Dodaj do ulubionych

To w końcu komunalne czy socjalne?????

31.12.04, 22:42
Podobne lepsze komunalne i takie nazewnictwo figuruje w artykułach
relacjonujących wczorajsze spotkanie.
A mówiło się że protestujemy przeciwko mieszkaniom socjalnym?
Nie żebym sie czepiała ale chciałabym wiedziec przeciwko czemu protestuję:))))
Obserwuj wątek
    • ruczaj.x Komunalne... 02.01.05, 15:35
      tyle, że miasto nie buduje lokali komunalnych (a ludzi gwałtownie przybywa), więc ostatecznie możemy się spodziewać osiedla komunalnego, zasiedlonego częściowo przez osoby z socjalnego przydziału. (Idealna wręcz mieszanka!)

Formalnie jest to osiedle komunalne.
      • ruczaj.x powinno być: Nie buduje stricte socjalnych osiedli 02.01.05, 23:21
    • ruczajka Re: To w końcu komunalne czy socjalne????? 02.01.05, 20:34
      Szanowna inezja 21
      Bądź łaskawa zaglądnąć na stronę protestu i nie zamieszczać zwoich prywatnych
      reklam na forum.
      • inezja21 Re: To w końcu komunalne czy socjalne????? 03.01.05, 12:36
        Nie rozumiem o co chodzi.Mam prawo umiescić w sygnaturce link do swojej strony.
        • ruczajka Re: To w końcu komunalne czy socjalne????? 03.01.05, 13:18
          Szanowna kochana a nawet słodka INEZ-ja
          A czemu to zamieszczenie służy???????,czy mamy coś do przedyskutowania co
          znajduje sie na Waćpani stronce???????. Toż to czysta prywata, a nie o prywatę
          tu chodzi jeno o dobro pospolitego ruszenia.
          • inezja21 Re: To w końcu komunalne czy socjalne????? 03.01.05, 13:45
            Dobrze,skarbie to teraz ja ci coś wytłumaczę.
            Jesteś na Forum Gazeta od niedawna ja od roku blisko.Dyskutuję na kilkunastu
            forach conajmniej i to bardzo różnych (jak nie wierzysz,sprawdź w wyszukiwarce)
            Wy tu głównie na tym forum zalogowaliście się tylko w naszym wspólnym "nie-
            komunalnym" celu.Dla mnie to forum jest kolejne z wielu.Nie widze powodu,dla
            którego miałabym zmieniac sygnaturkę tylko dla tego forum,a mam ją od
            dawna.Nikt inny się jej nie "czepia".Jak ci się stronka nie podoba,to nie
            wchodź:) Jestem z niej dumna,bo jest prezentem od mojego chłopaka dla mnie:)
            W regulaminie gazety.pl jest wyraźnie napisane,że sygnaturka jest znakiem
            rozpoznawczym użytkownika i że można w niej umiescic adres swojej strony jeśli
            się takową posiada.
            A jesli już wchodzimy głebiej w istotę problemu,to wchodząc na moją
            stronę,trzeba dopiero kliknąć link do strony na której działam,więc sama
            stronka nie jest reklamą.
            Pochodź sobie po róznych forach i zaobserwuj,co ludzie mają w sygnaturkach,a
            potem napisz,co ci wynikło z twojej obserwacji:)
            Ja wolę moją "reklamę" niż np."dziwki bez szkoły" lub "forum dziewic ponad 25-
            letnich" a zapewniam cię,ze i z takimi sygnaturkami się spotkałam:)))
            Pozdrawiam w to wstrętne popołudnie:)))
    • amb25 Re: To w końcu komunalne czy socjalne????? 03.01.05, 08:48
      o ile wiem nie ma pojęcia "mieszkanie socjalne". Jest to określenie "potoczne".
      Miasto może w obrębie mieszkań komunalnych wyznaczyć dowolną pulę mieszkań
      objętych ochroną (albo chronionych, dokłądnie nie pamiętam jak one się
      nazywają), czyli "socjalnych" właśnie. I nie musi nikogo o tym informować - to
      ich sprawa komu pzeznaczą mieszkania.
      Problem z mieszkaniami komunalnymi jest taki, że co prawda mieszkają tam także
      porządni ludzie, ale niestety odsetek patologii jest dużo większy niż w innych
      skupiskach. Ponadto wszstkie tego typu bloki, które zostały zbudowane w
      Krakowie to nie sa bloki socjalne, tylko KOMUNALNE właśnie. Wystarczy przejść
      się w ich oolice aby zobaczyć co znaczy "blok komunalny".
      Urząd Miasta kłamie mówiąc, że ludzie którzy tam będa kierowani będa starannie
      dobierani. Tak samo mówił w przypadku innych bloków (np. Złotej Jesieni, Komuny
      Prayskiej, na Krowodrzej Górce itp.) i efekty ego dobierania widać - nawet
      Policja nie chce się tam zapuszczać.
      • lmrozek2 A co na to opozycja ? 03.01.05, 09:00
        Ciekaw jestem co na temat projektu Majchrowskiego maja do powiedzenia jego
        obecnie przeciwnicy politycznie, ktorzy najprawdopodobniej przejma wladanie
        Krakowem po kolejnych wyborach ?
        Czy ktos probowal do nich dotrzec ?
        Łukasz
      • ruczaj.x zgadza się.. nazewnictwo jest nieistotne 03.01.05, 09:22
        jest jedna lista i ZAWSZE w pierwszej kolejności mieszkania dostają najbiedniejsi, reszta to mydlenie oczu
        Można się tylko cieszyć, że w miare wcześnie się zorientowaliśmy.
      • ruczajka Re: To w końcu komunalne czy socjalne????? 03.01.05, 13:24
        Dzięki amb25 za wyjaśnienia. Moim zdaniem nazewnictwo to tylko mydlenie oczu
        przez włodarzy miasta-dla nas istotne jest aby nie wybudowano tego typu
        osiedli w naszym sąsiedztwie. Dla pytających przeciwko czemu protestujemy
        (inezja) odsyłam do treści podpisywanego protestu " osiedli komunalno-
        socjalnych".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka