Dodaj do ulubionych

"MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ"

12.01.05, 18:42
Taki napis zrobić na koszulce to nie problem. Idzie wiosna tak więc już za
nie długo byłaby okazja do następnej demonstracji naszego sprzeciwu.
Obserwuj wątek
    • nasz.ruczaj Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 19:31
      Zrobiłem sobie dzisiaj (punktów w Krakowie jest dużo)taki napis na białej
      sportowej koszulce. Już nie mogę się doczekać kiedy zrobi się ciepło i zacznę w
      niej chodzić.
    • harvy Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 19:40
      Aby zwołać referendum o odwołanie prezydenta miasta należy zebrać podpisy 10%
      mieszkańców gminy. W przypadku Krakowa to 75 tysięcy niestety :(
      • nasz.ruczaj Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 19:44
        75 tysięcy to bardzo dużo, ale z drugiej strony 300 osób musiałoby zebrać tylko
        250 podpisów - to chyba wykonalne. Tylko wśród kolegów i koleżanek w mojej
        pracy zebrałbym conajmniej 50 podpisów, nie mówiąc już o moim bloku i blokach
        moich przyjaciół w całym Krakowie.
        • znowu_ja Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 20:46
          LPR chciało odwołania - zebrali 30 tysięcy i ponoć przepadły. Pisali o tym
          niedawno w prasie.
          • mama.kota Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 20:49
            ale LPR brała siędo tego jak pies do jeża - nie chciało im się wybitnie, mój
            znajomy to nieoficjalnie przyznał że dali z tym d..., bo im sie nie chciało nba
            Ruczaj przyjechać ani na Górkę ani w inne miejsca sympatii dla pana profesora

• harvy Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 20:51
            znowu_ja napisał:

> LPR chciało odwołania - zebrali 30 tysięcy i ponoć przepadły. Pisali o tym
            > niedawno w prasie.

No to może się z nimi skontaktować i im dopomóc?
            • pieron_ognisty Re: "MAJCHROWSKI MUSI ODEJŚĆ" 13.01.05, 20:59
              w tym wypadku trzeba przemyśleć sprawę. to fragment program solidaryzmu
              narodowego Ligi Polskich Rodzin:

IV. Mieszkania

To nie może być tak, że Polacy nie mają gdzie mieszkać, że młode małżeństwa
              gnieżdżą się po kątach, a liczba bezdomnych rośnie lawinowo.

18. Chcemy użyć środki budżetowe uzyskane z przejęcia funduszy celowych na
              inwestycje w obszarze szeroko rozumianego budownictwa, w tym budownictwa
              mieszkaniowego, traktując to działanie jako konieczne dla rozwiązania
              nabrzmiałego problemu społecznego i jednocześnie jako jedno z kół zamachowych
              gospodarki.

19. Chcemy zastosować ulgi podatkowe od zysków inwestowanych w celu tworzenia
              miejsc pracy – w pierwszej kolejności w budownictwie. Chcemy w następnych
              latach utrzymać istniejące ulgi podatkowe w obszarze budownictwa. Odrzucamy
              unijny wymóg 22% podatku VAT dla budownictwa i materiałów budowlanych.

20. Chcemy obniżyć ogólne koszty budownictwa mieszkaniowego i walczyć ze
              zjawiskiem sztucznego zawyżania kosztów tego budownictwa.

21. Chcemy uwłaszczyć lokatorów spółdzielni ich własnymi mieszkaniami. Chcemy
              zlikwidować relikt socjalizmu jakim jest użytkowanie wieczyste i przeprowadzić
              ustawową zamianę prawa użytkowania wieczystego na własność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka