Dodaj do ulubionych

MOZE MACHARSKI PAPIEZEM??????

IP: *.bazapartner.pl 05.04.05, 13:24
co sadzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kostek Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 13:52
      Nie oddamy Franka! On jest tu potrzebny. Należą mu się wielkie podziękowania za
      to jak zachował się w tych dniach, był z nami. Oraz za słowa: "Życie się nie
      kończy;życie się zmienia.". Krakowski kościół ma kolejnego Księcia. Szacunek
      Kardynale!
      • Gość: IFP Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 15:49
        NO wlasnie taki czlowiek jest nam potrzebny.I kto by nam został? Glemp - niech
        Bog ma go w swojej opiece, a Bozia niech da mu rozum.
        • Gość: agna Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:29
          Trafna opinia, zgadzam się.
    • Gość: Warszawiak A Przynajmniej Prymasem !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.05, 17:52
      Właśnie słucham kazania Glempa i już nie mogę.
      Podzielcie się !!!
      • hauabaua Re: A Przynajmniej Prymasem !!! 05.04.05, 19:12
        Popieram. Macharski bije Glempa na głowę, ostatnie dni ukazały to dobitnie.
        .
      • czarna_jagodka Re: A Przynajmniej Prymasem !!! 05.04.05, 20:15
        Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> Właśnie słucham kazania Glempa i już nie mogę.
        > Podzielcie się !!!

Drogi Warszawiaku.
        Kard. MAcharski jest nasz wspólny. Całego narodu. W chwili próby podtrzymywał
        nas wszyskich na duchu.
        Ale Prymasem nie będzie, bo obecnie nie ma takiej funkcji. Glemp pełni ją tylko
        hororowo. Po Glempie nie będzie nikogo.
        Trzymaj się

Pozdrawiam
        Jagódka z Krakowa
        • Gość: Klara Re: A Przynajmniej Prymasem !!! IP: *.4web.pl 06.04.05, 11:06
          Ależ mi się spodobała ta literówka czarej_jagódki:)))))))Piękna:)))))

>Ale Prymasem nie będzie, bo obecnie nie ma takiej funkcji. Glemp pełni ją tylko
          >
          > hororowo.

własnie:))))))Nie honorowo , tylko horrorowo:)
          • czarna_jagodka Re: A Przynajmniej Prymasem !!! 06.04.05, 18:37
            No nie..... nie zauważyłam tego że tak mi się napisało.
            To nie było zamierzone.
    • qwint Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 05.04.05, 19:19
      nie oddamy go!! on jest nasz!! potrzebujemy go...
      • piotr33k2 Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 05.04.05, 19:37
        macharski widzi dalej i głebiej jest przy tym pozbawiony uprzedzeń i zyczliwy
        dla każdego zupelnie jak papież ,jednym słowem to człowiek duzego formatu z
        wielkim urokiem osobistym .
        • Gość: aneta Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.gw-ssm.lama.net.pl 05.04.05, 21:04
          przciez papiez niemoże mieć wiecej niż 80 lat więc Macharski odpada Glemp też
          • Gość: norek to może Majchrowski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 21:10
            podobno wystarczy żeby był katolikiem płci męskiej
          • o90 Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 06.04.05, 10:27
            moze miec tyle lat ile ma.
            warunek lat 80 dotyczy kardynalow elektorow
            paiezem nie musi byc kardynal
    • Gość: Lama240 Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:31
      A moze ks. Dziwisz przyjedzie do Polski i zastapi obecnego prymasa? Co wy na to?
      • Gość: eksiu Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:37
        twoje pytanie wynika z nieznajomości prawa kościelnego: dziwisz nie może być
        prymasem, bo po pierwsze glemp jest ostatnim prymasem, episkopatem rządzi teraz
        przewodniczący, czyli michalik, a poza wszystkim prymasen był zawsze biskup
        diecezji gnieźniensko-warszawskiej )potem już tylko warszawskiej), te
        stanowiska zaś sa obsadzone
        a zatem może ew. zastąpić glempa, albo machara, w diecezjach, ale tylko wtedy
        gdy dostanie tam "skierowanie", bo chłopaki muszą przejść na zasłużoną
        emeryturę, stąd spekulacje krakowian, że przyjedzie po wawel (mieliby w ten
        sposób jakąś maleńka cząstkę jpII u siebie)
        • Gość: ania Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.net.autocom.pl 06.04.05, 22:50
          Jak miałam 7 lat - a było to prawie 20 lat temu, miałam okazję spotkać
          Macharskiego byłam wtedy pewna że jak umrze Jan Paweł II to kolejnym papierzem
          zostanie następny arcybiskup z Krakowa, Bardzo byłam dumna ze zdjęcia z
          Ksiedzem biskupem....
          A tak na powaznie Franciszek Macharski ma 78 lat i powinien już być na
          emeryturze dlatego trwają spekulacje czy nie zastąpi go Dziwisz.
      • agalea Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 06.04.05, 21:47
        Jeszcze za życia Papieża czytałam że Dziwisz ma ogromną szansę na Archidiecezję
        Krakowską. To samo zresztą było w gazecie w tym tygodniu.
        Kardzynał MAcharski złozył rezygnację dwa lata temu (kiedy osiągnął wiek
        emerytalny) ale Papież jej nie przyjął. Ponoć dlatego że chciał aby to
        Stanisław Dziwisz zastapił Kard. Macharskiego.
        • Gość: marcia Ile lat ma Dziwisz ? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 06.04.05, 23:27
          • Gość: Jola Re: Ile lat ma Dziwisz ? IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 03:30
            Urodził się w 1939 roku
        • Gość: kazio Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.idea.pl 07.04.05, 01:04
          to moze pojedzie jednak do Rzymu.......?
    • traszor Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 07.04.05, 03:52
      tja.. do Karola Wojtyły Papieżem zawsze był włoch. od Karola Wojtyły zawsze
      będzie polak.. udaru słonecznego rzeście dostali?
      • Gość: kazio Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.idea.pl 07.04.05, 08:48
        Polak, Wloch.......
        milo pomarzyc czyz nie?
    • eizoo Papieżem będzie Afro-Watykanin 07.04.05, 12:20
      Znaczy się papież czarny na buzi będzie
    • Gość: Wojtek Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:56
      A po Nim ponoc bedzie Polak.
      • giertych.roman Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 10.04.05, 23:50
        po czarnym?
        koniec swiata!!!!!!
        • traszor Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 10.04.05, 23:51
          chyba ze wczesniej prezydentem stanów zjednoczonych zostanie niger- jak
          pokazuja wszystkioe filmy wtedy czeka nas apokalipsa
    • Gość: daro Machulski ? - a z jakiej racji ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 01:45
      j.w.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka