Gość: jan IP: *.interq.pl / *.fwin-one.interq.pl 27.02.05, 13:18 Gdzie obecnie znajduje się siedziba banku BPH - w Krakowie czy w Warszawie. Adres mają krakowski ale praktycznie wszystkie ogloszenia o pracę w tym banku dotyczą centrali w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:43 Może centrala w Warszawie poszukuje pracowników. BPH wywodzi się z Krakowa, ale po połączeniu z PBK ma sporo oddziałów również w Warszawie. Słyszałem też, że mają przenieść się do Warszawy, ale nie wiem czy jest to prawda ani kiedy mają to zrobić. Ze względów ekonomicznych przeniesienie głównej siedziby do Warszawy ma swoje plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 27.02.05, 20:12 na stronie BPH jasno pisze, że centrala to Kraków ! www.bph.pl/pl/kontakt Bank BPH SA Al. Pokoju 1 31-548 Kraków Adres siedziby w Warszawie: ul. Towarowa 25A 00-958 Warszawa ====================== jeżeli moja firma ma siedzibę w Krakowie, a będę chciała zatrudnić pracowników do rąbania drzewa w Komańczy w Bieszczadach, uznasz, że siedziba mojej firmy to Komańcza w Bieszczadach ? Odpowiedz Link Zgłoś
guyb Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 27.02.05, 21:45 A Twoja firma zajmuje się rąbaniem drzewa? Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 27.02.05, 22:31 guyb napisał: > A Twoja firma zajmuje się rąbaniem drzewa? moja firma działa pod rygorem Kodeksu Spółek Handlowych, i jak każda firma kieruje się jednym ZARABIANIEM PIENIĘDZY ! Odpowiedz Link Zgłoś
guyb Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 27.02.05, 22:41 Ale ja nie o to się pytałem. To, że zarabianie pieniędzy jest najważniejsze to każdy chyba wie, ale jakoś trzeba to robić. Czy Twoja firma robi to rąbiąc drzewo? Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 27.02.05, 22:55 guyb napisał: > Ale ja nie o to się pytałem. To, że zarabianie pieniędzy jest najważniejsze to > każdy chyba wie, ale jakoś trzeba to robić. Czy Twoja firma robi to rąbiąc > drzewo? ciężko odpowiedzieć na to pytanie..., wiec sama sobie odpowiedż ! moja firma ma akcje firmy PAGED, która między innymi zajmuje się wycinaniem drzew, obrabianiem, sprzedażą na meble etc. współpracuje z Lasami Państwowymi..., ale ja mam tylko akcje tej firmy PAGED www.paged.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 27.02.05, 20:26 Pytanie nie jest nieuzasadnione. Ostatnio się trochę słyszy, że to już właściwie Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 27.02.05, 20:37 upss, przeniesli nam Warszawe do Krakowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 27.02.05, 21:17 Zgadza się. I teraz trzeba złożyć podanie, żeby to odkręcili. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_jagodka Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 27.02.05, 22:12 Dawny BPH miał siedzibę w Krakowie. Dawny PBK miał siedzibę w Warszawie. Po połączeniu siedziba jest w Krakowie, ale w zasadzie tylko na papierze. Cały Zarząd znajduje się w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 27.02.05, 22:33 czarna_jagodka napisała: > Dawny BPH miał siedzibę w Krakowie. Dawny PBK miał siedzibę w Warszawie. Po > połączeniu siedziba jest w Krakowie, ale w zasadzie tylko na papierze. Cały > Zarząd znajduje się w Warszawie. Kłamiesz, Prezes BPH Józef Wancer oraz zarząd pracuje w Krakowie, w centrali na al. Pokoju 1a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulea Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? IP: *.chello.pl 27.02.05, 22:59 Nie denerwujcie sie tak, z Warszawa zadne miasto w Polsce nie wygra... Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 27.02.05, 23:04 Gość portalu: Lulea napisał(a): > Nie denerwujcie sie tak, z Warszawa zadne miasto w Polsce nie wygra... a po co ktoś z czymś ma wygrywac ? myslisz totalistycznie, liczą sie zaś jednostki ! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_jagodka Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 28.02.05, 00:44 Dziecko... nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 28.02.05, 01:18 masz racje ! nie pisz o czymś, o czym nie masz pojęcia ! pa, pa, pa ==== www.bph.pl/pl/kontakt=== Bank BPH SA Al. Pokoju 1 31-548 Kraków Adres siedziby w Warszawie: ul. Towarowa 25A 00-958 Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 28.02.05, 01:21 W Warszawie BPH to najczęciej rabowany bank. Chodzi oczywiście o napady z bronią w ręku i kominiarką na głowie na filie i oddziały banku. Spodobał się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulea Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? IP: *.chello.pl 28.02.05, 09:10 BPH - potwornie dlugie kolejki (raz tylko probowalem tam wplacic pieniadze - nigdy wiecej!) i idiotyczna nazwa. Nie zdziwilbym sie, gdyby centrala ciagle byla w Krakowie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 28.02.05, 14:40 > BPH - potwornie dlugie kolejki (raz tylko probowalem tam wplacic pieniadze - ni > gdy wiecej!) i idiotyczna nazwa. Eee tam idiotyczna... Bank Gospodarki Żywniościowej, Bank Ochrony Środowiska, LUKAS Bank, Wschodni Bank Cukrownictwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjer bredzisz IP: *.bphpbk.pl 28.02.05, 08:35 Prezes Wancer, zarząd i rada nadzrocza mają biura na Towarowej 25A, VIIp. jakby co. Jak nie wiesz to sie nie wymadrzaj. Strona internetowa to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina ponownie kłamiesz ! 28.02.05, 09:22 Gość portalu: kasjer napisał(a): > Prezes Wancer, zarząd i rada nadzrocza mają biura na Towarowej 25A, VIIp. jakby te kasjer, a czemu ty nie w robodzie, tylko na necie ? IP bph... większość firm giełdowych ma "reprezntacyjne biura w Warszawie", choć centrale, gdzie indziej Comarch - siedziba Kraków, biuro reprezantacyjne Warszawa, Prokom - siedziba Gdynia, biuro reprezantacyjne Warszawa, PKN - siedziba Płock, biuro reprezentacyjne Warszawa tak samo BPH, z z tego co wiem, co tydzień w poniedzialek w Krakowie, al. Pokoju 1a, zarząd jak zwykle zbiera się na narade, sala konferencyjna 517, V piętro spadajkasjer do roboty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewnie-wiecie-kto sabbina,ale Ty głupia jesteś! IP: *.daminet.pl 28.02.05, 09:47 jestem tu gościem od kilku dniu i jedno co widać od razu to Ty agresja agresja masz kompleksy? leczysz je atakując ludzi i pisząc o swoich akcjach i kasie? fuj!żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś
defba Re: sabbina,ale Ty głupia jesteś! 28.02.05, 10:03 Formalnie zarząd i centrala jest w Krakowie ale praktycznie wszystkie główne decyzje zapadają w Wwie .Decyzje kapitałowe ,kredytowe ,inwestycyjne ,także decyzje marketingowe . Tak więc siedziba w Krakowie to tylko wydmuszka . I tak jest z coraz więcej firmami w Kraku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkin Re: sabbina,ale Ty głupia jesteś! IP: *.acn.waw.pl 22.03.05, 02:06 Ale w Krakowie zostają podatki CIT więc to nie wydmuszka. Nie ponosisz kosztów, a otrzymujesz dochody, nie najgorsza polityka, oczywiście inna sprawa to zatrudnienie, ale przynajmniej nie ma tłoku w autobusach Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: sabbina,ale Ty głupia jesteś! 28.02.05, 10:30 Elo P-W-K, to taki folklor miejscowy. Nawet się go specjalnie nie tępi w imię poprawności etnograficznej.Dodatkowo zdekonspirowany wielokrotnie, wraz z adresem miejsca pracy, płcią i innymi drobiazgami. Popełnia zabawne będy z topograficznymi włącznie, opisując własne podróże po mieście, opowiada bajki n/t miejsca zamieszkania, marek samochodów, którymi się jakoby porusza itp. Ale naciera dalej, niczym bullterier na stalowe sztachety. hodujemy go tu sobie jako endemit. Nie zwracaj na niego uwagi, bo go to szalenie podnieca. W podręcznikach tego-co-wiesz to zjawisko jest drobiazgowo opisane (podnieta zyskiwana i z krytyki jego poczynań - i z aprobaty - na równi). Dlatego mało kto z nim tutaj polemizuje, bo i po co. A zawsze to miły koloryt miejscowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Wancer mylicie się siedzibą BPH jest w Monachium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:44 ja owszem najwięcej urzęduję w Krakowie, bo tu mieszkam, czasami spotkania zarządu są w Warszawie, nie mniej największy akcjonariusz BPH który posiada 70 % akcji: "Bayerische hypo- und Vereinsbank AG", ma swoją centralę w Monachium ! Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: mylicie się siedzibą BPH jest w Monachium 28.02.05, 11:15 A to ciekawe, na stronie banku w Monachium, na który się tak dzielnie powołujesz, (nota bene dając tym samym dowody niezrozumienia podstawowych terminów, takich jak siedziba spółki - vide KRS)mozna znaleźć co następuje: Internationale Präsenz Bank BPH SA Towarowa 25A 00958 Warschau Polen +48 22 5318600 +48 22 5318640 bank@bph.pl www.bph.pl (in polnisch) Ansprechpartner Corporate Banking Michaela Zielinska Towarowa 25a 00-958, Warszawa +48 22 531 96 41 michaela.zielinska@bph.pl Ansprechpartner Private Banking Bartlomiej Pokora Towarowa 25a 00-958, Warszawa +48 22 531 97 05 bartlomiej.pokora@bph.pl Geschäftsfelder: Corporate Banking, Consumer Banking CEO:Jozef Wancer Drittgrößte Bank in Polen. No to całuski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm_nie Re: mylicie się siedzibą BPH jest w Monachium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:01 A to ciekawe, na stronie banku w Monachium, na który się tak dzielnie powołujesz, (nota bene dając tym samym dowody niezrozumienia podstawowych terminów, takich jak siedziba spółki - vide KRS)mozna znaleźć co następuje: Internationale Präsenz Bank BPH SA al. Pokoju 1 a 00328 Krakau Polen +48 12 2814360 +48 12 2814370 bank@bph.pl www.bph.pl (in polnisch) Ansprechpartner Corporate Banking Michał Grodecki Towarowa 25a 30-142 Krakau +48 12 292 36 490 michalgrodecki@bph.pl Ansprechpartner Private Banking Elżbueta Suska al. Pokoju 1 a 30-142 Krakau +48 12 292 44 52 elzbietasuska@bph.pl Geschäftsfelder: Corporate Banking, Consumer Banking CEO:Jozef Wancer Drittgrößte Bank in Polen. No to całuski Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina das-bot ! zabanuj tego anonimowego Chama ! 28.02.05, 10:48 sam się przyznaje, że bruzdzi tu od kilku dni, cham nawet się nie chce zalogować ! niech spada :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjer Re: ponownie kłamiesz ! IP: *.bphpbk.pl 28.02.05, 14:34 na 5 piętrze błekitka jest Departament Restrukturyzacji i Makroregion Południowy Bankowości Komercyjnej. I nie ma żadnej "sali konferencyjnej" ty wypierdku. Posprzątałeś już korytarz i kible, patafianie? a IP podaję żebyś wiedział leśny głupku że natrafiłeś na kogoś kto NAPRAWDE WIE a nie bredzi. nie masz racji, niestety g...o wiesz i pierdzielisz 3po3. Zapraszam do blekitka zobacz sobie sam gdzie ten zarząd się zbiera. bez pozdrowien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
luki761 spoko, wysłałem majla do BPH z zapytaniem ! :) 28.02.05, 15:13 Od: luki761@gazeta.pl Data: 2005-02-28 15:10 Do: bank@bph.pl Temat: Komu z waszych pracowników tak się nudzi w godzinach pracy ? rozwiń nagłówek Seredcznie witam, na krakowskiej liście dyskusyjnej toczy się obecnie dyskusja, gdzie jest obecnie siedziba waszego Banku, w Krakowie, Warszawie, czy Monachium, dyskusja, jak to dyskusja, oburzające jest jednak, że w godzinach pracy, ktoś z IP waszego Banku wypowiada się na forum krakowskim..., czyżby tak bardzo nudziło się tej osobie u was w pracy ? to może ją zwolnijcie z roboty ? prosze o ustalenie tej osoby i pouczenie jej, brak odpowiedzi skłoni mnie to podjęcia dalszych działań, bezpośrednio u was w Banku z poważaniem P.S. Poniżej podaję linki z wypowiedziami tej osoby, od was z banku, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=21078250&a=21102568 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=21078250&a=21117503 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulea Re: spoko, wysłałem majla do BPH z zapytaniem ! : IP: *.chello.pl 28.02.05, 18:46 Luki 761 - jestes potworem, takich rzeczy sie nie robi, obojetnie jak bardzo kogos nie lubisz. To, ze facet nadaje z ip z pracy to jego sprawa. Wedlug mnie przesadziles i to bardzo. Ale wiedz ze wszystko co zlego zrobisz innym wroci do ciebie. I to wkrotce! Odpowiedz Link Zgłoś
ratlerek.hitlerek słuchajcie mam propozycję: 28.02.05, 20:28 obojętne gdzie jest centrala jakiegoś tam banku, to zaprzestańmy wylewania pomyj na siebie! zgłosiłem ten wątek do skasowania, zróbcie to i Wy, solidarnie. Dajmy wyraz naszemu sprzeciwowi przeciw takim postawom. Naprawdę nie warto. To już wystarczy moim zdaniem, zatrzyjmy złe wrażenia i emocje na koniec dnia. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
luki761 Ale jaja odpowiedzieli mi z BPH ! czytajcie ! 28.02.05, 23:55 Od: Jacek.Balcer@bph.pl Data: 2005-02-28 16:02 Do: luki761@gazeta.pl Temat: Odp: Komu z waszych pracowników tak się nudzi w godzinach pracy ? rozwiń nagłówek Szanowna(y) Pani(e) , uprzejmie dziękuję za przesłaną informację, spróbujemy dojść do tego, kto pozwala sobie na niezgodne z kulturą korporacyjną Banku BPH komentarze. I nie ma nic do rzeczy w jakiej sprawie głos się zajmuje, wszak wszystkich obowiązują pewne zasady, a już pracowników instytucji zaufania publicznego jaką jest Bank w szczególności. Gwoli wyjaśnienia, bo sprawa jest dość skomplikowana - siedzibą naszej Spółki jest Kraków, tam jesteśmy zarejestrowani, natomiast faktem jest też, że mamy obecnie dwie Centrale - pierwsza przy Alei Pokoju 1 w Krakowie, druga zaś przy ulicy Towarowej w Warszawie. I tu też mieści się obecnie siedziba Zarządu. W Monachium zaś jest siedziba Zarządu Banku HVB i Grupy HVB. My zaś w skład Grupy HVB wchodzimy poprzez fakt, iż należy do niej Bank Austria Creditanstalt, który jest naszym głównym udziałowcem. I ma siedzibę w Wiedniu. :-) Z wyrazami szacunku Jacek Balcer Dyrektor Departamentu PR Bank BPH SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewunia Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 08:09 słuchaj Luki, czy to ty wypłacasz pensje w BPH? To nie jest firma państwowa tylko prywatna więc to nie twój interes jak się tam pracuje. to co zrobiłaś to zwykłe chamstwo, ale jak ktoś nie ma argumentów w dyskusji to tylko na coś takiego go stać. Widze że jesteś z siebie bardzo zadowolona i nie widzę nadziei na to że przybędzie ci choć trochę rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 01.03.05, 09:07 Świnia! Gdyby rzeczywiście chodziło o firmę państwową, opłacaną z podatków, jakieś wytłumaczenie by to było. Sam jestem mocno przeciwny obijaniu się w pracy, ale wiem, że nie da się pracować non-stop, są przewidziane przecież przerwy, które można wykorzystać, jak się chce. Wiele nadto zależy od charakteru pracy, którą się wykonuje, i aktualnej sytuacji. Być może robisz cholerne świństwo osobie, która zdecydowanie na to nie zasłużyła, tego przecież nie wiesz. Mam nadzieję, że jej szef okaże się rozsądniejszy i rozważy, czy rzeczywiście należy tu wyciągać jakieś konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
luki761 Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 01.03.05, 10:58 BPH to firma akcjonariuszy ! oni mają prawo domagać się by zatrudnnienie w BPH pracownicy w godzinach pracy w niej pracowali ! jak ktoś mnie poinformuje, że w mojej firmie któryś pracownik zamiast pracować w godzinach pracy "obija się" i siedzi na necie, bardzo bym podziękował zarówno informatorowi, jak i pracownikowi za dalszą współpracę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulea Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? IP: *.chello.pl 01.03.05, 12:52 Spadaj palancie kapitalisto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewunia Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 13:39 BPH to firma akcjonariuszy, zgoda. Ale czy ty Luki jesteś ich akcjonariuszem? może byś pozwolił im samym się rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
luki761 Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 01.03.05, 14:05 witaj! prawie każdy dorosły polak jest akcjonariuszem BPH ! część z nas bezpośrednio jeśli kupilo akcje na giełdzie samemu, część pośrednio poprzez obowiązkową przynależność do Otwartych Funduszy emerytalnych, które wszak inwestują na giełdzie, i prawie wszystkie mają akcje banków, tak więc każdemu z nas powinno zależeć, żeby BPH osiągał jak najlepsze wyniki finansowe ! tymczasem ta panienka - pracowniczka BPH nie dość, że w godzinach pracy bawi się na necie, to jeszcze jest na tyle beszczelna, że się nie zalogowała ! a przecież wtedy nie byłoby widac jej IP BPH ! a mogła wymyśleć dowolny nick ! Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: Bank BPH - Kraków czy Warszawa? 01.03.05, 14:41 Masz sporo racji i przepraszam za słowo "świnia", myślałem, że doniosłeś tylko ze złośliwości. Jednak dalej uważam, że to nieładnie, nie znasz osoby i nie wiesz, jak rzeczywiście pracuje. Samo pojawienie się kogos na forum nie jest jeszcze powodem do tak ostrych zarzutów. Prawda, że w wielu przypadkach jest to znacznym problemem, fora przecież są głównie aktywne do południa, kiedy najwyraźniej ludziska pracują i często robią to kosztem tejże pracy właśnie (prawda panie/panowie urzędnicy?). Tym niemniej obijanie się wszystkich nie dotyczy, jak napisałem wyżej. To już powinno być odpowiednio nadzorowane w firmie/urzędzie. Szef, jeśli chce, potrafi tego przypilnować, by chwila wypoczynku od pracy (niezbędnego) się nie przeciągała. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś