fnord5 03.06.05, 18:12 musze sobie ja wyrobić a nie wiem gdzie i jak sie do tego zabrac ;) mozecie mi cos na ten temat powiedziec...gdzie jest sanepid w krakowie i gdzie mam wogoole sz tymi wszystkimi badaniami łazic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trosia Re: pracownicza książeczka zdrowia IP: *.zax.pl / *.zax.pl 03.06.05, 21:22 Sanepid jest na ul. Prądnickiej 76 - pójdziesz tam i powiesz, że chcesz zrobić badanie (Kał na nosicielstwo), pani da Ci pojemniczek i przez trzy dni z rzędu będziesz musiał zawozić do sanepidu kał do badania. Oprócz tego musisz zrobić jeszcze Rtg płuc (małoobrazkowe), morfologię, OB, ogólne badanie moczu. Wyniki Kału na nosicielstwo wbija do książeczki pracownik Sanepidu, natomiast z pozostałymi wynikami musisz iść do lekarza, który ma uprawnienia do podbijania książeczek (medycyna pracy) i po badaniu podbije (albo i nie) książeczkę. Niestety, jest to droga impreza (za kał na nosicielstwo 7 lat temu zapłaciłam 120,00 zł!), ale robi się raz na życie (chyba, ze złapiesz salmonellę...). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
fask Re: pracownicza książeczka zdrowia 04.06.05, 14:42 na ul. Gazowej można sobie zrobić... nie pamiętam numeru ale łatwo trafić, płaci się 54.90. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś