Dodaj do ulubionych

Dama z charakterem...

IP: 2.4.STABLE* / 192.168.3.* 29.06.02, 08:20
Afera FOZZ zmierza nieuchronnie ku przedawnieniu, pisze GW :
W piątek warszawski sąd postanowił o przedawnieniu czterech z kilkunastu
zarzutów. W lipcu 2006 r. sprawa trafi do archiwum.
Żaden wyrok w tej sprawie prawdopodobnie już nie zapadnie - mówi Janusz
Kochanowski, profesor prawa na UW, członek zarządu Transparency International,
organizacji zwalczającej korupcję.
I przedstawia fakty:

śledztwo trwało sześć lat i trzy miesiące;
pierwszy akt oskarżenia wniesiono do sądu w lutym 1993 r. z kardynalnymi
błędami (sprawa zwrócona prokuraturze);
kolejny akt oskarżenia wpłynął w styczniu 1998 r., sędzia Barbara Piwnik
pierwszą rozprawę wyznaczyła po dwóch latach i dziewięciu miesiącach;
Minister Piwnik w niedawnym wywiadzie dla "Gazety" mówiła, że przed powołaniem
jej na stanowisko zapewniła (nie ujawniła kogo), że aferze FOZZ nie grozi
przedawnienie.
=====================================
Prawdomówność, rzetelność i wiarygodność pani minister jest doprawdy
IMPOMUJĄCA !

Obserwuj wątek
    • Gość: Belami Re: Dama z charakterem... IP: *.bn.krakow.pl 29.06.02, 08:30
      Mnie pani sędzia Piwnik zawsze bawiła. Pamiętam jak prowadziła proces jakiś
      zbirów i zaczęła na nich pokrzykiwać tak dla publiki, bo były kamery tv na
      sali. Później okazało się że wyroki i tak zapadły nie za wysokie. A oni pewnie
      już i tak wyszli z więzienia w którym świetnie im się powodziło, bo byli
      członkami gangu. Ale tak narodziła się legenda nieugiętej sędziny Piwnik i jej
      walce z przestępczością zorganizowaną. Pic na wodę prowizorka.
    • Gość: dora5 Re: nawet dwie damy z charakterem... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.06.02, 11:46
      Gość portalu: jacek84 napisał(a):

> =====================================
      > Prawdomówność, rzetelność i wiarygodność pani minister jest doprawdy
      > IMPOMUJĄCA !

27 czerwca 2002 roku po łódzkiej rozprawie zadano pytanie Pani Prokurator:
      Jeżeli wygrają lokatorzy i właściciel będzie zmuszony do płacenia za nie swoje
      media, to skąd ma wziąć na to pieniądze?
      Pani Prokurator odpowiada:
      Przecież on nie musi być właścicielem kamienicy.

pewnie ta sama dobra, stara szkoła!

• Gość: trudny Charakter wiedzy.. IP: *.sp / 192.168.5.* 06.07.02, 14:08
        Wiedza Państwa miała tu pirwszorzedne znaczenie.
        Należy używać: B. Piwnik d. Minister sprawiedliwości i Prokurator Generalny.
        I wszystko OK, tylko czy to znaczy, że Pan Premier ma u Państwa taki posłuch?
        To napiszcie mu jeszcze kilka słów...ciepłych...
        trudny;-)))
        • Gość: belami1 Re: Charakter wiedzy.. IP: *.bn.krakow.pl 06.07.02, 14:25
          Nie rozumiem ciebie Trudny, Piwnik nie sprawdziła się jako Minister
          Sprawiedliwości i Prokurator Generalny.
          • mikolaj7 Re: Charakter wiedzy.. 06.07.02, 14:51
            smieszna byla :-)))
          • Gość: trudny Re: Charakter wiedzy.. IP: *.sp / 192.168.5.* 06.07.02, 14:55
            Gość portalu: belami1 napisał(a):

> Nie rozumiem ciebie Trudny, Piwnik nie sprawdziła się jako Minister
            > Sprawiedliwości i Prokurator Generalny.
            Korzystając z tego samego sposobu myślenia, nie sprawdził sie Belka, Celiński i
            nie sprawdza sie cała reszta ekipy. Na przykład Pol, prawda?
            Prawda. Mnie mniej śmieszy , a bardziej niepokoi, ze odsunięciami zajmują się Ci,
            którzy też się po prostu nie sprawdzają. Tylko, kto to sprawdza?
            Nie chcę dyskutować o czymś co golym okiem jest mizerne. Szkoda czasu. Całego
            czasu szkoda, nie tylko mojego i Twojego na rozmowę o tym...
            trudny;-)

• Gość: Belami Re: Charakter wiedzy.. IP: *.bn.krakow.pl 06.07.02, 15:48
              Widzisz Trudny ja złudzeń co do ekip jakiekolwiek by one nie były nie mam. W
              Polsce będzie lepiej za jakieś 20-30 lat, czyli pod koniec mojej czterdziestki
              albo na początku pięćdziesiątki. Jest źle, będzie gorzej a za bardzo długo
              będzie lepiej.
              • Gość: trudny Re: Charakter wiedzy.. IP: *.sp / 192.168.5.* 06.07.02, 16:00
                Dla mnie jest mało zrozumiałe dlaczego dzisiejsi rodzice opowiadają o czasie
                minionym jako czasie w którym ludzie mieli prace, a nie opowiadają o
                szczegółach, a tam jak zwykle diabeł ukryty. Nie opowiadają, ze opozycjoniści
                więc Ci , którzy ku dziś chcieli szybciej tej pracy nie mieli, a jeśli nie
                mieli to można było ich zamknąć na czas jakiś, a potem taki " po wyroku" to
                dalej zajęcia znaleźc nie mógł. Dlaczego ?
                Wspomniana tu Pani Minister, miała rodzinnie powiedzmy interesującą przeszłość,
                a pozwoliła sie zbałamucić i omotać, po to tylko by po kilku miesiącach
                wylądować na zielonej trawie, bo kto potrzebuje byłego ministra, który sie nie
                sprawdził, a jeśli coś się pozytywnego takiemu trafi, to wkrótce sie okaze że
                na niego sa teczki, papiery, kwity...
                Przyjrzyj się przewrotnemu losowi Celińskiego.
                Zobacz jak miotać się będzie Jakubowska.
                Poczytaj za czas jakiś co powie o tym Belka.
                Przyjrzyj się bez emocji obrazowi jaki tworzą ci specjaliści od propagandy i
                mistrzowie mętnej wody.
                Tylko czy właśnie naprawde potrzeba tych niepoukładanych lat Tobie?
                I Tobie podobnym, którzy pozwalają sie zwodzić okrągłoustymi pierdołami?
                Mam na ten temat inne zdanie i zwyczajnie marnie lubię gnój, jeśli to uważam ,
                że ma miejsce w kupkach i niechby tego nie zmieniać.
                Pozdrawiam, a podoba mi sie dziś pogoda. Nie wiem jak u Ciebie ale mój
                termometr trochę oblizany słońcem pokazuje 38 stopni...upał...
                ;-)))trudny
                • Gość: Belami Re: Charakter wiedzy.. IP: *.bn.krakow.pl 06.07.02, 16:06
                  Chyba rozmawiamy na różnych płaszczyznach. Jeżeli pytasz mnie czy głosowałem na
                  SLD to masz odpowiedz- nie, bo jak byłem małym gnojem to widziałem gdzieś koło
                  87 r. jak ZOMO jechało na HiL. Wsparcie intelektualne tego całego
                  przedsięwzięcia zapewniał obecny Sojusz.
                  Ale polityką nie interesuję się za bardzo, bo mam poważniejsze problemy na
                  głowie, stertę rachunków do zapłacenia i brak panny.
                  Faktycznie dzień mamy piękny. Miłego dnia.
                  • Gość: trudny Re: Charakter wiedzy.. IP: *.sp / 192.168.5.* 06.07.02, 16:09
                    Płaszczyzny są bliskie. Różna chyba perspektywa. Może też różne oczekiwania. W
                    mojej rodzinie tamten czas zostawił ślady straszne i zabrał ofiary. Mam i prawo
                    i obowiązek o tym pamiętać.
                    Pogoda piękna, a ja pogodny jestem więc pozdrawiam...;-)))trudny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka