nasz.ruczaj 12.01.05, 18:42 Taki napis zrobić na koszulce to nie problem. Idzie wiosna tak więc już za nie długo byłaby okazja do następnej demonstracji naszego sprzeciwu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nasz.ruczaj Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 19:31 Zrobiłem sobie dzisiaj (punktów w Krakowie jest dużo)taki napis na białej sportowej koszulce. Już nie mogę się doczekać kiedy zrobi się ciepło i zacznę w niej chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
harvy Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 19:40 Aby zwołać referendum o odwołanie prezydenta miasta należy zebrać podpisy 10% mieszkańców gminy. W przypadku Krakowa to 75 tysięcy niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
nasz.ruczaj Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 19:44 75 tysięcy to bardzo dużo, ale z drugiej strony 300 osób musiałoby zebrać tylko 250 podpisów - to chyba wykonalne. Tylko wśród kolegów i koleżanek w mojej pracy zebrałbym conajmniej 50 podpisów, nie mówiąc już o moim bloku i blokach moich przyjaciół w całym Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_ja Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 20:46 LPR chciało odwołania - zebrali 30 tysięcy i ponoć przepadły. Pisali o tym niedawno w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.kota Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 20:49 ale LPR brała siędo tego jak pies do jeża - nie chciało im się wybitnie, mój znajomy to nieoficjalnie przyznał że dali z tym d..., bo im sie nie chciało nba Ruczaj przyjechać ani na Górkę ani w inne miejsca sympatii dla pana profesora ________________ Nasz Ruczaj www.protest.itour.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
harvy Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 20:51 znowu_ja napisał: > LPR chciało odwołania - zebrali 30 tysięcy i ponoć przepadły. Pisali o tym > niedawno w prasie. No to może się z nimi skontaktować i im dopomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
pieron_ognisty Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 20:59 w tym wypadku trzeba przemyśleć sprawę. to fragment program solidaryzmu narodowego Ligi Polskich Rodzin: IV. Mieszkania To nie może być tak, że Polacy nie mają gdzie mieszkać, że młode małżeństwa gnieżdżą się po kątach, a liczba bezdomnych rośnie lawinowo. 18. Chcemy użyć środki budżetowe uzyskane z przejęcia funduszy celowych na inwestycje w obszarze szeroko rozumianego budownictwa, w tym budownictwa mieszkaniowego, traktując to działanie jako konieczne dla rozwiązania nabrzmiałego problemu społecznego i jednocześnie jako jedno z kół zamachowych gospodarki. 19. Chcemy zastosować ulgi podatkowe od zysków inwestowanych w celu tworzenia miejsc pracy – w pierwszej kolejności w budownictwie. Chcemy w następnych latach utrzymać istniejące ulgi podatkowe w obszarze budownictwa. Odrzucamy unijny wymóg 22% podatku VAT dla budownictwa i materiałów budowlanych. 20. Chcemy obniżyć ogólne koszty budownictwa mieszkaniowego i walczyć ze zjawiskiem sztucznego zawyżania kosztów tego budownictwa. 21. Chcemy uwłaszczyć lokatorów spółdzielni ich własnymi mieszkaniami. Chcemy zlikwidować relikt socjalizmu jakim jest użytkowanie wieczyste i przeprowadzić ustawową zamianę prawa użytkowania wieczystego na własność. Odpowiedz Link Zgłoś