Dodaj do ulubionych

Parter z ogródkiem

12.05.05, 11:43
Witam mieszkańców OE
już niedługo dołączę do grona "Rzymian"
Zdecydowaliśmy się na mieszkanie na parterze z ogródkiem
Na pierwszy rzut oka ogródek wydaje się całkiem OK ale zawsze jest jakies"ale"
Macie może jakieś negatywne odczucia co do ogródków i parterów na OE?
dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • balsamum_vigor Re: Parter z ogródkiem 12.05.05, 14:46
      Zapytaj sie przede wszystkim czy ogrodek bedzie ogrodzony ze wszystkich stron. U nas nie ma odgrodzenia od sasiadow a ponadto w jednym miejscu bez problemu mozna wyjsc na osiedle. My niestety tego nie dopilnowalismy i sprawa ogrodzenia naszego ogrodka ciagnie sie od poczatku stycznia !

Generalnie pani w biurze sprzedazy jesli wiedziala, iz bedziemy mieli psa, ktorego chcemy wypuszczac na ogrodek powinnabyla nam to wyjasnic ...
      • rybkavielorybka Re: Parter z ogródkiem 12.05.05, 15:14
        a po co pytac o takie rzeczy,przeciez dostajesz kawalek rzutu podpisanego przez
        architekta ,wiec wystarczy popatrzec dokladnie na projekt.jesli ogrodzenie na
        projekcie jest to ma byc w rzeczywistosci a jak na projekcie nie ma to nie
        bedzie ot tak...

pozdrawiam
        • balsamum_vigor Re: Parter z ogródkiem 12.05.05, 16:41
          generalnie to moge Ci powiedziec, ze z rzutu to duzo nie wynikalo. Zreszta jak kupujesz ogrodek to raczej spodziewasz sie, ze ogrodek bedzie ogrodzony i patrzysz na inne rzeczy.

Zauwaz, ze ja nie mam pretensji o to, ze nie ma ogrodzenia ogrodka (zaznaczylem tylko, ze pani przy sprzedazy mogla nam takie cos powiedziec) tylko, ze tyle to trwa (zostalo to wpisane na protokole odbioru technicznego) - ponad 4 miesiace to kupa czasu.
          • rybkavielorybka Re: Parter z ogródkiem 12.05.05, 16:52
            rozumiem TWoje rozgoryczenie, doprawdy nie wiem dlaczego tak sie stalo ale ja
            mialam juz w swojej umowie przedwstepnej zapis ze ogrodek bedzie ogrodzony i
            rosliny posadzone etc. WIesz ja sie troche znam na rzutach i czytam takie
            rzeczy ,wiec czasami nie rozumiem ze dla kogos nie jest to jasne...wybacz.mam
            nadzieje ze Ci wkoncu ogrodza..
            • balsamum_vigor Re: Parter z ogródkiem 13.05.05, 08:04
              hehe - no i stalo sie :) po przyjsciu z pracy widze, ze w koncu zabrali sie do pracy - trzeba uderzac od razu do Warbudu :)
          • ginger2 Re: Parter z ogródkiem 13.05.05, 15:08

To faktycznie dlugo czekasz na "usuniecie" usterki. W umowie jest chyba punkt
            mowiacy o 90 dniach na uporanie sie ze wszystkimi. Co na to wykonawca?
            Pytales/las sie?

ginger2
            • balsamum_vigor Re: Parter z ogródkiem 16.05.05, 11:24
              wysylalem faksy do warbudu, novomaaru, administrator, dzwonilem do warbudu i novomaaru itd... bardzo duzo nerwow to wszystko kosztowalo - no ale w koncu cos zaczeli robic :)
      • k_asia2 Re: Parter z ogródkiem 25.05.05, 14:53
        Balsamum_vigor pozwolilam sobie wyslac do ciebie maila z zapytaniami
        dzieki z gory za odpowiedz
        pozdrawiam
    • k_asia2 Re: Parter z ogródkiem 12.05.05, 16:05
      A jakies inne odczucia?
      Bezpieczeństwo? Estetyka?
      Bede wdzieczna za kazda konstruktywna opinie:)
      • rybkavielorybka Re: Parter z ogródkiem 12.05.05, 16:35
        dla mnie ogrodek to fajna rzecz,zwlaszcza ze jesli chodzi o bezpieczenstwo tzw.
        to ja mam akurat ten komfort ze od strony poludniowej -od srodka kwartalu
        ogrodek a od polnocnej obnizenie ternu i okna na wysokosci ok 5m.
    • repsaj Re: Parter z ogródkiem 13.05.05, 09:12
      mam podobny układ ogródek + loggia i bardzo mi sie to podoba. Ogródek odgradza
      od chodnika i przy dobrych zasłonach gdy swiecimy światło nie widać nic a
      ludzie niestety lubią zaglądać.
    • repsaj Re: Parter z ogródkiem 13.05.05, 09:15
      przeczytaj wątek WIELKIE GRILLOWANIE dużo o ogródkach. Pozdrowienia
    • k_asia2 Re: Parter z ogródkiem 13.05.05, 10:54
      Dzieki za info
      cos mi sie zdaje ze bede miala rowniez problem z "otwartym" ogódkiem ale ciesze
      sie ze u Ciebie rozpoczeli prace w takim ukladzie tez bede walczyc:)
      dzieki
      pozdrawiam
      • lukas774 Re: Parter z ogródkiem 13.05.05, 11:17
        ekipy remontowe namiętnie wrzucają pety do ogródków parę razy widziałem jak
        ktoś się denerwował że musi to zbierać
    • k_asia2 Re: Parter z ogródkiem 13.05.05, 11:33
      A tak przy okazji jest gdzies dostepny na necie regulamin mieszkancow??
      • lukas774 Re: Parter z ogródkiem 13.05.05, 11:35
        poproś od noovo maru na necie chyba nie ma
    • k_asia2 Re: Parter z ogródkiem 16.05.05, 09:08
      Witam po weekendzie:)
      mam jeszcze dwa pytanka odnosnie ogrodkow
      jak wyglada koszenie czy kazdy wlasciciel sobie musi sam kosic?
      I co z suszeniem prania w regulaminie pisze ze nie wolno wieszac bielizny a co
      z reszta??
      • balsamum_vigor Re: Parter z ogródkiem 16.05.05, 11:25
        co do koszenia to mysle, ze kazdy sam sobie ma kosic ... przynajmniej ja tak robie
        • k_asia2 Re: Parter z ogródkiem 16.05.05, 11:27
          :)
          no to dochodzi jeszcze koszt kosiarki:) ale w sumie sama przyjemnosc pokosic
          sobie te 50m2:))
          A co z praniem mozna wywiesic?? czy nie?? Bo zaczyna mnie przerazac wizja
          suszenia wszystkiego w domu jak na wiaterku 2 godzinki i wszystko suche
          • rybkavielorybka Re: Parter z ogródkiem 16.05.05, 11:41
            dobrze Wam ,moj ogrodek ma tylko 25m2....kosic nie ma co :-( ale jesli chodzi o
            pranie ,to raczej chodzi o nie wieszanie dyndajacych sznurow z bielizna ale
            jesli sobie wyniesiesz do ogrodka szuszarke to kogo to obchodzi? I tak bedzie
            schowana za tuiami ,wiec nawet nikt nie bedzie o tym wiedzial.
            • k_asia2 Re: Parter z ogródkiem 16.05.05, 11:47
              No to mnie uspokoilas z tym praniem rozmawialam ostatnio z jedna "życzliwą" mi
              osoba i niezle mnie nastraszyla :)
              Dzieki do zobaczenia na OE:)
              • karol_l Re: Parter z ogródkiem 19.05.05, 00:22
                Ogródek = super sprawa.
                A z koszeniem, to raz na jakiś czas wynajęci przez Novo Maar lub zarządcę goście
                koszą trawę i ja im daję 10-20 zł i koszą też u nas ogródek (86m2)
                pozdrowienia,
                k.
    • k_asia2 Re: Parter z ogródkiem 19.05.05, 08:58
      Dzieki :))
      juz ogladalismy nasze mieszkanko :)
      Coraz blizej do konca i coraz mniej obawiam sie parteru
      A powiedzcie mi zamykacie na cale dnie i noce rolety? Chyba mozna rowniez spac
      spokojnie jezeli jest ochrona ?
      • repsaj Re: Parter z ogródkiem 19.05.05, 15:38
        trudno pisać na forum czy się zamyka czy nie przeciez mają byc antywłamaniowe
        • k_asia2 Re: Parter z ogródkiem 20.05.05, 11:49
          No tak rolety antywłamaniowe chronią przed włamaniem ale musza być opuszczone
          a moje pytanie dotyczylo tego czy jest konieczność zasuwania tych rolet przy
          każdym wyjściu czy położeniu się spać.
          W skrócie czy jest bezpiecznie?
          • rybkavielorybka Re: Parter z ogródkiem 20.05.05, 11:55
            e..no daj spokoj przeciez czlowiek by zwariowal tak ciagle spuszczajac te
            rolety zwlaszcza ze sa ciezkie...przeciez od pilnowania mamy ochrone...JA
            zamierzam spuszczac rolety tylko jak wyjezdzam na dluzej...Oczywiscie spuszczam
            je ale po to by mi nikt do okna nie zagladal jak TV ogladam ale nie dlatego ze
            sie boje..
            • k_asia2 Re: Parter z ogródkiem 20.05.05, 11:56
              a bo sie nakrecam glupim gadaniem zazdrosnikow
              hehe
              dzieki pozdrawiam
              • rybkavielorybka Re: Parter z ogródkiem 20.05.05, 11:58
                to sie przestan nakrecac...zacznij lepiej szukac ladnych mebli ogrodowych... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka