mrug 16.05.05, 18:43 Druga edycja już tuż tuż. Zwleczcie swoje cielska sprzed komputera i za marną złotówkę rzućcie się w wir zwiedzania. To już w ten weekend! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bilbao Re: Noc muzeożerców! IP: *.agh.edu.pl 16.05.05, 19:19 a jest gdzieś strona z programem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Noc muzeożerców! IP: *.autocom.pl 16.05.05, 19:29 Na Magicznym Krakowie znajdziesz program (po lewej stronie)i linki do stron poszczególnych muzeów. I wątpię z tą złotówką, w zeszłym roku złotówki skończyły się błyskawicznie i wchodziłaś wszędzie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Noc muzeożerców! 16.05.05, 20:04 Mają zrobić kilkadziesiąt tysięcy, to może wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Noc muzeożerców! IP: *.autocom.pl 16.05.05, 19:32 Szkoda trochę, że w piątek, a nie w sobotę, gdy człowiek zdąży odpocząć po robocie. A tak, to wypada prosto z pracy iść. Ale za to jaki embarras du choix! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Noc muzeożerców! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 19:43 a będzie se można podotykać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Noc muzeożerców! IP: *.autocom.pl 16.05.05, 19:48 To musisz iść tam: www.businessclub.strona.pl/ ale nie trzeba czekać do piątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Noc muzeożerców! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 19:50 szkoda forsy, to już lepiej tramwajem się przejadę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Noc muzeożerców! IP: *.autocom.pl 16.05.05, 20:05 I oto prawdziwie krakowska odpowiedź! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmen Re: Noc muzeożerców! IP: *.autocom.pl 16.05.05, 21:45 jakim tramwajem?? Trzeba na piechotę, szkoda kaski na bilet :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Noc muzeożerców! IP: *.autocom.pl 16.05.05, 23:00 Ale norek przejedzie się od pętli do pętli, jak już skasuje ten bilet, co Ty myślisz... Wsiądzie w Borku Fałęckim, a wysiądzie pod Muzeum Nowej Huty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmen Re: Noc muzeożerców! IP: *.autocom.pl 16.05.05, 23:08 Dobrze by było, gdyby jeszcze zdążył wrócić tym samym tramwajkiem do Borku, wiesz jaka oszczędność ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Noc muzeożerców! IP: *.autocom.pl 17.05.05, 07:40 No tak, bilet godzinny nie wystarczy, kurka wodna... Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Piyknie było!!! 20.05.05, 22:55 Ale po n-tym przybytku miałem juz dość... I co? Ruszyliście szacowne doopska?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Piyknie było!!! IP: *.autocom.pl 21.05.05, 00:08 a gdzie był,he? bo go nie widziała... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Piyknie było!!! 21.05.05, 00:12 A pętał się po różnych kazimierskich instytucjach...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Piyknie było!!! IP: *.autocom.pl 21.05.05, 08:26 Największt hit w tym roku to pomysł Gazety Krakowskiej, żeby drukować pierwszą stronę Gazety z wkomponowanym zdjęciem każdego, kto chciał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Piyknie było!!! 21.05.05, 09:58 o kurczę, ale super! gdzie robili tę gazetę? :((( ja też chcę :( ja byłam w Muzeum Inżynierii Miejskiej, w Starej Synagodze i w Muzeum Wyspiańskiego... do Archeologicznego nie zdążyłam, bo było tylko do północy, a przed Muzeum w Sukiennicach była wielka kolejka... Ale generalnie było super, podoba mi się ta atmosfera :) I "złotówki" bardzo ładne są :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Piyknie było!!! 21.05.05, 10:04 A zrobiłaś sobie dużą bańkę mydlaną w Muzeum Inżynierii?;) Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Piyknie było!!! 21.05.05, 10:30 zrobiłam!!! :D kati.boo.pl/fotoblog/50f.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Piyknie było!!! 22.05.05, 01:07 hmmmm....ta banka wyglada jak....no...jak banka, co nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Piyknie było!!! IP: *.autocom.pl 21.05.05, 10:11 W Krzysztoforach w hallu na dole siedzieli z laptopami, drukarką i aparatem foto mili ludzie z Krakowskiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Noc muzeożerców! IP: *.autocom.pl 21.05.05, 10:14 Ale na głowę bił wszystko inne kołtun w Katedrze Historii Medycyny Collegium Medicum UJ na Radziwiłłowksiej 4. Po rozwinięciu półtora metra. Autentyczny galicyjski XIX-wieczny kołtun! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Noc muzeożerców! IP: *.autocom.pl 21.05.05, 10:25 Plica, której nie można było obcinać pod groźbą śmierci... Jedyna zachowana w Europie. I autentyczne zasuszone głowy ludzkie, z przykładami nowotworów twarzy. I narzędzia chirurgiczne i nie tylko. Zwłaszcza wziernik doodbytniczy radziłabym zobaczyć. Albo kleszcze położnicze. Brrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Noc muzeożerców! 21.05.05, 10:47 Szkoda że nie wpuszczają do Muzeum Anatomii na Kopernika. Jest tam tzw. ściana zadumy dla kobiet... Preparat męski z blisko metrowej długości członkiem...;) Tudzież mężczyzna z trzema członkami... Odpowiedz Link Zgłoś
samosia75 Re: Noc muzeożerców! 21.05.05, 22:03 :) Pamiętam ową "gablote zadumy i kompleksów" z czasów studenckich :))) Odpowiedz Link Zgłoś
samosia75 Re: Noc muzeożerców! 21.05.05, 22:53 Ano robiło :) Chociaż nie tylko to. Pamietam jeszcze koziołka czy baranka z dwoma głowami, ludzkie płody-potworki, "ostatnią błonę dziewiczą w Krakowie" (zdaniem asystentów) i takie tam różne.... Odpowiedz Link Zgłoś
love-affair Re: Noc muzeożerców! 21.05.05, 10:17 W ogrodzie botanicznym to dopiero było pięknie! Mnóstwo świec poustawianych przy alejkach i te szklarnie tak ładnie podświetlone! Szkoda, że tylko do 24:00 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
gretaa Byłam... 21.05.05, 12:05 zwiedziłam i prawie nogi mi odpadły...ale warto myło:) Odpowiedz Link Zgłoś
bo98 Re: Noc muzeożerców! 21.05.05, 15:04 nie jestem techniczny, więc wyjątkowo byłem na lotnisku podobno przewinęło się 5 tys. myślę, że nikt nie żałował Marcher ou mourir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: Noc muzeożerców! IP: *.chello.pl 21.05.05, 15:33 To to wczoraj było ? Myślałem, że dzisiaj. Niech to szlag. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Noc muzeożerców! 21.05.05, 15:55 ja też byłam pewna, że dzisiaj, ale GW wyprowadziła mnie z błędu.. w zeszłym roku "noc" była w sobotę, i to był dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Noc muzeożerców! IP: *.chello.pl 21.05.05, 16:23 za to muzeum farmacji ul.Floriańska ............szkoda czasu.I te dzieciatka "robiące" coś pod namiocikiem.Ludzi sporo,nic nie słychać .Ale reszta super .Najlepiej jednak przygotowane na przyjecie gosci Muzeum Inżynierii Miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś