sie zgadzam:) super też jest tzw.młyn-przystanek ;)hihi to dopiero
        żenada!!! a mieszkańcy jaci cudowni!!! szczególnie stare dziadki jeżdzącą po
        pijaki na rowerach ze złomowiskak, wiejskie panienki traca ce w wieku 15 lat
        dziewictwo i cała gromada wieśniaków, którzy myślą że przelecą dziewczyne jak
        sie umyją raz na tydzień? nie chcę cię straszyć jak sam widzisz fajna wiocha z
        tego Zabierzowa ale cóż każdy lubin różne rzeczy. ten ośrodek rekreacji mieści
        się w gimnazjum do którego miałam zaszczyt chodzić:):):) pozdrawiam wszystkich
        profesorów a szczególnie pana M. Zaprzelskiego ( ach te lekcje fizyki)!!! ale
        wf z panem Ryszardem Zakrzewskim to było dopiero coś ;) trzymaj sie Rysiu see
        you in Australia ;)ksiądz też fajny-,,Glut,,-ale to zupełnie inna historia, och
        dyskoteki raz na 3 miesiące na korytarzu!! ach to było cudowne, ta muzyka -
        hity sprzed 4 lat, laski poubierane jak dziwki z kilogramami tapety na twarzy.
        a te prezeddyskotekowe wyprawy na piwo na kamieniołom!! ach .wspomnienia.
        Jednym słowem - wiocha. Bardzo się cieszę ż esię stąd wyrwałam i już nie muszę
        tu mieszkać przez cały rok:):)powodzenia
        • Gość: zab Zabierzów + i IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 21:35
          Nie jest tak tragicznie jak pisze "A" Przeprowadziłem sie niedawno i jestem
          zadowolony. + to: krótszy o 10 min dojazd do pracy w Krakowie, niż z centrum
          Krakowa, mimo 2 x dłuzszej odległości (wiadukt), mozliwośc zamówienia taniego i
          dobrego obiadu do domu z baru w centrum Z., tani basen (choć byłem ostatnio na
          lepszym w Wadowicach - jakuzi, rura, sauna czego nie ma w Z.)b.łazdny
          krajobraz.Niestety są i -. Najgorszy to od wiosny do jesieni palenie śmieci,
          liści, trawy, niemal przy każdym domu. Smród niesamowity. Niestety nikt z władz
          nie walczy z tym, a niszczy to cały urok tej miejscowości.
          • kajtulo Biurowiec PROKOM 31.12.04, 13:04
            Bardzo przekonaliście mnie, ale proszę jeszcze o wiadomość - jak daleko od
            dworca, centrum czy innego pkt. charakterystycznego, jest ten nowy duży
            biurowiec PROKOMU??? Pomóżcie raz jeszcze!!!
            • zeet Re: Biurowiec PROKOM 01.01.05, 20:40
              Biurowiec jadąc (auto)busem od Krakowa jest po lewej stronie przed wiaduktem
              kolei Kraków - Katowice. Słyszałem, że k/biurowca ma w przyszłości powstac
              przystanek kolei. Od stacji Zabierzów lub Mydlniki jest dość daleko.
              • kajtulo Re: Biurowiec PROKOM 03.01.05, 10:38
                A jeśli pojadę autobusem, to czy będzie to bliżej? Błagam, pomóżcie, bo chyba
                zaczynamy już w lutym, a ja ciągle w lesie...
        • zielonki Re: Mieszkankaa :( 10.01.05, 15:50
          Piękny opis. Brawo.
    • Gość: bardzo Re: ZABIERZÓW-Kraków HELP!!! IP: 194.242.52.* 04.01.05, 11:41
      A nie prościej wsiąść w cokolwiek co jedzie w stronę Zabierzowa i zobaczyc
      gdzie jest ten biurowiec? Tłumaczenia są dość jasne; wystarczy idrobina chęci i
      ciut wolnego czasu, w miarę ładna pogoda i wycieczka gotowa.
      • Gość: kajtulo Re: ZABIERZÓW-Kraków HELP!!! IP: *.crowley.pl 04.01.05, 14:31
        bardzo fajnie, ale ja właśnie NIE MAM CZASU!!!Pracuję od dziewiątej do
        siedemnastej ( a też godzinę dojeżdżam). Planuję to w każdy weekend, a potem są
        inne sprawy i nigdy się nie udaje!!!A o pogodę też trudno:) Co innego
        wycieczka, co innego codzienne dojeżdżanie, powiem szczerze, że bardzo tego się
        boję i dlatego zadałam to pytanie, liczyłam na ludzi, którym dojeżdżanie nie
        obce, bo robią to co dzień
        • kajtulo Re: ZABIERZÓW-Kraków HELP!!! 10.01.05, 15:41
          No i byłam tam wczoraj (niedziela, nie ma korków). JESTEM ZAŁAMANA!!!!!!!!!
        • Gość: aaaaa3 Re: ZABIERZÓW-Kraków HELP!!! IP: *.autocom.pl 12.01.05, 23:20
          codziennie dojeżdżam do zabieżowa i naprawdę nie jest tak źle, a nawet szybciej
          niż chciałabyś przejechać przez K-ów.
          • kajtulo Re: ZABIERZÓW-Kraków HELP!!! 13.01.05, 09:48
            Napisz, proszę, skąd dojeżdżasz i czym najlepiej jechać do Zabierzowa? Czy jest
            autobus z dworca? Wciąż tego nie wiem. Ile zajmuje Ci to czasu? Ja jestem tak
            przerażona, że myślę o zrezygnowaniu z pracy....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka