Dodaj do ulubionych

Ale "jaja" na walutach !

09.03.05, 11:52
9.3.Warszawa (PAP) -

Narodowy Bank Polski ustalił w środę kurs referencyjny

złotego do dolara na 2,9066 wobec 2,9354 we wtorek,

a do euro na 3,8862 wobec 3,8869 we wtorek -

poinformował NBP.(PAP)

:)))))))))))))))))

i w ten sposób, jak dojdzie dolar do zlotówki, a euro do 1,30

"dogonicie" w zarobkach USA i UE,

pisze "dogonice", bo ja już dawno "przegoniłam" i tych z USA, i tych z UE

:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: senik Re: Ale "jaja" na walutach ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:58
      wypie..j stąd szmato!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • sabbina Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 12:19
        uśmiechnij się !
        "idzie wiosna" !

a jak tak dalej będzie dolar spadał (moim zdaniem baaardzo szybko zobaczymy
        dolara po 2,80 zł), to wtedy bardzo wielu Polaków będzie stać na to by jechać
        do krajów "walutowych" na wypoczynek wakacyjny !

Pozdrawiam, cię serdecznie

:)
        • Gość: Ukka Re: Ale "jaja" na walutach ! IP: *.chello.pl 09.03.05, 12:46
          Sabbino, ale kiedy to nastapi? Jak myslisz, ile bedzie warte Euro w czerwcu, maju???
          • sabbina Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 12:58
            generalnie złotówka będzie się wzmacniać,

widze tochoicby po tym jaki był efekt na przetarg na rzadowe obligacje dziś,
            gdy popyt znacznie przekroczył podać,
            a więc waluta wciąż płynie do naszego kraju, i jest wymieniana na złotówki,

zresztą to co dziś "zachodni, spekulacyjny kapitał" wyprawia na naszej
            giełdzie...:)

widać kto tu rządzi,

jest tylko jedno ryzyko mogące odwrócić trend wzrostu wartosci złotówki :
            - ryzyko polityczne,

dzisiejsze wyniki sondażowe w wyborach do parlamentu są niepokojące, populizm
            rośnie w górę...,

P.S.
            nie jestem w stanie odpowiadzieć ci na ptanie po ile złotówka i euro będzie w
            maju, bo gdybym umiała tak przewidywac, byłabym już najbogatsza !

ale,

oprócz ryzyka politycznego, nie widać ŻADNYCH INNYCH wskazujących na to, że
            złotówka zacznie się osłabiać...,
            • broton Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 19:02
              ...drogi Sabciu ...

... ryzyka politycznego nie bałbym się zbytnio - może chwilowe wahnięcie -
              czerwiec lipiec dolar będzie po 2,75 - 2,80 - założymy się ??..
              • sabbina Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 19:21
                broton napisał(a):

> ...drogi Sabciu ...
                >
                > ... ryzyka politycznego nie bałbym się zbytnio

BUAHAHAHAHAHAHAHA...:)))

to sobie poczytaj
                waluty.onet.pl/1065751,wiadomosci.html
                i pomyśl jak rynek walutowy może być nerwowy, jeśli okaże się, że wynik wyborów
                parlamentarnych 19 czerwca, będzie zgodny z dzisiejszymi prognozami
                opublikowanymi w Rzeczpospolitej !

co do zakładu !

jeśli jesteś pewien, że złoty się będzie wzmacniał, i czerwcu będzie
                kosztował, dokłądnie tyle, ile piszesz, to ja się pytam :

"ile masz otwartych kontraktów na waluty" ?
                • broton Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 19:42
                  ...Sabciu ...co Cie moje kontrakty ... stawiasz flaszkę ???
                  • sabbina Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 19:46
                    za długi okres czasu (3y miesiące), więc się nie zakładam,

ale im dolartańszy, tym milej !

• broton Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 20:02
                      ...jestem zawiedziony ... dobrej flaszki se żałujesz - taki ekspert i nic
                      przewidywań , tak ocenisz swoją wiedzę , że nie dasz za nią na na flaszkę ( nie
                      chce przecież "donperinio") - niech będzie coś za stówę - co preferujesz
                      wino , brenty , łyskacza koniaki za stówe są nie dobre - ja swoją flaszkę
                      stawiam jutro na kredensie o czekam (chyba ,że ją wypiję - kupię drugą ) ...
    • Gość: ktos Re: Ale "jaja" na walutach ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:59
      Sabbin, pisalas juz, ze w marcu zielona waluta bedzie po 2,50 i sie nie
      sprawdzilo.
      • sabbina Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 13:06
        po pierwsze, marzec jeszcze sie nieskonczył,

po drugie, nigdzie tu nie pisałam, że w marcu dolar bedzie po 2,50 (jesli tak
        pisałam - znajdź ten wpis !),

po po trzecie, wielokrotnie pisałam, że z pkt. widzenia analizy technicznej
        dolar spadnie do około 2,80 zł, a potem zobaczymy co dalej,

po czwarte, jesli chcemy,żeby złotówka naprawdę wzrosła na wartości, i żeby to
        był "zdrowy wzrost", to lepiej, żeby mp. złotówka rosła na wartości (tak jak w
        zeszłym roku), 3 % miesięcznie, co dało na rok wzrost ponad 30 %,

niż, żeby złotówka nagle w ciągu paru dni wzrosła o 30%,

bo to oznaczałoby mozliwości ogromnej spekulacji na naszej walucie, i
        przyciągłoby światowy kapitał spekulacyjny, który bardzo łatwo mógłby
        dowolnie "rządzić wartością złotówki"),

jeszcz raz serdecznie zapraszam wszystkich by zobaczyli, co się dzieje dziś na
        naszej giełdzie ! przecież widać, że to kapitał zagraniczny szaleje, a nasze
        OFE i inne instytucje finansowe zachowują się jak przedszkolaki !

• Gość: Turjku Re: Ale "jaja" na walutach ! IP: *.tricomp.net.pl / *.tricomp.net.pl 09.03.05, 15:07
          A to dobrze, czy zle, ze ten kapital szaleje?
    • Gość: ser Re: Ale "jaja" na walutach ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:21
      wkońcu ktoś cie dojedzie i spali w tym twoim trabancie

przestań zakładać takie tematy idiotko
      • sabbina Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 18:29
        przyznaje sytuacja coraz ciekawsza,
        bo to nie wygląda na to, że KTOŚ (kto ? - ten zachodni kapitał spekulacyjny),
        na poważnie gra w Polsce,
        wystarczy zobaczyć co się dziś działo na WIG 20 !
        trwałopotężne pompowanie akcji, a wszystko wskazuje, że robił to kapitał
        zagraniczny,a więc ten który wcześniej spowodował wzmocnienie złotego,

ONI ("ten kapitał zachodni") muszą czuć się bardzo pewnie !
        • Gość: Turjku Re: Ale "jaja" na walutach ! IP: *.chello.pl 09.03.05, 18:52
          > ONI ("ten kapitał zachodni") muszą czuć się bardzo pewnie !

no wiesz, jak maja duzo kasy i robia jeszcze wiecej (poprzez stukanie paluszkiem w klawiature) to jasne ze sie czuja bardzo pewnie....

SLuchaj, to chyba juz cala Polska w rekach tego kapitalu (poza PKP) chyba?
          • sabbina Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 18:57
            kapitał nie zna narodowości,
            kapitał zna jedno pojęcie : "zysk"
            • Gość: Tyuko Re: Ale "jaja" na walutach ! IP: *.chello.pl 09.03.05, 19:01
              Sabbina, masz niesamowita wiedze o gieldzie i super poczucie humoru! pozdrawiam!
              • Gość: havi Re: Ale "jaja" na walutach ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:09
                ma troche dziewczyna pojecia o giełdzie ale bez przesady, to są podstawy
                inwestowania (monitoring obrotów) też kiedys sie w to bawilem a dzis nie mam na
                to czasu. dzis giełda wymaga pełnego zaangazowania.

rownież pozdrawiam!
                • sabbina Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 19:17
                  Gość portalu: havi napisał(a):

> ma troche dziewczyna pojecia o giełdzie ale bez przesady, to są podstawy
                  > inwestowania (monitoring obrotów) też kiedys sie w to bawilem
                  musiałeś być kiepski, przegrałeś !
                  może jestes jednym z "dawców" kapitału dzięki czemu się wzbogaciłam ? :)))

> a dzis nie mam na to czasu. dzis giełda wymaga pełnego zaangazowania.

pełna racja ! giełda to praca od 8,00 rano 9przegląd newsów etc. potem sesja
                  10,00 - 16,30,
                  no a potem USA do 22,00

no, ale każdywidzi, moje wpisy tu o pzreróznych porach (rano, wiczór, połeudnie
                  edt.),

po prostu mam czas, "odrywam się" od giełdy o między innymi, coś tu
                  skrobnę !!! :)))

piszesz, że "nie masz czas na giełdę " ? - to powiedz, gdzie szybciej i łatwiej
                  można zrabiać duże pieniądze ?

POZDRO !
                • sabbina Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 19:27

> to są podstawy inwestowania (monitoring obrotów) też kiedys sie w to bawilem

jakie podstawy inwestowania ???

co za bzdury piszesz ...:)

"monitoring obrotów" - przecież to lipa, o których uczą nieudacznicy życiwi
                  uchodzący za "znawców" giełdy a np. utrzymujący się za nędzne wynagrodzenie
                  wykładówców ...

"monitoring obrotów" do niczego nie służy, chyba, że do oszukiwania leszczy
                  giełdowych !

wszak wystarczy, że duży inwestor giełdowy dokona między soba wymiany znacznego
                  pakietu akcji w drobnych transakcjach i już moze to sprawić "wzrost obrotów
                  giełdowych", i zafałszować wskażmniki giełdowe

• Gość: havi Re: Ale "jaja" na walutach ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:36
                    więc skąd wiesz o "znacznym" kapitale ktory napływa na polska giełdę jesli nie
                    po poziomie obrotów na niektorych spekulacyjnych społkach
                    • sabbina Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 19:39

> więc skąd wiesz o "znacznym" kapitale ktory napływa na polska giełdę jesli
                      nie
                      > po poziomie obrotów na niektorych spekulacyjnych społkach

kolejny raz się mylisz !

1. Największe obroty i wzrosty notują spółki z WIG 20. to nie są spekulacyjne
                      spółki, bo bardzo trudno spekulować spólkami o miliardowych kapitalizacjach !

spekulowac można spółką o małej kapitalizacji (kilka, kilkanaście milionów
                      złotych, lub spółce która ma tego typu free float),

2. Kapitał napływa, bo spadają waluty

3. Prosta analogia WIG 20 do BUX !
                      • Gość: havi Re: Ale "jaja" na walutach ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 20:11
                        1. Największe obroty i wzrosty notują spółki z WIG 20. to nie są spekulacyjne
                        > spółki, bo bardzo trudno spekulować spólkami o miliardowych kapitalizacjach !
                        >
                        a czy ja mowilem ze spekulują na tych w WIG 20?

choc i to jest możliwe choćby przyklad PKN orlen i to są spekulanci z
                        miliardowymi kapitałami a nie z takim jak twoj

2. Kapitał napływa, bo spadają waluty
                        >
                        ŻARTUJESZ! nie wierzę, ale jaja na walutach!

3. Prosta analogia WIG 20 do BUX !

poprostu widać zainteresowanie regionem, widać to takze po pradze (PX50)

• broton Re: Ale "jaja" na walutach ! 09.03.05, 21:32
                          ... co jest Sabciu nie podejmujesz wyzwania ...
                          • Gość: havi Re: Ale "jaja" z sabbiną! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 08:49
                            ...boi się przegrać flaszkę...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka