Dodaj do ulubionych

proins - obozowa

19.02.05, 21:31
kiedy zamierzacie wprowadzac sie do bloku 41?
Obserwuj wątek
    • oryginal Re: proins - obozowa 20.02.05, 21:09
      Ja dopiero koło lipca. Oczywiście, jeśli nagle wygram miliony w toto lotka, to
      wcześniej :)
    • Gość: g3 Re: proins - obozowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 22:04
      a w ktorym mieszkanku jestescie? my 39
    • modra1 proins - obozowa - zabudowują Was! 18.03.05, 15:43
      Uwaga przyszli mieszkańcy budynkow Proinsu przy ul. Obozowej, "ostatniego"
      bloku pod górkę( tego, który dochodzi do ul. Nowoobozowej). Właśnie się
      dowiedziałam, że na działce, która znajduje się po północnej stronie Waszego
      budynku ( tzn. od strony budynku "Soboli") jest planowana kolejna inwestycja.
      W tej chwili odległość pomiędzy Waszymi "północnymi" oknami a
      oknami "południowymi" bloku Soboli wynosi jakieś 20 metrów. Pomiędzy tymi
      budynkami Proins i Soboli jest działka o szerokości 12 metrów, gdzie ktoś chce
      jeszcze postawić budynek mieszkalno - usługowy o wysokości 7 metrów.
      Mieszkańcy budynku "soboli" dostali zawiadomienie o wszczęciu postępowania w
      sprawie WZ dla tej malutkiej, niezabudowanje jeszcze działki.
      Was ta sprawa również dotyczy ale pewnie takiego zawiadomienia nie dostaniecie -
      w końcu nie jesteście jeszcze właścicielami( dopiero stoją fundamenty)i stroną
      w sprawie. W każdym razie trzeba się tą sprawą koniecznie zainteresować - chyba
      nie chcecie mieć "pudełka zapałek" przyczepionego prawie do parapetu. Nie
      możecie na to pozwolić!
      Projekty można zobaczyć w wydziale architektury.
    • yamat UWAGA!!! 22.03.05, 18:59
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24990&w=21826429
      • Gość: goblin Re: UWAGA!!! IP: *.autocom.pl 22.03.05, 19:42
        Ludzie! W tym kraju jest wszystko możliwe, ale żeby tak naciagnąć obowiązujące
        prawo budowlane - chodzi mi o odległości od granic działek. Nie wypisujcie
        niesprawdzonych informacji.
        • modra1 Re: UWAGA!!! 23.03.05, 08:47
          Informacje są niestety sprawdzone. Projekt wygląda właśnie tak, że od granicy
          jednej z działek jest ok. 2 metrów, zaś z drugiej strony projekt - inwestycja
          znajdudje sie w granicach działki ( Proinsu zresztą).
          Największe znaczenie ma tutaj chyba fakt, że jest to budownictwo jednorodzinne
          ( nie "wielorodzinne"), tzn, ma tam być tylko jedno mieszkanie. Jak mi
          powiedziano w tego typu budownictwie sprawy odległości od granicy działki są
          jakoś inaczej traktowane. ( Jeśli ktoś wie coś więcej na ten temat to proszę o
          info). Inwestorem jest prywatna osoba, właściel działki oraz innego domu w tej
          okolicy, buduje na własne potrzeby.
          Na razie jest etap wydawanie WZ.
          • Gość: goblin Re: UWAGA!!! IP: *.autocom.pl 23.03.05, 18:09
            Wiem, że w państwie prawa jakim jest niestety Polska bezprawia, wszystko jest
            możliwe, ale nie mozna aż tak nagiąć obowiązującego prawa budowlanego.
            Odległość budynku do granicy działki nie może być mniejsza niz 4 metry!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka