Dodaj do ulubionych

Steffen Möller

11.11.25, 12:38
Kto pamieta jeszcze te osobowosc z programu "Europa da sie lubic"? i podobno z serialu "M jak milosc" - no ja tego akurat nie ogladalam wiec nie wiem, chociaz dzieki Steffenowi dowiedzialam sie wczoraj, ze w tymze serialu trzy razy sie żenił.
Steffen to nie byle jaka postac, dobrze jest poznac jego zycie, niejeden Polak zdziwilby sie jak majac takie powodzenie mozna zyc bez Ferrari czy Lamborgini a nawet bez jakiegos Clio i podrozowac wylacznie pociagami.
Wczoraj wybralysmy sie na jego wystepy, no byla to juz niezla wycieczka bo jakby nie bylo ca. 120km w jedna strone - Darmstadt. Spektakl rozpoczynal sie o godzinie 20 - czyli juz ciemno, obce miasto a i nawigacja nie zawsze gada na czas. Ta okropna nawigacja kazala mi zjechac w lewo do podziemnego parkingu w momencie kiedy ten zjazd wlasnie mijalam. No i sie zaczelo, ulice jednokierunkowe, trzeba znowu zaprogramowac zboja na nowo i objechac wszystko naokolo, bo wjazd na parking jest jeden. Za to pod ziemia zaczyna sie kolejna zabawa, bo jest kolejne miasto i chodzi o to zeby zostawic samochod w miejscu z ktorego mozna wyjsc jak najblizej celu, ktorego pod ziemia oczywiscie nie widac. No ale udalo sie.
Mialysmy jeszcze sporo czasu, wiec przysiadlysmy na kawe i ciastko. Obslugiwala nas, a jakze, Polka, ktora zdziwiona stiwerdzila, ze w dniu dzisiejszym to obsluguje wylacznie Polakow... nie wiedziala o tym, ze naprzeciwko w Central Station odbedzie sie kabaret Steffena Möllera.
Sala byla pelna, a zabawa przednia. Steffen Möller sam jeden potrafil przez ponad dwie godziny bawic ponad 400 widzow zarowno Niemcow, jak i Polakow - bylo super.
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Steffen Möller 11.11.25, 12:52
      https://s1.directupload.eu/images/user/251111/3esx7gws.jpg
    • rena-ta49 Re: Steffen Möller 11.11.25, 17:22
      Obecnie mieszka w Polsce:
      x.com/sasiad_biz/status/1987046024691569040
      • m.maska Re: Steffen Möller 11.11.25, 18:34
        rena-ta49 napisała:

> Obecnie mieszka w Polsce:
        > x.com/sasiad_biz/status/1987046024691569040

Niezupelnie, jak sam wczoraj powiedzial, mieszka miedzy Berlinem a Warszawa - w obydwu miastach ma mieszkanie, w warszawie kupione, bo inaczej sie nie da, w Berlinie wynajmuje.
    • al-szamanka Re: Steffen Möller 11.11.25, 19:32
      No to mialyscie dobra zabawe, Steffen potrafi.
      Probka jego kunsztu, ktora mi podeslalas, ta, gdzie spiewa o kaszach jest swietnym dowodemjego mozliwosci. Na samo wspomnienie kwicze ze smiechu.
      • m.maska Re: Steffen Möller 11.11.25, 21:19
        Tego akurat nie bylo wczoraj, bo haslo wczorajszego spektaklu byl "Polszland"

• al-szamanka Re: Steffen Möller 11.11.25, 21:21
          O wlasnie, o te piosenke mi chodzilo... te rozne kasze,hihihi.
            • rena-ta49 Re: Steffen Möller 12.11.25, 19:29
              Oczywiście,na żywo jest zupełnie inny odbiór.Dobry jest 😃
              • al-szamanka Re: Steffen Möller 13.12.25, 08:32
                Czytalam jego wypowiedz o niemieckich odszkodowaniach za II wojne swiatowa, niemiecka postawe w tej sprawie uwaza za odrazajaca.
                • m.maska Re: Steffen Möller 14.12.25, 10:26
                  al-szamanka napisała:

> Czytalam jego wypowiedz o niemieckich odszkodowaniach za II wojne swiatowa, nie
                  > miecka postawe w tej sprawie uwaza za odrazajaca.
                  >

Bo naprawde dobrze zna Polske i jej historie. Zna Prusa, Mickiewicza, naprawde wtopil sie w polskosc. Czy wiesz, ze on potrafi recytowac Lokomotywe od tylu? to jest talent. Albo Lokomotywa - po Ślunsku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka