Gość: DYMEK IP: *.bazapartner.pl 05.04.05, 13:24 co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kostek Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 13:52 Nie oddamy Franka! On jest tu potrzebny. Należą mu się wielkie podziękowania za to jak zachował się w tych dniach, był z nami. Oraz za słowa: "Życie się nie kończy;życie się zmienia.". Krakowski kościół ma kolejnego Księcia. Szacunek Kardynale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IFP Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 15:49 NO wlasnie taki czlowiek jest nam potrzebny.I kto by nam został? Glemp - niech Bog ma go w swojej opiece, a Bozia niech da mu rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agna Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:29 Trafna opinia, zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak A Przynajmniej Prymasem !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.05, 17:52 Właśnie słucham kazania Glempa i już nie mogę. Podzielcie się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hauabaua Re: A Przynajmniej Prymasem !!! 05.04.05, 19:12 Popieram. Macharski bije Glempa na głowę, ostatnie dni ukazały to dobitnie. . Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_jagodka Re: A Przynajmniej Prymasem !!! 05.04.05, 20:15 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > Właśnie słucham kazania Glempa i już nie mogę. > Podzielcie się !!! Drogi Warszawiaku. Kard. MAcharski jest nasz wspólny. Całego narodu. W chwili próby podtrzymywał nas wszyskich na duchu. Ale Prymasem nie będzie, bo obecnie nie ma takiej funkcji. Glemp pełni ją tylko hororowo. Po Glempie nie będzie nikogo. Trzymaj się Pozdrawiam Jagódka z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: A Przynajmniej Prymasem !!! IP: *.4web.pl 06.04.05, 11:06 Ależ mi się spodobała ta literówka czarej_jagódki:)))))))Piękna:))))) >Ale Prymasem nie będzie, bo obecnie nie ma takiej funkcji. Glemp pełni ją tylko > > hororowo. własnie:))))))Nie honorowo , tylko horrorowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_jagodka Re: A Przynajmniej Prymasem !!! 06.04.05, 18:37 No nie..... nie zauważyłam tego że tak mi się napisało. To nie było zamierzone. Odpowiedz Link Zgłoś
qwint Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 05.04.05, 19:19 nie oddamy go!! on jest nasz!! potrzebujemy go... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 05.04.05, 19:37 macharski widzi dalej i głebiej jest przy tym pozbawiony uprzedzeń i zyczliwy dla każdego zupelnie jak papież ,jednym słowem to człowiek duzego formatu z wielkim urokiem osobistym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.gw-ssm.lama.net.pl 05.04.05, 21:04 przciez papiez niemoże mieć wiecej niż 80 lat więc Macharski odpada Glemp też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek to może Majchrowski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 21:10 podobno wystarczy żeby był katolikiem płci męskiej Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 06.04.05, 10:27 moze miec tyle lat ile ma. warunek lat 80 dotyczy kardynalow elektorow paiezem nie musi byc kardynal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lama240 Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:31 A moze ks. Dziwisz przyjedzie do Polski i zastapi obecnego prymasa? Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eksiu Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:37 twoje pytanie wynika z nieznajomości prawa kościelnego: dziwisz nie może być prymasem, bo po pierwsze glemp jest ostatnim prymasem, episkopatem rządzi teraz przewodniczący, czyli michalik, a poza wszystkim prymasen był zawsze biskup diecezji gnieźniensko-warszawskiej )potem już tylko warszawskiej), te stanowiska zaś sa obsadzone a zatem może ew. zastąpić glempa, albo machara, w diecezjach, ale tylko wtedy gdy dostanie tam "skierowanie", bo chłopaki muszą przejść na zasłużoną emeryturę, stąd spekulacje krakowian, że przyjedzie po wawel (mieliby w ten sposób jakąś maleńka cząstkę jpII u siebie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.net.autocom.pl 06.04.05, 22:50 Jak miałam 7 lat - a było to prawie 20 lat temu, miałam okazję spotkać Macharskiego byłam wtedy pewna że jak umrze Jan Paweł II to kolejnym papierzem zostanie następny arcybiskup z Krakowa, Bardzo byłam dumna ze zdjęcia z Ksiedzem biskupem.... A tak na powaznie Franciszek Macharski ma 78 lat i powinien już być na emeryturze dlatego trwają spekulacje czy nie zastąpi go Dziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
agalea Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 06.04.05, 21:47 Jeszcze za życia Papieża czytałam że Dziwisz ma ogromną szansę na Archidiecezję Krakowską. To samo zresztą było w gazecie w tym tygodniu. Kardzynał MAcharski złozył rezygnację dwa lata temu (kiedy osiągnął wiek emerytalny) ale Papież jej nie przyjął. Ponoć dlatego że chciał aby to Stanisław Dziwisz zastapił Kard. Macharskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Ile lat ma Dziwisz ? IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 03:30 Urodził się w 1939 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.idea.pl 07.04.05, 01:04 to moze pojedzie jednak do Rzymu.......? Odpowiedz Link Zgłoś
traszor Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 07.04.05, 03:52 tja.. do Karola Wojtyły Papieżem zawsze był włoch. od Karola Wojtyły zawsze będzie polak.. udaru słonecznego rzeście dostali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.idea.pl 07.04.05, 08:48 Polak, Wloch....... milo pomarzyc czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
eizoo Papieżem będzie Afro-Watykanin 07.04.05, 12:20 Znaczy się papież czarny na buzi będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:56 A po Nim ponoc bedzie Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
giertych.roman Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 10.04.05, 23:50 po czarnym? koniec swiata!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
traszor Re: MOZE MACHARSKI PAPIEZEM?????? 10.04.05, 23:51 chyba ze wczesniej prezydentem stanów zjednoczonych zostanie niger- jak pokazuja wszystkioe filmy wtedy czeka nas apokalipsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Machulski ? - a z jakiej racji ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 01:45 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś