Dodaj do ulubionych

spektakle UBU

IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.01.05, 10:37
Zapraszam na spektakle Teatru Mumerus "UBU według Alfreda Jarry" w dniach 15
i 16 stycznia o godz. 19:00 w Teatrze Zależnym Politechniki Krakowskiej, ul.
Kanonicza 1.
Więcej o spektaklu i o naszym teatrze na stronie internetowej www.mumerus.net
Istnieje możliwość zakupu biletów przez internet bezpośrednio na stronie
www.bilecik.info/wydarzenie.php ?id=212 lub przez link na naszej
stronie.

Obserwuj wątek
    • Gość: lolita Re: spektakle UBU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 12:46
      niedziela godz.19.00
      • rita100 Re: spektakle UBU 16.01.05, 21:11
        doskonały spektakl, doskonała gra aktorów, doskonalość w całej rozciąglości.
        Dziekuję, dziekuję za wątek dzięki któremy wybrałam sie, dziękuję za usmiech i
        radość , ktory gościł przez cały czas bez przerwy, dziękuję za tak wspaniałą
        ucztę . Byłam na wielu przedstawieniach ale UBU najbardziej nas rozbawił.
        Dużo by pisać, myślę , że nie ja jedna na tym forum obejrzałam to
        przedstawienie i nie ja jedna wyszłam z niego pod takim wspaniałym wrażeniem i
        z takim humorem - smiechu nie można było zatrzymać.
        Polecam UBU - wszystkim forumowiczom Krakforum - takiej zabawy jeszcze nie
        mieliście - sami zobaczcie.
        Mam nadzieje , że spektakl będzie powtórzony tylko kiedy ?
        • Gość: lolita Re: spektakle UBU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 09:34
          No prosze , rita100 była
          a ja się zbierałam jak sójka za morze, może następnym razem
        • Gość: Mumerus Re: spektakle UBU IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.01.05, 11:56
          Dziękuję za miłe słowa.
          Najbliższe spektakle "UBU według Alfreda Jarry" planujemy 19 i 20 lutego o
          godz.19:00 w Teatrze Zależnym. Zapraszam.
          Na naszej stronie internetowej www.mumerus.net jest zawsze aktualny repertuar.

• Gość: lolita Re: spektakle UBU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:44
            www.mumerus.net
            teraz zobaczymy
            • rita100 Re: spektakle UBU 18.01.05, 19:52
              Moje odczucie. Nawet nie wiem jak sie do tego zabrać, tak prosto Wam powiem -
              doskonalość nad doskonałym , po prostu luz, cały czas śmiech na sali, cały czas
              zabawa. Rzecz w tym , że to sami aktorzy byli doskonali ,ich gra i ich
              atrybuty.Dam Wam przykład jak król UBU idzie do chatki wiejskiej ściagnąć
              podatki, a wiesniacy - to zwykłe prawdziwe kartofle na patyku, które doskonale
              grały rolę wiesniaków, albo np. wojna z Ruskimi była przedstawiona bardzo
              krwawo przez energiczne szatkowanie buraka czerwonego na szatkownicy aż sok
              czyli krew pryskała, doskonałe było wbijanie na pal, a już wymózdzanie
              wyśmienite z humorem. Wszystko tam grało, wszystko się zazębiało, wszystko
              tryskalo humorem, każdy szczegół i każda sekunda. W pewnym momencie było bardzo
              cicho, nie wiem jak inni widzowie to wytrzymywali tą ciszę, ale ja z trudnością
              się pohamowałam. Był jeden moment gdzie serce miałam w gardle i adrenalina się
              podniosła - był to moment gdzie pewna na czarno ubrana dama dosiadła się do
              widza za mną i powiedziała na głos - pieniądze albo życie - a mnie się to
              skojarzyło zaraz z terrorystami w teatrze w Moskwie i strasznie się
              wystraszyłam czy to czasmi nie jakiś napad ? A musze Wam powiedzieć, że ten
              teatr odbywa się w kamienicy pod ziemią, w ceglanych , kamiennych, starych i
              zabytkowych murach. No więc patrzę na artystów, rozglądałam się wokół i tak
              myslę, wszystko jest mozliwe tu, jesteśmy odcięci od świata. Ale kiedy ta
              wspaniała artystka czarna dama weszła na scenę , wyrażnie się uspokoiłam. Było
              jeszcze więcej momentów z adrenaliną, bo np. jeden z aktorów łaził na
              czworakach pod krzesłami widzów i szukał wielościanów, a ja pod swoim krzesłem
              miałam ksiązki zakupione wcześniej w księgarni i zaczełam się o nie bać, czy mu
              w poszukiwaniu nie przeszkadzają lub czy nie potraktuje je jako wielościany ?
              Wracajmy jednak na scenę - no i na tej scenie odbywały się cuda i orgie, Pani
              na pianinie pięknie akompaniowała, zycie tętniło na scenie, a wszyscy się
              świetnie bawili. Nie , no nie ma o czym mówić, kto nie był ten trąba i koniec.

"Koniec i bomba, a kto czytał ten trąba! - W.Gombrowicz
              • Gość: Wiesław Hołdys Re: spektakle UBU IP: *.chello.pl 04.03.05, 09:19
                Zapraszam na kolejne spektakle Teatru Mumerus "UBU według Alfreda Jarry", które
                odbędą się w niedzielę 6 marca i poniedziałek 7 marca o godz. 19:00 w Teatrze
                Zależnym Politechniki Krakowskiej, Kraków, ul. Kanonicza 1. Więcej informacji
                o spektaklu na naszej stronie internetowej www.mumerus.net
    • iusteena Re: spektakle UBU 18.01.05, 22:18
      :-) byłam jeszcze w grudniu...

rewelacyjne zagospodarowanie scenografii i wykorzystanie rekwizytów. zrobiło na
      mnie wielkie wrażenie, jak dysponując tak małą ilością pospolitych przedmiotów
      można nadać im tyle znaczeń :-)

gratuluję
      • Gość: Wiesław Hołdys spektakle UBU - Teatr Mumerus IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.02.05, 21:10
        Zapraszam na kolejny cykl spektakli Teatru Mumerus "UBU według Alfreda Jarry",
        które odbędą się w sobotę 19 lutego i niedzielę 20 lutego o godz. 19:00 w
        Teatrze Zależnym Politechniki Krakowskiej. Więcej informacji o spekraklu na
        naszej stronie internetowej www.mumerus.net
        Istnieje możliwość zakupu biletów także przez internet na stronie:
        www.bilecik.info/wydarzenie.php?id=212
        • rita100 Re: spektakle UBU - Teatr Mumerus 04.03.05, 19:39
          dzięki za informacje
          w biegu życia zapomina się o tym
          puszczę wici

czyli 7 marca :)
          świetny prezent przed Dniem Kobiet :)
          • Gość: havi Re: spektakle UBU - Teatr Mumerus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:54
            też byłem,
            naprawde zaskakujące wykorzystani rekwizytów-codziennych przedmiotów na scenie
            i nie tylko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka