Dodaj do ulubionych

Pawilon handlowo-usługowy

11.01.05, 16:46
Witam,
co i czy NovoMaar mowi na temat pawilonu usługowo-handlowego, który miał
powstać na wprost Paryża ? Prawie 2 lata temu gdy kupowałem mieszkanie w
Londynie była mowa o:
- pawilonie usługowo - handlowym
- placu zabaw dla dzieci
- kiedys (?) w końcowej fazie inwestycji powstanie 'country club' tj. sauna
fitnes itd...

Jak narazie dostalem 2 pisma z Wydziału Architektury w prawie wydania
pozwoleń na inwestycje:

- budowa kiosku "Ruch"
- budowa kiosku ogólnospożywczego (może przynajmniej będzie można gdzieś
kupić swieże bułki :) )

Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • monia995 Re: Pawilon handlowo-usługowy 11.01.05, 16:53
      mają rozpocząć budowę "niebawem" żadnych konkretów nie podali, zostaje nam
      chmieleniec, tam otwierają kilka sklepów i aptekę
      • moniek76 Re: Pawilon handlowo-usługowy 13.01.05, 16:03
        Przed kupnem mieszkania w czerwcu 2003 roku poinformowano nas o zapleczu
        handlowo-usługowym (budynek w kształcie trójkata przed Paryżem). Pytałam we
        wrześniu pani z Novo Maaru, kiedy zacznie się budowa tego kompleksu -
        odpowiedziała, że w styczniu 2005. Mamy styczeń i co dalej? Tak samo
        informowano o zapleczu rozrywkowym dla dzieci; malutka piaskownica i drabinka,
        to na prawde nie jest żadne zaplecze:(
        • please_read Re: Pawilon handlowo-usługowy 13.01.05, 16:56
          Dokładnie takie same informacje dostaliśmy od novomaaru przed zakupem mieszkania
          w lipcu 2003. Może termin ropoczecia budowy pawilonu był inny - wrzesień 2004.
          Szkoda nam szczególnie dużego placu zabaw dla dzieci, o którym tak barwnie
          opowiadały panie w biurze przed podpisaniem umowy....Niestety niesolidność,
          która jest domeną wszystkich deweloperów nie omija też klientów novomaaru. Choć
          na tle większości pozostałych to naprawdę pożądna firma.
          pzdr
          • kaq Re: Pawilon handlowo-usługowy 13.01.05, 21:31
            No to znaczy że wszystkim opowiadano tę samą bajkę.
            Moja prywatna teoria to taka że NovoMaar "przesunął"
            środki z budowy centrum handlowego na budowę nowych
            bloków w związku z wariactwem na rynku mieszkaniowym
            na początku 2004 roku, przed wejściem do Unii.
            Widać znaczne przespieszenie - wtedy kiedy kupowaliśmy
            Londyn planowano oddawanie kolejnych kwartałow co rok.
            Teraz (Rzym, Barcelona) to już pół roku.
            • bart71 Re: Pawilon handlowo-usługowy 26.01.05, 11:10
              To chyba moze prawdziwa teoria... Slyszalem tez jednak o opoznieniu w uzyskaniu
              pozwolenia na budowe (kiedy wprowadzalismy sie do Londynu bylo tylko WZIZT).
              Kombinacja tych przyczyn powoduje, ze sklepem osiedlowym jest... Tesco. Licze
              jednak, ze zaczna szybko budowac ten pawilon, szczegolnie w kontekscie
              szybkiego oddawania kolejnych mieszkan.
              • ginger2 Re: mieli zaczac 15 lutego 23.02.05, 08:55
                Na zebraniu 29 stycznia, jegomosc bedacy o ile sie nie myle przedstawicielem
                wykonawcy (albo developera...niewazne) i wtorojacy mu koncertowo prezes Pozner
                stwierdzili, ze maja juz prawomocne pozwolenie na budowe pawilonu oraz,
                ze...uwaga(!)...inwestycja zostanie rozpoczeta 15 lutego - tym razem podali
                nawet dokladna, dzienna date :))) Tym czasem 15 lutego minal bezpowrotnie, a
                szczere pole przed Paryzem jak stalo tak stoi. Fakt, ze nie powiedzieli,
                ktorego roku, bo byc moze na mysli mieli 2006 lub 2007 - kto ich tam wie. Jedno
                jest pewne: ZAWSZE i WSZEDZIE zapewnienia developera trzeba podzielic przez 25,
                z tego co wyszlo wyciagnac pierwiastek trzeciego stopnia i jeszcze dla pewnosci
                odjac 4.

Howgh!
                ginger2

Ps. proponuje zorganizowac handel obwozny :)
          • repsaj Re: Pawilon handlowo-usługowy 04.04.05, 12:47
            Przed zakupem mieszkania pracownicy NOVOMARu poinformowali nas o budowie
            pawolonu handlowo-usługowego na przeciwko Paryża. Miał to być budynek ze szkła
            i stali jednopiętrowy, trójkątny i raczej elegancki /wręcz użyto słowa
            ekskluzywny/. Mam nadzieję, że ta "budka" spożywcza to nie na tym terenie, bo
            mnie to przeraża. Liczę raczej na dobrego fryzjera , fitness, spożywczy też by
            się przydał.Z obecnych informacji wynika, że najpierw mieszkania bo się dobrze
            sprzedają a potem pawilon.
    • rrover Re: Pawilon handlowo-usługowy 13.01.05, 21:54
      od roku mieszkam w "lądku" i jakoś przyzwyczaiłem się, że połowy terminów
      państwo novomarstwo nie dotrzymało ... wiec szczególnie mnie nie dziwi, że
      zakupy i tak trzeba robić w tesco... a na saune i siłownię (fajną) trzeba
      biegać na szuwarową ... ciekaw jestem czy dojdzie kiedykolwiek do realizacji
      basenu, kortu... itd... baa czy kiedykolwiek "domieszkamy" takich czasów...
      pozdrawiam z 6 pietra w London city... :)
      • gentoo30 Re: Pawilon handlowo-usługowy 04.02.05, 22:56
        Ja słyszałem w momencie kupowania mieszkania, że budynek w którym teraz mieści
        się biuro Novo-Maar-u ma zostać zburzony i na jego miejscu ma powstać parterowy
        mały kompleks sklepowo-usługowy. Raczej to już miało być, bo mowa była o
        jesieni 2004. Może mimo to powstanie???
        Mam pytanie o siłownię na Szuwarowej - czy jest bardzo oblegana i jak jest
        wyposażona???
        • konkurs_pk Re: Pawilon handlowo-usługowy 04.02.05, 23:16
          o ile mi wiadomo, to ponad rzymem i barcelona maja byc kolejne dwa kwartaly, az
          do lubostron, a wiec maja zajac dzialke po obecnym biurze. natomiast jakies
          socjalizujace instytucje bede chyba po drugiej stronie lubostron, na osi obecnej
          uliczki dojazdowej.
        • eryst.fandorin Re: Pawilon handlowo-usługowy 05.02.05, 23:51
          Siłownia jest całkiem znośna. Tzn. rowerki, bieżnie itp. są OK. Gorzej ze
          sprzętem do ćwiczeń bardziej siłowych.
          • balsamum_vigor Re: Pawilon handlowo-usługowy 12.02.05, 07:58
            a jak wygląda sprawa z karnetami/biletami ? jakie ceny ?
    • xed Aktualizacja 05.02.05, 16:17
      Na zebraniu wspólnoty "LONDYN" (29.01.2005) przedstawiciele NM poinformowali, że:

- mają pozwolenie na budowę
      - inwestycja rozpocznie się 15 lutego 2005 (to już za 10 dni)
      - cykl inwestycyjny to 8 miesięcy
      - NM planuje przeniesc tam min. swoj biuro co rzeczywiscie oznaczałoby ze
      "dworek" zmieni stan skupienia

Mam nadzieje ze tak sie naprawde stanie, faajnie byloby skoczyc po bulki na
      piechote a nie wyprawiac sie do Tesco

Pozdro
      • guyb Re: Aktualizacja 13.02.05, 21:32
        > Mam nadzieje ze tak sie naprawde stanie, faajnie byloby skoczyc po bulki na
        > piechote a nie wyprawiac sie do Tesco
        Do Tesco też można iść na piechotę. Polecam - chodziłem ;)
    • niunus Re: Pawilon handlowo-usługowy 13.02.05, 22:47
      Dobry wieczór
      Niestety na walentynki nie dostaniemy od NM prezentu w postaci rozpoczęcia
      budowy pawilonu (wiadomość ze sprawdzonego źródła). Woli budować dalsze bloki.
      Tylko dlaczego wyłamał się z nazywania nowych etapów poszczególnymi stolicami.
      Przecież stolicą Hiszpani jest Madryt, a nie Barcelona. :)
      • julaa Re: Pawilon handlowo-usługowy 14.02.05, 11:11
        to proste-jest fanem FC Barcelona nie real Madrytu ;)
    • mirjana Re: Pawilon handlowo-usługowy 21.02.05, 20:23
      Mieszkańcom OE polecam dobrą cukiernię przy ul. Chmieleniec 2(pierwszy zakręt w
      prawo,od strony osiedla). Jest czynna również w niedzielę. Pozdrawiam z Chmieleńca!
      • schumifly Re: Pawilon handlowo-usługowy 25.03.05, 15:37
        Czy ktoś zna losy Naszego pawilonu? Jego budowa troszke sie chyba opoznia...
        Ostatnie obietnice z lutym chyba juz dawno stracily waznosc...
        • dorotek_s Re: Pawilon handlowo-usługowy 04.04.05, 10:18
          Zapomnij juz o pawilonie :)
          • jasper_n Re: Pawilon handlowo-usługowy 04.04.05, 12:56
            Czy wiesz cos konkretnego na ten temat ?
            Moje okna wychodza w strone tego pawilonu i chocby
            z tej przyczyny bardzo mnie interesuje sprawa
            co tam zostanie lub nie zostanie wybudowane.

Pozdrawiam
            • dorotek_s Re: Pawilon handlowo-usługowy 04.04.05, 16:35
              Tak powaznie to nic nie wiem, ale zwazywszy na fakt ze wg. obietnic pawilon miał juz dawno tam stać i patrzac jednocześni na foldery - "Niezmienne ceny, nieprzekraczalny termin itd" to tak sobie pomyślałam ze nie ma co sie nawet zastanawiać nad tym pawilonem:) Ani termin budowy pawilonu nie dotrzymany ani ceny nie są stałe, wiec dla mnie sprawa prosta jak drut :)
              • nawoja1 Re: Pawilon handlowo-usługowy 06.04.05, 08:42
                dzisiaj zobaczylam na terenie budowy pawilonu ...1 ciężarówke i 1
                koparkę/spychacz ?!
                czyzby to coś znaczyło ???
                • dorotek_s Re: Pawilon handlowo-usługowy 06.04.05, 10:53
                  Wow.. byłoby bosko!:)
                  Pawilonu pewnie jeszcze nie buduja bo bedzie poprostu nierentowny, za mało jeszcze jest mieszkańców by mógł się zwrócić i zacząć zarabiać. Taka mi się dziś refleksja nasunęła ;)
    • julaa coś ruszyło 06.04.05, 15:22
      to juz jest coś ;) wygladało jakby zaczeli wyrownywac teren. Oby pojawili sie jutro
      • bart71 Re: coś ruszyło 13.04.05, 10:44
        "Jutro" (czyli kilka dni temu) nikt sie nie pojawil :(, ale jest nadzieja. Na
        mojego maila skierowanego do Novo Maaru otrzymalem taka odpowiedz:

"W odpowiedzi na Pana zapytanie na temat rozpoczecia budowy pawilonu handlowego
        niniejszym chcialbym Pana poinformowac, ze niestety bardzo dlugo trwaly
        poszukiwania firmy chcacej zainwestowac w wynajem powiezchni handlowej powyzej
        1000 m2 z uwagi na mala liczbe mieszkanców na osiedlu. Przetarg zostal
        roztrzygniety i niebawem ruszy budowa."

Biore to za dobra monete i czekam niecierpliwie ;)

• moniek76 Re: coś ruszyło 13.04.05, 12:26
          No to ładnie...Jak kupowałam mieszkanie 2 lata temu, to mnie poiformowano, że
          tak duże jest zainteresowanie wynajmem pomieszczeń na cele usługowe, że obiekt
          powstanie w tempie ekpresowym. A tu proszę...
          • kekele Re: coś ruszyło 14.04.05, 14:09
            budynek ma byc jednopietrowy na parterze duzy sklep spozywczy(jakas firma ale
            narazie niechca powiedziec)a na pietrze lokale uslugowe,tak poweidziano mi w
            biurze sprzedazy.
            • moniek76 Re: coś ruszyło 14.04.05, 14:19
              Ta jakaś firma to chyba Novomaar, bo tam mieli przenosic swoje biura po
              wyburzeniu żółtej chatki.
      • schumifly Re: coś ruszyło 18.05.05, 22:48
        Jak wszyscy zapewne widzą mamy maj, a tu postępów brak!

Czy ktokolwiek ma jakieś wiarygodne informacje? Na mojego maila NM nie odpisał
        niestety.

A obiecywali...
        • k_asia2 Re: coś ruszyło 19.05.05, 11:03
          Ja otrzymałam informację w NM o tym ,że w końcu znależli chętnego do
          zainwestowania w glówny sklep ( bo na małe mieli już chętnych) no i rusza
          budowa Wiednia więc będą musili się wynieść z domku przy Lubostroń do jakiejś
          małej klitki ale jak najszybciej będą chceili się przenieść do pailonu. Czy aby
          na pewno jak najszybciej....???
          • wtv Re: coś ruszyło 19.05.05, 11:11
            Tak, ja tez dowiedzialem sie ze swoich źródeł (nie od pań z działu sprzedaży)
            że przetarg na główny sklep został rozstrzygnięty pomyślnie w ten poniedziałek
            i teraz prace ruszą pełną parą. Oby !!
            • rybkavielorybka Re: coś ruszyło 19.05.05, 13:48
              skoro masz dobre zrodlo , to moze wiesz ...Czy beda budowac wg pierwotnego
              projektu?? Bardzo mnie to ciekawi poniewaz mam okan wprost na ten budynek i
              podobala mi sie wizja zielonej sciany przede mna...a teraz to jestem skolowana
              troche...
        • usterka Re: coś ruszyło 20.05.05, 09:36
          Z tego co wiem od znajomego z NM to w poniedziałek był rozstrzygany przetarg na
          wykonawce pawilonu.
          Może był równiez na wynajem, tego nie wiem, ale na wykonawce był napewno.
          Można powiedzie, że budowa rusza lada dzień, budowa ma trwać ok.8 miesięcy (oby
          sie tak stało)
          • moniek76 Re: coś ruszyło 24.05.05, 10:13
            Wiecie coś może na temat wyników przetargu, kiedy w końcu NA PEWNO ruszą z
            budową pawilonu?
            • k_asia2 Re: coś ruszyło 03.06.05, 09:02
              podobno 20 czerwca rozpoczyna sie budowa
              buduje WARBUD
              • repsaj Re: coś ruszyło 03.06.05, 11:01
                oby WARBUD
                • moniek76 Re: coś ruszyło 03.06.05, 11:03
                  oby rzeczywiście w czerwcu tego roku:))))
                  • k_asia2 Re: coś ruszyło 03.06.05, 11:20
                    tak zapewnialy mnie panie z BS
                    • dorotek_s Re: coś ruszyło 03.06.05, 18:23
                      Heh, panie z BS wielokrotnie zapewniały też inne terminy ;)
          • bart71 Re: coś ruszyło 22.06.05, 16:03
            Taaak. I mamy po kolejnym obiecanym (20.06.) terminie rozpoczecia prac. Ja
            slyszalem wersje "w czerwcu", wiec do 30.06. jest jakas szansa :(
            • niunus Re: coś ruszyło 23.06.05, 10:52
              Dzień dobry.
              Chciałbym w końcu zakonczyć plotki i domysły na temat pawilonu. Rozpoczęcie
              prac budowlanych planowane jest w przyszłym tygodniu. :) Wykonawcą będzie
              WARBUD. Informacje mam bezpośrednio od wykonawcy. Tak na marginesie to
              współczuję trochę mieszkancom "PARYŻA" ponieważ niektórzy z nich będa mieli
              niestety widok na strefę dostaw i kontenery ze śmieciami, ale do wszystkiego
              mozna się przyzwyczaić.
              • rybkavielorybka Re: coś ruszyło 23.06.05, 11:02
                na szczécie mam rolety zewnetrzne a z sypialni korzystam tylko noca ,wiec
                poprostu przez najblizszy rok nie bede ich odslaniac...ot co

pozdrawiam
                • hovic Re: coś ruszyło 23.06.05, 11:16
                  Witam!
                  Strefa dostaw i kontener ze smieciami zostanie do konca funkcjonowania pawilonu
                  dlatego rok zaslaniania okien nic nie pomoze niestety ;-)
                  Czy ktos ma rysuneki/plany jak ten pawilon ma wygladac - gdzie bedzie wejscie,
                  parking czy wreszcie wyzej wspomniane kontener i strefa dostaw?
                  Pozdrawiam
                  • rybkavielorybka Re: coś ruszyło 23.06.05, 13:03
                    Ja projekt widzialam poniewaz bylam zainteresowana kupujac mieszkanie co bede
                    miec przed oknem.
                    Od storny Paryza budynek ma miec trejaz porosniety roslinnoscia(taki jak jest
                    na bud. galerii krakchemii) wszystkie smieci sa wewnatrz w podziemiu czy
                    przyziemiu niepamietam.Na parterze sa sklepy etc. na gorze biura.Od strony
                    Paryza sa okan biur z I pietra w parterze zielona sciana.Wszystkie wejscia sa
                    od Bobrzynskiego.Pozdrawiam
                    • repsaj Re: coś ruszyło 23.06.05, 13:43
                      O Boże gdzie kres domysłów. Na makiecie pawilon był bez jakichkolwiek
                      przynalezności widocznych i miała być ściana zieleni od strony Paryża.
                      Moja reakcja na śmieci i kontenery będzie napewno drastyczna. Niestety mozna
                      sie pewnie spodziewać teraz różności. Do kogo bedzie należał ten pwilon, czy do
                      Novomaru. Jesli tak to winno być jak na makiecie . Czysto i pusty teren wokół
                      pawilonu.To miał byc nieduzy ekskluzywny pawilon usługowy. Przecież mieszkańcy
                      Londynu jak kupowali mieszkania to w najgorszych snach nie przewidzieli, że na
                      działce obok INTERBUD zrobi sobie magazyny wszystkiego co możliwe.
                      • rybkavielorybka Re: coś ruszyło 24.06.05, 15:08
                        I taki ma byc.Pozwolenie na budowe maja juz jakis czas wiec mam nadzieje ze
                        projekt sie nie zmienia. Ca do samej budowy to wszyscy mieszkancy Paryza mieli
                        w umowie notarialnej nie stwrzanie problemow i zezwolenie na prowadzenie budowy
                        w sasiedztwie dzialki bloku Paryz.
                        przepychanki byly tylko z samym wykonastwem...tak mi sie wydaje ale oswieccie
                        mnie prosze jesli sie myle
              • bart71 Re: coś ruszyło 29.06.05, 10:35
                niunus napisał:

> Dzień dobry.
                > Chciałbym w końcu zakonczyć plotki i domysły na temat pawilonu. Rozpoczęcie
                > prac budowlanych planowane jest w przyszłym tygodniu. :) Wykonawcą będzie
                > WARBUD. Informacje mam bezpośrednio od wykonawcy. Tak na marginesie to
                > współczuję trochę mieszkancom "PARYŻA" ponieważ niektórzy z nich będa mieli
                > niestety widok na strefę dostaw i kontenery ze śmieciami, ale do wszystkiego
                > mozna się przyzwyczaić.

No to jeszcze zostal czwartek, piatek i sobota... Ciemnosc widze, ciemnosc :(
                ale obym sie mylil :)
                • moniek76 Re: coś ruszyło 06.07.05, 09:00
                  Ruszyli!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że z tego długiego oczekiwania, nie mam
                  zwidów, ale chyba tym razem na prawdę ruszyli z budową:))))))))))))
                  • ferla Re: coś ruszyło 06.07.05, 10:02
                    Wow!

;)
                    • lukas774 Re: coś ruszyło 07.07.05, 11:48
                      ruszyło, ale zauważyłem że część mieszkańców ma zastawione miejsca parkingowe w
                      związku z budową kanalizacji do tego pawilonu (jakieś 10 miejsc). Ciekaw jestem
                      czy ktoś ich o tym poinformował że do końca sierpnia są bez swoich miejsc
                      parkingowych i dostali coś w zamian?
                      • jasper_n Re: coś ruszyło 07.07.05, 11:52
                        Warbud podpisał z nami umowę na dwumiesięczną zamianę miejsca
                        na inne: albo w garażu pod budynkiem albo na parkingu zewnętrznym
                        na terenie kwartału.
                        • repsaj Re: coś ruszyło 07.07.05, 12:04
                          Trochę żal mi kaczki z bajora oraz kumkania żab w nocy ale na pawilon czekam
                          licząc na fitnees, kosmetyczkę, sklep / ma być ALBERT/. Zakończenie budowy jest
                          planowane na marzec ale Warbud chce zakończyć w grudniu i pewnie jest to
                          możliwe.
                        • lukas774 Re: coś ruszyło 07.07.05, 12:07
                          cóż za profesjonalizm ze strony warbudu jestem pod wrażeniem. Dobrze by było
                          jakby ta inwestycja sie zakończyła pod koniec roku a i Albert nie jest złym
                          marketem :)
                          • ferla Re: coś ruszyło 07.07.05, 12:09
                            ale fajnie :)
                            mam nadzieję, że szybko się uwiną z budową,
                            a oddanie budynku nie będzie przesuwane w czasie do kolejnego 'następnego
                            tygodnia' ;)
                            • grze1972 Re: coś ruszyło 03.08.05, 21:56
                              Wolałbym Bomi albo Almę niż Alberta... Ale jakiż my mamy wpływ...
    • julaa jak wysoki bedzie pawilon? 02.09.05, 15:44
      czy ktos się orientuje, czy pawilon bedzie wyzszy niz jest (zaokrąglony
      budynek)? zamierzaja połozyć dach czy jeszcze jedna kondygnację?
      • niunus Re: jak wysoki bedzie pawilon? 02.09.05, 18:07
        Dwie kondygnacje tj. parter + piętro
    • ferla A czy ktoś orientuje się 05.09.05, 10:57
      jak jest przewidywana data oddania pawilonu do użytku?

Pzdr.
      • beebee3 Re: A czy ktoś orientuje się 07.09.05, 01:38
        Już po "ruszeniu" robót mówili o roku od rozpoczęcia budowy. Z kolei wcześniej
        (jak jeszcze nie było mowy o dacie rozpoczęcia prac) wspominali, że stanie w
        jakieś 6 m-cy. Patrząc na tempo jestem skłonna uwierzyć w tę drugą datę
        • dorotek_s Re: A czy ktoś orientuje się 09.09.05, 20:41
          W novomaarze powiedziano nam ze oddanie bedzie razem z barcelona czyli w lutym
          • vanilia25 Re: A czy ktoś orientuje się 27.11.05, 21:28
            mi powiedziala pani ze w marcu. ale kreca. a tu naprawde jak na bezludnej
            wyspie, czemu musimy chodzic az na chmieleniec po np mala buleczke czy gazete?
    • korando1 Pawilon handlowy na Szuwarowej 27.11.05, 17:37
      Czy ktoś wie jaki spożywczak będzie w wykańczanym obecnie przez iner bud pawilonie przy Szuwarowej obok budynku G ?
      www.mieszkania.inter-bud.com.pl/uploaded_files/445_FIL_0.jpg
      A jaki sklep w pawilonie na oś. Europejskim? podobno jednak nie Albert a Bomi www.bomi.pl na kilku portalach handlowych min. detaldzisiaj i wiadomoscihandlowe pojawiła śię informacja że Bomi na początku 2006r otworzy sklep w Krakowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka